-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οχι πολυ σχετικο με το θεμα αλλα πρεπει να ειπωθει οτι ο Παγκαλος ειχε δικαιο,οσο κι αν ποναει.
Ναι δεν πηρες δανειο για μαιζονετα,ομως πηρες αμοιβη ελευθερου επαγγελματια απο αυτον που πηρε δανειο.
Ναι δεν επαιξες στο χρηματιστηριο με αερα,ομως η εταιρεια που δουλευεις ωφεληθηκε απο αυτο.
Ναι δεν πηρες μιζα απο εξοπλιστικα,ομως αυτοι που πηραν εκαναν εταιρειες για ξεπλυμα και δουλευε η γυναικα σου.
Ναι δεν πηρες συνταξη στα 40,ομως οι γονεις σου επαιρναν καθε χρονο αυξηση στη δικη τους.Ακριβώς αυτό που πιστεύω κι εγώ. Όλοι ωφεληθήκαμε από τις χρυσές εποχές με τα λεφτόδεντρα.
Με μια όμως σημαντική ένσταση: ο Πάγκαλος έκανε την εν γένει σωστή αυτή δήλωση με μια συμψηφιστική λογική διάχυσης των ευθυνών, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχομαι. Ποια είναι η η ευθύνη αυτού που επαιρνε τις μίζες, ποια η ευθύνη αυτού που απολάμβανε καλοπληρωμένες αργομισθίες και ποια η δικά μου π.χ.που ως ελεύθερος επαγγελματίας πήρα κάποιες δουλειές ως αποτέλεσμα της (κίβδηλης ως ένα βαθμό) ανάπτυξης, τις δούλεψα ευσυνείδητα και τις πληρώθηκα όπως έπρεπε;
-
Λεωφόρος Δωριέων-Αχαιών και κάποιοι μικρότεροι , οδηγούν σε Ελαιώνων - Σοφοκλέους - Καλισσίων όπως το βλέπω στον χάρτη . Θεωρείτε ότι είναι ασφαλείς έξοδοι ?
Στην Αχαιών το αυτοκίνητό μου ήταν το τελευταίο που κινήθηκε πριν αυτή χαθεί στο γκρεμό πριν λίγα χρόνια (2012 ή 2013 ) από νεροποντή που προκάλεσε κατολισθήσεις. Στο σημείο που υποχώρησε είχε πλάτος 18 μέτρα. Τώρα έχει πλέον επισκευαστεί. Τι γιοφύρι που οδηγεί στο Νταού έχει υποχωρήσει κατά το ήμισυ. Ο δρόμος από Νταού για Μαραθώνος (που περνά δίπλα από την Καλλιτεχνούπολη)είναι επίσης πλάτους 18μέτρων. Στην πορεία από Διώνη προς Πικέρμι - Μαραθώνος υπάρχουν δύο δρόμοι που περνούν μέσα από το κτήμα Εβερτ. Οι κάτοικοι της Διώνης πρέπει πρώτα να περάσουν από ένα παλιό γεφύρι. Υπάρχει δρόμος που ξέρουν λίγοι και οδηγεί χαμηλά στο Ντραφι και την Μαραθώνος αλλά και άλλος ένας στενός που οδηγεί στο Πανόραμα Παλλήνης. Όλοι αυτοί είναι στενοί δρόμοι και σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το δεδομένο φόρτο των κατοίκων όπως είναι αυτοί σήμερα στον αριθμό. Αν αυξηθούν οι κάτοικοι δεν θα χρειαστεί φωτιά ή πλημμύρα για να έχουμε δυστυχήματα.
Επειδή η Πεντέλη εκεί έχει καεί , το πρόβλημα δεν είναι τώρα τόσο μεγάλο νομίζω . Στο μέλλον όμως ? Με χτίσιμο περισσότερων σπιτιών ?
Πολύ σωστά. Στο μέλλον θα υπάρξει πρόβλημα και δίχως να αυξηθούν οι φόρτοι. Τα δέντρα ήδη έχουν μεγαλώσει αρκετά (φτάνουν τα 6 μέτρα πλέον) απλά είναι αραιά ακόμη. Τώρα όμως η βλάστηση θα αναπτυχθεί ταχύτερα από πριν γιατί έχουν φτάσει στην ηλικία που αναπαράγονται πιο εύκολα). Οι χρόνοι ανάπτυξης του πρασίνου εντείνονται. Νέα σπίτια? Δύσκολο. Φρόντισε ο Αλ6ης να απαξιωθεί το μέρος.
