-
Αλλη μια ψηφος στο Υ. Το έχει μια κοπελίτσα και εμφανησιακά μου αρέσει πάρα πολύ. Θα το κοίταγα και για μένα σε κάποιο αντίστοιχο χρωματικό συνδυασμό.
-
Προτεινω Suzuki Swift... εμεις αυτο πηραμε...
-
Στις 3 σελίδες μόνο μία αναφορά για το Hond Jazz (κι αυτό στη λίστα με τα αστέρια)???
Πώς το πάθαμε αυτό? Με πάθος λοιπόν προσθέτω και το Jazz. Στα μειονεκτήματά του η θεωρητικά περιορισμένη τελική ταχύτητα, ο Σαρακάκης και.... δεν βρίσκω άλλο....
Στα πλεονεκτήματα καλός και πολύ οικονομικός κινητήρας, πάρα πολύ καλό κιβώτιο και χώροι, ιαπωνική αξιοπιστία ενώ και η εμφάνισή του μου μοιάζει συμπαθέστατη.
Ναι το συμπαθώ αυτό το αυτοκίνητο αλλά είναι αναμενόμενο αφού για τα γούστα μου τα έχει όλα, τα κάνει όλα και μάλιστα καλά οπότε και συμφέρει... -
To Suzukaki δαγκωτό απο εμένα, το πρότεινα στην κοπέλα μου, το πήρε και τώρα τσακονώμαστε ποιος θα το πρωτοδηγήσει... το έχω οδηγήσει για πολλές χιλιάδες χλμ σε κάθε είδους δρόμο, πόλη, ταξίδι, ασφαλτο, χώμα... στρίβει ασφαλέστατα (σημαντικό για κοπέλα που δεν ξέρει τα όρια της και μπορεί κατα λάθος να μπεί με τα όσα σε μια στροφή που δεν έχει υπολογήσει σωστα), είναι άνετο, γρήγορο,διασκεδαστική συμπεριφορά και γενικά έχει μια αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Σε αυτά τα λεφτά (13,500) δύσκολα βρίσκεις τόσο ικανό αμάξι και με τέτοιο εξοπλισμό(ειδικά ασφάλειας, 6 αερόσακους). Και για αξιοπιστία...SUZUKIIIIIII σημαντικό για μια κοπέλα που σίγουρα δεν θέλει πολλά παρε δώσε με τον μαστρομιτσο! Για τα άλλα μοντέλα...δεν τα έχω οδηγήσει...δεν γνωρίζω...δεν έχω γνώμη.
-
+1 για το Υ κ απο εμενα!Με διαφορα ο,τι πιο ομορφο για μια γυναικα!Κ δε νομιζω οτι θα καταλαβει οτι βασιζεται στο πλαισιο του προηγουμενου Punto...
Το swift συμπαθητικο ειναι αλλα το εσωτερικο του ειναι αθλιο... -
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα τις μεταφέρω και αύριο θα σας ενημερώσω για πιθανές αποφάσεις, ενστάσεις κλπ..
Προς το παρόν ξέρω μόνο ότι το Jazz δεν της αρέσει, άρα απορρίπτεται..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Περί παθητικής ασφάλειας το ξανακοίταξα και όντως δεν έχει βαθμολογηθεί (νόμιζα ότι ήταν τετράστερο). Όμως δεδομένου ότι ο προγονός του είχε 2 αστέρια (όσα και το πούντο μκ1) το ομόσασο πούντο μκ2 4 αστέρια και το μεταγενέστερο πούντο μκ3 οριακα κέρδισε τα 5 αστέρια, είμαι βέβαιος ότι δεν θα πετύχαινε 5 με τίποτα. (το πρώτο 5άστερο στην κατηγορία των σούπερμίνι βγήκε από τη ρενώ με το μόντους το 2004). Αυτή η μικρή διαφορά μεταξύ 4 και 5 μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός κομμένου ποδιού και ενός απλά σπασμένου ποδιού. Ε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα σε αυτήν κατηγορία τιμής είναι πεντάστερα. Τα συμπεράσματα δικά σας...
