-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
λοιπόν
Πάντως η γενική εικόνα που αποκόμισα από τις όποιες δοκιμές διάβασα είναι αυτή:
Πολύ καλό σε θέματα εξοπλισμού και ποιότητας για την τιμή του, αλλά δεν είναι κάτι που θα σε ξεσηκώσει οδηγικά.Κι έτσι ένας ακόμα μύθος (πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω=ιδανικό σετάπ / ημιάκαμπτος=στήσιμο για τα μπάζα) πέφτει
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το 2000 αγόρασαν 3 άτομα Accent, Punto Sporting και Golf IV αντίστοιχα. Μάντεψε ποιος από τους 3 ακόμα και σήμερα είναι με μηδαμινές βλάβες...Δε μου λέει κάτι αυτό, γιατί το 1997 αγόρασα το Punto Sporting και δυο μήνες μετά το πήρε ένας φίλος γιατί το οδήγησε σε μένα και του άρεσε.
Μου έκανε κάποια παράπονα για συχνές βλάβες και εγώ σε 6,5 χρόνια άλλαξα μια λάμπα φλας τον πρώτο μήνα, δυο μαρκούτσια μετά από 4-5 χρόνια και ένα μπουζοκαλώδιο πάνω στο χρόνο (στην εγγύηση αυτό), σύνολο ανταλακτικών περίπου 6.000 δρχ.
Μπορεί λοιπόν ο καθένας από τους παραπάνω να έχει μηδαμινές βλάβες. -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Το 2000 αγόρασαν 3 άτομα Accent, Punto Sporting και Golf IV αντίστοιχα. Μάντεψε ποιος από τους 3 ακόμα και σήμερα είναι με μηδαμινές βλάβες...
Δε μου λέει κάτι αυτό, γιατί το 1997 αγόρασα το Punto Sporting και δυο μήνες μετά το πήρε ένας φίλος γιατί το οδήγησε σε μένα και του άρεσε.
Μου έκανε κάποια παράπονα για συχνές βλάβες και εγώ σε 6,5 χρόνια άλλαξα μια λάμπα φλας τον πρώτο μήνα, δυο μαρκούτσια μετά από 4-5 χρόνια και ένα μπουζοκαλώδιο πάνω στο χρόνο (στην εγγύηση αυτό), σύνολο ανταλακτικών περίπου 6.000 δρχ.
Μπορεί λοιπόν ο καθένας από τους παραπάνω να έχει μηδαμινές βλάβες.Για το Accent πέρα από το δικό μου έχω στοιχεία και από 2-3 ακόμα άτομα. Βλάβες ελάχιστες και όχι σοβαρές. Δυο Hyundai H-1 φορτηγάκια που είχαμε σε εταιρία, σκυλιά και τέρατα αξιοπιστίας. Το τι κακομεταχείριση έφαγαν και σκληρή χρήση και δεν έβγαλαν καμία απολύτως ζημιά. Το Golf IV πληροφορίες από φίλους (κατόχους) και έναν ακόμα φίλο μου μέσα στην Karenta (ο οποίος είναι και μηχανικός), με βάση την αρχική του αξία εκείνη την εποχή έβγαλε αρκετά χαζοπροβλήματα και βλάβες. Για τα Punto πέραν του γνωστού, είχα σε ανώνυμη εταιρία που ήμουν το 2005 τη διεύθυνση διοικητικών λειτουργιών και είχα υπό την επίβλεψή μου και το στόλο των εταιρικών αυτοκινήτων που ήταν στην πλειοψηφία τους Fiat Punto. Και μόνο ότι μου τα έφερναν όλη την ώρα οι πωλητές με παρατηρήσεις για βλάβες, δεν νομίζω πως χρειάζεται να γράψω κάτι περαιτέρω... Οπότε δεν τα γράφω και τυχαία όλα αυτά.
-
Γιατι δεν περιμενεις και το νεο Audi A3 1.4 με 125 αλογα ?
