-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ειναι στανταρ το δερμα?
Όχι βεβαια. Το i30 είναι καλό μέσα, ένα κλικ πάνω απο το cee'd μάλιστα. Αλλά αυτό είναι το ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ. Κανείς δεν μπορεί να πει σε βάθος χρόνου πώς θα αποδειχθεί το εσωτερικό του i30 σε σύγκριση με ένα μοντέλο που έχει χρόνια στην αγορά και αποδεδειγμένα δεν κάνει τσικ (Leon). Eκτός αν αυτός που θα το πει λέγεται Κάλχας ή Τειρεσίας
Σε ολόκληρα 2 χρόνια δεν έχει κάνει ούτε τσικ? Το νέο μηχανολογικό θαύμα!!!
Εξυπνάκιας?
Μιας και τα ξέρεις όλα και ειρωνεύεσαι, μήπως γνωρίζεις τι περνάνε τα long term δημοσιογραφικά μέσα σε 2 ολόκληρα χρόνια;Σπύρο υπάρχουν κάποια πράγματα που συναρτώνται του χρόνου και ταλαιπωρούν το αμάξι όπως ο ήλιος. Αυτό είναι που δοκίμαζει την αντοχή του εσωτερικού και των πλαστικών. Στο προσωπικό μου αυτοκίνητο αυτή ακριβώς ήταν η αιτία που ένα πλαστικό αστόχησε επειδή το πάρκαρα στον ήλιο και αυτό βγήκε μετά από αρκετά χρόνια (7?) ενώ σε άντίστοιχα μοντέλα που πάρκαραν σε γκαράζ δεν είχε βγεί το ίδιο πρόβλημα. Δεν νομίζω λοιπόν να το βάζετε σε σολάριουμ. Ακόμα οι καταπονήσεις των ελληνικών λακουβών που περνάει ένα αμάξι σε 100 χιλιάδες χλμ θα ζορίσουν πολύ περισσότερο το πλαίσιο (που συνεπάγεται τριξίματα) από τα 40 (πολλά από τα οποία θα είναι σε ταξίδι ή Ε.Ο./Α.Ο. άρα μειωμένης καταπόνησης) και ας πηγαίνει με τις πάντες συνέχεια.
Δεν λέω, ξέρω τι είναι τα δημοσιογραφικά χιλιόμετρα αλλά πέρα από μοτέρ, μετάδοση (κυρίως), φρένα, αναρτήσεις, πλαίσιο (δευτερευόντως) δεν ζορίζεται τίποτα σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να προσομοιώνουν νορμάλ χρήση (το νορμάλ είναι σχετικό έτσι όπως οδηγάμε) 5 ετών. Όύτως ή άλλως θυμάμαι κάτι είχε ψιλοχαλάσει (δεν έχω το τεύχος μαζί μου για να θυμάμαι ακριβώς τι) και αλλάχτηκε (ή ξαναρυθμίστηκε?) μέσα στην εγγύηση όπως λίγο πολύ σχεδόν σε κάθε καινούργιο αμάξι. Ε αυτό εγώ το λέω πεντακάθαρα τσίκ!
Υ.Γ.
Ποτέ και κανείς στο φόρουμ δεν με έχει αποκαλέσει εξυπνάκια και για αυτό το λόγο δεν ανέχομαι τέτοιους χαρακτηρισμούς πόσο μάλλον όταν προέρχονται από μόντ που οφείλει να έχει μία ψυχραιμία. Ας σημειωθεί ότι πάντα προσπαθώ να σέβομαι όσο δεν γίνεται τους συνομιλητές μου. Αλλά επειδή μερικές φορές βλέπω μία υπερβολική ευνοια προς μερικά μοντέλα τα οποία στη ευρώπη τα βλέπεις στον δρόμο μόνο αν έχεις κερδίσει το λόττο (ξέρουμε όλοι μας ποια) ε βλέπω κάποιες υπερβολές και κάτι παθαίνω. Όσης ευνοικής μεταχείρισης λοιπόν τυγχάνουν αυτά τόσο θα προσπαθώ να επισημαίνω τα κακώς κείμενα για να μην δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις σε περιστασιακούς φορουμίτες... -
Αγαπητε travelman..