Οσο για τον κόσμο Σπύρο , επέτρεψε μου να διαφωνήσω . Εχω δει πολλές φορές πως σκέπτονται . Το τώρα και μόνο . Ποτέ το αύριο και τον κίνδυνο . Πάντα στην λογική του έλα μωρέ τι θα γίνει .
Οι περισσότεροι στη γειτονιά επιζητούν να γίνουν πράγματα. Λίγοι φρενάρουν τις προσπάθειες. Όταν πήγα στη γειτονια έπρεπε καθημερινά να κάνω έως και 5-6 χιλιόμετρα σε μονοπάτια με κοφτερές πέτρες και νεροφαγώματα (ο λόγος που πήρα ένα οικονομικό με εκτός δρόμου ικανότητες όχημα). Τώρα μόλις λίγα μέτρα έχουν απομείνει. Οι κάτοικοι βάλαμε επιπλέον χρήματα και σε συνεργασία με το Δήμο (έβαλε προσωπικό, μηχανήματα και μέρος των υλικών) φτιάχτηκαν δρόμοι πλάτους 5 μέτρων προσωρινά. Ο κακός Σγουρός είχε εγκρίνει κονδύλια για δρόμους κλπ αλλά τον διώξαμε και τώρα πάμε με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ.
-
ο Πάγκαλος έκανε την εν γένει σωστή αυτή δήλωση με μια συμψηφιστική λογική διάχυσης των ευθυνών, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχομαι. Ποια είναι η η ευθύνη αυτού που επαιρνε τις μίζες, ποια η ευθύνη αυτού που απολάμβανε καλοπληρωμένες αργομισθίες και ποια η δικά μου π.χ.που ως ελεύθερος επαγγελματίας πήρα κάποιες δουλειές ως αποτέλεσμα της (κίβδηλης ως ένα βαθμό) ανάπτυξης, τις δούλεψα ευσυνείδητα και τις πληρώθηκα όπως έπρεπε;
Τι ψηφισες ολα αυτα τα χρονια;Αν ψηφισες εστω μια φορα ενα κυβερνων κομμα,εχεις ευθυνη,αν δεν ψηφισες και παλι εχεις γιατι...δημοκρατια.Αν κανεις απο αυτους δεν σου αρεσε,γιατι δεν κατεβηκες εσυ με κομμα και αφησες τους διεφθαρμενους να σε διοικουν ;
Κατηγγειλες αυτον που επαιρνε τις μιζες ή απλα εδινες για να κανεις την δουλιτσα σου;
Ζητησες απο την εκαστοτε κυβερνηση να περιορισει τις αργομισθιες ή δεν σε ενοιαζε γιατι 'κοιταζω το συμφερον μου διαβαζω εφημεριδα-και στο στρατο υπηρετησα για την μαμα πατριδα';
Λεμε ολοι για τον Ακη,αλλα ποσοι απο εμας που διναμε λαδακι αριστερα-δεξια σε εφορια,πολεοδομια κτλ θα αρνουμασταν να παρουμε λαδι οταν θα ερχοταν ο εμπορος με την βαλιτσα;Διαφθορα ειναι και τα δυο και στις προηγμενες κοινωνιες τιμωρουνται και τα δυο χωρις να εξεταζεται ποιος ειναι ο ληπτης και ποιος δινει.
Και στο τελος της ημερας,τι ειναι αυτο που μας ενδιαφερει,να πουμε οτι φταιμε 5 (να το αφησω;) κιλα λιγοτερο απο το τον γειτονα,ή οτι ολοι θα πληρωσουμε τον λογαριασμο ουτως ή αλλως και επομενως επρεπε να ειχαμε κανει κατι ως πολιτες;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν κανεις απο αυτους δεν σου αρεσε,γιατι δεν κατεβηκες εσυ με κομμα και αφησες τους διεφθαρμενους να σε διοικουν ;Τα είπες όλα. Η δημοκρατία ειναι ενα πολύ δύσκολο πολιτευμα. Στα αρχαία χρόνια επίσης αβάσταχτο. Ειχε κόπο η 'ελευθερία' που σου δίνει η δημοκρατία.