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Γιατι δεν περιμενεις και το νεο Audi A3 1.4 με 125 αλογα ?Πόσο θα έχει άραγε;
-
Πέρα από κάποια ηλεκτρολογικά με το Brava και το Ciqo παράπονο ειδικά από το Brava δεν έχω κανένα. Από τα 3 Accent τα προηγούμενα μοντέλα όπως και τα 2 Atos (το ένα εταιρικό) το μόνο που θέλανε ήταν αλλαγή μπουζί και λάδια. Υπάρχει και ένα accent του 97 αν δεν κάνω λάθος την χρονολογία που δεν έχει βγάλει το παραμικρό. Οπότε από πρώτο χέρι που τα ξέρω τα θεωρώ αξιόπιστα. Από τα ιταλικά από το 99 και μετά έχω παρατηρήσει πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία αλλά στα ηλεκτρικά ακόμα βγάζουν κάτι μικροβλάβες. Όμως έχουν φθηνά ανταλλακτικά και σχεδιασμό ειδικά στο εσωτερικό που τα κάνεις να σε κερδίζουν. Η κάθε σχολή έχει τα υπέρ και τα κατά της. Για τα VW για αυτά που πληρώνεις, σε σασμάν σε Golf IV και πολλαπλασιαστές σε Polo με τα στρογγυλά φανάρια από κάποιους φίλους άκουγα παράπονα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για το Accent πέρα από το δικό μου έχω στοιχεία και από 2-3 ακόμα άτομα. Βλάβες ελάχιστες και όχι σοβαρές. Δυο Hyundai H-1 φορτηγάκια που είχαμε σε εταιρία, σκυλιά και τέρατα αξιοπιστίας. Το τι κακομεταχείριση έφαγαν και σκληρή χρήση και δεν έβγαλαν καμία απολύτως ζημιά. Το Golf IV πληροφορίες από φίλους (κατόχους) και έναν ακόμα φίλο μου μέσα στην Karenta (ο οποίος είναι και μηχανικός), με βάση την αρχική του αξία εκείνη την εποχή έβγαλε αρκετά χαζοπροβλήματα και βλάβες. Για τα Punto πέραν του γνωστού, είχα σε ανώνυμη εταιρία που ήμουν το 2005 τη διεύθυνση διοικητικών λειτουργιών και είχα υπό την επίβλεψή μου και το στόλο των εταιρικών αυτοκινήτων που ήταν στην πλειοψηφία τους Fiat Punto. Και μόνο ότι μου τα έφερναν όλη την ώρα οι πωλητές με παρατηρήσεις για βλάβες, δεν νομίζω πως χρειάζεται να γράψω κάτι περαιτέρω... Οπότε δεν τα γράφω και τυχαία όλα αυτά.Καμία αντίρηση ότι τα Hyundai είναι τέρατα αξιοπιστίας, άλλωστε αυτό είναι από τα βασικά ατού τους. Δε σπάνε δε χαλάνε
Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την αγορά αυτοκινήτου και ειδικά στη σημερινή εποχή που λίγο πολύ η αξιοπιστία των αυτοκινήτων έχει αυξηθεί πάρα πολύ.
Ένας λόγος που κοιτάζω και το i30 είναι αυτός, η υποτιθέμενη (?) αξιοπιστία του, κανείς δε θέλει να τρέχει στα συνεργεία. -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Πόσο θα έχει άραγε;
Tσάμπα θα έχει... Θα είναι το ποιο φθηνό 1.400άρι της αγοράς...και πλέον τα Κορεάτικα θα σταματούν να πουλούν... Θα τρέξουν όλοι να το πάρουν...
The starting price for the A3 1.4 TFSI Attraction will be 21,350 euros.
Από το http://www.eurocarblog.com/post/510/new ... he-audi-a3
-
Πάντως απ’οτι βλέπω πέφτει πολύ τουρμπάκι στα 1400 και αρέσει πολύ στον κόσμο.
Ειδη ανακοινώθηκε η έλευση του golf με τα 122 άλογα και η τιμή του είναι 1000 με 1500 ευρουλάκια πιο πάνω
απο το απλό 1400άρι.