Αντε, άλλον ένα γύρο!
Τετράστερα μικρά που πωλούνται ΣΗΜΕΡΑ:
Citroen C2,C3
Daihatsu Sirion
Ford Fiesta
Honda Jazz
Hyundai Getz
Kia Rio
Mazda 2
Mitsubishi Colt
Nissan Micra
Seat Ibiza
Suzuki Swift
VW Polo
Πηγή: EuroNCAPΟπως βλέπεις λοιπόν η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ είναι με 4 αστέρια... Αν είναι όπως τα λες, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ πρέπει αυτομάτως να σταματήσουν να πουλάνε! ΟΛΑ!
Τέλος, γιατί πρέπει να είναι κάπου κορυφαίο ένα αυτοκίνητο, για να είναι καλό; Πχ η προηγούμενη Corolla, που ακριβώς ήταν κορυφαία; Δεν ήταν καλό αυτοκίνητο; Πολλά αυτοκίνητα δεν έχουν κάτι συγκλονιστικό να παρουσιάσουν, εντούτοις, ΣΥΝΟΛΙΚΑ είναι ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!
Κι αν επιμένεις πάντως μπορώ να σου βρω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του Ypsilon : ο εξοπλισμός άνεσης. Και λοιπόν; Αρκεί ένα , δυο κορυφαία χαρακτηριστικά για να γίνει καλό;
Εγώ ξαναλέω, είναι ΚΑΛΟ αυτοκίνητο ΣΥΝΟΛΙΚΑ! Τι κι αν δεν είναι κάπου κορυφαίο; Αφού είναι πολύ καλό παντού!Αγαπητέ Traveler, σου έχει καθίσει άσχημα το συγκεκριμένο, αλλά ξαναλέω, ανθρώπινο είναι! Κι εγώ πχ κάθε φορά που βλέπω Atos, μου έρχεται να το αρχίσω με κάνα ρόπαλο!
Τέλος, σαν κάτοχος (παλαιότερου...) Υ, σε διαβεβαιώνω, πως ΑΝΕΤΑ αν είχα τα χρήματα, θ' αγόραζα το καινούριο! Αν και μάλλον θα περίμενα το 500 να δω τι λέει...
Τέλος, ετοιμάσου στο μέλλον , σε αντίστοιχη...γυναικεία ερώτηση, μαζί με το Ypsilon να υπάρχει και το 500...
Υπομονή για το 500
-
Αυτό κοιτάμε προς το παρόν...
Απέρριψε σχεδόν όλα τα άλλα
Ισχύει ο γνωστός μύθος για την αγάπη των γυναικών προς τα ιταλο-γαλλικά αυτοκίνητα..
Προς το παρόν παίζουν C3 - Y -500. Και το Micra απορρίφθηκε.. -
Micra CC,αν και απορριψατε..
Ιαπωνικο ,αξιοπιστο,για γυναικα οτι πρεπει!!! -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Και το Micra απορρίφθηκε..Ε αυτό δε με παραξένεψε. Είναι ασουλούποτο .
-
Το C3 να το ξαναρίξει πολλές ματιές, αν το υπολογίζει ακόμα...δεν δίνει την καλύτερη όψη των σουπερμίνι δυστυχώς...
-
Τι εννοείς 'δεν δίνει την καλύτερη όψη των σουπερμίνι δυστυχώς'?
-
Τι εννοείς 'δεν δίνει την καλύτερη όψη των σουπερμίνι δυστυχώς'?Μέτρια έως κακή συναρμολόγηση και όχι αρκετή προσοχή στη λεπτομέρεια...
Πολύ πιθανοί οι τριγμοί μετά από λίγα χιλιόμετρα σχετικά...
Τα μικρά Citroen είναι που έχουν αφήσει κακό όνομα! Αν θέλει Citroen ας πάρει C4! Εξαιρετικό αυτοκίνητο και εξαιρετική τιμή! Αλλά είναι μεγαλύτερη κατηγορία, οπότε αν θέλει μικρότερο, απορρίπτεται... Πάντως η τιμή της είναι όσο ένα Yaris ή Ypsilon που είναι (ήταν; ) μέσα στη λίστα σας... -
Yaris 1.3!