Κατ αρχην εκτιμω οτι οδηγικα τουλαχιστον δεν μπορω εγω, εσυ και πολλοι αλλοι να εκφερουν αποψη για πολλα απο τα σημερινα μοντελα τα οποια καν δεν εχουμε οδηγησει...Αρκετοι Mods οπως και μελη του 4ΤΦ τυγχανει να εργαζονται σε περιοδικα αυτοκινητου..αυτο συνεπαγεται αυξηση της οδηγικης τους εμπειριας και γνωμης καθοσον οδηγουν πολλα μοντελα για αρκετο χρονικο διαστημα ελευθερα σχηματιζοντας κατα μεγαλο ποσοστο εκτιμηση για τα + και - ενος μοντελου. Αν σκεφθεις οτι καθεις απο εμας εχει τις προτιμησεις του(Random-Ιαπωνια )νομιζω οτι μπορεις αν οδηγεις καθημερινα αμαξια απο 10κ εως και 200κ να καταλαβαινεις αδυναμιες και προτερηματα των δοκιμαζομενων αυτοκινητων....
Νομιζω οτι δεν μπορεις να ξερεις οπως και εγω πως και με ποιο τροπο δοκιμαζονται ουσιαστικα δημοσιογραφικα τα νεα μοντελα..Αν παρεξηγηθηκες με τον ορο εξυπνακια, δεν ειναι σωστο...Για οτι δεν γνωριζουμε απο μεσα καλυτερα να μην μιλαμε και εκφερουμε αποψη...Γενικα τωρα...
H ποιοτητα κατασκευης των τελευταιων μοντελων Χιουνται ειναι εκπληκτικη και προσομοιαζει αυτη των ιαπωνικων. Τα δε πλαστικα της χιουνται τα προμηθευινται μεσω της mobis η οποια εταιρεια προμηθευει και την τογιοτα κ χοντα..Εχοντας το hyundai coupe my1998 δεν ειχα ποτε προβλημα βαφης,προβλημα νεοτητας, και οποιοδηποτε μηχανικο προβλημα περαν της αλλαγης ενος σετ plugwires..Το i30 προσωπικα δεν μου αρεσει εμφανισιακα αλλα ομως
Εχει πολυ καλη τιμη,ποιοτητα κατασκευης και τρομερη αξιοπιστια
Ειμαι σιγουρος οτι θα παει παρα πολυ καλα στην ελληνικη αγορα..
Οσον αφορα την συγκριση χιουνται-κια ειναι αταιρη λογω του οτι το ceed η το ι30 ειναι κλωνοι η διδυμα αδερφακια...βλ. sportage-tucson..
Aκολουθειται παρομοια πολιτικη με vw-skoda..βεβαια κατ εμε η ποιοτητα κατασκευης χιουνται ταιριαζει πιο πολυ στα δικα μου γουστα..Να ειστε ετοιμοι για μεγαλο χτυπημα της HMC στο τελος του 2008 με χτυπηματα στη μεγαλοσεντανλουξ κατηγορια genesis καθως και στην ελευση του νεου πισωκινητου Coupe...
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Το i30 προσωπικα δεν μου αρεσει εμφανισιακα αλλα ομως
Εχει πολυ καλη τιμη,ποιοτητα κατασκευης και τρομερη αξιοπιστιααυτο για την αξιοπιστια πως ακριβως το καταλαβες?
δε λεω οτι δε ΘΑ εχει, απορω πως το συμπερανες για ενα αυτοκινητο που μολις κυκλοφορησε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εχει πολυ καλη τιμη,ποιοτητα κατασκευης και τρομερη αξιοπιστιααυτο για την αξιοπιστια πως ακριβως το καταλαβες?