Νομίζω οτι όσοι είχαν στο πρόγραμα να πάρουν το απλό μάλον θα τα δώσουν για το 122άρι. (σιγά την διαφορά).
Θα γεμίσει ο τόπος με τουρμπάκια γκόλφ.
Βέβαια με 15.000 έχεις και την επιλογή του punto t-jet το οποιο είναι επίσης πολύ ωραίο τουρμπάκι,
με κάποιους συμβιβασμούς στην ποιότητα κατασκευής αλλά με λίγο πιο εκρηκτικές επιδόσεις απο το γκόλφ.
Προς το παρών φένεται μια ιταλο-γερμανική κόντρα στην κατηγορία αλλα νομίζω οτι σε μερικά χρόνια
θα μπούν και οι γάλλοι και οι κορεάτες και οι ιάπωνες στο κόλπο μιας και απότι φαίνεται
του πάει πολύ του 1400 το τούρμπο. (ειδικά στα βαρίδια που κυκλοφορούν σήμερα )@edit
Α......μη ξεχάσω οτι οι γάλλοι ρίχνουν στην αγορά και 1200άρι με 100 αλογάκια.
Ώρε μαναμ.......χαμός θα γένει.....
Ίδη οι μάστορες χοροπηδάνε απ’τη χαρά τους.... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το 2000 αγόρασαν 3 άτομα Accent, Punto Sporting και Golf IV αντίστοιχα. Μάντεψε ποιος από τους 3 ακόμα και σήμερα είναι με μηδαμινές βλάβες...
Δε μου λέει κάτι αυτό, γιατί το 1997 αγόρασα το Punto Sporting και δυο μήνες μετά το πήρε ένας φίλος γιατί το οδήγησε σε μένα και του άρεσε.
Μπορεί λοιπόν ο καθένας από τους παραπάνω να έχει μηδαμινές βλάβες.Για το Accent πέρα από το δικό μου έχω στοιχεία και από 2-3 ακόμα άτομα. Βλάβες ελάχιστες και όχι σοβαρές. Δυο Hyundai H-1 φορτηγάκια που είχαμε σε εταιρία, σκυλιά και τέρατα αξιοπιστίας. Το τι κακομεταχείριση έφαγαν και σκληρή χρήση και δεν έβγαλαν καμία απολύτως ζημιά. Το Golf IV πληροφορίες από φίλους (κατόχους) και έναν ακόμα φίλο μου μέσα στην Karenta (ο οποίος είναι και μηχανικός), με βάση την αρχική του αξία εκείνη την εποχή έβγαλε αρκετά χαζοπροβλήματα και βλάβες. Για τα Punto πέραν του γνωστού, είχα σε ανώνυμη εταιρία που ήμουν το 2005 τη διεύθυνση διοικητικών λειτουργιών και είχα υπό την επίβλεψή μου και το στόλο των εταιρικών αυτοκινήτων που ήταν στην πλειοψηφία τους Fiat Punto. Και μόνο ότι μου τα έφερναν όλη την ώρα οι πωλητές με παρατηρήσεις για βλάβες, δεν νομίζω πως χρειάζεται να γράψω κάτι περαιτέρω... Οπότε δεν τα γράφω και τυχαία όλα αυτά.
Μην το πάρεις άσχημα αλλά τυχαία τα γράφεις όλα αυτά ...
Τι εννοώ?
Ότι το όποιο δείγμα σου είναι αστείο σε μέγεθος (είτε είναι 5 είτε 10 είτε 20 κοκ) και δεν υπόκειται στις απαιτήσεις της στατιστικής επιστήμης ώστε η εξαγωγή συμπερασμάτων να είναι ασφαλής...
