-
Ασφάλεια ΚΛΟΠΗΣ!
-
Ευχαριστω παιδια....Θα το ψαξω.Οσο για ασφαλεια κλοπης ειναι αυτονοητη και υποχρεωτικη οταν υπαρχει χρηματοδοτηση.Και αυτοι που δινουν 35.000 ευρω μετρητα ειναι πολυ λιγοι.
-
Πάμε στα 'Τεχνικά'
[moderator]
-
Πως πέρασαν το συναγερμό σε καινούριο HRV:
Πήραν το αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία (πριν το παραδώσουν) και το πήγαν στο μαγαζί με τους συναγερμούς και μετά το επέστρεψαν στην αντιπροσωπεία όπου το παρέλαβε φίλος μου ΕΤΟΙΜΟ.
Ο συναγερμός δούλευε αλλά έκαψε μια πλακέτα στα παράθυρα και δεν ανέβαινε τέρμα το παράθυρο του οδηγού, μόλις έφτανε στο τέρμα κατέβαινε λίγο. Από την αντιπροσωπεία ήθελαν να χρεώσουν τη πλακέτα που έκαψαν οι συνεργάτες τους. Τελικά άλλαξαν πλακέτα, τοποθέτησαν σωστά το συναγερμό και δεν χρέωσαν τίποτα. Η τηλεειδοποίηση του συναγερμού όμως πιάνει μόνο σε μικρή απόσταση, ακούγεται ο συναγερμός από μακριά αλλά η τηλεειδοποίηση δεν ειδοποιεί.
-
Δεν τους πολυεμπιστεύομαι τους συναγερμούς πολυδάπανοι(αν δεν θέλεις να είναι τελείως της πλάκας),υπερευαίσθητοι αρκετοί από αυτούς,ωστέ να ενεργοποιείται σε άσχετες στιγμές και να προκαλεί νταβαντούρι τζάμπα και βερεσέ.Μάλιστα έχω γίνει μάρτυρας 2 φορές ακραίων περιπτώσεων,όπου το αυτοκίνητο που φόραγε συναγερμό δεν μπορούσε να ξεκινήσει(καλοκαίρι,στη μέση του πουθενά σε επαρχιακό δρόμο)λόγω εμπλοκής του συναγερμού στα συστηματα του κινητήρα.
Όπως είπε και ένας φίλος,αν ΘΕΛΟΥΝ να το κλέψουν κανένας συναγερμός δεν τους εμποδίζει.Μόνο τιποτα ερασιτέχνες μπορεί να εμποδίσει να βουτήξουν κανα ραδιοσιντι,αλλά και πάλι η ζημιά θα έχει γίνει(σπάσιμο τζαμιών κλπ)Μια αρκετά καλή λύση και σχετικά φθηνή είναι αυτή με τα διάφορα είδη μπαρών ασφαλείας,είτε στο λεβιέ ταχυτήτων είτε στο τιμόνι είτε και στα δύο μαζί .Μάλιστα αρκετά από αυτά φοράνε και σειρήνα για την καμπίνα όπου πραγματικά κουφαίνεσαι.
Και φυσικά εννοείται ασφάλιση κατά κλοπής,συναγερμοί κα χωρίς ασφάλιση είναι ακόμα πιο πεταμένα λεφτά.
Όλα τα συστήματα ασφαλείας το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να ψαρώσουν τους άσχετους και να επιβραδύνουν(δυστυχώς ελάχιστα)τους έμπειρους.Όταν το αμάξι είναι ακριβό και ιδιαίτερο και έχει μπει στο μάτι των ''επιστημόνων''....την υγειά μας να έχουμε,και δεν πειράζει,και οι λαμαρίνες ξαναγίνονται κλπ
-
ρε παιδια αν εχουν το θεο τους!
5 στενα πιο κατω απο μενα μεσα σε πιλοτη πολυκατοικιας πηγαν καποιοι 9.30!!!! ωρα το βραδυ και κλεψανε απο μεγαλη μερσεντες σενταν 4 18αρες ζαντες ολο το media συστημα ενισχυτες πηγη οθονη κλπ και σκισανε και μεγαλα κοματια δερματος ειδικα στα πισω καθισματα που ενιαιο το πηραν ολο!
κατεβηκε κατω ο ανθρωπος και βρηκε τη μερσεντε με τσιμεντολιθους!