δε λεω οτι δε ΘΑ εχει, απορω πως το συμπερανες για ενα αυτοκινητο που μολις κυκλοφορησε.
Γιατι οπως και ολα τα χιουνται ειναι τρομερα αξιοπιστα....Τα μοτερ τους τα γνωριζω οπως και τα ηλεκτρικα τους οτι ειναι αριστα...Επισης εχω και εμπειριες οπως..
Hyundai coupe my1998..165000km χωρις αλλαγη δισκο πλατω κλπ κλπ
Hyundai Elantra 58000km τερας αξιοπιστιας
Hyundai SantaFe 2.7lt V6 60 000km τερας αξιοπιστιας..Και τα τρια αμαξια που ειχα-εχω δεν εχουν παρουσιασει το παραμικρο σε αξιοπιστια σε ολα τα μερη.. αυτο με κανει να ειμαι σιγουρος οτι και το i30 θα ειναι τερας αξιοπιστιας..
-
Για το μονο πραγμα που μπορουμε να πουμε ΤΩΡΑ για το i30 (ιθερτι κατα τη διαφημηση) ειναι μονο αν μας αρεσει το σουλουπι του.Για τσικ τσακ και αλλα ,μετα δυο χρονια.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Γιατι οπως και ολα τα χιουνται ειναι τρομερα αξιοπιστα....Τα μοτερ τους τα γνωριζω οπως και τα ηλεκτρικα τους οτι ειναι αριστα...Επισης εχω και εμπειριες οπως..
Hyundai SantaFe 2.7lt V6 60 000km τερας αξιοπιστιας..Και τα τρια αμαξια που ειχα-εχω δεν εχουν παρουσιασει το παραμικρο σε αξιοπιστια σε ολα τα μερη.. αυτο με κανει να ειμαι σιγουρος οτι και το i30 θα ειναι τερας αξιοπιστιας..
Στα 60 000km βγάζεις όρο αξιοπιστίας?
Να τα δω εγώ σε τι κατάσταση θα είναι μετά απο καμιά 500 000km και 15 ετια
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Στα 60 000km βγάζεις όρο αξιοπιστίας?
Να τα δω εγώ σε τι κατάσταση θα είναι μετά απο καμιά 500 000km και 15 ετια
ποιος νοιάζεται για το τι θα συμβεί σε 15 χρόνια;;; Οι περισσότεροι πλέον δεν τα κρατούν πάνω από 5-7 χρόνια. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για 500000χλμ...μόνο οι ταρίφες φτάνουν τόσα πλέον...200000χλμ και με το ζόρι θα κάνουν στην διάρκεια της 'ζωής' τους τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Μην συγκρίνεις με το παρελθόν...οι καιροί έχουν ευτυχώς αλλάξει...
Πάντως τα χιουντάι είναι αξιόπιστα...το παλιό μου scoupe gt turbo είχε 170000χλμ χωρίς να έχω κατεβάσει ποτέ τουρμπίνα και χωρίς αλλαγή δίσκο πλατό. Συνεχίζει απτόητο στα χέρια του αδερφού μου...παρά τα 14 χρόνια στην πλάτη του.
Το i30 έχει λοιπόν την παράδοση με το μέρος του στο θέμα της αξιοπιστίας οπότε αναμένουμε ανάλογα αποτελέσματα και από αυτό. Εμένα μου άρεσε και θα το είχα στα υπόψιν αν έψαχνα για αυτοκίνητο. -
Περιεργάζομαι ενα ωραιότατο DVD για το i30....
Πολύ καλή προσπάθεια έχει γίνει όσον αφορά την συντήρηση και την επισκευή του ώστε με απλό και σαφή τρόπο ,και αναλυτικότατες οδηγίες, να μπορεί να τις καταλάβει σχεδόν ο οποιοσδήποτε κάτοχος!!Αυτό είναι που λένε ....αυτοκίνητο του λαού!!