Αυτό που κάνεις έχει μόνο ψυχολογική αξία για σένα ( έχει μάλιστα την τάση να επαναεπιβεβαιώνεται και να αυτοτροφοδείται με νέα παραδείγματα όπως τα 'αναμένεις' ) και καμία άλλη αξία ως επιστημονική παρατήρηση...Ελπίζω να το καταλαβαίνεις ότι η προσωπική σου παρατήρηση δεν είναι σε θέση να βγάλει κανένα σοβαρό συμπέρασμα για την αξιοπιστία των εταιριών αυτοκινήτου όπως και το 'γκάλοπ' που θα κάνω στους 50 (τι φοβερό δείγμα!!!) φίλους μου δεν θα βγάλει συμπέρασμα για το αποτέλεσμα των εκλογώνΠάντα γέλαγα όταν άκουγα κάποιον που έλεγε 'Είχαμε 3!!! opel στην οικογένεια και μας βγήκαν σκυλιά, γι αυτό opel θα ξαναπάρω'
-
Ναι, αλλά όταν μιλάμε για μηχανές, το περιθώριο στατιστικού λάθους μειώνεται πολύ. Δεν είναι σαν τα γκάλοπ μεταξύ φίλων για τις εκλογές ή τις γευστικές προτιμήσεις ή τις προτιμήσεις για τις γυναίκες.
Μια μηχανή, εφόσον έχει κάποιο ελάττωμα κατασκευαστικό, θα βγάλει αργά ή γρήγορα πρόβλημα. Μπορεί να μην το βγάλει και ποτέ, αλλά οι πιθανότητες είναι να πάθει κάτι. Και αντιστοίχως, αν είναι καλά φτιαγμένη, μάλλον δεν θα πάθει τίποτα. Έτσι πχ στα κορεάτικα είναι γνωστά 2-3 προβλήματα, ειδικά σε κάτι αισθητήρες. Αν είναι να σε αφήσουν στο δρόμο, οι συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να πάθει κάτι ο αισθητήρας και όχι πχ να καεί το μοτέρ. Έτσι, αν από 10 άτομα μάθεις ότι το τάδε μοντέλο είναι σκυλί, θα πρέπει να θεωρήσεις αρκετά αξιόπιστο το δείγμα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, αλλά όταν μιλάμε για μηχανές, το περιθώριο στατιστικού λάθους μειώνεται πολύ. Δεν είναι σαν τα γκάλοπ μεταξύ φίλων για τις εκλογές ή τις γευστικές προτιμήσεις ή τις προτιμήσεις για τις γυναίκες.
Μια μηχανή, εφόσον έχει κάποιο ελάττωμα κατασκευαστικό, θα βγάλει αργά ή γρήγορα πρόβλημα. Μπορεί να μην το βγάλει και ποτέ, αλλά οι πιθανότητες είναι να πάθει κάτι. Και αντιστοίχως, αν είναι καλά φτιαγμένη, μάλλον δεν θα πάθει τίποτα. Έτσι πχ στα κορεάτικα είναι γνωστά 2-3 προβλήματα, ειδικά σε κάτι αισθητήρες. Αν είναι να σε αφήσουν στο δρόμο, οι συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να πάθει κάτι ο αισθητήρας και όχι πχ να καεί το μοτέρ. Έτσι, αν από 10 άτομα μάθεις ότι το τάδε μοντέλο είναι σκυλί, θα πρέπει να θεωρήσεις αρκετά αξιόπιστο το δείγμα.Γιατί για τις μηχανές είναι αλλιώς? Αυτό είναι αυθαίρετο : δεν δίνεις καθόλου πειστικές εξηγήσεις ….Ίσα ίσα που για τα αυτοκίνητα υπεισέρχονται και παράγοντες που δεν είναι μετρήσιμοι (τουλάχιστον όχι εμπειρικά) όπως η αγάπη κάποιων για κάποιες εταιρίες, η τάση για (αυτο)επιβεβαίωση της επιλογής μας κτλ κτλ και τα συμπεράσματα καθίστανται πολύ πιο επισφαλή
Γενικώς διαφωνώ σε όλα :
10 άτομα είναι πολύ λίγα και όχι σωστά επιλεγμένα...Το δείγμα υπόκειται σε συγκεκριμένες επιστημονικές απαιτήσεις...Τα δε άτομα που ρωτάς σου δίνουν 'υποκειμενική' απάντηση και όχι αντικειμενικά στοιχεία....(και τέτοια αν σου δώσουν, υπάρχει οπτική γωνία)
Για τα άτομα που σου έδωσαν την πληροφορία πρέπει να ξέρεις :
Πως οδηγούν (το σκίζουν?)
