-
+1
Απλα θα πρεπει να δεις αν σου κανει πιο πολυ το Ceed ή το Ι30
-
Διαφορες στον κινητηρα, στον εξοπλισμο δεν υπαρχουν. Νομιζω διαφορα υπαρχει στην αναρτηση, του Kia ειναι πιο σπορ και ι30 πιο οικογενειακη.
-
Ίσως τελικά καταλήξω στο Ceed, παρ΄όλο που έκανα κράτηση για το i30 και ο βασικός λόγος είναι οι 16άρες ζάντες.
Ήμουν αποφασισμένος αν έπαιρνα το i30 να άλλαζα αμέσως ζαντολάστιχα, αλλά με το Ceed θα χρειαστώ μόνο λάστιχα και γιατί όχι να μην τα λιώσω και να τα πετάξω στο χρόνο? Ενώ στην περίπτωση του i30 ή τα αλλάζεις όλα από την αρχή και πιάνεις μια καλή τιμή αφού θα είναι καινούρια, ή τα κρατάς και μετά αναγκαστικά τα πετάς, αν υποθέσουμε ότι πάει πιο καλά με τις 16άρες, οπότε είναι επιπλέον κόστος.
Ένα συν ακόμη στο Ceed η 7ετής εγγύηση, που ανεβάζει την μεταπολιτική αξία, περισσότερο πιστεύω από ότι την κατεβάζει το όνομα, σε σχέση με το i30. Η τελική τιμή, αν βγάλουμε εκτός το ESP που στο Ceed είναι στην ακριβή έκδοση, είναι πιο καλή στο ΚΙΑ.
Θα δούμε, άλλωστε τα λεφτά στην ίδια τσέπη θα καταλήξουν και στις δυο περιπτωσεις -
Ενα απο τα δυο δεν εχει στανταρ esp νομιζω, και σιγουρα σε τοσο ιδια αμαξια, εχει να κανει και το ποιο θεωρει πιο ωραιο ο καθενας για να αγορασει.
-
Από την άλλη το εσωτερικό του i30 είναι σαφώς καλύτερο του Kia.
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Από την άλλη το εσωτερικό του i30 είναι σαφώς καλύτερο του Kia.Το ένα έχει μπλε όργανα και το άλλο κόκκινα, αυτή είναι η μοναδική διαφορά.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ενα απο τα δυο δεν εχει στανταρ esp νομιζω, και σιγουρα σε τοσο ιδια αμαξια, εχει να κανει και το ποιο θεωρει πιο ωραιο ο καθενας για να αγορασει.Ο εξοπλισμος του Kia:
http://www.kia.gr/Kia/topnav/models/ceed/accessories.htmlΟ εξοπλισμος του i30:
http://www.hyundai.gr/hyundai/models/i30/accessories.html -
Από την άλλη το εσωτερικό του i30 είναι σαφώς καλύτερο του Kia.πάλι το Cee'd θα προτιμούσα γιατί το i30 εξωτερικά είναι άσχημο.
-
Άλλη μια διαφορά στα όργανα είναι ότι το i30 έχει το trip computer στον πίνακα οργάνων και το Ceed στην κονσόλα, γούστα είναι για το που είναι πιο όμορφο.
Επίσης, άποψή μου, το Ceed είναι πιο όμορφο από πίσω και το i30 από μπροστά. Στο πλάι θα έλεγα ελαφρά πιο όμορφο το Ceed, υποκειμενικά πάντα. -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Το ένα έχει μπλε όργανα και το άλλο κόκκινα, αυτή είναι η μοναδική διαφορά.
Σκούρα πορτοκαλί εαν δεν κάνω λάθος... Μήπως ενοχλούν στα μάτια...
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Ποιός έχει το 'μακρύτερο'?
Eγώ! Αυτό είναι βέβαιο
Περί i30-Ceed, θα έπαιρνα Ceed.
Λίγο πιο φτηνό, καλύτερος εξοπλισμός, πιο όμορφο.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Περί αλόγων και αγελάδων**Δεν θυμάστε βρε τί παπαριές οδηγούσατε/με πρίν 5 χρόνια μήν πώ παλαιότερα?
Πόσα άλογα είχε το golf, πόσα το focus I, πόσα το astra (lol) ή η alfa?
