-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Θα γίνουμε όλοι χορτοφάγοι!Προβληματικό! Θα ακριβύνουν τα βιοκαύσιμα!!!!
-
Πρέπει να γίνει κάτι για να απαλλαγούμε από τα παλιά κακά αυτοκίνητα. Εννοείται ότι τα κλασικά και γενικά τα καλοδιατηρημένα οχήματα δεν πετιούνται αυτομάτως στην πυρά.
Ο μέσος δρόμος είναι να ακριβύνει η διατήρηση των παλιών σαράβαλων με υποχρεωτικό ΚΤΕΟ ανά χρόνο, ετήσιο σήμα ανάλογο με τους ρυπαντές που παράγει κλπ. Έτσι πολλά παλιά που πολλοί έχουν (έχουμε) και που απλά είναι εκεί για περίπτωση ανάγκης, αν άλλο μέλος της οικογένειας έχει πάρει το άλλο αυτοκίνητο κλπ κλπ που τελικά χρησιμοποιούνται ελάχιστες φορές το μήνα και των οποίων την συντήρηση αμελούμε (όσο αντέξει, αφού με πάει το κακόμοιρο κρίμα είναι να το πετάξω) πρέπει να φύγουν. Και θα φύγουν αν δεν περνάει ΚΤΕΟ και αν όταν το σταματάνε για έλεγχο σου επιβάλλουν τις προβλεπόμενες ποινές (πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων μέχρι να περάσει ΚΤΕΟ)... Εμένα αν μου έπαιρναν τις πινακίδες σε ένα σαράβαλο που κυκλοφορώ (:oops: )δεν θα ασχολιόμουνα να τις πάρω πίσω...
Επειδή όμως δεν σε σταματάνε για έλεγχο ΚΤΕΟ αρκετά συχνά και επειδή ακόμα κι αν το κάνουν τους κλαίγεσαι λίγο και σε λυπούνται και σου κόβουν μόνο το πρόστιμο κλπ... για το λόγο αυτό τα σαπάκια συνεχίζουν να είναι κοντά μας...
Βέβαια υπάρχουν και πολλά αυτοκίνητα που αν και μικρότερα των 20 ετών τους αξίζει να πεταχτούν. Ειδικά με τις ζέστες και τα ανοιχτά παράθυρα η μυρωδιά καμένου λαδιού (στα ύψη οι ρυπαντές) ή κακοκαμένου πετρελαίου γίνονται ενοχλητικά αντιληπτές από όλους μας... -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
Θα γίνουμε όλοι χορτοφάγοι! Η επόμενη συνάντηση του φόρουμ θα γίνει σε χορτοφαγικό εστιατόριο!
Όντως το πρόβλημα με το πάρκινγκ θα μειωθεί σημαντικότατα καθώς υπάρχουν πολλά σαπάκια που αράζουν στις καλύτερες θέσεις. Τώρα περί ρύπων κακά τα ψέματα τα παλία όχι μόνο καίνε δυσανάλογα των επιδόσεων τους αλλά πέρα από το διοξείδιο του άνθρακα βγάζουν και άλλους ρύπους σε μεγαλύτερες ποσότητες αναλογικά. Όμως υπάρχουν σήμερα 'παιδοβούβαλα' της αυτοκινητοβιομηχανίας τα οποία καίνε τον άμπακο και θα κυλοφορούν ελέυθερα...
Στο New Jersey όπου και μένω αμα έχεις το αμάξι πάνω απο 10 μέρες στην ίδια θέση πάρκιγκ στο δρόμο σου βάζουν μια κόκκινη ταμπέλα και σε 4 επιπλέων μέρες το πέρνει η καρότσα και σε χρεώνουνε $100 για κάθε μέρα που το έχουν στην μάντρα.
Επίσης κάθε εβδομάδα καθαρίζουν τους δρόμους άμα τυγχάνει να είσαι παρκαρισμένος στην μεριά που καθαρίζουνε πέρνεις $30 προστιμο.
Άμα το εφάρμοζαν αυτό στην Ελλάδα να σου έλεγα εγώ ποσα εγκατελειμένα....και ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα είχαν σηκώσει.
βλακειες με λιγα λογια κανουνε στο νιου τζερρσεη.....
