-
Ο χρήστης ShyTestosterone έγραψε:
Για σπορ οδήγηση;
φιεστα 1,600
και ειναι αυτο στην κατηγορια τιμης μου?
ειναι ισως το μονο που μπορει να προσφερει καποια ουσιαστικη συγκινηση.
-
To elegance ειναι οντως πολυ ωραιο, αλλα η αναρτηση του που ειναι η ιδια με του 1.2 spirit που τυχαινει να οδηγω συχνα δρα περιοριστικα αρκετες φορες και η αισθηση της οσο αφορα την οδηγηση δε με ικανοποιει (την αλλαζεις αργοτερα αν θες 8α μου πεις) και οι ζαντες αυτες οι 15' 6μπρατσες ... χμμμ ..... Και αυτο το κρεμ το εσωτερικο ενω ειναι πολυ ωραιο, νομιζω δυσκολα να το διατηρησεις σαν καινουριο τοσο ευκολα και για το ιδιο διαστημα που μπορεις με τα πιο συμβατικα σκουροχρωμα εσωτερικα Ειχα ρωτησει σχετικα προσφατα παρεπιπτοντως και μου ειπαν ειχαν τελειωσει .... παντως οντως αξιζει να ξαναρωτησω και να το ξανασκεφτω .....[/quote]
Έχω την εντύπωση ότι το 1,2 , ως αυτοκίνητο για χρήση κυρίως μέσα στην πόλη, φοράει λίγο πιο μαλακή ανάρτηση από το 1,4 16V. Το δικό μου, με 55.000 χλμ & με τη μαμά ανάρτηση, μόνο μαλακό δε μου φαίνεται (ιδίως συγκρινόμενο με ένα Astra G 1,4 με τα ίδια χλμ που επίσης οδηγώ, καμμία σχέση, πολύ πιο μαλακό το Opel & μεγαλύτερες κλίσεις). Anyway, την ανάρτηση αργότερα την αλλάζεις (εάν δε σε καλύπτει αυτή του 1,4 16V), υπάρχουν πολλές αξιόπιστες & οικονομικές aftermarket προτάσεις. Το ίδιο & με τις ζάντες (δεν είναι άσχημες, πάντως...).
Σχετικά με το μπεζ εσωτερικό, δίχως να είμαι & ψείρας (απεναντίας, μάλλον...), εδώ & 4 χρόνια το διατηρώ σε σχεδόν άψογη κατάσταση. Αρκεί να το πας για εσωτερικό καθάρισμα πού & πού, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Μακάρι να βρεθεί κανένα ξεχασμένο Elegance Executive (έτσι το λένε τώρα). Εάν μένεις Αθήνα, πάρε σβάρνα τις αντιπροσωπείες ή παίρνε τους τηλέφωνο, ίσως σταθείς τυχερός (έτσι κάποτε είχα βρει ένα Clio & ένα Leon ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα ήθελα!). -
To elegance ειναι οντως πολυ ωραιο, αλλα η αναρτηση του που ειναι η ιδια με του 1.2 spirit που τυχαινει να οδηγω συχνα δρα περιοριστικα αρκετες φορες και η αισθηση της οσο αφορα την οδηγηση δε με ικανοποιει (την αλλαζεις αργοτερα αν θες 8α μου πεις) και οι ζαντες αυτες οι 15' 6μπρατσες ... χμμμ ..... Και αυτο το κρεμ το εσωτερικο ενω ειναι πολυ ωραιο, νομιζω δυσκολα να το διατηρησεις σαν καινουριο τοσο ευκολα και για το ιδιο διαστημα που μπορεις με τα πιο συμβατικα σκουροχρωμα εσωτερικα Ειχα ρωτησει σχετικα προσφατα παρεπιπτοντως και μου ειπαν ειχαν τελειωσει .... παντως οντως αξιζει να ξαναρωτησω και να το ξανασκεφτω .....[/quote]
Έχω την εντύπωση ότι το 1,2 , ως αυτοκίνητο για χρήση κυρίως μέσα στην πόλη, φοράει λίγο πιο μαλακή ανάρτηση από το 1,4 16V. Το δικό μου, με 55.000 χλμ & με τη μαμά ανάρτηση, μόνο μαλακό δε μου φαίνεται (ιδίως συγκρινόμενο με ένα Astra G 1,4 με τα ίδια χλμ που επίσης οδηγώ, καμμία σχέση, πολύ πιο μαλακό το Opel & μεγαλύτερες κλίσεις). Anyway, την ανάρτηση αργότερα την αλλάζεις (εάν δε σε καλύπτει αυτή του 1,4 16V), υπάρχουν πολλές αξιόπιστες & οικονομικές aftermarket προτάσεις. Το ίδιο & με τις ζάντες (δεν είναι άσχημες, πάντως...).
