-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αγελάδες,προβατα,κατσικια και γουρούνια,παραγουν τρομακτικα μεγαλες ποσότητες Μεθανιου στα στομάχια τους,που ειναι ενα εκ'των αερίων του θερμοκηπίου.
Νομίζω οτι αυτα τα ζωα κατεχουν την πρωτη θεση στις αιτίες υπαρξης μεθανίου στην ατμόσφαιρα,και νομίζω οτι δεν υπάρχει καμια πρόταση για τον περιορισμο εκλυσης μεθανιου απο αυταΠλάκα πλάκα να και οι αποδείξεις http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Επί του θέματος τώρα δεν συζητάμε καν το ότι τα νέα οχήματα συμβάλλουν στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Δεν λέω υπάρχουν όντως περιπτώσεις που τα νέα οχήματα είναι πιο ανασφαλή λόγω μειωμένης ορατότητας (τεράστιες κολώνες στο πλάι) και κυρίως το ότι μπορείς να κινείσαι πλέον απίστευτα γρήγορα ακόμα και αν είσαι ημιάσχετος, αλλά η παθητική τους ασφάλεια και η πρόοδος σε φρενάρισμα και κράτημα είναι που κάνουν τη διαφορά.
-
για την παθητική ασφάλεια συμφωνώ. Για τα φρένα αφησέ με να αμφιβάλω. Έλα να φρενάρεις με το clio 2003 που με το abs 30ης γενιάς εμπλέκει στο παραμικρό και κάνεις 50-0 σε 100m και έλα φρέναρε και τα 280mm του golf (με ή χωρίς abs). Για κράτημα τα είπαμε ήδη..συμβάλει πολύ το βάρος. Τα καινούργια γκολφ απλά δε στρίβουν.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
για την παθητική ασφάλεια συμφωνώ. Για τα φρένα αφησέ με να αμφιβάλω. Έλα να φρενάρεις με το clio 2003 που με το abs 30ης γενιάς εμπλέκει στο παραμικρό και κάνεις 50-0 σε 100m και έλα φρέναρε και τα 280mm του golf (με ή χωρίς abs). Για κράτημα τα είπαμε ήδη..συμβάλει πολύ το βάρος. Τα καινούργια γκολφ απλά δε στρίβουν.+1000
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
για την παθητική ασφάλεια συμφωνώ. Για τα φρένα αφησέ με να αμφιβάλω. Έλα να φρενάρεις με το clio 2003 που με το abs 30ης γενιάς εμπλέκει στο παραμικρό και κάνεις 50-0 σε 100m και έλα φρέναρε και τα 280mm του golf (με ή χωρίς abs). Για κράτημα τα είπαμε ήδη..συμβάλει πολύ το βάρος. Τα καινούργια γκολφ απλά δε στρίβουν.Όχι μόνο στρίβει αλλά στρίβει και μόνο του! http://www.youtube.com/watch?v=AO5zsE0jLU0
Κακά τα ψέματα πέρα από την πλάκα δεν νομίζω ότι το θέμα έχει νόημα καν να το συζητάμε για το αν τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή. Ναι ίσως σε μερικά νέα να σου φαίνεται ότι φρένα και τιμόνι δεν έχουν αίσθηση αλλά απλώς στρίβεις και στρίβουν, φρενάρεις και φρενάρει. Έχω ζήσει την υποστροφή με ...5, την υπερστροφή στο παραμικρό πάτημα φρένου και φυσικά ατελείωτα μπλοκαρίσματα με μικρές ταχύτητες επειδή δεν είχα antispin, ESP & ABS αντίστοιχα. Αντίθετα σε σύγχρονο αμάξι με ESP δοκίμαζα να το βγάλω εκτός πορείας αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα! Όμως και χωρίς ESP τα σύγχρονα αμάξια θέλουν εξαιρετικά απότομους χειρισμούς για να βγούν εκτός πορείας χάρη στην εξέλιξη σε αναρτήσεις και ελαστικά. Όσο περί φρένων έχω δει σε περιοδικά φρεναρίσματα με και χωρίς ABS από επαγγελματίες δοκιμαστές. Οι διαφορές ήταν επιπέδου +20%. Ας μην μιλήσουμε για το BAS που για εμένα είναι απαραίτητο εξάρτημα σε κάθε αυτοκίνητο μιάς και λίγοι είναι αυτοί που θα πατήσουν τέρμα το φρένο για όλη την απόσταση φρεναρίσματος...