**
Και ξαφνικά τα 109 άλογα σε 1,193 κιλά του i30 1.4 'δεν μας φτάνουν' να προσπεράσουμε
την νταλίκα, λές και πρίν 5 χρόνια οι νταλίκες ήταν μικρότερες και τα 100 άλογα του
focus MK1 1.6 μας έφταναν.ΕΛΕΟΣ, και εγώ θέλω 240hp αλλά θυμάμαι τί οδηγούσα παλιά και τί ωραία που προσπερνούσα.
Ποιός έχει το 'μακρύτερο'?
Πολεμάμε να διατηρήσουμε τους μύθους:
-
τι όποιος οδηγεί gofd gocus ή opel tsiastra είναι 'in' και όλοι οι άλλοι που πήραν
i30 είναι συμβιβασμένοι φτωχομπινέδες. -
Ότι αν δεν έχεις turbo σίγουρα το έχεις 'μικρότερο' και η κοπέλα σου δεν είναι χαρούμενη
Αν ένας ψυχίατρος/ψυχολόγος διαβάσει το forum, θα διαγνώσει ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 10 κόμπλεξ
στον καθένα μας εδώ μέσαΕπίλογος
Όποιος θέλει i30 εδώ μέσα ας πάρει. Στον δρόμο θα τον σέβομαι ΟΣΟ τους άλλους.
Αν μάλιστα με προσπεράσει στο δρόμο με το σπαθί του χωρίς καμικαζιές θα τον
σέβομαι περισσότερο.παλιός κλασσικός zardoz με τα bold του και τα υπογραμμισμένα του...
αλήθεια το Φοκους 1,4 πόσες αγελάδες βγάζει;
-
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
και 109 άλογα αν θες να προσπερνάς με άνεση νταλίκες και ότι άλλο βρεις στο δρόμο σου, άδικα τυραννιέσαι. Ότι πληρώνεις αυτό παίρνεις και στα μοτέρ. ..........Το i30 δεν είναι για σπορ οδήγηση. Είναι για να ταξιδεύεις κάνοντας συμβιβασμούς στις προσπεράσεις.
Δηλαδή φιλε μου αφού το i30 δυσκολεύεται να προσπεράσει μια νταλίκα τοτε
και το auris δυσκολεύεται και το astra και το C4 και το leon και το mazda3 και
το golf και το focus και γενικά ολη η κατηγορία 1.4 ατμοσφαιρικά.
Όταν μίλησα για υπερβολές ακριβώς αυτό εννοούσα......
και νομίζω οτι εδω, υπερβάλεις λίγο........'Τα πράγματα είναι απλά για εμένα και άδικα το τυραννάμε. Θες ενεργητική ασφάλεια; Παίρνεις αυτοκίνητο με καλό στήσιμο στο δρόμο και δυνατό μοτέρ. Τώρα με 80 και 109 άλογα αν θες να προσπερνάς με άνεση νταλίκες και ότι άλλο βρεις στο δρόμο σου, άδικα τυραννιέσαι. Ότι πληρώνεις αυτό παίρνεις και στα μοτέρ. Το 1200 κυβικά είναι για εκτός Αττικής για όσους είναι υπομονετικοί Το i30 δεν είναι για σπορ οδήγηση. Είναι για να ταξιδεύεις κάνοντας συμβιβασμούς στις προσπεράσεις. Αλλιώς, υπάρχουν πιο δυνατά μοτέρ. Μια λεπτομέρεια. Τα πιο δυνατά μοτέρ κοστίζουν και στην αγορά και στην κατανάλωση και στη συντήρηση.'
Δες τι γράφω από την αρχή για να καταλάβεις το πνεύμα. Μην παίρνεις ένα κομμάτι. Στην ιπποδύναμη αναφέρθηκα. Όσα έχουν τέτοια ιπποδύναμη δε μπορούν με άνεση να προσπερνάνε νταλίκα όπως ένα με δυνατό μοτέρ. Γιατί έβαλες μάρκες όταν εγώ έγραψα για ιπποδυνάμεις; Όσα αυτοκίνητα είναι σε αυτές τις ιπποδυνάμεις (γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, γιαπωνέζικα, κορεάτικα κλπ) δε μπορούν με άνεση να κάνουν προσπέραση όπως ένα αυτοκίνητο με δυνατό μοτέρ. Για τα 80 άλογα που έγραψα λες να υπονοώ μάρκες; Θα τις έλεγα ξεκάθαρα. Όπως ξεκάθαρα πιο κάτω είπα ότι με το i30 πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Και με το κάθε μοτέρ που έχει ιπποδυνάμεις 80 με 109, 110 ή και 120 άλογα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς στις προσπεράσεις. Παίζει βέβαια ρόλο και το βάρος του αυτοκινήτου. Ελπίζω με τις διευκρινήσεις που έδωσα να έλυσα την παρερμηνεία που δημιουργήθηκε
-
Επίσης κάποιοι είπαν ότι το i30 δεν είναι για σπορ οδήγηση. Ναι δεν είναι, ενώ το Focus με τους 90 ίππους είναι??? Είναι σπορ γιατί στρίβει κατά 10-20% καλύτερα? Αυτό είναι σπορ αυτοκίνητο βρε παιδιά? Που για να πας 0-100 προλαβαίνεις να στρίψεις τσιγάρο? Έλεος!