Εμείς όμως (παγκοσμίως σχεδόν, όχι μόνο Ελλάδα), έχουμε τους λίγους που κυβερνούν και εμείς απλά κατακρίνουμε. Ισως βέβαια και τεχνητά, να έχει σχεδισατεί έτσι η σύγχρονη δημοκρατία ωστε να μην ειναι εύκολο να 'επέμβεις' (εκτός από μπαχαλα και πορείες). Εχουμε επίλέξει οι περισσότεροι (πρώτος εγώ) την ησυχία (που λέει και ο Καστοριάδης).
Κάποια στιγμή θα αλλάξει και αυτό το πολίτευμα κάτι άλλο θα έρθει. Αυτό θα ειναι καινοτομία και πρόταση πολιτισμού πια και όχι τα ντιστραπτ-ινοβεϊσιον. -
Η σημερινή 'Δημοκρατία' είναι μόνο κατ' επίφαση Δημοκρατία. Δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας αλλά ούτε και με κάποια έννοια Δημοκρατίας. Απλά, την έχουμε βαφτίσει έτσι, γιατί είναι ευκολοχώνευτη. Πραγματική Δημοκρατία δεν υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τι ψηφισες ολα αυτα τα χρονια;Αν ψηφισες εστω μια φορα ενα κυβερνων κομμα,εχεις ευθυνη,αν δεν ψηφισες και παλι εχεις γιατι...δημοκρατια.Αν κανεις απο αυτους δεν σου αρεσε,γιατι δεν κατεβηκες εσυ με κομμα και αφησες τους διεφθαρμενους να σε διοικουν ;Κατηγγειλες αυτον που επαιρνε τις μιζες ή απλα εδινες για να κανεις την δουλιτσα σου;
Ζητησες απο την εκαστοτε κυβερνηση να περιορισει τις αργομισθιες ή δεν σε ενοιαζε γιατι 'κοιταζω το συμφερον μου διαβαζω εφημεριδα-και στο στρατο υπηρετησα για την μαμα πατριδα';
Λεμε ολοι για τον Ακη,αλλα ποσοι απο εμας που διναμε λαδακι αριστερα-δεξια σε εφορια,πολεοδομια κτλ θα αρνουμασταν να παρουμε λαδι οταν θα ερχοταν ο εμπορος με την βαλιτσα;Διαφθορα ειναι και τα δυο και στις προηγμενες κοινωνιες τιμωρουνται και τα δυο χωρις να εξεταζεται ποιος ειναι ο ληπτης και ποιος δινει.
Και στο τελος της ημερας,τι ειναι αυτο που μας ενδιαφερει,να πουμε οτι φταιμε 5 (να το αφησω;) κιλα λιγοτερο απο το τον γειτονα,ή οτι ολοι θα πληρωσουμε τον λογαριασμο ουτως ή αλλως και επομενως επρεπε να ειχαμε κανει κατι ως πολιτες;
Παρόλο που επί της ουσίας συμφωνούμε, διαφέρουμε στην έμφαση που δίνεις εσύ στο 'μαζί' της φράσης 'μαζί τα φάγαμε'. Θεωρώ οτι εκει κανεις λάθος, γιατί υπερτονίζοντας τη συλλογική ευθύνη, υποβαθμίζεις την ουσιαστική ατομική ευθύνη. Διευκρινίζω λοιπόν ότι ως ουσιαστική ατομική ευθύνη εγώ εννοώ τις ατομικές πράξεις (π.χ. χρηματισμός, υπεξαίρεση, κλοπή, αργομισθία κτλ), οι οποίες είναι ηθικά κολάσιμες και νομικά αξιόποινες. Και αυτές τις πράξεις θεωρώ απείρως μεγαλύτερης βαρύτητας από την μη ενεργοποίηση μας ενάντια στη νοσηρή αυτή κατάσταση και την σιωπηρή αποδοχή της.
Γιατί σε τελική ανάλυση, προφανώς και θα πληρώσουμε όλοι το λογαριασμό και μάλιστα με όχι δίκαιο τρόπο, δηλαδή στο ποσοστό που μας αναλογεί. Όμως δεν είναι όλων μας τα λάθη της ίδιας βαρύτητας. Τουναντίον απέχουν παρασσάγες!
Και αν μείνουμε στη λογική σου, όλοι ευθυνόμαστε ως (θεωρητικά) ενεργά μέλη της κοινωνίας για όλα τα κακά που συμβαίνουν εντός αυτής. Και για τη φτώχια (τι έκανες γι' αυτό εσύ;) και για τις φωτιές στο Μάτι (πήγες να βοηθήσεις, έστειλες βοήθεια μετά;) και για όλα τα δεινά που μπορείς να φανταστείς.