Αυτά τα ηλεκτρονικά μαραφέτια κακά τα ψέματα σώζουν ζωές. Δεν λέω εσύ μπορεί να είσαι ο γιός της Μουτόν και του Ρέρλ και να είσαι ασφαλής με ένα παλαιότερο αυτοκίνητο που έχει μεγάλες δισκόπλακες. Εγώ όμως δεν είμαι και υπάρχουν στιγμές που πραγματικά θα ήθελα να έχω ένα σύγχρονο αυτοκίνητο μιάς και θα είχα γλιτώσει σβούρες ή απλώς ...άσπρες τρίχες!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Κακά τα ψέματα πέρα από την πλάκα δεν νομίζω ότι το θέμα έχει νόημα καν να το συζητάμε για το αν τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή. Ναι ίσως σε μερικά νέα να σου φαίνεται ότι φρένα και τιμόνι δεν έχουν αίσθηση αλλά απλώς στρίβεις και στρίβουν, φρενάρεις και φρενάρει. Έχω ζήσει την υποστροφή με ...5, την υπερστροφή στο παραμικρό πάτημα φρένου και φυσικά ατελείωτα μπλοκαρίσματα με μικρές ταχύτητες επειδή δεν είχα antispin, ESP & ABS αντίστοιχα. Αντίθετα σε σύγχρονο αμάξι με ESP δοκίμαζα να το βγάλω εκτός πορείας αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα! Όμως και χωρίς ESP τα σύγχρονα αμάξια θέλουν εξαιρετικά απότομους χειρισμούς για να βγούν εκτός πορείας χάρη στην εξέλιξη σε αναρτήσεις και ελαστικά. Όσο περί φρένων έχω δει σε περιοδικά φρεναρίσματα με και χωρίς ABS από επαγγελματίες δοκιμαστές. Οι διαφορές ήταν επιπέδου +20%. Ας μην μιλήσουμε για το BAS που για εμένα είναι απαραίτητο εξάρτημα σε κάθε αυτοκίνητο μιάς και λίγοι είναι αυτοί που θα πατήσουν τέρμα το φρένο για όλη την απόσταση φρεναρίσματος...
Αυτά τα ηλεκτρονικά μαραφέτια κακά τα ψέματα σώζουν ζωές. Δεν λέω εσύ μπορεί να είσαι ο γιός της Μουτόν και του Ρέρλ και να είσαι ασφαλής με ένα παλαιότερο αυτοκίνητο που έχει μεγάλες δισκόπλακες. Εγώ όμως δεν είμαι και υπάρχουν στιγμές που πραγματικά θα ήθελα να έχω ένα σύγχρονο αυτοκίνητο μιάς και θα είχα γλιτώσει σβούρες ή απλώς ...άσπρες τρίχες!
Καταρχήν πρέπει να καταλάβουμε ότι το νεότερο δεν είναι αναγκαστικά και καλύτερο και δεν αναφέρομαι μόνο στα αυτοκίνητα. Το νεότερο απλά αντιπροσωπεύει την εποχή στην οποία βγαίνει και καλύπτει τις επιταγές της συγκεκριμένης εποχής. Άρα το να πει κάποιος εξαρχής το νεότερο είναι καλύτερο για εμένα είναι λάθος και δε διαβάζω καν παρακάτω. Πέραν αυτού...
Εσύ οδήγησες κάποια παλαιά οχήματα και εγώ κάποια άλλα. Φυσικά και δε μπορούμε να έχουμε τις ίδιες εμπειρίες. Το καθημερινό μου είναι ένα golf 2 και εσένα απόσο ήταν ένα renault 5.