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Γιατι οπως και ολα τα χιουνται ειναι τρομερα αξιοπιστα....Τα μοτερ τους τα γνωριζω οπως και τα ηλεκτρικα τους οτι ειναι αριστα...Επισης εχω και εμπειριες οπως..Hyundai coupe my1998..165000km χωρις αλλαγη δισκο πλατω κλπ κλπ
Ετσι ήταν και τα RAV4MK1 και ΜΚ2 αλλά το ΜΚ3 μόνο αξιόπιστο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και για πολλές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες. Οσο αυξάνονται η πολυπλοκότητα και ταστοιχεία εξοπλισμού και άνεσης σε ένα αυτοκίνητο τόσο μειώνεται η αξιοπιστία του.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ετσι ήταν και τα RAV4MK1 και ΜΚ2 αλλά το ΜΚ3 μόνο αξιόπιστο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και για πολλές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες. Οσο αυξάνονται η πολυπλοκότητα και ταστοιχεία εξοπλισμού και άνεσης σε ένα αυτοκίνητο τόσο μειώνεται η αξιοπιστία του.
Πραγματικά, με τόσα αξεσουάρ και παρελκόμενα που είναι φορτωμένα είναι πλέον πολύ δύσκολο εως αδύνατο να μην βγάλουν βλάβες ανεξαρτήτως διανυθέντων χιλιομέτρων ή ηλικίας!!
-
-
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Πραγματικά, με τόσα αξεσουάρ και παρελκόμενα που είναι φορτωμένα είναι πλέον πολύ δύσκολο εως αδύνατο να μην βγάλουν βλάβες ανεξαρτήτως διανυθέντων χιλιομέτρων ή ηλικίας!!
Πράγματι. Οπότε στην περίπτωση αυτή μεγάλο ρόλο παίζει η εγγύηση γιατί όλα αυτά τα ηλεκτρονικά μπιχλιμπίδια κοστίζουν. Όταν λοιπόν θα είσαι εκτός εγγύησης θα πρέπει να τα πληρώσεις από την τσέπη σου. Και εδώ είναι που έχει το πράγμα ξεφτιλιστεί γιατί πολλές φορές το αμάξι δε μένει από μηχανικό πρόβλημα αλλά από κάποιο ηλεκτρονικό. Οπότε η αξιοπιστία κάποιες φορές του μοτέρ δε φτάνει αφού υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά μαραφέτια.
-
Μα αυτό ακριβώς είναι και το δυνατό σημείο των κορεατών, τα πολύ καλά ηλεκτρονικά τους. ειδικά σε αυτό τον τομέα η κυριαρχία τους είναι αδιαμφισβήτητη. Κορυφαίοι κατασκευαστές ηλεκτρονικών gadgets (palmtops, gps, PC κ.α) χρησιμοποιούν κορεάτικη καρδιά (SAMSUNG επεξεργαστές, HYNIX μνήμες). Όταν έχεις λοιπόν σαν car maker τέτοια βιομηχανία και τεχνολογία μέσα στο ίδιο σου το σπίτι ειναι φυσικό και επόμενο να την προσφέρεις απλόχερα και σε πολύ καλύτερη τιμή όταν οι άλλοι ψάχνουν δεξιά και αριστερά για συνεργασίες με τρίτες εταιρείες οι οποίες θέλουν και αυτές τα κέρδη τους. παράδειγμα η FORD πχ για τα πλαίσια των αυτοκινήτων της και για τα περισσότερα μεταλλικά τους μέρη, αγοράζει απο την ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ POSCO (2η στον κόσμο σε παραγωγή και ποιότητα ατσαλιού μετά την ινδική TATA) και φυσικά για να αγοράσει την καλύτερη ποιότητα θα πρέπει να τα σκάσει αδρά στην POSCO και στην καθε εταιρεία που την προμηθεύει με πρώτη ύλη. H Hyundai δέν χρειάζεται να αγοράσει απο κανέναν τρίτο την πρώτη ύλη για την παραγωγή των αυτοκινήτων της γιατι απλούστατα τα παράγει όλα μόνη της. Μέχρι και τις μπαταρίες που βάζει στα αμάξια είναι δικιάς της παραγωγής απο την Hyundai enercell (SOLITE). Αυτο είναι και το δυνατότερο χαρτί της Hyundai, δηλαδή να σου παρουσιάζει πχ. το ceed και το i30 με ποιότητα πλαισίου (και πολλά άλλα) που συναντάς μόνο σε μοντέλα με τιμή απλησίαστη για τους περισσότερους απο εμάς. Και ακόμα δεν έχουμε δεί τίποτα......σε μερικά χρόνια ο ανταγωνισμός θα έχει σοβαρό πρόβλημα με την συγκεκριμένη εταιρεία (Ίδη έχουν). Οτι έγινε δηλαδή και με SAMSUNG (2η στον κόσμο μετά την INTEL) και HYNIX (5η στον κόσμο) στα ηλεκτρονικά.