Τι χρήση κάνουν (πόλη, εθνική, επαρχιακό?)
Τι ηλικία έχουν
Τι πορτοφόλι έχουν
Σε ποιόν μάστορα πηγαίνουν το αμάξι
Τι «μάτι» και τι γνώσεις αυτοκινήτου έχουν
Τι σημαίνει για τον καθένα «είναι σκυλί» με αντικειμενικά στοιχείακαι τελειωμό δεν έχει
Και εφόσον αποκτήσεις όλη την παραπάνω πληροφορία πρέπει να την επεξεργαστείς επιστημονικά…
Δεν γίνεται στατιστική με το «μάτι» και με 10 αυτοκίνητα
Αν ήταν έτσι παιδιά η στατιστική δεν θα ήταν επιστήμη αλλά απλή μέθοδος των 3 -
Μα δεν είναι τόσο δύσκολο να βγουν συμπεράσματα για τ' αυτοκίνητα.
Οι παράγοντες που αναφέρεις λαμβάνονται υπόψη από τους τρίτους. Δηλαδή, αν εγώ μάθω ότι το ΜΧ5 του dimsabas δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα, θα το θεωρήσω πολύ καλό σημάδι, ακριβώς επειδή ξέρω, σύμφωνα με τα λεγόμενά του ότι το σκίζει στις στροφές. Ομοίως, θεωρώ αξιόπιστο το yaris, γιατί ο Krus του έβγαζε το λάδι επί τόσα χρόνια χωρίς να τρέχει στα συνεργεία.
Σου λέει ο άλλος ότι του έβγαλε συγκεκριμένο πρόβλημα το 307, μετά το ακούς από άλλους 3. Με το νόμο των πιθανοτήτων, κάτι συμβαίνει.
Corsa και κρεμαγιέρα, γνωστό πρόβλημα. Δεν έχω διαβάσει στατιστικές από τις ασφαλιστικές, αλλά σε πολλούς έχει τύχει. Δεν μπορεί να μη χαλάει σχεδόν ποτέ η κρεμαγιέρα σε άλλα μοντέλα και να τυχαίνει να χαλάει μόνο στα corsa, κάτι τρέχει.
Σκουριές και τριγμοί στα fiesta. Συμβαίνει στους μισούς ή στο 1/3. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Και πάει λέγοντας.
Άλλωστε και η 'επίσημη' στατιστική βλαβών επίσης δεν λαμβάνει υπόψη της πολλούς παράγοντες μη μετρήσιμους. Πχ το πόσο προδιαθέτει ένα αυτοκίνητο τον οδηγό του για ταρζανιές και σκίσιμο. Πόσο αξιόπιστα θα ήταν άραγε τα Atos (που χαρακτηρίζονται ως σκυλιά από όλους), αν οι οδηγοί τους έτρεχαν με 6.000 στροφές στην Πάρνηθα; Και πόσο αξιόπιστες θα ήταν οι 'ζημιάρικες' Alfa Romeo αν οι οδηγοί τους πήγαιναν με 2.500 ως 3.500 στροφές ανεβοκατεβαίνοντας στο κέντρο; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πόσο θα έχει άραγε;
Tσάμπα θα έχει... Θα είναι το ποιο φθηνό 1.400άρι της αγοράς...και πλέον τα Κορεάτικα θα σταματούν να πουλούν... Θα τρέξουν όλοι να το πάρουν...
The starting price for the A3 1.4 TFSI Attraction will be 21,350 euros.