Τα αυτοκίνητα είτε σύγχρονα είτε όχι (εφόσον μιλάμε για μπροστιοκίνητα) με το ESP off απαιτούν τους ίδιους χειρισμούς για να υπό ή υπερστρέψουν. Δε τίθεται θέμα αν μπορείς να το χάσεις ή όχι. Να σε ενημερώσω λοιπόν ότι η ανάρτηση ας πούμε του μκ4 γκολφ ήταν ίδιας φιλοσοφίας με όλα τα προηγούμενα. Εκεί που διέφερε ουσιαστικά ήταν στην ακαμψία του πλαισίου. Αυτό ελπίζω να λέει κάτι για τα νέα τεχνολογικά θαύματα που πλασάρουν.
Για το ABS φυσικά και θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται. Απλά ανέφερα παράδειγμα σύγχρονου αυτοκινήτου που το ABS του είναι επικίνδυνο. Σε άλλα αυτοκίνητα ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα. Για εμένα το θέμα ABS είανι ότι δε το χρειάζομαι άμα έχω το μυαλό μου 100% στον δρόμο και αισθήσεις στο max. Επειδή όμως τέτοιες καταστάσεις είναι 5% της οδήγησης φυσικά και χρειάζεται ABS. -
Ο χρήστης bit έγραψε:
για την παθητική ασφάλεια συμφωνώ. Για τα φρένα αφησέ με να αμφιβάλω. Έλα να φρενάρεις με το clio 2003 που με το abs 30ης γενιάς εμπλέκει στο παραμικρό και κάνεις 50-0 σε 100m και έλα φρέναρε και τα 280mm του golf (με ή χωρίς abs). Για κράτημα τα είπαμε ήδη..συμβάλει πολύ το βάρος. Τα καινούργια γκολφ απλά δε στρίβουν.....μα καθόλου!
-
πως δε σκάσαν μύτη ακόμα οι alfisti;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
για την παθητική ασφάλεια συμφωνώ. Για τα φρένα αφησέ με να αμφιβάλω. Έλα να φρενάρεις με το clio 2003 που με το abs 30ης γενιάς εμπλέκει στο παραμικρό και κάνεις 50-0 σε 100m και έλα φρέναρε και τα 280mm του golf (με ή χωρίς abs). Για κράτημα τα είπαμε ήδη..συμβάλει πολύ το βάρος. Τα καινούργια γκολφ απλά δε στρίβουν.
....μα καθόλου!
Άσε Χρήστο, ούτε σταματημένο δεν στρίβει το άτιμο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
....μα καθόλου!
Άσε Χρήστο, ούτε σταματημένο δεν στρίβει το άτιμο.
Golf είναι, όχι OPC.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
πως δε σκάσαν μύτη ακόμα οι alfisti;Τι εννοείς;
-
ε συνήθως όπου ακούγονται πολλά VW από πίσω ακολουθούν και κάμποσα alfa
πλάκα κάνω. Εννοώ συνήθως σε κάτι τέτοιες συζητήσεις σκάνε μύτη και οι alfisti.
-
Οι 'alfisti' έχουν δει κι αποϊδεί με κάτι σχόλια και αντιμετωπίσεις σαν και τα δικά σου κι έχουν ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους. Μην τους περιμένεις.
Και αν ρωτήσεις τι κάνω εγώ εδώ, ήμουν εδώ πολύ πριν εμφανιστεί το αντιαλφιστικό μένος εδώ μέσα.
-
Κώστα...πλάκα, σου λέει, ότι κάνει!!
-
Το είδα, αλλά ήθελα να το πω αυτό με την ευκαιρία αλλιώς θα έσκαγα.
Άλλωστε δεν του επιτέθηκα.
-
καλά, καλά...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οι 'alfisti' έχουν δει κι αποϊδεί με κάτι σχόλια και αντιμετωπίσεις σαν και τα δικά σου κι έχουν ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους. Μην τους περιμένεις.Και αν ρωτήσεις τι κάνω εγώ εδώ, ήμουν εδώ πολύ πριν εμφανιστεί το αντιαλφιστικό μένος εδώ μέσα.
