-
σε σενα πηγαινε με το r5 , αλλα και στον επομενο που εiπε για alfasud.
ελπιζω να μη μου κρατας κακια. ειχα κανει αμεσως edit για να δικαιολογηθω αλλα κατα τη διαρκεια της αναμονης για το ποσταρισμα κατι συνεβει στο φορουμ και δεν 'ανεβηκε' τελικα.
νομιζω οτι ουσιαστικα υστερει σε σχεση με το panda , μονο στην κατασκευη-σχεδιαση του εσωτερικου , επισης να προσθεσω οτι οι διαφορες σε σχεση με το απλο Κα ειναι πολυ περισσοτερες αποτι εχουμε συνηθισει να βλεπουμε σε τετοιες περιπτωσεις.
τες πα το ληγουμε εδωπερα , και ελπιζω σε ευκαιρια καλυτερης εκτιμησης του panda.
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
σε σενα πηγαινε με το r5 , αλλα και στον επομενο που εiπε για alfasudΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά η sud δεν πήγαινε σε εσένα, πήγαινε στον krus και πραγματικά πιστεύω ότι ήταν ο ορισμός του μικρού σπορτίφ αυτοκινήτου.
-
γειααα!
κάποιος είπε ότι το SportKa δεν έχει μοτέρ...
δηλαδή το Panda έχει; Ε ναι θα μου πείτε του ρίχνει 5 ολόκληρα άλογα... Και είναι και ιπποδρομιακά!βέβαια είμαι λίγο προκατειλημμένος, αλλά πιστεύω ότι το κράξιμο που έφαγε είναι αδικαιολόγητο... Στο κάτω κάτω ο συγγραφέας ζητάει Little drivers car και τίποτ' άλλο. Και το SportKa είναι ο τελευταίος των μοϊκανών από μια ηρωική εποχή...
-
ΤΟ FIESTA οτι προβληματα και να ειχε βγαλει μετα απο τοσο καιρο που κυκλοφορει τα εχουν διορθωσει και βασικο γιατι αυτη την στιγμη εχει ατοκο προγραμμα διακανονισμου,
δευτερη επιλογη το swift για εμενα ητριτη δεν υπαρχει λογω μεγεθους
το panda ειναι πολυ μικρο εξαρταται βεβαια και απο τις διαστασεις σου. -
Ο χρήστης qwazix έγραψε:
γειααα!κάποιος είπε ότι το SportKa δεν έχει μοτέρ...
δηλαδή το Panda έχει; Ε ναι θα μου πείτε του ρίχνει 5 ολόκληρα άλογα... Και είναι και ιπποδρομιακά!βέβαια είμαι λίγο προκατειλημμένος, αλλά πιστεύω ότι το κράξιμο που έφαγε είναι αδικαιολόγητο... Στο κάτω κάτω ο συγγραφέας ζητάει Little drivers car και τίποτ' άλλο. Και το SportKa είναι ο τελευταίος των μοϊκανών από μια ηρωική εποχή...
Έχοντας οδηγήσει το SportKa αλλά όχι το Panda θα ρισκάρω να σχολιάσω ότι το πρόβλημα με τον κινητήρα του πρώτου δεν είναι η ισχύς του αλλά ο τρόπος απόδοσής της. Πρόκειται για ένα χαμηλόροπο μοτέρ που ψηλά λαχανιάζει, το οποίο ναι μεν δίνει καλές επιδόσεις στο αυτοκίνητο αλλά δεν ταιριάζει με το χαρακτήρα του.
-
Ανορθόδοξη δημοσκόπηση... Τα αυτοκίνητα ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία μεγέθους και τιμής. Το Panda είναι μίνι, ενώ τα άλλα σούπερ μίνι. Κατά την άποψή μου δεν συγκρίνονται.
Αναλόγως λοιπόν το βαλάντιο ψηφίζεις.
-
Ο χρήστης qwazix έγραψε:
γειααα!κάποιος είπε ότι το SportKa δεν έχει μοτέρ...
δηλαδή το Panda έχει; Ε ναι θα μου πείτε του ρίχνει 5 ολόκληρα άλογα... Και είναι και ιπποδρομιακά!το panda είναι και 6ταχυτο βέβαια
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
γειααα!