Υ.Γ.: Σε προσωπικό επίπεδο, δεν λάδωσα ποτέ ούτε σε εφορία ούτε σε Πολεοδομία, παρόλο που εκεί το γρηγορόσημο ήταν ενίοτε μια πολύ αποδοτική επένδυση. Επίσης δεν ψήφισα σίγουρα τα τελευταία 25 χρόνια ποτέ κυβερνών κόμμα και είχα και την οξυδέρκεια να καταλάβω τι έρχεται. Έχω ψηφίσει παλαιότερα Συνασπισμό, τότε που πάλευε για το 3%, αλλά από τότε έλεγα ότι τους ψηφίζω για να υπάρχει άλλη μια φωνή στη Βουλή και ότι αν ποτέ γίνουν κόμμα εξουσίας θα είναι επικίνδυνοι. Ως εκ τούτου ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ψηφίσει ποτέ. Και λοιπόν; Το αγγούρι το τρώω μαζί με τους περισσότερους...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η σημερινή 'Δημοκρατία' είναι μόνο κατ' επίφαση Δημοκρατία. Δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας αλλά ούτε και με κάποια έννοια Δημοκρατίας. Απλά, την έχουμε βαφτίσει έτσι, γιατί είναι ευκολοχώνευτη. Πραγματική Δημοκρατία δεν υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες.Φάνη, μην τρελαίνεσαι και με τη δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας... Αν στην αρχαία Αθήνα ζούσαν 100.000 άνθρωποι, μόνο οι 10.000 'απολάμβαναν' δημοκρατία (τα νούμερα είναι τυχαία, γιατί δεν έχω χρόνο να τα ψάξω, αλλά μάλλον αρκετά κοντά στην πραγματικότητα). Οι γυναίκες, οι μέτοικοι και οι δούλοι ήταν στην απέξω.
Και αυτοί οι 10.000 ουκ ολίγες φορές είχαν εξοστρακίσει επιφανείς πολίτες από φθόνο. Επίσης αυτοί καταδίκασαν το Σωκράτη σε θάνατο...
Παντού και πάντα η δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι μια ατελής (στην εφαρμογή της και όχι στη θεωρία) μορφή πολιτεύματος, αλλά παρόλ' αυτά η καλύτερη που έχουμε ως τώρα. -
Έχω ψηφίσει παλαιότερα Συνασπισμό, τότε που πάλευε για το 3%, αλλά από τότε έλεγα ότι τους ψηφίζω για να υπάρχει άλλη μια φωνή στη Βουλή και ότι αν ποτέ γίνουν κόμμα εξουσίας θα είναι επικίνδυνοι.
Μαλίστα,ψηφισες λοιπον συνειδητα ενα ασκερι που πιστευες εκτοτε οτι ειναι επικινδυνοι!
Και τους ψηφισες για να ειναι στη Βουλη.
Και guess what,αν επαιρναν πχ 2% και δεν εμπαιναν,ισως ειχαν διαλυθει ως κομμα μεχρι σημερα.Αυτο που τοτε σου φαινοταν αθωο (ψηφος διαμαρτυριας),σημερα δεν φανταζει τοσο,ετσι δεν ειναι;
Παρομοιως οι ψηφοφοροι της ΧΑ που ρισκαρουν να μας δουν να γυριζουμε στη δεκαετια 70 γιατι παραχορτασαμε δημοκρατια και βαρυστομαχιασαμε -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Έχω ψηφίσει παλαιότερα Συνασπισμό, τότε που πάλευε για το 3%, αλλά από τότε έλεγα ότι τους ψηφίζω για να υπάρχει άλλη μια φωνή στη Βουλή και ότι αν ποτέ γίνουν κόμμα εξουσίας θα είναι επικίνδυνοι.
Μαλίστα,ψηφισες λοιπον συνειδητα ενα ασκερι που πιστευες εκτοτε οτι ειναι επικινδυνοι!
Και τους ψηφισες για να ειναι στη Βουλη.