Eσύ εδώ κάνεις πλάκα ή όχι;
-
Οδηγώ ένα Fiat Tipo 15,5 ετών με 76000 χλμ. Σε περίπου μισό χρόνο θα αλλάξω αυτοκίνητο, παρόλα αυτά βάση της συντήρησης που του κάνω (στην αντιπροσωπεία), των αλλαγών σε φρένα, ανάρτηση, λάστιχα, κτλ θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο επικίνδυνο στο δρόμο από ένα αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας με απλό στήσιμο. ΚΤΕΟ περνάει κανονικά, ΚΕΚ επίσης, σκουριές δεν έχει, το μόνο κακό του θα έλεγα είναι ότι καίει λίγο περισσότερο από τα αντίστοιχου κυβισμού σύγχρονα αυτοκίνητα, πάντα υπό αντίστοιχη πίεση (είναι βλέπετε και 8βάλβιδο από τα πρώτα καταλυτικά με EFU).
Ναι λοιπόν, θα μου κακοφαινόταν αν με ανάγκαζαν σε 4,5 χρόνια να το πετάξω, πάντα θεωρώντας ότι θα συνέχιζα να το συντηρώ με τον ίδιο τρόπο. Δεδομένου ότι θα το πουλήσω σε περίπου μισό χρόνο, αν ίσχυε το περί υποχρεωτικής απόσυρσης πρακτικά δε θα το αγόραζε κανείς και θα έχανα τα 1500-2000 ευρώ που θα πιάσει όταν το πουλήσω. Αυτό το θεωρώ σε κάποιο βαθμό άδικο, μιας και είμαι σίγουρος ότι κυκλοφορούν πολλά πιο σύγχρονα αυτοκίνητα που και ρυπαίνουν περισσότερο και είναι πιο επικίνδυνα. Δεν είναι τα λεφτά που θα μου λείψουν, απλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να ήταν άλλες οι προδιαγραφές που θα υποχρέωναν κάποιον να αποσύρει ή να επισκευάσει το αυτοκίνητό του.Για μένα αυτό που θα έπρεπε να λειτουργεί καλά δηλαδή είναι το σύστημα των ΚΤΕΟ και τα αυτοκίνητα να κόβονταν όχι βάση ηλικίας αλλά βάση προδιαγραφών συντήρησης, απόδοσης φρεναρίσματος, ρύπων, κτλ. Δε μπορούν όλοι να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Για μένα αυτό που θα έπρεπε να λειτουργεί καλά δηλαδή είναι το σύστημα των ΚΤΕΟ και τα αυτοκίνητα να κόβονταν όχι βάση ηλικίας αλλά βάση προδιαγραφών συντήρησης, απόδοσης φρεναρίσματος, ρύπων, κτλ. Δε μπορούν όλοι να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι.+1 σε ό,τι λες, όμως αν δεν κάνω λάθος τα αμάξια αυτή τη στιγμή που είναι 20+ ετών, το 90+% αυτών είναι μη καταλυτικά=>πιο ρυπογόνα.
ή κάνω λάθος?ΥΓ:Ένα καλό κριτήριο είναι όντως ανάλογα με το πόσο ρυπαίνουν το περιβάλλον, σε σχέση με ένα καινούριο αμάξι ή σε σχέση με το πόσο ρύπαινε το περιβάλλον όταν ήταν καινούριο.
-
Η Αλίκη την τελευταία φορά που τη μετρήσαμε για ΚΕΚ έβγαζε ρύπους κάτω από το όριο για καταλυτικά αυτοκίνητα εκτός από ένα συγκεκριμένο ρύπο (δεν θυμάμαι ποιον) όπου ήταν ελάχιστα πάνω από το όριο για καταλυτικά αυτοκίνητα επαναλαμβάνω. Pas mal για ένα αυτοκίνητο 25ετίας με δύο διπλά 40άρια Dellorto.
-
Και για να εξηγηθώ σε αυτούς που ίσως δικαίως θα σκεφτούν 'πάλι μας τα πρήζει αυτός ο μαλ@κας με το χρέπι του' προσπαθώ να αποδείξω ότι ένα καλοσυντηρημένο μη-καταλυτικό αυτοκίνητο δεν ρυπαίνει παρά ελάχιστα περισσότερο από ένα καλοσυντηρημένο καταλυτικό.
Υποχρεωτική απόσυρση για αυτοκίνητα 20ετίας ;