-
Δηλαδή για να καταλάβω, στο hatchback η Distinctive έχει led αλλά όχι full; Τι κακό και αυτό με τα SW να είναι πάντα καταδικασμένα; Θα πάρω να ρωτήσω για το fastback. Άραγε αυτό το fastback έχει μεγαλύτερο αποσκευών από το hatchback ή είναι φάτε μάτια ψάρια;
-
Θεωρητικά 395 vs 450. Αλλά για τους 12 επιπλέον πόντους μήκους που χρεωνεσαι δεν κερδίζεις και πολύ χώρο αποσκευών.
-
Εμ προσέχουν την τσέπη μας εμ γκρινιάζουμε!
Σου λένε οι άνθρωποι αν είναι να πληρώσεις παραπάνω χιουνται θα πας να πάρεις; Ξέρουν τι πουλάνε και μέχρι τι ποσά ζητούν! Είναι προσγειωμένοι!
Συγνώμη αλλά αυτά είναι αναχρονισμοί. Πλεον η ψαλίδα έχει κλείσει. Δεν είμαι απ' αυτούς που θα επιλέξω όχημα για το μάτι του γείτονα. Για μένα θα αγοράσω αμάξι. Οι εποχές που έπαιζε πρώτο ρόλο το σήμα στο καπό πέρασαν. Ίσως αυτά τα οχήματα να αντέξουν πολύ καλύτερα σε βάθος χρόνου από άλλους Ευρωπαίους ανταγωνιστές.
Το θέμα είναι ότι η πολιτική του group χαλάει αυτόν που είναι διατεθειμένος να πάρει κάτι καλό από αυτούς. Είναι η μοναδική εταιρεία που προβάλει τέτοια αντίσταση στις παραγγελίες. Το θεωρώ απαράδεκτο. Εγώ μπορεί να γουστάρω να το φτάσω 24/25κ φτάνει να είναι όπως το γουστάρω και ας είναι Hyundai. Λογαριασμό θα τους δώσω; Τεσπά δεν ξέρω μου βγάζει πολύ κόμπλεξ κατωτερότητας όλο αυτή η φάση της εισαγωγικής. Λες και έχουμε 2000 και πρέπει το 'Accent' να κοστίζει στα 3/5 τηε τιμής του ανταγωνιστή...
-
Τα υποστηρίζουν οι ίδιοι οι πωλητές που σίγουρα μεταφέρουν την επίσημη γραμμή. Αυτό το έχω δει και στις χιουνται και κια (ειδικά στην κια ,μέχρι 22000 για xceed άμα έχεις παραπάνω υπαρχουν αλλά αμάξια...) και έντονα και στην Σκόντα ( 22000 για καροκ άμα είναι να δώσεις 28000 παρε το τιγκουαν).
-
To Μηχανικό ηλεκτρονικού συμπλέκτη (iMT) σε αυτην την υλοποίηση στο i30 καταργεί εντελώς τον πεντάλ του συμπλέκτη ή όχι ?
( στην ΚΙΑ που το πρωτοπαρουσιασε διατηρούταν από ότι κατάλαβα) διαβάζω όμως ότι η χιουνται το πηγε ενα βήμα παρακάτω βάζουν έναν αισθητήρα τοποθετημένο στον κλασικό, μηχανικό επιλογέα που αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός ετοιμάζεται να αλλάξει ταχύτητα.
-
Σε εμας οχι ακομα, εχει το πενταλ.
Αυτο χωρις πενταλ το ξεκινα απο την Ινδια, ισως στο μελλον σε εμας.
-
Ε τότε η διαφοροποίηση από το κλασικό μηχανικό είναι ανάλογη της Κια είναι η ηλεκτρονική σύνδεση , by wire που λένε και στο χωριό μου;
-
ακριβώς, μπί βιρέ
-
Καλύτερα να γίνει beta στην αγορά της Ινδίας πριν μας έρθει. Προς το παρόν στα μείον είναι το Infoteinment των 10:25' που περιμένω τον πρώτο ενδιαφερόμενο να μας πει πόσο κοστολογούν την παραγγελία οι 'κατάκωποι' πωλητές καθώς και το προσωπικό μου παράπονο που άλλη μια εταιρία έχει χ@σμένο το SW το οποίο δεν μπορείς να πάρεις N-line, άρα δεν παίζουν φώτα LED κατά κύριο λόγο.