'Τα πράγματα είναι απλά για εμένα και άδικα το τυραννάμε. Θες ενεργητική ασφάλεια; Παίρνεις αυτοκίνητο με καλό στήσιμο στο δρόμο και δυνατό μοτέρ. Τώρα με 80 και 109 άλογα αν θες να προσπερνάς με άνεση νταλίκες και ότι άλλο βρεις στο δρόμο σου, άδικα τυραννιέσαι. Ότι πληρώνεις αυτό παίρνεις και στα μοτέρ. Το 1200 κυβικά είναι για εκτός Αττικής για όσους είναι υπομονετικοί Το i30 δεν είναι για σπορ οδήγηση. Είναι για να ταξιδεύεις κάνοντας συμβιβασμούς στις προσπεράσεις. Αλλιώς, υπάρχουν πιο δυνατά μοτέρ. Μια λεπτομέρεια. Τα πιο δυνατά μοτέρ κοστίζουν και στην αγορά και στην κατανάλωση και στη συντήρηση.' Αυτό εγώ το έγραψα
Δεν είναι κάποιοι φίλε μου. Εγώ το έγραψα. Όμως δεν έγραψα ότι με το focus μπορείς να κάνεις σπορ οδήγηση. Αντίθετα έγραψα ότι για σπορ οδήγηση επιλέγεις αυτοκίνητο με πιο δυνατό μοτέρ και καλύτερο στήσιμο. Πακέτο πάνε για εμένα αυτά τα δύο (ανάρτηση και μοτέρ) **Οπότε το focus με τα 90ps **μετά τη διευκρίνηση που έκανα στην αρχή είναι εκτός σκεπτικού μου! Έγραψα επίσης ότι, με 80 και 109 ίππους δε μπορείς να προσπερνάς ότι θες με άνεση. Δε μπήκα καν στο θέμα ford vs i30. Μίλησα γενικά για το θέμα του μοτέρ. Δε μίλησα για το πια μάρκα στρίβει καλύτερα στην κατηγορία.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Τα πράγματα είναι απλά για εμένα και άδικα το τυραννάμε. Θες ενεργητική ασφάλεια; Παίρνεις αυτοκίνητο με καλό στήσιμο στο δρόμο και δυνατό μοτέρ. Τώρα με 80 και 109 άλογα αν θες να προσπερνάς με άνεση νταλίκες και ότι άλλο βρεις στο δρόμο σου, άδικα τυραννιέσαι. Ότι πληρώνεις αυτό παίρνεις και στα μοτέρ. **Το 1200 κυβικά είναι για εκτός Αττικής για όσους είναι υπομονετικοί **Το i30 δεν είναι για σπορ οδήγηση. Είναι για να ταξιδεύεις κάνοντας συμβιβασμούς στις προσπεράσεις. Αλλιώς, υπάρχουν πιο δυνατά μοτέρ. Μια λεπτομέρεια. Τα πιο δυνατά μοτέρ κοστίζουν και στην αγορά και στην κατανάλωση και στη συντήρηση.Συμφωνώ με το post πλήν του bold κομματιού. Στην Αττική που ακριβώς θα τη χρειαστείς την ιπποδύναμη? Εγώ όσες φορές έρχομαι Αθήνα πάνω από 60 Km/h δεν πιάνω. Την ιπποδύναμη & το καλό στήσιμο τα χρειάζεσαι όταν κινείσαι καθημερινά σε επαρχιακές 'εθνικές οδούς' (ο Θεός να τις κάνει) με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και ελεεινό οδόστρωμα σε καθημερινή βάση.
