-
Προσωπικά το μόνο που με θα με αποθάρυνε από την αγορά μιας 147 είναι αυτό
http://www.euroncap.com/tests/alfa_rome ... 1/108.aspx
και σε δεύτερη μοιρα η τάση του μεταβλητού να χαλάει -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προσωπικά το μόνο που με θα με αποθάρυνε από την αγορά μιας 147 είναι αυτό
http://www.euroncap.com/tests/alfa_rome ... 1/108.aspxΥπάρχει μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία πως σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την Alfa Romeo για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που το ENCAP αγόρασε από τυχαίο αντιπρόσωπο χωρίς να αποκαλύψει το σκοπό του είχε δομικό ελάττωμα στη μετώπη γιατί είχε τρακάρει κατά τη μεταφορά του και επισκευαστεί πρόχειρα πριν πουληθεί. Αντίθετα το άλλο αυτοκίνητο που αρίστευσε στην πλευρική σύγκρουση ήταν σωστό.
Υπογράμμισα το ανεπιβεβαίωτη για να μην αρχίσουν τα γνωστά ειρωνικά σχόλια.
και σε δεύτερη μοιρα η τάση του μεταβλητού να χαλάει
Ο μεταβλητός χάλαγε γιατί στέγνωνε από λάδι μετά από μεγάλη περίοδο ακινησίας και όταν ξαναέπαιρνε μπροστά ο κινητήρας λειτουργούσε για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς λίπανση. Έχει αντικατασταθεί εδώ και κάποιο καιρό με άλλο ανταλλακτικό, το οποίο διαθέτει ανεπίστροφη βαλβίδα στη δίοδο του λαδιού ώστε να μη φεύγει το λάδι όταν δεν λειτουργεί το κύκλωμα λίπανσης.
Απ'την άλλη βέβαια ο δικός μου μεταβλητός (παλιού τύπου) δεν έχει χτυπήσει ακόμα μετά από περίπου 70,000χλμ (τον έχω αλλάξει μια φορά). Έχει να κάνει και με τη σχολαστικότητα στη συντήρηση, ειδικά όσον αφορά τον έλεγχο και τις αλλαγές των λαδιών.
-
Μπορώ να εκφέρω γνώμη, ως κάτοχος και των δύο; Μιας 147 1.6 επί 5 χρόνια, και ενός Golf 1.6 FSi Sportline τον τελευταίο 1μιση χρόνο.
147
Χειρότερο σε όλα τα αντικειμενικά μετρήσιμα μεγέθη, καλύτερο στην αίσθηση που προσφέρει. Σε σχέση με πριν, τώρα με τον γερμανό δε μου κάνει αίσθηση να βγώ μια βραδινή βόλτα, έτσι απλά για να οδηγήσω. Μόνο αν έχω να πάω κάπου. Ενώ με την 147 είχα βαρεθεί να γράφω 'τζάμπα' χιλιόμετρα. Κι ας μου έσπαγε τα νεύρα με τον μεταβλητό, τα αμορτισέρ που δεν άντεχαν πάνω από 10000χλμ, και το κοπάνημα στις εγκάρσιες ανωμαλίες.Α, και την ευαισθησία του κιβωτίου στη σκληρή χρήση, καθώς και την τεράστια για 1600άρι κατανάλωση. Με δύο λόγια, ευχαριστιόμουν οδήγηση. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. (Και υπ'οψιν, έχω οδηγήσει και πολύ πιο γρήγορα και σπορ αυτοκίνητα, μην πείτε ότι ψάρωσα από το στροφάρισμα στις 7000 σ.αλ. ή το γρήγορο τιμόνι. Αν και αυτά παίζουν το ρόλο τους στην αίσθηση...)Golf
-πολύ πιο οικονομικό. Μιλάμε για 20-30% κάτω κατανάλωση σε παρόμοιες συνθήκες οδήγησης.
-βάζεις μια 6η, και ταξιδεύεις άρχοντας με 140 και 3500σ.α.λ. και ησυχία. Στην 147 λείπει μια 6η...
-πιο ήσυχο γενικά αυτοκίνητο, σε απομονώνει από τη φασαρία του δρόμου περισσότερο απ'ότι η 147
-πιο ανθεκτικό φαίνεται, πιο στιβαρό
-δε σε εκνευρίζει κάθε φορά που περνάς από δρόμους με όχι πολύ ομαλό οδόστρωμα. Στις ίδιες συνθήκες η 147 κοπανάει αρκετά, νομίζεις ότι κάτι θα σπάσει
-μάλλον θα ζητάει πιο σπάνια επισκέψεις στο συνεργείο. Είτε για σέρβις (κάθε 30Κ) είτε για σπαστικές μικροβλάβες ή τα γνωστά θέματα με τον μεταβλητό και το κιβώτιο (όπως σε μερικές 147)
-το κιβώτιο έχει καλύτερη αίσθηση, όχι ότι είναι κανα κορυφαίο βέβαια. Απλα δε μοιάζει λαστιχένιο
-πολύ λιγότερο ρυθμίσιμη συμεριφορά
-πολύ καλά φρένα, ίσως και καλύτερα της 147 (βέβαια η 147 μου είχε 15άρες με οικολογικά λάστιχα, ενώ αυτό 16άρες με λίγο πιο σπορτιφ λάστιχο)
-άσχημο εσωτερικό
-πιο μελετημένο σε λεπτομέρειες (πχ λειτουργία υαλοκαθαριστήρων σε ταχύτητες >100χ.α.ω.)
-πολύ καλή θέση οδήγησης
-πιο χαμηλή από αυτή της 147!