παντως πως μετρανε ποσες μερες ειναι παρκαρισμενο στην ιδια θεση?κανουν καθημερινη απογραφη?Ο πρώτος τρόπος είναι απο τα πρόστιμο που αφήνει η σκούπα του δήμου κάθε εβδομάδα άμα το αυτοκίνητο τύχει να είναι παρκαρισμένο την μέρα που καθαρίζουν την μεριά που είναι παρκαρισμένο και ο δεύτερος τρόπος τρόπος είναι άμα οι γείτονες κάνουν παράπονα οπότε η αστυνομία βάζει μια κόκκινη ταμπέλα στο παμπρίζ και μέσα σε 4 ημέρες πρέπει να το μετακινήσεις.
Έχω μάλιστα στην γειτονιά μου έναν Κολ*γερο ο οποίος μένει στο επόμενο τετράγωνο και μόλις κάποιος παρκάρει έξω απο το σπίτι του αμάξι που δεν είναι των γειτόνων του πέρνει τηλεφωνο οτι 'δήθεν' το αμάξι είναι εγκατελειμένο για να του βάλει η αστυνομία κόκκινο προειδοποιητικό.
Τώρα όμως τον έχουν μάθει και οι μπάτσοι οπότε τον γράφουν και αυτοί.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αγελάδες,προβατα,κατσικια και γουρούνια,παραγουν τρομακτικα μεγαλες ποσότητες Μεθανιου στα στομάχια τους,που ειναι ενα εκ'των αερίων του θερμοκηπίου.
Νομίζω οτι αυτα τα ζωα κατεχουν την πρωτη θεση στις αιτίες υπαρξης μεθανίου στην ατμόσφαιρα,και νομίζω οτι δεν υπάρχει καμια πρόταση για τον περιορισμο εκλυσης μεθανιου απο αυταείναι θέμα........ΚΛΑΣΕΩΣ βρέ παιδάκι μου:lol:
Πάντως ο γάιδαρος του μπάρμπα της γυναίκας μου στο χωριό άμα τα βρεί σκούρα
σε καμια ανηφόρα τραβάει μια .....γερή:eusadance: ......και πάει φισέκι μετά.
Μιλάμε για πολύ γέλιο. -
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Αγελάδες,προβατα,κατσικια και γουρούνια,παραγουν τρομακτικα μεγαλες ποσότητες Μεθανιου στα στομάχια τους,που ειναι ενα εκ'των αερίων του θερμοκηπίου.
Νομίζω οτι αυτα τα ζωα κατεχουν την πρωτη θεση στις αιτίες υπαρξης μεθανίου στην ατμόσφαιρα,και νομίζω οτι δεν υπάρχει καμια πρόταση για τον περιορισμο εκλυσης μεθανιου απο αυταείναι θέμα........ΚΛΑΣΕΩΣ βρέ παιδάκι μου:lol:
Πάντως ο γάιδαρος του μπάρμπα της γυναίκας μου στο χωριό άμα τα βρεί σκούρα
σε καμια ανηφόρα τραβάει μια .....γερή:eusadance: ......και πάει φισέκι μετά.
Μιλάμε για πολύ γέλιο.Κοιτα μην εχετε κανα τσιγαρο στο στόμα εκεινη την ώρα,και βρίσκεστε και κοντα στο....ακροφύσιο
Ξερεις πόσο ευφλεκτο ειναι το μεθανιο ε; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κοιτα μην εχετε κανα τσιγαρο στο στόμα εκεινη την ώρα,και βρίσκεστε και κοντα στο....ακροφύσιο
Ξερεις πόσο ευφλεκτο ειναι το μεθανιο ε;Αυτή είναι η λύση για το μεθάνιο που παράγουν τα ζώα (τα τετράποδα, όχι του ομώνυμου thread!). Μια φλογίτσα σαν τις σόμπες υγραερίου στο κατάλληλο σημείο και αποκτάς μηδενικές εκπομπές μεθανίου και αγελάδες/γάιδαρους/κτλ με afterburner! Εκεί να δεις πως θα τραβάει στην ανηφόρα! Jet θα γίνει!