δηλαδή το Panda έχει; Ε ναι θα μου πείτε του ρίχνει 5 ολόκληρα άλογα... Και είναι και ιπποδρομιακά!το panda είναι και 6ταχυτο βέβαια
... και λυσσάει από τις 2.500 μέχρι τις 7.000. Όπως είπε και ο kyan, το μοτέρ του SportKa λαχανιάζει από τις 5.000.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
γειααα!
Έχοντας οδηγήσει το SportKa αλλά όχι το Panda θα ρισκάρω να σχολιάσω ότι το πρόβλημα με τον κινητήρα του πρώτου δεν είναι η ισχύς του αλλά ο τρόπος απόδοσής της. Πρόκειται για ένα χαμηλόροπο μοτέρ που ψηλά λαχανιάζει, το οποίο ναι μεν δίνει καλές επιδόσεις στο αυτοκίνητο αλλά δεν ταιριάζει με το χαρακτήρα του.
+1 (κοιτα που συμφωνουμε τελικα σε κατι )
Το sportka εχει αυτο το προβληματακι μάλλον λογω 8ν κινητηρα.
Αν υποθεσουμε οτι παιρνεις ενα τετοιο αμαξι να το χαρεις στο βουνο....θες να κατεβαζει και καμια 7ρα
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αν υποθεσουμε οτι παιρνεις ενα τετοιο αμαξι να το χαρεις στο βουνο....θες να κατεβαζει και καμια 7ρα
Αν στρίβει καλύτερα από το απλό ΚΑ, τότε αυτά είναι λεπτομέρειες... Πόσο να πάει ένα μεταχειρισμένο τώρα;;; (αν υπάρχει κανένα... )
-
Ποσο να εχει ρε συ, πριν σταματησει η παραγωγη του ειχε κατω απο 12κ αν θυμαμαι καλα!
-
Το Swift μου αρέσει αλλά πολύ κοντό κιβώτιο... κουραστικό το κόβω σε ταξίδι.
(δεν το έχω οδηγήσει - βάσει προδιαγραφών το λέω)
-
Τα Swift και Panda είναι πολυ καλές επιλογές και δεν πιστεύω οτι θα ''χάσει'' κανεις αν επιλέξει το ενα ή το αλλο.
Πάντως αν μπουν και οι διαθέσιμοι χώροι στη μέση το Panda είναι μονόδρομος. -
Πάντως εγώ είμαι υπέρ των 8v σε σχέση με μικρότερο 16v κινητήρα. Έχει ροπή παντού.
Ειδικά όταν ο 16v έχει μόνο 5 ιππους παραπάνω και τα ίδια κυβικά (βλέπε fiesta) 8v καρφωτό. Το καταλαβαίνω, είναι παλιότερη τεχνολογία αλλά και το Turbo είχε ξεχαστεί στα 1990's
Όσο για την παραγωγή δεν ξέρω αν σταμάτησε πάντως το αμάξι πουλιέται ακόμα, και δεν κάνει 12000 αλλα 13600.
-
Ο 100ρης της Ford ειναι κλάσεις ανωτερος απο τον 95ρη, και αν δεν κανω λάθος παντου πιο γεμάτος, τώρα αν σε αμαξι για γουστα μας νοιαζει τι κανει κατω απο τις 3000 στροφες....τι να πω!
Πολυ χλωμο το βλέπω να πωλαίται ακομα, απο οτι θυμαμαι πριν τον Μαιο του 2005 φευγανε τα τελευταια κοματια τα οποια ειχαν εξτρα εξοπλισμους πανω (ριγες, δερμα κλπ) ξανακανανε εισαγωγη? Αν δεν εχει σταματησει δλδ και απλα φερνουν στοκάκια!
-
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
Τα Swift και Panda είναι πολυ καλές επιλογές και δεν πιστεύω οτι θα ''χάσει'' κανεις αν επιλέξει το ενα ή το αλλο.