Σχετικά με το μπεζ εσωτερικό, δίχως να είμαι & ψείρας (απεναντίας, μάλλον...), εδώ & 4 χρόνια το διατηρώ σε σχεδόν άψογη κατάσταση. Αρκεί να το πας για εσωτερικό καθάρισμα πού & πού, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Μακάρι να βρεθεί κανένα ξεχασμένο Elegance Executive (έτσι το λένε τώρα). Εάν μένεις Αθήνα, πάρε σβάρνα τις αντιπροσωπείες ή παίρνε τους τηλέφωνο, ίσως σταθείς τυχερός (έτσι κάποτε είχα βρει ένα Clio & ένα Leon ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα ήθελα!). -
Sorry, double post!
-
Ο χρήστης Αλέφαντος έγραψε:
Sorry, double post!3πλο
Να κανω αλλη μια προταση αλλα μην πεσετε να με φατε... C2 VTS..14.900 με μεταλλικο..το ειδα μολις στο σαιτ της σιτροεν...
-
σε σούπερ μίνι το κόρσα 1,4.
σε μικρομεσαίο το ceed
Για μένα είναι άριστα για τα χρήματα αυτά
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Να κανω αλλη μια προταση αλλα μην πεσετε να με φατε... C2 VTS..14.900 με μεταλλικο..το ειδα μολις στο σαιτ της σιτροεν...
γιατι να σε φαμε , το C2 απο οσο ξερω ειναι πολυ καλη προταση αλλα δυστυχως δε μου αρεσει σχεδιαστικα (μεσα - εξω) αν και προτιμοτερο απο το C4 που ανεφερε αλλος φιλος εδω, που και αυτο απο οσο εχω ακουσει ειναι πολυ καλη προταση αλλα δυστυχως αυτο και εαν δεν θεωρω απαραδεκτο σχεδιασμο .... (υποκειμενικα παντα εννοειται , επανλαμβανω, μην ανοιξει καμια αντιπαραθεση εδω χωρις λογο )
-
Ουσιαστικα δηλ εισαι αναμεσα στο G.Punto και μερικα απο το group VAG?
-
Πάντως, απο αυτά που του προτείνατε του ανθρώπου, το Fabia έχει ΗΔΗ αντικατασταθεί και το Polo πάει φουλ για αντικατάσταση, είναι το παλιότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας. Καλύτερα να πάει σε κάτι πιο φρέσκο.
Η πιο value for money επιλογή μάλλον ειναι το Swift και μετά το Yaris, αλλά αν η καρδιά λέει GPunto να το πάρει ο άνθρωπος, μια χαρά είναι. Το 207 εξαιρετικό από κάθε άποψη, αλλά θέλει τον 1,6 του για να πεις ότι θα το χαρείς.
-
Σαφώς υπάρχουν νεότερα & ελκυστικότερα μοντέλα. Σε γενικές γραμμές, όλα είναι από καλά έως εξαιρετικά. Σημασία έχει να οδηγήσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αυτά που τον ενδιαφέρουν &, τελικά, να αποφασίσει. To προηγούμενο Fabia το προτείνω ΜΟΝΟ στην έκδοση Elegance (ααααααν τη βρει...) & ΜΟΝΟΝ εάν του κάνουν καμμιά τρελή έκπτωση, λόγω έλευσης νέου μοντέλου (πόσο πιο άσχημο θα μπορούσαν να το κάνουν;). Από τα νεότερα, θα πρότεινα Grande Punto Turbo, ή εάν δεν τον ενδιαφέρουν τόσο τα τρελά γκάζια, Ceed (ως μία κατηγορία πάνω), Clio ΙΙΙ 1,4 (εξαιρετικό, μα δεν ξέρω εάν είναι εντός budget, μάλλον χλωμό;), ή 207 1,4 (επίσης καλό).
-
Ουσιαστικα δηλ εισαι αναμεσα στο G.Punto και μερικα απο το group VAG?απο οτι βλεπω ναι ειμαι αναμεσα σε GPunto, Swift, Polo 80PS (ή 85?) (FSI αν καταλαβα καλα?), Fabia 101 ή SE 116 .....
To GPunto απ'οτι βλεπω υπαρχει και πιθανοτητα να μην το φτασω απο αποψη τιμης σε sporting που το ηθελα. Σε εκδοση Speed (95hp) με καποioυς μικρους συμβιβασμους κατι ισως γινεται αν προλαβω και κανενα κομματι απο οτι εμαθα.