Από το http://www.eurocarblog.com/post/510/new ... he-audi-a3
Στην Ελλάδα, ακόμα χαμηλότερα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μα δεν είναι τόσο δύσκολο να βγουν συμπεράσματα για τ' αυτοκίνητα.
Οι παράγοντες που αναφέρεις λαμβάνονται υπόψη από τους τρίτους. Δηλαδή, αν εγώ μάθω ότι το ΜΧ5 του dimsabas δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα, θα το θεωρήσω πολύ καλό σημάδι, ακριβώς επειδή ξέρω, σύμφωνα με τα λεγόμενά του ότι το σκίζει στις στροφές. Ομοίως, θεωρώ αξιόπιστο το yaris, γιατί ο Krus του έβγαζε το λάδι επί τόσα χρόνια χωρίς να τρέχει στα συνεργεία.
Σου λέει ο άλλος ότι του έβγαλε συγκεκριμένο πρόβλημα το 307, μετά το ακούς από άλλους 3. Με το νόμο των πιθανοτήτων, κάτι συμβαίνει.
Corsa και κρεμαγιέρα, γνωστό πρόβλημα. Δεν έχω διαβάσει στατιστικές από τις ασφαλιστικές, αλλά σε πολλούς έχει τύχει. Δεν μπορεί να μη χαλάει σχεδόν ποτέ η κρεμαγιέρα σε άλλα μοντέλα και να τυχαίνει να χαλάει μόνο στα corsa, κάτι τρέχει.
Σκουριές και τριγμοί στα fiesta. Συμβαίνει στους μισούς ή στο 1/3. **Δεν μπορεί να είναι τυχαίο.**Και πάει λέγοντας.
Άλλωστε και η 'επίσημη' στατιστική βλαβών επίσης δεν λαμβάνει υπόψη της πολλούς παράγοντες μη μετρήσιμους. Πχ το πόσο προδιαθέτει ένα αυτοκίνητο τον οδηγό του για ταρζανιές και σκίσιμο. Πόσο αξιόπιστα θα ήταν άραγε τα Atos (που χαρακτηρίζονται ως σκυλιά από όλους), αν οι οδηγοί τους έτρεχαν με 6.000 στροφές στην Πάρνηθα; Και πόσο αξιόπιστες θα ήταν οι 'ζημιάρικες' Alfa Romeo αν οι οδηγοί τους πήγαιναν με 2.500 ως 3.500 στροφές ανεβοκατεβαίνοντας στο κέντρο;Βλέπω ότι δεν πρόκειται να σε πείσω ...Θα σημειώσω μόνο τα ακόλουθα έτσι για να ευθυμήσουμε...Να πω ότι οι πιθανότητες και η στατιστική μου έχουν δώσει πολλές φορές την ευκαιρία να βγάλω χρήματα βασιζόμενος στην ελλιπή γνώση των άλλων, την ξεροκεφαλιά τους, τον εγωισμό και το πείσμα τους...Είναι απίστευτο πόσο ο άνθρωπος έχει εμπιστοσύνη στην προσωπική του εμπειρία και όχι στην επιστημονική γνώση 100δων ετών…Αυτό κοστίζει όμως…
OFF TOPIC λοιπόν :offtopicviii:
Παράδειγμα 1)
Έπαιζα backgammon στο internet με λεφτά με κάποιον με πλεονέκτημα δικό μου 8%!!!(γι αυτούς που δεν γνωρίζουν πόσο τεράστιο είναι αυτό να πω ότι στη ρουλέτα το καζίνο έχει πλεονέκτημα περίπου 2,7% έναντι του παίκτη).Αυτό φυσικά το γνώριζα εγώ (δεν μπορώ να πω εδώ πως, αλλά είναι βέβαιο) και αυτός φυσικά δεν το γνώριζε…Λοιπόν ο κύριος αυτός με κέρδισε 14-0 και σε ελάχιστο χρόνο (ήταν με βίδο) μου πήρε 700 ευρώ (παίζαμε 50 ευρώ τον πόντο) και μου ανακοίνωσε ότι αυτό το συντριπτικό αποτέλεσμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ : απλά έπαιζε καλύτερα…Καταλαβαίνετε πόσο αστεία μου φάνηκε αυτή η δήλωση όταν γνώριζα ότι έπαιζα ένα στοίχημα με 8% πλεονέκτημα…Δεν θα αναφέρω τα χρήματα που έχασε αργότερα αυτός ο κύριος προσπαθώντας να αποδείξει ότι το 14-0 δεν ήταν τυχαίο…