Πάντως αν μπουν και οι διαθέσιμοι χώροι στη μέση το Panda είναι μονόδρομος.Συμφωνω... αλλα το παντα ειναι Κουασιμοδος σε σχεση με το Suzuki (γνωμη μου)
Οσο για το αν θα χασει... ποια η γνωμη σας για την μεταπωληση αυτων των τριων???
p.s. θα μπορουσαμε να βαλουμε σ'αυτα και το Clio 1.2T (αυτο με τα δισκοφρενα πισω)
ή ειναι λιγο, κυριως λογο του τιμονιου του??? -
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
Πάντως αν μπουν και οι διαθέσιμοι χώροι στη μέση το Panda είναι μονόδρομος.Χώρος αποσκευών (λίτρα)
Swift: 213
Panda: 206
-
Το swift το εχω καποιους μηνες τωρα, και οσο το οδηγω τοσο πιο πολυ το χαιρομαι και το μαθαινω...
- ειναι αρκετα γρηγορο - με καλυπτει παρα πολυ
- εχει κιβωτιο για πιστα ή για βουνο,
- ειχει τελεια αποκριση στο γκαζι (περαν των αλλων θετικων που εχει αυτο, ειναι και ΧΡΗΣΙΜΟ σε οποιον οδηγει σε στυλ gti και ειδικα αυτο ειναι απαραιτητο για ενα αμαξι του οποιου αλλάζεις την δυναμικη συμεριφορα τοσο πολυ και τοσο γρηγορα με απλες οδηγικες κινησεις)
- δεν με κουραζει στην ΕΟ , δεν με κουραζει το στροφαρισμα του κινητηρα, το αντιθετο μαλιστα,
- δεν κοπαναει ιδιαιτερα ( το εχω με 16αρια)
- το κιβωτιο εχει τελεια αισθηση και κλιμακωση,
- το πληρως απενεργοποιουμενο ESP, σου δινει ενα μικρο περιθωρια ελευθεριας,
- Και........... εχω να δω τετοια οδικη συμεριφορα απο τοτε που ειχα το rallye 16v( για να μην πουμε για nissan...). Απλα δεν υποστρεφει, απλα και ευκολα το κανεις οτι θες μεσα σε στροφη ειτε πας με 70 ειτε με 160, γι αυτο και ειναι δυσκολο να βρεις τα ορια του.
Οσοι πιστοι προσελθετε!
-
Το swift το εχω καποιους μηνες τωρα, και οσο το οδηγω τοσο πιο πολυ το χαιρομαι και το μαθαινω...
- ειναι αρκετα γρηγορο - με καλυπτει παρα πολυ
- εχει κιβωτιο για πιστα ή για βουνο,
- ειχει τελεια αποκριση στο γκαζι (περαν των αλλων θετικων που εχει αυτο, ειναι και ΧΡΗΣΙΜΟ σε οποιον οδηγει σε στυλ gti και ειδικα αυτο ειναι απαραιτητο για ενα αμαξι του οποιου αλλάζεις την δυναμικη συμεριφορα τοσο πολυ και τοσο γρηγορα με απλες οδηγικες κινησεις)
- δεν με κουραζει στην ΕΟ , δεν με κουραζει το στροφαρισμα του κινητηρα, το αντιθετο μαλιστα,
- δεν κοπαναει ιδιαιτερα ( το εχω με 16αρια)
- το κιβωτιο εχει τελεια αισθηση και κλιμακωση,
- το πληρως απενεργοποιουμενο ESP, σου δινει ενα μικρο περιθωρια ελευθεριας,
- Και........... εχω να δω τετοια οδικη συμεριφορα απο τοτε που ειχα το rallye 16v( για να μην πουμε για nissan...). Απλα δεν υποστρεφει, απλα και ευκολα το κανεις οτι θες μεσα σε στροφη ειτε πας με 70 ειτε με 160, γι αυτο και ειναι δυσκολο να βρεις τα ορια του.
Οσοι πιστοι προσελθετε!
-
Jim01 από κατανάλωση πως πάει? Βλαβούλες σου έχει βγάλει τίποτα?
Νόμιζα βασικά πως το ESP δεν βγαίνει τελείως ή κάνω λάθος?
little driver's car