Τα ιδια και για το Fabia SE 116. απο αποψη τιμης μαλλον δεν το βλεπω να κατεβαινει σε αυτο το νουμερο. Οποτε μενουν οι αλλες εκδοσεις 101 (dynamic βασικα) αν προλαβω κομματια και απο αυτα, και ελπιζοντας οτι η αναρτηση δεν ειναι τοσο βαρκατη οσο ξερω απο το 1.2 οποτε την αλλαζω (πολυ) αργοτερα
Και το Polo (sportline) μαλλον δε θα μου το δωσουνε σε αυτη την τιμη απο οτι εκτιμω ...
-
Μακάρι να βρεθεί κανένα ξεχασμένο Elegance Executive (έτσι το λένε τώρα). Εάν μένεις Αθήνα, πάρε σβάρνα τις αντιπροσωπείες ή παίρνε τους τηλέφωνο, ίσως σταθείς τυχερός (έτσι κάποτε είχα βρει ένα Clio & ένα Leon ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα ήθελα!).Ρωτησα στην Skoda και μου ειπανε οτι ολα τα Fabia εκτος φυσικα του SE φορανε την ιδια ακριβως αναρτηση
-
ceed , polo , g.punto
Ακριβως με αυτην την σειρα. -
Σαφώς υπάρχουν νεότερα & ελκυστικότερα μοντέλα. Σε γενικές γραμμές, όλα είναι από καλά έως εξαιρετικά. Σημασία έχει να **οδηγήσει **ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αυτά που τον ενδιαφέρουν &, τελικά, να αποφασίσει. To προηγούμενο Fabia το προτείνω ΜΟΝΟ στην έκδοση Elegance (ααααααν τη βρει...) & ΜΟΝΟΝ εάν του κάνουν καμμιά τρελή έκπτωση, λόγω έλευσης νέου μοντέλου (πόσο πιο άσχημο θα μπορούσαν να το κάνουν;). Από τα νεότερα, θα πρότεινα Grande Punto Turbo, ή εάν δεν τον ενδιαφέρουν τόσο τα τρελά γκάζια, Ceed (ως μία κατηγορία πάνω), Clio ΙΙΙ 1,4 (εξαιρετικό, μα δεν ξέρω εάν είναι εντός budget, μάλλον χλωμό;), ή 207 1,4 (επίσης καλό).αυτο ειναι οντως το ζητουμενο και το πονουμενο. Λογω δουλειας και υποχρεωσεων ελπιζω να βρω τροπο να προλαβω να τα οδηγησω ολα οσα με ενδιαφερουν και χωρις χρονικο κενο αναμεσα αρκετο ωστε να μεταβληθουν οι τιμες ή η διαθεσιμοτητα ...
Ακομη και το φθηνοτερο GP Turbo (θα ειναι δυο ή τρια απ'οτι εμαθα) θα ειναι εκτος οικονομικης εμβελειας, Το Ceed θα με ενδιεφερε το 3πορτο αλλα ποτε θα βγει και κατα ποσο θα μοιαζει στα σχεδια που εχω δει και τη τιμη θα εχει .... Το **Clio **μονο το sport 200ΗP μου αρεσει (εκτος και εαν εχει και κανενα αλλο φθηνοτερο το ιδιο βοδι κιτ) το 207 χμμμμμμ καλο αλλα κατι δε με τσιγκλαει αρκετα
επισης ειμαι περισσοτερο για μετρητοις αγορα γιατι δεν μπορω να βασιστω στην σταθεροτητα της δουλειας , δεν συμπαθω ψυχολογικα τις δοσεις (εκτος αν ητανε .... 20 ευρω το μηνα) και ελπιζω να επωφεληθω απο εκπτωση που αφορα αγορα μετρητοις (αν και πλεον δεν δινουν πολυ σημασια σε αυτο οι εταιριες απο οτι ειδα οποτε και οι εκπτωσεις δεν ειναι ιδιαιτερες συνηθως)
-
Όπου βρεις Fabia 101 για test drive, οδήγησέ το. Επιμένω ότι δεν είναι & τόσο μαλακό. Ίσως στο συγκεκριμένο 1,2 που περιστασιακά οδηγείς έχουν 'χαλαρώσει' οι αναρτήσεις. Άλλωστε, για τους καρόδρομους που έχουμε, μια πιο σκληρή ανάρτηση ίσως σε κουράσει σε βάθος χρόνου. Πάντως, σε σύγκριση με το Polo των 80-85 PS, αν & κατά βάση είναι τα ίδια αυτοκίνητα, το τσέχικο έχει 15-20 ίππους παραπάνω (εντάξει, ίσως χαμηλά υστερεί λίγο, αλλά σε αποζημιώνει μόλις του ζητήσεις κάτι περισσότερο - btw, τον κινητήρα του Polo τον έχει το Seat της αδερφής μου, ψηλά λαχανιάζει), το VW έχει μάλλον πιο πλαδαρό στήσιμο, &, δυστυχώς, πιο ακριβή συντήρηση. Κι αυτό οδεύει προς το τέλος της καριέρας του... Οπότε, ρίξε μια ματιά & σε αυτά που σου πρότεινα εναλλακτικά, &, φυσικά, οδήγησέ τα όλα & να επιλέξεις όποιο σου κάνει πιο πολύ κλικ.