Παράδειγμα 2)
Στη ρουλέτα το μαύρο κόκκινο έχουν περίπου 50% να έρθουν…Έχει σημειωθεί όμως 1 φορά 28 διαδοχικές εμφανίσεις του κόκκινου….Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι 1 στα 578 εκατομμύρια….Αν κάποιος το έβλεπε θα έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν να είναι τυχαίο και ότι η ρουλέτα είναι πειραγμένη υπέρ του κόκινου…Ήταν όμως τυχαίο…Στο ίδιο πλαίσιο εγώ ο ίδιος έχω γνωρίσει κάποιον (μαθηματικό μάλιστα) ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε βρει σύστημα να κερδίζει στη ρουλέτα : σαν απόδειξη μου ανέφερε ότι επί 2 μήνες τώρα κερδίζει σταθερά και ότι ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ…Χαμογέλασα του είπα ότι έχει άδικο και ότι είναι τυχαίο και τελείωσε εδώ η σεμνή αυτή τελετή…Σας αφήνω να φανταστείτε τι λεφτά έχασε εν τέλει ο εν λόγω κύριος βασιζόμενος στο μη τυχαίο γεγονός ότι κέρδιζε επί 2 μήνες στη ρουλέτα…
Η στατιστική είναι επιστήμη, οι πιθανότητες είναι μαθηματικά και όποιος τα βιάζει βασιζόμενος στην προσωπική του εμπειρία και παρατήρηση μπορεί να πληρώσει πολλά…
Λήξη
-
Στην ουσία ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
Αλλά αφού παίζουμε με πιθανότητες εκδήλωσης ζημιών από κατασκευαστικά ελαττώματα και όχι κάποιο τυχερό παιχνίδι στο οποίο μπορεί 10 φορές στη σειρά να έρθουν 6άρες ή το νούμερο 17 χωρίς λογική εξήγηση, η πείρα χρηστών μπορεί να βοηθήσει πολύ στην επιλογή ενός κατά το δυνατόν αξιόπιστου μοντέλου.
Αυτό εμμέσως το δέχονται και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, όταν πχ ανακοινώνουν ανακλήσεις μοντέλων στα οποία εντοπίστηκε κατασκευαστικό πρόβλημα. Ξέρουν δηλαδή ότι αν στα 1000 αυτοκίνητα ράγισε η κολώνα τιμονιού στα 5, αυτό μπορεί να προκαλέσει ατύχημα και να πληρώνουν τα κέρατά τους σε αποζημιώσεις, χώρια τη δυσφήμιση της εταιρείας. Και τα ανακαλούν. Δεν είναι λοιπόν μόνο θέμα τύχης, αλλά και θέμα ποιότητας κατασκευής. -
Eίδα ένα στον δρόμο...θεέ μου άθλιο αισθητικά. ΤΕΡΑΣΤΙΑ πίσω φώτα...υπέρ του δέοντος και οι 15άρες δείχνουν λες και είναι οι ρόδες του Atos. Live είναι πολύ χειρότερο από τις φωτό.
Απαίσιο!
1000 φορές Cee'd....1000 φορές!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για τα άτομα που σου έδωσαν την πληροφορία πρέπει να ξέρεις :
Πως οδηγούν (το σκίζουν?)
Τι χρήση κάνουν (πόλη, εθνική, επαρχιακό?)