Κατ' εμέ για την Αττική όλα τα αυτοκίνητα καλά είναι και καλύτερο είναι αυτό που βγάζει λιγότερες βλάβες σε σασμάν κλπ (κυρίως japan). Εγώ που είμαι επαρχιώτης και 'ανήσυχος' δεν θα επέλεγα ποτέ το i30 γιατί α) Δεν μου αρέσει μέσα-έξω και β) Δεν το εμπιστεύομαι στα 'δύσκολα'. Αν όμως έμενα Αθήνα το αδερφάκι ceed, που είναι ομορφότερο, σίγουρα θα ήταν μέσα στα υποψήφια. -
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Επίσης κάποιοι είπαν ότι το i30 δεν είναι για σπορ οδήγηση. Ναι δεν είναι, ενώ το Focus με τους 90 ίππους είναι??? Είναι σπορ γιατί στρίβει κατά 10-20% καλύτερα? Αυτό είναι σπορ αυτοκίνητο βρε παιδιά? Που για να πας 0-100 προλαβαίνεις να στρίψεις τσιγάρο? Έλεος!
Δεν είναι κάποιοι φίλε μου. Εγώ το έγραψα.
Όχι κάποιος άλλος και βαριέμαι να ψάχνω να το κάνω ποράθεση.
Αυτό που λες εσύ πιο πάνω είναι απόλυτα σωστό, αλλά όχι να λέμε ότι κάποιο αυτοκίνητο είναι για σπορ οδήγηση μόνο και μόνο γιατί είναι πιο καλά στημένο και μπορεί να μπει σε μια στροφή με 10 χλμ πιο γρήγορα από κάποιο άλλο. -
Ίσως τελικά καταλήξω στο Ceed, παρ΄όλο που έκανα κράτηση για το i30 ....
Ένα συν ακόμη στο Ceed η 7ετής εγγύηση, που ανεβάζει την μεταπολιτική αξία, περισσότερο πιστεύω από ότι την κατεβάζει το όνομα, σε σχέση με το i30. Η τελική τιμή, αν βγάλουμε εκτός το ESP που στο Ceed είναι στην ακριβή έκδοση, είναι πιο καλή στο ΚΙΑ.
Θα δούμε, άλλωστε τα λεφτά στην ίδια τσέπη θα καταλήξουν και στις δυο περιπτωσειςΉθελα να σου προτείνω το ίδιο, αλλά δεν το έκανα επειδή το είχες ήδη παραγγείλει. Νομίζω ότι με το ΚΙΑ θα μείνει κάποιος περισσότερο ικανοποιημένος σε βάθος χρόνου.
-
Το ένα έχει μπλε όργανα και το άλλο κόκκινα, αυτή είναι η μοναδική διαφορά.
Σκούρα πορτοκαλί εαν δεν κάνω λάθος... Μήπως ενοχλούν στα μάτια...
+1
Εκτός και αν η ένταση ρυθμίζεται προς τα κάτω.
Μήπως θα έπρεπε να το οδηγήσεις βράδυ καλύτερα -
Η ένταση όντως ρυθμίζεται μέχρι αρκετά χαμηλά στο Cee'd. Στο τέρμα δυνατό είναι ενοχλητικό ακόμα και την ημέρα.
-
Εκανα test-drive χθες Ceed και i30...δεν ξερω...καμια σχεση με αυτα που διαβαζα στα περιοδικα!
Φταιει βεβαια οτι δεν εχω και πολυ εμπειρια απο αυτη την κατηγορια, αλλα μου φανηκαν και τα δυο με μια λεξη..αθλια...
Μετα απο τους διθυραμβους που ειχα διαβασει(τουλαχιστον για το Ceed) περιμενα κατι καλυτερο...!
Μπορει να εχουν το πλεονεκτημα της τιμης, αλλα δεν θα αγοραζα ποτε καποιο απο τα 2, θα προτιμουσα να παω μια κατηγορια κατω, στο Punto T-jet πχ ή στο Leon TSi(οταν και αν βγει)!
Επισης να σημειωθει πως το Ceed ακομα και στην εκδοση που εκανε 16.000+(Vivid νομιζω) δεν ειχε ESP ..ενω το i30 με αξιοπρεπη εξοπλισμο φτανει τα 16.100(Style)
Hyundai i30