αν ειναι δυνατον να πω ξημερωματα οκ αλλα 9.30 το βραδυ??
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
ρε παιδια αν εχουν το θεο τους!5 στενα πιο κατω απο μενα μεσα σε πιλοτη πολυκατοικιας πηγαν καποιοι 9.30!!!! ωρα το βραδυ και κλεψανε απο μεγαλη μερσεντες σενταν 4 18αρες ζαντες ολο το media συστημα ενισχυτες πηγη οθονη κλπ και σκισανε και μεγαλα κοματια δερματος ειδικα στα πισω καθισματα που ενιαιο το πηραν ολο!
κατεβηκε κατω ο ανθρωπος και βρηκε τη μερσεντε με τσιμεντολιθους!
αν ειναι δυνατον να πω ξημερωματα οκ αλλα 9.30 το βραδυ??
Αστο μην την ψάχνεις την δουλειά.Τα τελευταία χρόνια έχουν αποθρασυνθεί του κερατά.....
Ακόμα νωπές είναι οι μνήμες μου απο το δικό μου περιστατικό.
22:00 το βράδυ καλοκαιριού μου το είχανε ανοίξει.Κανένας δεν κοιμόταν, η τηλεειδοποίηση βαρούσε σαν τρελή(ήταν δίπλα μου στο κρεβάτι) και το αμάξι ακριβώς απο κάτω απο το μπαλκόνι.Βρε τι κι αν του φώναζες αυτός στα π.....ρια του με είχε γραμμένο.Ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει και πολλά πράγματα.
Οπότε τί να λέμε... -
Οι συναγερμοι με δυνατοτητα δορυφορικου εντοπισμου μηπως ειναι μια ...καποια λυση ???
-
Συναγερμός αυτοκινήτου - Τί θα προτείνατε?
Ασφαλεια ολικης και μερικης κλοπης. Ακομα καλυτερα μικτη, για να εχεια και καλυψη των ζημιων που θα προκαλεσει ο κλεφτη κατα την παραβιαση.
Ουτε σειρηνες στη μεση της νυχτας, ουτε 'εμεινα απο μπαταρια στην ταδε ερημικη παραλια', ουτε το τηλεκοντρολ δεν λειτουργει κτλ. -
Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα,οι εργοστασιακοι συναγερμοι μπαινουν κατα τη συναρμολογηση ή τους βαζουν εδω στην ελλαδα?
-
Ανάλογα.Γενικά πάντως οι συναγερμοί χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
-εργοστασιακούς (μπαίνουν στο εργοστάσιο)
-αντιπροσωπείας (μπαίνουν στην Ελλάδα)
-aftermarket (τους βάζεις εσύ όπου θες και ό,τι μάρκα θες)Το να ξεχωρίσεις τους εργοστασιακούς από τους άλλους συναγερμούς είναι σχετικά απλό καθώς στα νέα αμάξια τουλάχιστον ο εργοστασιακός συναγερμός είναι ενσωματομένος στο κλειδί.
Στο ερώτημά σου πάντως η απάντηση είναι σαφής:Ο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΣ συναγεργός μπαίνεις στο εργοστάσιο και θέλει παραγγελία για να είναι πάνω (ή να υπάρχει ετοιμοπαράδοτο με αυτό το έξτρα)
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ανάλογα.Γενικά πάντως οι συναγερμοί χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
-εργοστασιακούς (μπαίνουν στο εργοστάσιο)
-αντιπροσωπείας (μπαίνουν στην Ελλάδα)
-aftermarket (τους βάζεις εσύ όπου θες και ό,τι μάρκα θες)Το να ξεχωρίσεις τους εργοστασιακούς από τους άλλους συναγερμούς είναι σχετικά απλό καθώς στα νέα αμάξια τουλάχιστον ο εργοστασιακός συναγερμός είναι ενσωματομένος στο κλειδί.
Kαι οι 3 κατηγοριες μπορουν να μπουν στο κλειδι!