Τι ηλικία έχουν
Τι πορτοφόλι έχουν
Σε ποιόν μάστορα πηγαίνουν το αμάξι
Τι «μάτι» και τι γνώσεις αυτοκινήτου έχουν
Τι σημαίνει για τον καθένα «είναι σκυλί» με αντικειμενικά στοιχείαΛοιπον........ξανθια, βυζαρου, με ξεκολε βλεμμα και ελαχιστο ρουχισμο....
Χωρις πλακα την ρουλέτα ΔΕΝ μπορεις να την κερδισεις το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παιξεις καποια συστηματακια, όπως τον διπλασιασμο του στοιχηματος σε παιχνιδι παντοτε ιδιας αποδοσης, με στοχο αν την πρωτη φορα δεν κερδισεις, να παρεις τα λεφτα σου πισω μολις κατσει το στοιχημα +αλλο τοσο κερδος.
Για παραδειγμα παιζεις μαυρο-κοκκινο (και ερχτεται......ζερό πράσσινο ) βάζεις λοιπον 5 φασολια στο μαυρο και χανεις, την επομενη βαζεις 10 φασολια και ξανα χανεις την επομενη βαζεις 20 φασολια κλπ κλπ κλπ, ενα απο τα προβληματα ειναι το κεφαλαιο σου καθως το καζινο εχει κεφαλαιο...εσυ θα μηνεις απο ρευστο πρωτος δευτερον αν συνεχισεις να χανεις το ποσο στοιχηματος μπορει να υπερβει ευκολα το ποσο του τραπεζιου (τροπος του λεγειν ευκολα ποσο γκαντεμης να εισαι πια!)
Στην πάρνηθα εχω δει ταμπελάκι που δηχνει τους αριθμος της ρουλετας (to history) δεν ξερω ποσα νουμερα χωραει...20-25-30? ηταν ΟΛΑ κοκκινα εκτος απο ενα μαυρο στη μεση.....νομιζω πρασσινο ηταν αλλα τεσπα.
Τελικα το ηθικο διδαγμα ειναι παρε τα λεφτα του Ι30 πανε στη ρουλετα και με τα κερδισμενα παρε S3
-
koutsan το δείγμα μπορεί να είναι μικρό, αλλά όταν το βλέπεις στην πράξη και όχι από μαρτυρίες άλλων, τότε μπορείς να το θεωρήσεις και ενδεικτικό του τι ισχύει στο σύνολο (προσοχή δεν το αναφέρω ως αντιπροσωπευτικό αλλά ως απλή ένδειξη). Όπως και να έχει, μπορείς να διαμορφώσεις μια γενική εικόνα του τι ισχύει γενικά για ένα μοντέλο.
Σίγουρα μπορεί 2 κάτοχοι να έχουν το ίδιο αυτοκίνητο στον ένα να του βγει μάπα με συνεχείς βλάβες και στον άλλον το ίδιο προϊόν να είναι αστέρι, δίχως προβλήματα κτλ.
Αλλά αν κάποια στιγμή διαχειριστείς ένα στόλο αυτοκινήτων, και όταν έχεις όλες τις πληροφορίες για βλάβες τους που παρουσιάζουν όλα σε συγκεκριμένα χλμ, ίδιας μάρκας, ίδιου τύπου και φυσικά στοιχεία που τα βλέπεις στην πράξη να επιβεβαιώνονται, δεν είναι καθόλου ψυχολογικό και καθόλου ιδέα σου (το να πείσεις τον εαυτό σου για κάτι).
Το ίδιο και όταν στοιχεία σου αποκαλύπτουν εμπιστευτικά άτομα εκ των έσω, τα οποία γνωρίζουν από πρώτο χέρι που πάσχει κάθε μοντέλο της εταιρίας τους (συχνότερες βλάβες) καθώς τα έχουν δει και οι ίδιοι στην πράξη. Ναι μεν όλα αυτά δεν είναι βάσει έρευνας ή στατιστικής, αλλά είναι από τεκμηριωμένα στοιχεία και ασφαλή δείγματα ενδεικτικά και επαρκή ώστε να έχεις μια υποτυπώδη εικόνα για κάθε μοντέλο.
-
Hyundai i30