-
Αποφευγετε να βαζετε της αντιπροσωπιας, συνηθως ειναι της πλακας και εξουδετερωνονται ευκολα.
Γενικως καλο ειναι να υπαρχει συναγερμος ως αποτρεπτικο. Το ιμμο παραβιαζεται σε πολλα αμαξια με τα καταλληλα 'εργαλεια'
Συναγερμος + ιμμο καθυστερουν αρκετα τον κλεφτη και αυξανουν οι πιθανοτητες να τον τσακωσεις -
Σπανίως οι αντιπροσωπίες βάζουν τον 'επίσημο' συναγερμό του κατασκευαστή γιατί είναι ακριβός και συχνά πρέπει να παραγγελθεί με το αυτοκίνητο.
Αν όμως μαθαίνατε πόσο πουλάει το εργοστάσιο κατασκευής τον συναγερμό που έχει λιανική τιμή 300-400 ευρώ και που κάνουν 'δώρο' οι έμποροι...
-
Να πώ εγώ μια τιμή...50 ευρώ με τιμή λιανικής 200 ευρώ...
Πώς το ξέρω? Άμα γνωρίζεις πρόσωπα σε αντιπροσωπείες κάτι τέτοια τα μαθαίνεις. Εγώ έχω και immo και συναγερμό ( Gemini δώρο της αντιπροσωπείας ) αλλά αμα θέλουν να το κλεψουν δεν νομίζω οτι ούτε το ένα ούτε το άλλο μπορούν να σταματήσουν έναν αποφασισμένο κλέφτη. -
Ο χρήστης QuatroPower έγραψε:
Αποφευγετε να βαζετε της αντιπροσωπιας, συνηθως ειναι της πλακας και εξουδετερωνονται ευκολα.
Γενικως καλο ειναι να υπαρχει συναγερμος ως αποτρεπτικο. Το ιμμο παραβιαζεται σε πολλα αμαξια με τα καταλληλα 'εργαλεια'
Συναγερμος + ιμμο καθυστερουν αρκετα τον κλεφτη και αυξανουν οι πιθανοτητες να τον τσακωσειςΑυτό ισχύει γενικά, όχι όμως σε όλες τις περιπτώσεις. Αν έρχεται με **στάνταρ ** συναγερμό ένα αυτοκίνητο αυτός συνήθως είναι αρκετά καλός, γιατί θα πρέπει να περνάει ασφαλιστικές προδιαγραφές που ισχύουν σε κάποιες χώρες. Για τα λογικού κόστους αυτοκίνητα βέβαια, μην φανταστεί κανείς συναγερμό επιπέδου €1500...
-
Στα ακριβα αυτοκινητα συνηθως βαζουν καλους συναγερμους (ιδιως γερμανικα νομιζω) αλλα στα πιο φθηνα...
-
Παντως το καλλιτερο αντικλεπτικο για περιπτωσεις ολικης κλοπης και μονο, πιστευω οτι ειναι να βγαζεις τον πολη της μπαταριας.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Παντως το καλλιτερο αντικλεπτικο για περιπτωσεις ολικης κλοπης και μονο, πιστευω οτι ειναι να βγαζεις τον πολη της μπαταριας.στο παλιό μου cordoba, ο ηλεκτρολόγος είχε κάνει πατέντα και είχε τοποθετήσει διακοπτάκι σε κρυφό σημείο, το οποίο απομόνωνε την μπαταρία και δεν έδινε καθόλου ρεύμα, αν δεν το γύριζες στο 'on'. αν δεν ήξερες τι συμβαίνει, το αυτοκίνητο μετακινούνταν μόνο με γερανό. μάλιστα, μία φορά βρήκα το αυτοκίνητο παραβιασμένο, αλλά προφανώς ο τύπος που προσπάθησε να το κλέψει τα παράτησε, γιατί δεν μπορούσε να το βάλει μπρος. εννοείται ότι στο 307 ούτε που διανοήθηκα να κάνω τέτοια πατέντα
-
-
Τα νέα immobilizer επεμβαίνουν και στις πόρτες. Για παράδειγμα αν αφήσετε το αμάξι με ανοιχτό παράθυρο και το κλειδώσετε δεν μπορεί να το ανοίξει κάποιος με το χέρι από μεσα.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να κλαπεί αυτοκίνητο με immobilizer είναι η αλλαγή του εγκεφάλου με άλλον (σε πολύ 'φορεμένα' αμάξια).
Άλλος τρόπος είναι η χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού (αυτό προυποθέτει να είναι το αμάξι κάποιο καιρό στην αγορά και δεν νομίζω ότι θα ασχοληθεί κανείς με αμάξια κάτω των 30000€).
Θα έλεγα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο το immobilizer αρκεί για να είναι το αμάξι ασφαλές από ολική κλοπή τουλάχιστον όσο είναι καινούριο και η τεχνολογία του immobilizer του είναι ακόμα νέα. -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
εννοείται ότι στο 307 ούτε που διανοήθηκα να κάνω τέτοια πατένταΓιατί? Μόλις τώρα είδα το μήνυμα σου και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
εννοείται ότι στο 307 ούτε που διανοήθηκα να κάνω τέτοια πατέντα
Γιατί? Μόλις τώρα είδα το μήνυμα σου και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον!
τα ηλεκτρονικά του 307 να δεις πόσο ενδιαφέροντα θα φαίνονταν σε έναν πυρηνικό επιστήμονα
-
Ενδιαφέρομαι να μάθω απο που μπορώ να συναγερμούς της εταιρίας PATROL LINE στην Θεσσαλονίκη.