Και guess what,αν επαιρναν πχ 2% και δεν εμπαιναν,ισως ειχαν διαλυθει ως κομμα μεχρι σημερα.Αυτο που τοτε σου φαινοταν αθωο (ψηφος διαμαρτυριας),σημερα δεν φανταζει τοσο,ετσι δεν ειναι;
Παρομοιως οι ψηφοφοροι της ΧΑ που ρισκαρουν να μας δουν να γυριζουμε στη δεκαετια 70 γιατι παραχορτασαμε δημοκρατια και βαρυστομαχιασαμεMea culpa, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, εκείνη την εποχή ήταν η πιο σωστή ψήφος διαμαρτυρίας. Άσε που ο τότε Συνασπισμός δεν ήταν το ίδιο πράγμα με το ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα. Κι επίσης δεν έχει σχέση με το φαινόμενο της ΧΑ και κακώς κάνεις το συσχετισμό.
Όμως νομίζω ότι το θέμα δεν είναι οι προσωπικές μου ευθύνες και κακώς κατά την άποψη μου επιλέγεις να απομονώσεις και σχολιάσεις μία φράση στο υστερόγραφο της προηγούμενης απάντησης μου. Κατά κάποιο τρόπο έτσι πετάς τη μπάλα στην εξέδρα... Επί της ουσίας (το κυρίως σώμα και όχι το υστερόγραφο της προηγούμενης μου απάντησης) έχεις να σχολιάσεις τίποτα;
-
Θεωρω οτι η προσωποποιηση της ευθυνης σε λιγα προσωπα ειναι μερος της κακοδαιμονιας μας και της ανικανοτητας μας να εξελθουμε του μνημονιου.Ειναι δηλαδη το κρισιμο σημειο οπου ο πολιτης λεει οτι για ολα φταινε οι πολιτικοι,αυτος τα εκανε ολα λιγο-πολυ σωστα και αρα αν δοκιμασει οτι κομμα υπαρχει στον πλανητη(Λεβεντη,ΧΑ,Ανταρσυα) καποτε η χωρα θα προκοψει.
Θα προτιμουσα δηλαδη οι πολιτες να αισθανονται υπερμετρη ευθυνη και ενοχη,παρα αυτο που βιωνουμε τωρα οπου πιστευουμε οτι για ολα φταινε ο Παγκαλος και ο Ακης.Πιστευω οτι ετσι θα ειχαμε περισσοτερες πιθανοτητες να καταφερουμε κατι.Το ιδιο πιστευω βιωνουμε τωρα με τις πυρκαγιες.Που ειναι ο δημαρχος,που ειναι ο Τσιπρας,που ειναι η Δουρου.Αναζητουμε τον αποδιοπομπαιο τραγο ή τον σωτηρα,και παντα τον αιρετο,ποτε τον τεχνοκρατη.Δεν μας περνα απο το μυαλο οτι η λυση δεν ειναι να ερθει ο Κωστετσος αντι του Ψινακη.
-
Συμφωνούμε! Κι εγώ θα ήθελα να έχουν οι πολίτες αυξημένο το αίσθημα της προσωπικής ευθύνης για τις πράξεις τους και τις επιλογές τους, όπως επίσης και να αναλαμβάνουν το ποσοστό της ευθύνης που τους αναλογεί και όχι να ωρύονται παντού και πάντα επαναλαμβάνοντας το γνωστό 'που είναι το κράτος;'. Το κράτος και η κυβέρνηση έχουν συνήθως τις τεράστιες ευθύνες τους, αλλά αυτό δεν απαλάσσει τους πολίτες από τις ατομικές τους ευθύνες, όπου και σε όποιο βαθμο υπάρχουν.
Κι επειδή τώρα μιλάμε για τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές, οι ευθύνες του κράτους και της κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλες, σε βαθμό που μπροστά τους δείχνουν και είναι ασήμαντες οι ατομικές ευθύνες των πολιτών. Η ολιγωρία στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η αρχική προσπάθεια συγκάλυψης και η έλλειψη σχεδίου βαρύνουν υπέρμετρα την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό σε σχέση με τις όποιες ατομικές ευθύνες αυτών που καταστράφηκαν ή έχασαν τις ζωές τους.
-
Ξερω αρκετους που δεν περιμεναν το κρατος.
Καθαριζουν μονοι τους τα οικοπεδα τους.Εχουν δεξαμενη με νερο.
Ενας φιλος καθαριζει το (παρατημενο) οικοπεδο του γειτονα με δικα του εξοδα.Καθαριζει περιμετρικα.
Φτιαχνουν τις ατομικες τους αντιπυρικες ζωνες.