Και τώρα ας πάω για ύπνο, 3ήμερο τέλος, έχουμε & δουλειά το πρωί ξανά... -
Λοιπόν...
Πρώτα από όλα δεν θα πρότεινα ποτέ ένα παλιό μοντέλο σαν το fabia. Αντί να πάρεις το ήδη παλιό από την αντιπροσωπεία καλύτερα ψάξε για μεταχειρισμένο. Μετά, ο κινητήρας των fabia, ibiza, polo με τα 100 άλογα έχει σχετικά χαμηλή ροπή και η απόκριση του ηλεκτρονικού γκαζιού (που είναι άθλια) κάνει τον κινητήρα ψόφιο μέχρι τις 3500 - 4000 στροφές. Πραγματικά θα κουραστεί το δεξί σου πόδι για να πάρει τα πάνω του αλλά θα ανέβει και η κατανάλωση (μ.ο 10λ/100χλμ.). Τέλος οι αναρτήσεις και γενικότερα το στήσιμο δεν ενδήκνειται για στροφιλίκια αφού είναι κατά βάση υποστροφικό. Βέβαια οι εκδόσεις s.e. και topgun κάτι πάνε να κάνουν αλλά είναι πανάκριβες και συμφέρει να δώσεις 2000 ευρώ παραπάνω για να πάρεις το fr (1.8 turbo). -
Όπου βρεις Fabia 101 για test drive, οδήγησέ το. Επιμένω ότι δεν είναι & τόσο μαλακό. Ίσως στο συγκεκριμένο 1,2 που περιστασιακά οδηγείς έχουν 'χαλαρώσει' οι αναρτήσεις.Μπα το αυτοκινητο ειναι του πατερα μου, 2 χρονων σχεδον με 5000 χλμ ...
Άλλωστε, για τους καρόδρομους που έχουμε, μια πιο σκληρή ανάρτηση ίσως σε κουράσει σε βάθος χρόνου.
για αυτο δεν θελω και κουτσουρο ...
Πάντως, σε σύγκριση με το Polo των 80-85 PS, αν & κατά βάση είναι τα ίδια αυτοκίνητα, το τσέχικο έχει 15-20 ίππους παραπάνω (εντάξει, ίσως χαμηλά υστερεί λίγο, αλλά σε αποζημιώνει μόλις του ζητήσεις κάτι περισσότερο - btw, τον κινητήρα του Polo τον έχει το Seat της αδερφής μου, ψηλά λαχανιάζει)
η αποδοση χαμηλα να πω την αληθεια με ενδιαφερει ....
-
Απο αυτα που εχεις καταληξει πιστευω οτι πιο πολυ θα σε ικανοποιησει το Swift. Θα εχεις τα τα μισα τελη περιπου..
-
Απο αυτα που εχεις καταληξει πιστευω οτι πιο πολυ θα σε ικανοποιησει το Swift. Θα εχεις τα τα μισα τελη περιπου..ναι αυτο με τα τελη το σκεφτομαι και εγω. 90 αλογα με τελη 1200αριου (και λογικο βαρος, μαλλον) Συμπαθητικο (αν και ιδιαιτερο και λιγο στο οριο) μεσα και εξω ... (με την τιμη του αφηνει και ενα χρηματικο περιθωριο για ενα ζαντολαστιχο που θα το αναδειξει καλυτερα)
Οταν τα οδηγησω ολα με το καλο θα ξερω για σιγουρα, θα μεταφερω και τις εντυπωσεις μου και τις σημειωσεις μου, (να επωφεληθουν και αλλοι που τυχον ψαχνονται σε αυτες τις κατηγοριες)
-
Το καλυτερο που εχεις να κανεις αυτο ειναι! Οδηγησε τα δες πιο σου ταιριαζει και αποφασισε!
Τι αυτοκινητο με 14Κ?