Αν ξέρει κανείς τον προμηθευτή της εταιρίας είτε και στην Αθήνα ας δώσει ένα σήμα να έρθω σε επικοινωνία.
Ρώτησα μερικά μαγαζιά και μου λένε 190ευρώ χωρίς τοποθέτηση αλλά στο site λέει γύρω στα 100ευρώ όμως δεν απαντάνε σε emails.Ευχαριστώ
-
Προχθές ήμουν για ψάρεμα στην Ιερισσό Χαλ/κής σε κάποιo σημείο που και το κινητό μου δεν έπιανε καλά. Αφού λοιπόν τελείωσα και ήρθε η ώρα για να φύγω, πατάω με το κλειδί για ανοίξει ο συναγερμός του αυτ/του για να βάλω μπροστά το αμάξι και δεν έβρισκα ανταπόκριση, μου τελείωσε η μπαταρία από τσιπάκι του κλειδιού. Πάγωσα για μια στιγμή μη ξέροντας τι να κάνω. Άν προσπαθούσα να ανοίξω τις πόρτες με το κλειδί θα χτυπούσε ο συναγερμός, χωρίς να ξέρω τον τρόπο απεμπλοκής του. Έκατσα λοιπόν και έκλαιγα την μοίρα μου με σταυρωμένα χέρια. Μετά από 4 ώρες ξαναδοκίμασα πάλι μήπως και γίνει τίποτε και ξαφνικά παιδιά ένοιωσα την μεγαλύτερη ανακούφιση στη ζωή μου. Έδωσε σήμα απεμπλοκής στο συναγερμό έβαλα μπροστά και έφυγα. Το πρωί άλλαξα την μπαταρία από το κλειδί και όλα μια χαρά. Μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου πει, αν ήταν στη θέση μου, τι θα έκαμνε στην προκειμένη περίπτωση αν τελικά και η μπαταρία ήταν εν αχρηστία. Έχω το AVENSIS το 1800. Περιμένω τα φώτα σας, ώστε την άλλη φορά να είμαι γνώστης του αντικειμένου. Ευχαριστώ
-
αρε πατριωτακι , αρε πατριωτακι ............. ξερεις τι λενε οι αγγλοι????
READ THE FUCKING MANUAL........
λοιπον αν σου ξανασυμβει αυτο και θελεις να απενεργοποιησεις τον συναγερμο (ελπιζω να εχεις τογιοτα) , θα μπεις κανονικα μεσα στο αυτοκινητο , εννοειται οτι θα ανοιξεις με το κλειδι, και θα βαλεις μπρος 3 φορες . με αυτο τον τροπο απενεργοποιειται ο συναγερμος και πας σπιτι σου χωρις να περιμενεις 4 ωρες
Υ.Γ
θα το ξαναελενξω τωρα το μεσημερι για την διαδικασια και αν εκανα καπου λαθος θα το συμπληρωσω , αλλα δεν νομιζω........
-
στα VAG ισχύει κατι τέτοιο?
-
δεν βάζεις μπρος τρεις φορές,γυρνάς το κλειδί 3 φορές μεχρι το σημείο πριν γυρίσει η μίζα και ενδιαμεσα ανάβει το λαμπακι κτλ και εχει ενα κωδικό από default τον οποίο μπορεις και να τον αλλάξεις.
RTFM
και σε περίπτωση που έχεις παλιό συναγερμό της Τογιότα απλά τον απενεργοποιείς με το ειδικό κλειδάκι του.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
δεν βάζεις μπρος τρεις φορές,γυρνάς το κλειδί 3 φορές μεχρι το σημείο πριν γυρίσει η μίζα και ενδιαμεσα ανάβει το λαμπακι κτλ και εχει ενα κωδικό από default τον οποίο μπορεις και να τον αλλάξεις.RTFM
και σε περίπτωση που έχεις παλιό συναγερμό της Τογιότα απλά τον απενεργοποιείς με το ειδικό κλειδάκι του.
, θα το ξαναδω και θα σου πω.......
-
Όλοι οι συναγερμοί (από παλιά) έχουν έναν τρόπο να απενεργοποιηθούν σε περίπτωση που χαλάσει ή χαθεί το remote...
Ο τρόπος εξαρτάται από τον κατασκευαστή, άλλοι έχουν έξτρα μικρό κλειδί, άλλοι κωδικό απενεργοποίησης από την μίζα κλπ κλπ κλπ...Tελικά διαπιστώνουμαι ότι σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διαβάζει το F*******G manual...
-
Αν μείνεις από μπαταρία του τηλεχειριστηρίου, δοκίμασε να βγάλεις τη μπαταρία (ή δύο) και να τη ξαναβάλεις χωρίς να πιάσεις και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα γιατί ξεφορτίζει. Ίσως τη δεύτερη φορά να κάνει κάπως καλύτερη επαφή και το λιγοστό ρεύμα να δώσει εντολή στο συναγερμό.
-
Εγω παντος οταν πηρα το αμαξι (Ε12 corolla TS)
ειχε στη πορτα του οδηγου κατι σαν πιστωτικη καρτα (πλαστικο σκληρο) πανω στο οποιο ειχε οδηγιες απεμπλοκης του συναγερμου (Toyota ο συνεγερμος)
Οπως ειπωθηκε. Γυρνας τρεις φορες το κλειδει μεχρη το ΟΝ και περημενεις να αναψει μια φορα το φωτακι του imobilizer.
Και χωρις να διαβασω το manual! Προσοχη στη λεπτομερεια απο την Toyota!
Περί Συναγερμών........