-
Με το CO2 από την καύση του μεθανίου όμως τι γίνεται;
-
Γιατί να ακριβύνουν τα τέλη κυκλοφορίας,ασφάλιστρα κτλ κτλ στα παλιά και να μην μειωθούν οι τιμές για τα καινούργια;;; Τότε θα πάρουν όλοι καινούργια και λύθηκε το πρόβλημα της ασφάλειας και της μόλυνσης.
Όμως το θέμα είναι άλλο... Ας συζητήσουμε για το θέμα της απόσυρσης παλιών πλυντηρίων που και παραπάνω ρεύμα καίνε (το χρειαζόμαστε για τα Α/C) και τα ρούχα δεν πλένουν πλέον τόσο καλά...
-
Ο χρήστης andreasp έγραψε:
Γιατί να ακριβύνουν τα τέλη κυκλοφορίας,ασφάλιστρα κτλ κτλ στα παλιά και να μην μειωθούν οι τιμές για τα καινούργια;;; Τότε θα πάρουν όλοι καινούργια και λύθηκε το πρόβλημα της ασφάλειας και της μόλυνσης.Όμως το θέμα είναι άλλο... Ας συζητήσουμε για το θέμα της απόσυρσης παλιών πλυντηρίων που και παραπάνω ρεύμα καίνε (το χρειαζόμαστε για τα Α/C) και τα ρούχα δεν πλένουν πλέον τόσο καλά...
Αυτή είναι η πιο λογική χρήση. Αλλά όπως ξέρεις στην Ελλάδα θέλουμε και την πίτα ετοίμη και τον σκύλο χωρτάτο. Νομίζεις οτι το κράτος θέλει να κατεβάσει τους φόρους. Έλα όμως που θα υποχρεωθεί απο την ΕΕ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νομίζω οτι αυτα τα ζωα κατεχουν την πρωτη θεση στις αιτίες υπαρξης μεθανίου στην ατμόσφαιρα,και νομίζω οτι δεν υπάρχει καμια πρόταση για τον περιορισμο εκλυσης μεθανιου απο αυταΟι αγελάδες θα καταπολεμούσαν την κλιματική αλλαγή αν... ρεύονταν λιγότερο
*Δεν είναι απλώς θέμα καλών τρόπων. Το ακατάσχετο ρέψιμο των αγελάδων στα εκτροφεία απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες μεθανίου, ενός από τα ισχυρότερα αέρια του θερμοκηπίου. Το φαινόμενο μπορεί πάντως να αντιμετωπιστεί με κατάλληλη δίαιτα, προτείνουν ειδικοί.
Η μέση γαλακτοπαραγωγός αγελάδα παράγει κάθε μέρα 100 με 200 λίτρα μεθανίου, δήλωσε ο Μάικλ Αμπερτον, ερευνητής του βρετανικού Ινστιτούτου Έρευνας Λιβαδιών και Περιβάλλοντος.
«Υπάρχει μια συχνή παρανόηση για το πώς το μεθάνιο φτάνει στην ατμόσφαιρα. Στην πραγματικότητα απελευθερώνεται με το ρέψιμο, και όχι από την άλλη άκρη», διευκρίνισε στο Reuters.
Μιλώντας σε συνέδριο για τη γεωργία και την κλιματική αλλαγή που διοργάνωσε το Science Media Center του Λονδίνου, ο Αμπερτον πρότεινε τροποποίηση των ζωοτροφών ώστε να διευκολύνεται η χώνεψη.
Εύπεπτα ελλοβάκαρπα φυτά, όπως το τριφύλλι, θα μπορούσαν να συνδυαστούν με άλλες τροφές, ενώ στο μέλλον τα φυτά που χρησιμοποιούνται στις ζωοτροφές θα μπορούσαν να γίνουν πιο εύπεπτα με μεθόδους βιοτεχνολογίας, είπε ο ερευνητής.*
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
-
Φανταστείτε μόνο πόσους ρύπους θα παράγει μια γρια αγελάδα... Ειδικά στη Δυτική Ευρώπη που τα βοοειδή είναι παραπάνω από τα αυτοκίνητα!
Ερώτηση: κάθε πόσα ρεψίματα αλλάζει καταλύτη μια αγελάδα;
-
καλα κανουμε και τις τρωμε...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καλα κανουμε και τις τρωμε...Αρκεί να μην πολυρευμόμαστε μετά.