-
Καλύτερα να γίνει beta στην αγορά της Ινδίας πριν μας έρθει. Προς το παρόν στα μείον είναι το Infoteinment των 10:25' που περιμένω τον πρώτο ενδιαφερόμενο να μας πει πόσο κοστολογούν την παραγγελία οι 'κατάκωποι' πωλητές καθώς και το προσωπικό μου παράπονο που άλλη μια εταιρία έχει χ@σμένο το SW το οποίο δεν μπορείς να πάρεις N-line, άρα δεν παίζουν φώτα LED κατά κύριο λόγο.
Ως υποψήφιος προς αγορά και εγώ (είμαι ανάμεσα σε 4-5 μοντέλα και το i20 & i30 είναι 2 από αυτά), έκανα μια ερώτηση σχετικά με τα εξτρά (καλώς ή κακώς το θέλω 'φορτωμένο' το αυτοκίνητο, θέλω να το πάρω όπως το γουστάρω) για το i20 και πήρα την εξής απάντηση:
Η 10άρα οθόνη στο i20 κοστίζει 1200 ευρώ και στο πακέτο μέσα είναι και το σύστημα Bluelink! Ωστόσο, το Bluelink στην Ελλάδα, δεν είναι πλήρως ενεργοποιημένο, οπότε δε θα λειτουργεί (στην ουσία δηλαδή την 10αρα θα την πάρεις για ομορφιά). Με λίγα λόγια είναι σαν να σε αποτρέπει να το προσθέσεις.
Επίσης το κορυφαίο που μου είπαν, είναι ότι ούτε το σύστημα E-call ( Άμεση κλήση πανευρωπαϊκού αριθμού εκτάκτου ανάγκης 112) λειτουργεί στην Ελλάδα! Μου αρέσει όμως που το διαφημίζουν στον εξοπλισμό ότι είναι στάνταρ και ότι αποτελεί καινοτομία! Αν ήταν έτσι, ας μου έβαζαν στάνταρ την 10αρα και ας μη δούλευε και χαλάλι το e-call, το οποίο ούτε αυτό θα δουλεύει (αλλά προφανώς δεν κοστίζει τίποτα)...
Η 10αρα επίσης μου είπαν ότι μπαίνει μόνο σε εκδόσεις premium & distinctive, υποθέτω ότι θα μπαίνει και στην N Line...
Το βασικό μου ερώτημα προσωπικά, είναι να βγει ένας κατάλογος με τα εξτρά γιατί δεν γίνεται στα κουτουρού να κάνω υποθέσεις του τι μπορεί να μπει εξτρά και τι όχι (προσωπικά μπαίνω στα site του εξωτερικού και βλέπω τι έχουν και ρωτάω), πχ ρώτησα και για αισθητήρες μπροστά και μου είπαν after market με 80€ ή εργοστασιακά με 350€ (ειδική παραγγελία με μετατροπές στην κεντρική οθόνη). Στην κοπέλα μου βέβαια που πήρε το i10 πάντως της αρνήθηκαν από την αντιπροσωπεία να της περάσουν τους after market γιατί φοβήθηκαν μη κάνουν ζημιά, άντε βγάλε άκρη...
Θα ρωτήσω πάντως και για το i30 γιατί με ενδιαφέρει και μόλις μάθω θα ενημερώσω..!! -
Εχουμε πει ειναι ερασιτεχνες.
Πάρε το golf και βαλε τα εξτρα που θες
-
Hyundai και Kia το ίδιο τροπάριο. Να θες να τους δώσεις χρήματα για να στήσεις το αυτοκίνητο στα μέτρα σου και να μη μπορείς να συνεννοηθείς.
-
Εχουμε πει ειναι ερασιτεχνες.