-
Άμα έχεις 'χέρια' όλα μια χαρά στρίβουν.
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
παράδειγμα η FORD πχ για τα πλαίσια των αυτοκινήτων της και για τα περισσότερα μεταλλικά τους μέρη, αγοράζει απο την ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ POSCO (2η στον κόσμο σε παραγωγή και ποιότητα ατσαλιού μετά την ινδική TATA) και φυσικά για να αγοράσει την καλύτερη ποιότητα θα πρέπει να τα σκάσει αδρά στην POSCO και στην καθε εταιρεία που την προμηθεύει με πρώτη ύληΑααααααααααααα..... πες το ρε παιδακι μου... και προσπαθουσαμε να βρουμε γιατι εν ετη 2007 η Ford παραδιδει καινουργια και σκουριασμενα αμαξια.....
Τωρα εξηγουνται ολα...
-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Μέχρι και τις μπαταρίες που βάζει στα αμάξια είναι δικιάς της παραγωγής απο την Hyundai enercell (SOLITE). Αυτο είναι και το δυνατότερο χαρτί της Hyundai, δηλαδή να σου παρουσιάζει πχ. το ceed και το i30 με ποιότητα πλαισίου (και πολλά άλλα) που συναντάς μόνο σε μοντέλα με τιμή απλησίαστη για τους περισσότερους απο εμάς.Συγγνώμη, τι σχέση έχει το πλαίσιο και η ποιότητά του με τα ηλεκτρονικά και τις μπαταρίες;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
παράδειγμα η FORD πχ για τα πλαίσια των αυτοκινήτων της και για τα περισσότερα μεταλλικά τους μέρη, αγοράζει απο την ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ POSCO (2η στον κόσμο σε παραγωγή και ποιότητα ατσαλιού μετά την ινδική TATA) και φυσικά για να αγοράσει την καλύτερη ποιότητα θα πρέπει να τα σκάσει αδρά στην POSCO και στην καθε εταιρεία που την προμηθεύει με πρώτη ύλη
Αααααααααααααα..... πες το ρε παιδακι μου... και προσπαθουσαμε να βρουμε γιατι εν ετη 2007 η Ford παραδιδει καινουργια και σκουριασμενα αμαξια.....
Τωρα εξηγουνται ολα...
Corsair, o andykar δεν είπε οτι η Ford βγάζει σκουριασμένα αμάξια. Άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις;
-
Αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρεις τι εννοεί ο κορσαίρ. Και όμως η φορντ παραδίδει εν ετη 2007 σκουριασμένα αμάξια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρεις τι εννοεί ο κορσαίρ. Και όμως η φορντ παραδίδει εν ετη 2007 σκουριασμένα αμάξια.'Όταν η τρίχα γίνεται τριχιά'ΙΙ
Και όμως η ford δεν παραδίδει εν έτει 2007 σκουριασμένα αμάξια.
-
Έστω, πριν 2-3 χρόνια. Δικαιολογείται περισσότερο, ε;
Hyundai i30