-
Πάνω από το πτώμα μου θα κάνουν υποχρεωτική απόσυρση!!!
Έτσι είναι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι από πίσω...φοβούνται τα διαμάντια...!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Κοιτα μην εχετε κανα τσιγαρο στο στόμα εκεινη την ώρα,και βρίσκεστε και κοντα στο....ακροφύσιο
Ξερεις πόσο ευφλεκτο ειναι το μεθανιο ε; -
Μόλις μίλησα με γνωστό μου που έχει άκρες στο ΥΜΕ. Μού έλεγε οτι μετεκλογικά σκέφτονται να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των 'Μη καταλυτικών' στο κέντρο. Επίσης θα απαγορεύουν την μεταβίβαση των 'μη καταλυτικών' οπότε μόνο απόσυρση θα μπορούν να γίνουν πια.
Μάλιστα έχουν συζήτηση για επιπλέων μέτρα μετά από αυτό που έγινε στην Πάρνηθα.....
ΜΕΓΑΛΗ καταστροφή μιλάμε παιδιά. Μόνο με ποδήλατο θα μπορούμε να κυκλοφωρούμε πια.
-
Υποχρεωτική απόσυρση ας κάνουν πρώτα από τα αυτοκίνητα τα κρατικά στην επαρχία (έχει κάτι υπηρεσίες κρατικές) που έχουν 20ετίας αυτοκίνητα και μετά ας κάνουν και του απλού πολίτη. Αλήθεια ο πολίτης πως ξέρει ότι τα αστυνομικά αυτοκίνητα έχουν περάσει ΚΤΕΟ κανονικά και όχι 'κανονικά'; Άντε γιατί με τις εξυπνάδες τους στο τέλος θα μας ζητάνε να φοράμε και οικολογικό σώβρακο για να μην μολύνουμε με τις κλανιές μας το περιβάλλον. Καλή ευαισθησία στο περιβάλλον αλλά πρώτα να κοιτάξουν αυτοί να δίνουν το σωστό παράδειγμα. Ας ξεκινήσουν πρώτα από την απόσυρση της απρογραμμάτιστης πολιτικής απέναντι στην οδική ασφάλεια και μετά ας κοιτάξουν και τα σαπάκια.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Μόλις μίλησα με γνωστό μου που έχει άκρες στο ΥΜΕ. Μού έλεγε οτι μετεκλογικά σκέφτονται να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των 'Μη καταλυτικών' στο κέντρο. Επίσης θα απαγορεύουν την μεταβίβαση των 'μη καταλυτικών' οπότε μόνο απόσυρση θα μπορούν να γίνουν πια.Εμένα τα παραπάνω μου φαίνονται πολύ σωστά και ας έχουμε αυτοκίνητο μη καταλυτικό. Για να πω την αλήθεια μου φαίνονται και ήπια...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μόλις μίλησα με γνωστό μου που έχει άκρες στο ΥΜΕ. Μού έλεγε οτι μετεκλογικά σκέφτονται να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των 'Μη καταλυτικών' στο κέντρο. Επίσης θα απαγορεύουν την μεταβίβαση των 'μη καταλυτικών' οπότε μόνο απόσυρση θα μπορούν να γίνουν πια.
Εμένα τα παραπάνω μου φαίνονται πολύ σωστά και ας έχουμε αυτοκίνητο μη καταλυτικό. Για να πω την αλήθεια μου φαίνονται και ήπια...
Να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω οτι ξέρω κανένα που να θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο πριν του 1990.
Στο κέντρο ούτε με 'κανονικό' δεν θα πήγαινα.
Στην επαρχία πάλι τα πράγματα είναι πάντα πιο χαλαρά.
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω οτι ξέρω κανένα που να θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο πριν του 1990.Και όμως...
Άντε και δεχόμαστε a priori ότι το μέτρο όντως θα αποδώσει καρπούς, που μεταξύ μας, μάλλον δεν θα έχει σημαντικό κέρδος. Υπάρχει μήπως καμιά έννοια ανισότητας στην κίνηση αυτή;
Υποχρεωτική απόσυρση για αυτοκίνητα 20ετίας ;