Πάρε το golf και βαλε τα εξτρα που θες
Ναι ρε φίλε πραγματικά πόσο δίκιο έχεις. Λες και όλοι συνωμοτούν υπέρ του VAG. Μπαίνεις διαμορφωτή 'το θέλω έτσι έτσι και έτσι, τιρκουάζ πουά βούλες έξω και το εκρού του νεκρού μέσα. Πόσο κάνει ρε man;'. Τόσο. 'Πάρτα και τα λέμε σε 3,5 μήνες που έρχεται η παραγγελία'. Ξεκάθαροι τραπεζίτες! Δηλαδή ΠΟΣΟ δύσκολο είναι και που χάνει ο κάθε εισαγωγέας δεν μπορώ να καταλάβω; Δεν θέλουν λεφτά;
Δεν θες έτσι; Κάντο όπως η Ford. Διάφορες εκδόσεις με διαθέσιμη διαμόρφωση και μια που τα έχει όλα σχεδόν (St-line x 1,5T).
Ούτε αυτό; Κάντο όπως η Honda στο Civic. Θες το 1.5Τ; Φίλε 28 και κάτι με τα πάντα όλα. Μόνο. Βάζεις λαστιχένια πατάκια, λαστιχένιο κάλυμμα αποσκευών, λασπωτηρες παίρνεις κλειδί στο χέρι και έφυγες!
Δηλαδή έλεος ρε 'Β' με τα κόμπλεξ στις εισαγωγές σου. Τι θες SW; /Να. N-line γιοκ. Θες hatchback; Ή Infoteinment non functional ή το ξεχασμένο με γραφικά Atari που περίσσεψε από πέρσι! Ε /Να και εμένα, σορυ κιόλας, κουμάντο δεν μου έκανε ούτε η μάνα που με γέννησε.
Κρίμα γιατί ο νέος petrol hybrid είναι πολλά υποσχόμενος...
-
Από την στιγμή που υπάρχουν ως προαιρετικος εξοπλισμός έξω ίσως ο εισαγωγέας έχει υποστελεχωση και δεν μπορεί να κοστολογήσει στάνταρ τον εξοπλισμό και για αυτό και δεν τον προσφέρει σταθερά και αποτρέπει τον κόσμο ή λέει κούκου ρουκου τιμές.
Γιατί δεν είναι ούτε της λογικής Φορντ φέρνουμε συγκεκριμένες διαμορφώσεις διάλεξε αυτές αλλιώς 4-5 μήνες.
Αυτοί νομίζω ότι και αν διαλέξεις από τις στάνταρ εκδόσεις παραγγελία το κάνουν νομίζω στοκάρουν ελάχιστα αμάξια οπότε ίσως δεν πληρώνει εταιρεία να του στήσει διαμορφωτή και δεν έχει το δυναμικό για να του βγάλει καταλόγους....
-
ML ή ημιάκαμπτος άξονας ανά έκδοση την είδατε έτσι?
-
Ε τότε η διαφοροποίηση από το κλασικό μηχανικό είναι ανάλογη της Κια είναι η ηλεκτρονική σύνδεση , by wire που λένε και στο χωριό μου;
Το κιβώτιο διατηρεί την κανονική μηχανική διασύνδεση. Ο συμπλέκτης όμως διαχειρίζεται ηλεκτρονικά (δεν καταργεί την μηχανική διασύνδεση) και μπορεί και απομονώνει και με εντολή του εγκεφάλου.
-
Απορώ γιατί στα δελτία τύπου που μοιράσουν στον τύπο γράφουν για εξοπλισμούς προαιρετικους που δεν προσφέρονται! Τι γίνεται ρε παιδιά; Καλό είναι οι φίλοι που τυχόν θα επισκεφθούν τα μαγαζιά για το συγκεκριμένο αμάξι ας έχουν αποθηκευμένο αυτό το λινκ και να τους το δείχνουν στους πωλητές όταν θα λένε ότι δεν προσφέρονται τα acc και blind spot rear cross traffic.
Στις τιμές μου κάνει εντύπωση ότι στον 1.5 159 το χειροκίνητο με το αυτόματο έχουν στην nline μόνο 1000 ευρώ διαφορά. Στο 136 48v αντίθετα έχουν 1800!
Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι τα 48v 136 diesel είναι 1900 και 2800 ακριβότερα τα μηχανικά αυτόματα από τα 48v 159 βενζίνης!