-
Eγω παντως σκεφτομαι το επομενο αυτοκινητο μου να το παραγγειλω μετον εργοστασιακο συναγερμο.Τουλαχιστον ετσι θα ειμαι λιγακι πιο ησυχος.Στα συγχρονα αυτοκινητα με τα τοσα ηλεκτρονικα εχω ακουσει απειρες ιστοριες για δυσλειτουργιες στο αυτοκινητο.Αν και οι εργοστασιακοι εχουν λιγοτερες λειτουργειες ,δε νομιζω να ειναι λιγοτερο ασφαλεις απο τους after market.Παντως υπαρχουν ορισμενα αξιοπεριεγα.Κοιταζα το επισημο βιβλιαρακι -φυλλαδιο της cayman s με τον εξτρα εξοπλισμο(100 σελ.)καιλεει οτι ο συναγερμος ειναι εξτρα .Το παραδοξο ειναι αν παραγγειλεις τον συναγερμο πληρωνεις κι αλλα χρηματα επιπλεον για να βαλεις το ογκομετρικο ρανταρ!Ενα στοιχειο το οποιο δεν ειναι και τοσο εξεζητημενο.
-
Για να μην έχεις ψευτοσυναγερμούς καλό είναι να έχεις 2 αισθητήρες κραδασμών. Ο ένας να μπει σε σειρά με το ογκομετρικό ραντάρ και να είναι ρυθμισμένος πολύ ευαίσθητος και ο δεύτερος παράλληλα και να μην είναι πολύ ευαίσθητος. Αν χτυπήσει ο συναγερμός ξέρεις ότι σου άνοιξαν το αυτοκίνητο ή το τράκαραν.
-
Συνήθως οι εργοστασιακοί συναγερμοί αξίας 300Ε που δίνουν για δώρο είναι της πλάκας και πεταμένα λεφτά.Σου παρέχουν μόνο ψευδαίσθηση ασφάλειας και ''μούρη'' όταν το κλειδώνεις/ξεκλειδώνεις από τα 200μέτρα Δυστυχώς τίποτα άλλο.
Μόνο ασφάλεια κλοπής(μερικής/ολικής)σε εξασφαλίζει τουλάχιστον υλικά(κι αυτό υπό προυποθέσεις)
-
Επειδη αυτες τις μερες παραλαμβανω το καινουριο αμαξι μου και στη προσφορα ηταν και ο συναγερμος μου προτειναν να μου τοποθετησουν συναγερμο cliford με μπρελοκ ειδοποιησης και να πληρωσω τη διαφορα,επειδη δεν εχω ιδεα ποσο κοστιζει ενας τετοιος συναγερμος μηπως ξερει κανεις ποσο περιπου εχει και ακομα καλυτερα μια λογικη διαφορα που αξιζει να δωσω
-
Τι αμάξι πήρες ρε, δεν μας είπες!!!
-
nissan QASHQAI
-
η τιμη εξαρταται απο το μοντελο και τα χαρακτηριστικα του
πχ:
Viper 3000
Συναγερμός & Τηλεειδοποίηση με LED στο χειριστήριο
Συναγερμός Aυτοκινήτου με (2) Xειριστήρια (LED & απλό 4-button)
Κυλιώμενους - Μεταβαλλόμενους μη Αντιγράψιμους Κωδικούς
Ιmmobiliser
Εξωτερικό Κραδασμικό Δύο Επιπέδων ρυθμιζόμενο από το χειριστήριο
6 - Τόνων Σειρήνα
6 Κανάλια Λειτουργίας
5 Κανάλια AUX
Ενσωματωμένα ρελέ κλειδωμάτων
Ενσωματωμένο ρελέ Immobilizer
Ενσωματωμένο Comfort
Έλεγχος κόρνας
Προγραμματιζόμενος με Bitwriter
Έλεγχος Πλαφονιέρας
Σύστημα Κατά της Πειρατείας (VRS)
Πλήρως Αναβαθμίσιμο με όλα τα Αξεσουάρ της Directed
Εγγύηση Εφ´ Όρου ΖωήςΚοστος περιπου 300
-
Παιδια εχω σκασει με το συναγερμο μου. Καθε καλοκαίρι, συχνα-πυκνα, οταν βρισκεται το focus μου για αρκετη ωρα κατω απο δυνατο ηλιο, χτυπάει ο προειδοποιητικα ο συναγερμός (spyball), και μετα μεσω της ηχητικης αναγνωρισης, καταλαβαίνω οτι η ενεργοποιηση προερχοταν παντα απο το αντικραδασμικο. Δυστυχως το αντικραδασμικό δεν απενεργοποιείται ουτε ρυθμίζεται. Ειμαι σε απόγνωση. Καμμια ιδεα?
Περί Συναγερμών........