-βαρετό στην οδήγηση. Άχρωμο, άοσμο.Τα γκάζια του TSi κάποια στιγμή θα τα βαρεθείς. Και είτε θα κοιτάξεις να τα αυξήσεις, είτε να πάρεις κάποιο αυτοκίνητο με πιο καλή αίσθηση στην οδήγηση. Οπότε, save yourself the trouble, και πάρε μια 2λιτρη 147 (ή έστω 1.6 αν δε βγαίνουν τα οικονομικά)
-
νομιζω οτι η εποχη της 147 ως αγορα νεου αμαξιου περασε...δηλαδη μονο ως μτχ θα ελεγα να το σκεφτεις γιατι με τα λεφτα αυτα παιρνεις κατι σαφως πιο δυνατο και πιο καινουριο...και οχι απαραιτητως το γκολφ..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
νομιζω οτι η εποχη της 147 ως αγορα νεου αμαξιου περασε...δηλαδη μονο ως μτχ θα ελεγα να το σκεφτεις γιατι με τα λεφτα αυτα παιρνεις κατι σαφως πιο δυνατο και πιο καινουριο...και οχι απαραιτητως το γκολφ..Το καλύτερο συμπέρασμα που έχει γραφτεί σε αυτές τις 3 σελίδες.
-
Ο χρήστης GeorgeP έγραψε:
νομιζω οτι η εποχη της 147 ως αγορα νεου αμαξιου περασε...δηλαδη μονο ως μτχ θα ελεγα να το σκεφτεις γιατι με τα λεφτα αυτα παιρνεις κατι σαφως πιο δυνατο και πιο καινουριο...και οχι απαραιτητως το γκολφ..
Το καλύτερο συμπέρασμα που έχει γραφτεί σε αυτές τις 3 σελίδες.
ετσι ειναι τζορτζ!
-
Ο χρήστης GeorgeP έγραψε:
'Όχι απαραιτήτως το Γκολφ;' Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω για να αγοράσει κανείς; Το μόνο που απομένει είναι το Τογιότα Άουρις/Κορόλα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
αλλά η** ψυχρή ωμή δύναμη του Golf** είναι άλλο πράγμα
ε ναι ρε...ωμή δύναμη...ούτε χουρ χουρ ούτε συναίσθημα αλα 147...
Σιγά την δύναμη ρε Σάββα.. Που να μπεις και σε κανά EVO δηλαδή..
δεν πρόκειται να μπω σε τέτοια ...οπότε αρκούμαι σε αυτό και τους συσχετισμούς με τα απλά 1600-1800άρια.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
'Όχι απαραιτήτως το Γκολφ;' Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω για να αγοράσει κανείς; Το μόνο που απομένει είναι το Τογιότα Άουρις/Κορόλα.
Fiat Bravo 1.4 TJet @ 150HP ίσως;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Seat Leon 1.8TFSi [ 160 ], Οpel Astra 1.6T [ 180 ] ίσως...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Seat Leon 1.8TFSi [ 160 ], Οpel Astra 1.6T [ 180 ] ίσως...
Είναι λίιιιγο μεγαλύτερα σε κυβισμό, ειδικά το Λεόν. Εγώ πρότεινα στο πνεύμα του αρχικού ερωτήματος: 1.4Τ ή 1.6 ατμόσφαιρα.
-
Μήπως όμως έχουν τα ίδια λεφτά απόκτησης όμως αυτά τα 3, οπότε ίσως παίζουν στη σύγκριση-προβληματισμό?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μήπως δεν κυκλοφορεί καν το Bravo στην Ελλάδα ακόμα?
-
Δεν ξέρω, δεν κοίταξα και κατάλογο τιμών. Εγώ άλλωστε απάντησα στο ερώτημα:
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω για να αγοράσει κανείς;χωρίς να ισχυριστώ ότι υπάρχει μόνο το Bravo.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μήπως δεν κυκλοφορεί καν το Bravo στην Ελλάδα ακόμα?
Δεν ξέρω, εγώ στην έκθεση το είδα ζωντανά μια φορά πάντως και μπήκα και μέσα.
-
Τιμή δεν ξέρεις, πότε έρχεται δεν ξέρεις, τι ξέρεις?
Edit: Επίσης στην έκθεση υπήρχε και Peugeot 4008, Ε ΚΑΙ? -
Το Astra δεν με τρελαίνει. Είναι ωραίο εξωτερικά (το GTC) αλλά το εσωτερικό του δεν μου αρέσει. Το είχα κοιτάξει και πριν αγοράσω το Φόκους αλλά δεν με τρέλαινε οδηγικά (τα είχα δοκιμάσει σχεδόν όλα σε στροφιλίκι). Το Λεόν δεν μου αρέσει. Το μόνο αμάξι που θα με ενδιέφερε να περιμένω είναι το Bravo. Το είχα δει στην έκθεση και μου άρεσε.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τιμή δεν ξέρεις, πότε έρχεται δεν ξέρεις, τι ξέρεις?Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι και κάποια πράγματα τελικά δεν αλλάζουν ποτέ...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι και κάποια πράγματα τελικά δεν αλλάζουν ποτέ...
+1, δεν περίμενα πάντως τέτοια κρίση αυτογνωσίας από εσένα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι και κάποια πράγματα τελικά δεν αλλάζουν ποτέ...
+1, δεν περίμενα πάντως τέτοια κρίση αυτογνωσίας από εσένα.
Με το ζωνάρι λυμμένο!
Κίντο κάνε λίγο κράτει ρε.
Alfa 147 Imola ή Golf TSI Sportline;