Συνήθως τα ντίζελ είναι ακριβότερα από αντιστοιχα μοντέλα βενζίνης. Εδώ έχουμε 160 ίππους/25,3 κιλά ροπής δλδ αρκετά ισχυρότερο κινητήρα με 2 δευτερόλεπτα γρηγορότερο τα 0-100.
Ή πολύ ακριβό το ντίζελ ή πολύ φτηνό το βενζίνης.
-
Γραψτα λιγο καλυτερα, με περασες εσυ....χειροτερος μου εγινες
Παντως πιο πανω αυτο ειχα γραψει το οποιο εντοπιζεις και εσυ. Ηθελα να κανω καταγγελια στην Kia Europe, διοτι ο πωηλτης δεν με αφηνε με τιποτα να βαλω τον εξοπλισμο που διαφημιζουν.
Με μανουρα στο τελος δεχτηκαν με παραγγελία 6μηνου.
Μα ειναι δυνατον να πηγαινεις να αγορασεις ενα αυτοκινητο και να μαλωνεις;
Σου καταστρεφει την συνολικη εμπειρια αποκτησης ενος περιουσιακου στοιχείου. Σε πολλους αρεσει αυτη η στιγμη μετα απο πολυ προσωπικο κοπο μεχρι να αποκτηθουν τα απαραιτητα χρήματα. Δεν αγοραζεις τσιχλες. Ειναι τοσο αχρηστοι που δεν μπορουν να το αντιληφθουν.
-
Ναι ρε συ μέχρι τώρα βλέπαμε στις επίσημες εκδόσεις του επίσημου σάιτ ότι δεν υπήρχαν αυτοί οι εξοπλισμοί στην Ελλάδα. Άσε τι δείχνουν τα βίντεο στην Ευρώπη και οι διαμορφωτές τους.
Εδώ σήμερα έχουμε δημοσιοποίηση του δελτίου τύπου της χιουνται σε όλα τον ειδικό τύπο copy paste από όλους που περιγράφουν λεπτομερώς τον εξοπλισμό φυσικά προαιρετικό.
Είναι αποδεκτό ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη τιμή για αυτά ή δεν το φέρνουμε; Αν ναι μιλάμε για χοντρή παραπλανητική διαφήμιση.
-
Τα έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, οι Ασιατικές (κυρίως) αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν τελείως διαφορετικό σύστημα παραγωγής από τις Ευρωπαϊκές. Αυτό έχει πολλά θετικά (κυρίως σε ποιότητα, τυποποίηση, κόστος και χρόνο παραγωγής) αλλά έχει τα εξής αρνητικά αναφορικά με τους καταναλωτές:
-
Σπάνια μπορείς να προσθέσεις εξοπλισμό, 95% είναι σε πακέτα. Δείτε π.χ. Nissan, Toyota, Honda, δεν μπορείς να βάλεις σχεδόν τίποτα σε έξτρα (λίγο η Τογιότα έχει βελτιωθεί αλλά ελάχιστα), απλά να αγοράσεις την επόμενη έκδοση. Εαν ήθελες π.χ. στο Qashqai LED αγόραζες την Τέκνα (μαζί με όλα τα άλλα άχρηστα έξτρα), δεν μπορούσες να προσθέσεις LED σε όποια έκδοση ήθελες.
-
Οποιαδήποτε παραγγελία εκτός της στάνταρ γραμμής παραγωγής έχει τεράστιο χρόνο αναμονής (από το εργοστάσιο).
-
Τα πακέτα δεν έχουν πολύ μεγάλη ευελιξία και έτσι δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στην κάθε αγορά. π.χ. λεέι το εργοστάσιο ότι εαν θές ACC θα πάρεις και 18αρες, δεν δίνουν πολλές επιλογές.
-
Όλα τα παραπάνω είναι σπαζοκεφαλιά για τις εισαγωγικές και σε συνδυασμό με τα αδιάφορα στελέχη (θυμίζουν σε πολλές περιπτώσεις Δημ. υπαλλήλους) που δεν αγαπάνε ούτε το αυτοκίνητο ούτε αυτό που κάνουν (ήταν π.χ. ο άλλος εμπορικός δντης στην Aegean και επειδή μειώθηκε η δουλειά πήγε στην ΚΙΑ) δεν κάθονται να ασχοληθούν όσο χρειάζεται.
-
Hyundai i30