Mικρο, ευκολοδηγητο, γλυκουλι, με χαμηλα σερβις και πολυ αξιοπιστο! -
Αυτό κοιτάμε προς το παρόν...
Απέρριψε σχεδόν όλα τα άλλα
Ισχύει ο γνωστός μύθος για την αγάπη των γυναικών προς τα ιταλο-γαλλικά αυτοκίνητα..
Προς το παρόν παίζουν C3 - Y -500. Και το Micra απορρίφθηκε..Ά! μάλλον είσαι φίλος με ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων που δουλεύει σε συνεργείο citroen και θές να τον βλέπεις συχνά...
Για το Micra δεν επιμένω είναι αρκετά ευκολοδήγητο μεν αλλά ίσως είναι πολύ νευρικό για γυναίκα... .γούστα είναι αυτά. Επίσης δεν θα το συνιστούσα σε γυναίκα γιατί θέλει προσοχή στο παρκάρισμα. Οι προφυλακτήρες είναι χάρτινοι. Συνίσταται για όσους θέλουν καλές ρεπρίζ και να μην ανακατεύουν τις ταχύτητες (για swift και cz3 είναι η σπόντα )λες και μαγειρεύουν φασολάδα σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές. (πολύ κοντό και καλό κιβώτιο ).
δε κάθισα να διαβάσω όλο το topic . Το cz3 γιατί απορρίπτεται ; +1 για το yaris και από εμενά ! Α και έχει με διαφορά τη μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης από οοοοοοοοοοοολα τα μικρά. -
Ναι γιατί τα Γαλλικά χαλάνε και θέλουν ηλεκτρολόγο
Κατά τα άλλα εγώ το Y θα αγόραζα -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Colt CZ3
για κοπελα? με τι λογικη?
Σε τι θα μπορούσε να δυσκολέψει την δυσκολέψει; Βλέπω πολλές που το οδηγούν.
-
Γυναικα=ατομο με ειδικες αναγκες
-
Σε φίλη μου πάντως που έψαχνε αμάξι (1ο αυτοκίνητο συγκεκριμένα) της πρότινα:
-Micra (το κλειστό το 5θ)
-Lancia Y
-Polo 5θΓια κοπέλα μάλιστα θα προτιμούσα το Υ...πιο γυνακείο,μπορείς να κάνεις ό,τι συνδιασμούς θες σε εσωτερικό-εξωτερικό, να βάλεις την προσωπική σου πινελιά κτλ-κτλ...
Τώρα δεν ξέρω αν βάλει κάποιος το συμπαν σε έξτρα που θα φτάσει το κάθε αμάξι.
Μοναδικά κριτήρια:
1)αξιοπιστία (είναι και άσχετη από αμάξια)
2)ευκολοδήγητο στην κίνηση
3)σχετικά μικρό και να έχει καλές γωνίες ώστε να μπορεί να το παρκάρει εύκολα
4)παθητική ασφάλεια
5)ροπή χαμηλά.(κοπέλα είναι...δεν πρόκειται να το σκίσει ποτέ )Στην περίπτωσή του φίλου/φίλης του topic, μάλλον Υ θα ψήφιζα κι εγώ (για τους παραπάνω λόγους).
ΥΓ:Ξέχασα να πω πως μου έδωσε και όριο στα 12-14.000
-
Yaris 1.3
Ε Υ Κ Ο Λ Ο Δ Η Γ Η Τ Ο!
Εχω αλλάξει αρκετά αυτοκίνητα μέχρι τώρα. Το yaris αρέσει πολύ στη γυναίκα μου επειδή είναι απίθανα ευκολοδήγητο. Ο δε κινητήρας του μερικές φορές μου θυμίζει μοτοσυκλέτα όπως ανεβάζει...
Αυτοκίνητο για κοπέλα