Το προβλημα ειναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ απο αυτους δεν εχει καταφερει να συννενοηθει με τους γειτονες ωστε να βαλουν ολοι λεφτα και να γινει και καλη δουλεια και να τους ερθει και φτηνα.
Ο ενας γειτονας δεν θελει,ο αλλος μενει εκει 'λιγες μερες' οποτε επισης δεν θελει,ο παραλλος θελει να φερει καποιο αλλο μηχανημα,ο τελευταιος δεν εχει λεφτα λεει (φυσικα εχει για φουσκωτο,κινητο,αυτοκινητο,nova) οποτε τελικα για καθε 10 ατομα που φροντιζουν τα του οικου τους υπαρχουν και 100 που οταν το κακο συμβει θα περιμενουν τη Δουρου αυτοπροσωπως ή έστω τον ελληνικο στρατο να τους σωσει.
Κανε εσυ αυτα που πρεπει να κανεις ως ατομο,και με λιγο τυχη δεν θα εχει καμια σημασια αν θα ειναι περιφερειαρχης η Δουρου ή ενα ημιαιμο κόλεϋ. -
Κάθομαι και παρακολουθώ αυτά που γράφετε αν και είναι offtopic.
Το έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα.
Θεωρείτε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας μπορούν και πρέπει να έχουν την ίδια ιδιοσυγκρασία, τον ίδιο τρόπο σκέψης, την ίδια συμπεριφορά, την ίδια κουλτούρα, τα ίδια χαρακτηριστικά γνωρίσματα εξ΄ανέκαθεν.Ρε παιδιά, αυτό που ζητάτε απλά δεν μπορεί να γίνει στη χώρα που ζούμε. Πως να το κάνουμε δηλαδή;
Και για να μην βγούμε από το θέμα, την ημέρα της καταστροφής, ημέρα Δευτέρα, μόλις γύρισα στο σπίτι, απόγευμα, έπεσα σε διαμάχη Ρομά του Χαλανδρίου και Πακιστανών που τσακωνόντουσαν για την 'ιδιοκτησία' κάδων ανακύκλωσης.
Ο καπνός στο Χαλάνδρι (από Κινέτα) είχε καλύψει τα πάντα, άλλοι καιγόντουσαν και άλλοι τσακωνόντουσαν για τα σκουπίδια. Περιμένετε σε ένα τέτοιο αχταρμά περιβάλλον να υπάρξει μία νορμάλ χώρα;
Είναι αδύνατο.
-
Εσυ τωρα που βαζεις τους Ρομα στην συζητηση εισαι ontopic δηλαδη!
-
Εννοείται ότι είμαι ontopic, γιατί και αυτοί Έλληνες πολίτες είναι και ψηφίζουν.
Όπως και πολλοί άλλοι πολίτες με διαφορετικές αντιλήψεις, με διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικό τρόπο ζωής.
Και ταυτόχρονα η χώρα έχει και ένα μεγάλο ποσοστό άλλων πολιτών που δεν ψηφίζει αλλά επηρεάζει το κοινωνικό περιβάλλον (άλλες φορές θετικά, άλλες φορές αρνητικά).Ελλάδα δεν είναι μόνο η γειτονιά που ζει ο καθένας και ο μικρόκοσμός του.
-
Από πότε είναι πολίτες αυτοί που απέχουν σχεδόν από τα πάντα;
Μάλλον ιθαγενείς. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εννοείται ότι είμαι ontopic, γιατί και αυτοί Έλληνες πολίτες είναι και ψηφίζουν.Ναι, αλλά το θέμα είναι οι πυρκαγιές κι εσύ μας θεώρησες off-topic στην κουβέντα που είχαμε (θυμίζω ότι και η δικιά μας κουβέντα αφορούσε Έλληνες πολίτες). Οπότε αποφάσισε: ή είμαστε όλοι off-topic όταν ξεφεύγουμε από το θέμα των πυρκαγιών ή όλοι on-topic όταν μιλάμε για την ελληνική πραγματικότητα.
-
το επισημον κουρικουλουμ ειναι ετουτο
*>Τσούπρα Ιωάννα (Γιάννα) του ΒασιλείουΓεννημένη στον δήμο Αχαρνών, όπου και κατοικεί, από πολύτεκνη οικογένεια και μητέρα δυο παιδιών.
Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ, στην περιφέρεια Νησιών, επίσης διατέλεσε senior manager μεγάλης πολυεθνικής εταιρίες και ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο παιδείας.
Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών , με Δίπλωμα Εσωτερικών Ελεγκτών, κάτοχος MBA with accounting, BAGELOR OF SCIENCE in Business with computing, University of Wales.
Αγωνίζεται κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, με έντονη πολίτικη και κοινωνική δράση.
Από τους πρώτους που διαφώνησε, πάλεψε και διαχώρισε τη θέση της, στο καθεστώς των μνημονίων, συμμετέχοντας ενεργά σε κινήσεις και κινήματα αλληλεγγύης και ανατροπήςναι αυτη της πολ. προστασιας....
διαβαστε βιογραφικο (και οχι δεν ειναι τυπογραφικο λαθος, οπου υπαρχει ετσι ειναι γραμμενο)
aka δεητζου συνδικαλα
και μη ψαρωνετε απο το και καλα 'περιφερεια νησων'. νομιζω καπου στη συγγρου ειναι η πρωην δεη δπνΑρΕς
και επαναλαμβάνω, κανανε τον koulis λυσις!!! γουάου!!!!!! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο τη στιγμη που πηγαινες στην πολεοδομια προκειμενου τελικα να πληρωθεις απο τον πελατη,τοτε σου αρεσει-δεν σου αρεσει,εκανες δουλειες με το κρατος.Κυριοτερα,ειχες δουλεια γιατι οι τραπεζες εδιναν δανεια σε οποιον περναγε απεξω.Αλλιως η δουλεια θα ηταν πολυ λιγη.Και αν δεν εκλεινε η στροφιγγα ισως ειχες ακομα δουλεια οσο ειχες και εκεινη την εποχη.
Ολοι ωφεληθηκαμε γιατι η οικονομια ειναι αλυσιδα,το οτι δεν πηραμε ολοι οσα πηρε ο Ακης ειναι προφανες και δεν χρηζει αναλυσεως Το οτι υπηρχε και υπαρχει διαφθορα δεν σημαινει οτι δεν διακινηθηκε χρημα για ολους.Αυτα τα λεφτα που εδωσες στη πολεοδομια μπορει να τα ειδες να γυριζουν πισω ασχετα αν δεν το καταλαβες.Αλυσιδα ειναι.Με το που το πρωτοδιάβασα , αφού συνήθως διαβάζω τα θέματα κάθε πρωί , δεν προχώρησα στα επόμενα αλλά έπρεπε να απαντήσω .
Το ότι πήγαινα στην πολεοδομία να βγάλω άδεια έκανα δουλειές με το κράτος ....
Δηλαδή όλοι που πάμε στην εφορία κάνουμε δουλειές με το κράτος ?
Και άμα αρρωστήσουμε και πάμε στο νοσοκομείο , κάνουμε δουλειές με το ΚΕΕΛΠΝΟ ?
Εγώ δουλεύω από το 1983 και κάνω οικοδομές από το 1984 . Οι τράπεζες μπήκαν με σύνεση στον χώρο το 1998 και με άφρονα τρόπο το 2002 . Δηλαδή 18 χρόνια πως δούλευα χωρίς αυτές ? Και οι παλαιότεροι μου πως δούλευαν ?
Οσο για την πολεοδομία από το 96 μείωσα κατά πολύ την επαφή μαζί τους , ακριβώς γιατί με αυτά που ζήταγαν , το μεροκάματο που έβγαινε για εμένα ήταν χαμηλότερο από τον νεώτερο εργάτη της οικοδομής .
Τίποτα δεν είναι αλυσίδα . Γιατί τα λεφτά αυτά δεν έμειναν εδώ . Πολλά βγήκαν έξω , άλλα έγιναν αγορές καταναλωτικών προιόντων που ελάχιστα λεφτά άφησαν στην χώρα . Αμα σκεφτείς πόσα δις είναι παρκαρισμένα σε ξένες τράπεζες , θα καταλάβεις γιατί κάνεις μεγάλο λάθος και θα πρέπει να σταματήσεις το αυτομαστίγωμα .
-
Είναι αυτή η τελευταία φράση του criuser 'όλα τα λεφτά'. Σταματήστε μερικοί να παροτρύνετε τον κόσμο σε αυτομαστίγωμα. Αυτοκριτική ναι. Δεν θα γίνω ψυχάκιας επειδή με κυβερνούν ψυχάκηδες. Αυτοί αποφεύγουν τις ευθύνες τους και εμείς θα υποστούμε τις συνέπειες? Πάει πολύ.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες