-
το ποστ μου ηταν καθαρα ειρωνικο!
ειναι οι νεοι 'σωτηρες' μας, χωρις εμας για εμας, για το καλο μας χωρις να μας ρωτησουνε κτλ...
Εχω γραψει απειρες φορες ποσο κατα της μοτοσυκλετας ειμαι για διαφορους λογους (Θορυβος, αναρχια, μεταβιβαση προβληματων, απαραδεκτα παρκαρισματα κτλ)
-
Σήμερα το πρωί η γιαγιά μου δεν αισθανόταν καλά κι αποφασίσαμε να την πάμε στο ΑΧΕΠΑ.
Με το που φτάνω μπροστά στο νοσοκομείο, κλασσικά ταρίφες διπλοπαρκαρισμένοι παντού, οπότε για να κατεβάσω τη γιαγιά αναγκαστικά έκλεισα την κυκλοφορία για ένα λεπτό και κατέβηκα να τη βοηθήσω να κατέβει κι αυτή.
Μ@λ@κισμένη γκόμενα με corsa που ήταν ακριβώς από πίσω μου άρχισε να κορνάρει σα μανιασμένη.
Άκουσε τα χειρότερα, μα καλά πόσο ζώο μπορεί να ήταν;Μετά άρχισε τα 'συγνώμη δεν είδα' κλπ.
Και μόνο που κόρναρε έτσι μπροστά σε νοσοκομείο θα έπρεπε να μπει εδώ, αλλά αυτό που έκανε ήταν απλά εξοργιστικό.Για τους sunday drivers που πέτυχα χτες στο πήγαινέλα στη Χαλκιδική δε θα μπω στον κόπο να μιλήσω, ήταν δεκάδες, όπως κι οι μαλάκες που πήγαιναν απ' τη ΛΕΑ όταν οι υπόλοιποι είχαμε κολλήσει στην κίνηση.
-
Την άνοιξη του 1983 ήμουν στην Αμερική, είχα αυτοκίνητο και μηχανή (μια CB350 με μίζα!!). Απογεματάκι είπαμε με ένα φίλο με μια ακόμη μηχανή να πάμε στο Μανχάταν (Βίλατζ) να πιούμε καμιά μπύρα σε τραπεζάκια έξω, να μας βάλουν οι χαρλεάδες να κάτσουμε πάνω στις μηχανές τους (για να μας πείσουν να ξεφορτωθούμε τα γιαπωνέζικα ).
Στα διόδια (τούνελ για Μανχάταν), φυσικά δεν περιμέναμε την ουρά και χωθήκαμε μπροστά από τους άλλους. ΑΜΕΣΩΣ μπάτσος με μηχανή ήρθε και μας έστειλε πίσω πίσω στην ουρά αυτό ή κλήση.
Οι μπάτσοι μας έκαναν συνέχεια παρατηρήσεις, πως φοράμε το κράνος, τα γιαλιά, όλα. Δεν έκοβαν κλήση αλλά συνέχεια μας σταματούσαν και μας τα έλεγαν. Αν δεν καθόσουν να σου τα σπάσουν, σου έκοβαν κλήση.
Στην Αμερική οι μηχανές κινούνται υποχρεωτικά στη λωρίδα τους σαν αμάξι - στη δεξιά πλευρά. Απαγορεύεται να περνάς ανάμεσα από αμάξια και απαγορεύεται αμάξι να έρθει δίπλα σου στη λωρίδα. Δύο μηχανές πηγαίνουν στην ίδια λωρίδα, όχι δίπλα δίπλα, ένας δεξιά ένας αριστερά, ο ένας λίγο πίσω από τον άλλο.
Πάντως στη Νέα Υόρκη όταν κυκλοφορείς με μηχανή σε σέβονται παντού. Βενζινάδες που με το αμάξι με έγραφαν στα @@ και έβαζαν απρόσεκτα βενζίνη, μόλις εμφανιζόμουνα με τη μηχανή τους παρατούσαν όλους και μου έδιναν τη μάνικα στο χέρι να βάλω εγώ 'μη στάξω στη μηχανή σας κύριε'
-
Χάρη μου κάνει και αυτός με το R400h γιατί πήρε υβριδικό 'για το δικό μου καλό'
Χάρη σας κάνω κι εγώ που ελέγχω τον αέρα των ελαστικών μου κάθε εβδομάδα, θα μπορούσα να τα αφήνω στην τύχη τους.
Χάρη μας κάνει και αυτός που δε χρησιμοποιεί το a/c του συνέχεια αλλά μόνο σε υψηλές ταχύτητες ή όταν πραγματικά δεν αντέχεται η ζέστη.
Να αρχίζουμε να βγάζουμε κάρτες προτεραιότητας για τα διόδια αν είναι έτσι, ανάλογα με το πόσο ο καθένας μας σκέφτεται τους άλλους.Δεν πάει έτσι όμως, μια ουρά υπάρχει για να εξυπηρετούνται όλοι όσο το δυνατόν λιγότερο άδικα γίνεται. Η ανάγκη δεν ποσοτικοποιείται είτε είναι ο οδηγός μηχανής που ιδρώνει από την κορυφή ως τα νύχια σε dt είτε ο οδηγός αυτοκινήτου χωρίς a/c κάτω από τον ήλιο είτε κάποιος που έχασε ήδη την ώρα του στο δρόμο με τα άπειρα ζώα και θέλει επιτέλους να κάνει τη δουλειά του σωστά στα διόδια είτε κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο θέλει να πετύχει αποδοτική μετακίνηση με το μέσο του.
-
δεν ειπαμε να κατεβείτε και να του φιλήσετε τα ποδια και τα χέρια.
απλά η τοση χολή δε βγάζει πουθενά. αν είναι να χολενεστε με κάτι τετοιο, με τα υπολοιπα τραγελαφικά που συμβαίνουν θα έπρεπε να κουβαλάτε απο 2-3 μπαζουκας...
τεσπά ο καθενας ορίζει την τυχη του. αυτο πιστεύω.
-
[list:2fczmj7j]
Τίτλος «Χωρίς Σχόλια»Το πρόβλημα στην Κίνηση και την Κυκλοφορία
Είναι ν΄άλλάξεις Όχημα, όχι Νοοτροπία ?Να πάρεις μια Μηχανή, Κίνηση να γλιτώνεις
Να οδηγείς Αμήχανα, το γκάζι να Τσιτώνεις ?Στην Ζέστη και στον Καύσωνα, η Μηχανή θέλει Γκάζι
Γιατί άμα σταματάς η Ζεστή σε πειράζει
Ιδρώτας τρέχει από παντού, αν δεν πατάς το Γκάζι
Μην σταματάς, να προσπερνάς και να΄χεις τέρμα ΓκάζιΜε σλάλομ μες στην κίνηση και την βραδυπορία
**Μπορεί ν΄άλλαξες όχημα, όχι Νοοτροπία **[/list:u:2fczmj7j]Ποιητική Συλλογή «Οι Γρήγοροι»
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Σε ολα συμφωνουμε, αλλα σε αυτο οχι
Δε θα πηγαίνεις ανάμεσα στους στοίχους των αυτοκινήτων.
Αν το κανανε ολες οι μοτοσυκλετες αυτο, δεν θα ειχε κανενα νοημα
Αλλού γιατί το κάνουν; Μήπως εκεί είναι συνειδητοποιημένοι μοτοσυκλετιστές κι όχι απλά μερικοί ευκαιριακοί χρήστες που εκμεταλλεύονται το μέσο και την ευκολία που τους δίνει να κάνουν αυτό ακριβώς;
Γιατι εκει, πρωτον μπορει να μην εχουν την κινηση που εχουμε εδω, και δευτερον, μπορει να μην ειναι τοσο διαδεδομενη η μοτοσυκλετα για καθημερινη κινηση
Μην τα ξαναλεμε
Η μοτοσυκλετα ειναι Η ΛΥΣΗ στο κυκλοφοριακο
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να ειμαστε τοσο προκατειλημμενοι με αυτο το θεμα
Φαντασου ολες οι μοτοσυκλετες/μηχανακια διπλα σου να ηταν αυτοκινηταΕγω θα σου προτεινα να μπεις και εσυ στον κοσμο του δικυκλου
Δεν γνωριζω την ηλικια σου, αλλα οσοι δοκιμασαν, εστω και αργα, αρχισαν να βλεπουν διαφορετικα την ζωηΗ μοτοσυκλετα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ....
Η ΛΥΣΗ στο κυκλοφοριακο ειναι τα μεσα μαζικων μεταφορων.
Η μοτοσυλκετα, στο 90% των πειπτωσεων επιβαρυνει το κυκλοφοριακο, γιατι ο αναβατης ειναι καφρος και ζωον!+1.
Ενδεικτικά αναφέρω το εξής: Φίλος και λάτρης των αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών κλπ (Subaru Impreza Sti με 400 άλογα δυναμομετρημένα κι άπειρα καλούδια εξτρά ), πριν 1,5 χρόνο περίπου απηυδισμένος από την έντονη κίνηση και το πρόβλημα παρκαρίσματος που ανέκυψε στη γειτονιά του, αποφάσισε να κυκλοφορεί για τις καθημερινές μετακινήσεις του με ένα σκούτερ Piaggio 150άρι. Ο τύπος είναι 44 ετών. Έχοντας γνώση των κινδύνων της μηχανής, της μαλακισμένης οδήγησης ιχήδων και δικυκλιστών κλπ, κυκλοφορεί απ΄την πρώτη μέρα με κράνος, χειμώνα καλοκαίρι. Δεν κάνει ποτέ σφήνες και γενικά οδηγά το σκούτερ σα να οδηγούσε ΙΧ. Το γνωρίζω αυτό γιατί αρκετές φορές έχω υπάρξει συνεπιβάτης του. Ο ίδιος λοιπόν, λόγω της καψούρας του με τα οχήματα που αποπνέουν αίσθηση χειροποίητου, αυθεντικού κλπ (όσο ισχύει αυτό στις μέρες μας), πήγε κι αγόρασε μια Harley Sportster 883. Την κυκλοφορεί μία στο τόσο, ποτέ για διαδρομές πόλης, την προσέχει ευλαβικά κλπ. Έτσι λίγο πολύ λειτουργούν οι περισσότεροι μοτοσυκλετάδες στο εξωτερικό, όπου ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν τρομερή εντύπωση στον Έλληνα επισκέπτη, είναι ακριβώς η παντελής έλλειψη μοτοσυκλετών μέσα στις μεγάλες πόλεις. Οι ανάγκες μετακινήσεων καλύπτονται στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων με τα ΜΜΜ (ειδικά σταθερής τροχιάς, μετρό-προαστιακό) και δευτερευόντως ποδήλατα... Αυτό το αίσχος της αναρχίας που υπάρχει στη χώρα μας όπου ο καθένας καβαλάει ένα μηχανάκι ή ΙΧ για τις μικρομετακινήσεις του στον αστικό ιστό δεν υφίσταται πρακτικά πουθενά. Είναι μέγιστη υποκρισία η άποψη ότι καλά κάνουν και κατακλύζουν την Αττική τα μηχανάκια, γιατί είναι η λύση στο κυκλοφοριακό και λοιπές φανφάρες. Αν είστε σοβαροί κύριοι μοτοσυκλετιστές, παλέψτε ή επιχειρηματολογήστε (όπως κι εγώ, που εκατοντάδες φορές προτιμώ τα κακής ποιότητας μεταφοράς λεωφορεία ή, αναγκαστικά ΙΧ μόνο όταν πηγαίνω -εν γνώσει μου- σε μακρινές δύσβατες περιοχές και με καλή πιθανότητα εύρεσης νόμιμης θέσης παρκαρίσματος) υπέρ της βελτίωσης κι ανάπτυξης των μέσων Μαζικής Μεταφοράς ανά την Ελλάδα, κι αφήστε τις εξυπνάδες περί μποτιλιαρίσματος, ευκολίας μετακίνησης κλπ στην άκρη. Στην τελική, έλεος ρε πούστη μου με τον ατομισμό του μέσου νεοέλληνα, είτε ΙΧ είτε μηχανόβιου (απλά στη δεύτερη περίπτωση είναι πολύ πιο εύκολο να αναδειχθεί (ο ατομισμός) λόγω της φύσης της μηχανής και των δυνατοτήτων που παρέχει για πάσης φύσης καραγκιοζιλίκια. Ήδη πολλοί συμπολίτες μας, μας πηδάνε με τον τρόπο τους (διαβάστε εκατοντάδες σχετικά Posts σαυτό το topic) και ζητάνε από πάνω και να κάνουμε μόκο. Ως που θα πάει αυτό το χάλι;
Αλήθεια, πόσοι οδηγοί μοτοσυκλέτας εκτιμάτε πως λειτουργούν σαν τον φιλαράκο που προανέφερα στην Αθήνα; -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
δεν ειπαμε να κατεβείτε και να του φιλήσετε τα ποδια και τα χέρια.απλά η τοση χολή δε βγάζει πουθενά. αν είναι να χολενεστε με κάτι τετοιο, με τα υπολοιπα τραγελαφικά που συμβαίνουν θα έπρεπε να κουβαλάτε απο 2-3 μπαζουκας...
τεσπά ο καθενας ορίζει την τυχη του. αυτο πιστεύω.
Ωραίος ο φίλος . Να καταργήσουμε και το Topic Ζώα, Ζώα, Ζώα...Να κάνουμε κάποια πράγματα τουμπεκί (ανάλογα τι εξυπηρετεί τον εκάστοτε θιγόμενο, προφανώς), να προσπαθήσει ο καθένας να λειτουργεί όπως τον βολεύει -γιατί να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη άλλωστε; Τα χρόνια περνάνε, κάποτε θα πεθάνουμε έτσι κι αλλιώς ..κι όπου μας βγάλει...Θα βάλω και στο αμάξι Παύλο Σιδηρόπουλο Άντε Και Καλή Τύχη Μάγκες και θα περνάνε αυτοί καλά κι εγώ καλύτερα...Τι όμορφο κράτος θεέ μου....Συντεταγμένη Πολιτεία κι αηδίες
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Δεν καταλαβαινω γιατι να υποστει ο wagner και ο καθε wagner τις ιδιαιτεροτητες της κινησης με μηχανη οταν εχει ζεστη.
Οπως απολαμβανεις την -παρανομη- κινηση με τη μηχανη σου αναμεσα στους ακινητους στοιχους των αυτοκινητων, ετσι θα απολαυσεις και το ιδρωμενο μπανιο μεσα στον εξοπλισμο σου περιμενωντας στην ουρα σου. Δεν γινεται να εχεις και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο. Εγω ετσι το βλεπω. Οτιδηποτε αλλο το λεω σταρχιδισμο. Καμμια δικαιολογια για τετοιες εγωιστικες και οφελιμιστικες συμπεριφορες.Οτι ειπε ο απο πανω. Δεν μπορεις ΚΑΙ να γλυτωνεις κινηση, ΚΑΙ να απαιτεις στην μια περιπτωση που πρεπει να περιμενεις, να μην περιμενεις. Η γενικοτερα ΚΑΙ να λαμβανεις τα πλεονεκτηματα των μηχανων, ΚΑΙ στα μειονεκτηματα να καθεσαι και να γκρινιαζεις και να απαιτεις σκυψουμε ολοι να μας πηδηξεις...
Και το 'επιχειρημα' οτι επειδη αμα τα 100 μηχανακια ηταν 100 αυτοκινητα θα πηζατε περισσοτερο, οποτε τωρα αφηστε τα μηχανακια να κανουν οτι θελουν, μονο ως ανεκδοτο μπορει να κυκλοφορησει. Θες να πηδας την ουρα και να περνας αναμεσα απο τα αυτοκινητα* και αλλες τετοιες παραχωρησεις με το ετσι θελω επειδη νομιζεις οτι σου ανηκουν αφου μας κανεις χαρη που δεν κυκλοφορεις με αυτοκινητο? Και εγω θελω να αλλαζω λωριδες χωρις να ελεγχω και βγαζω φλας επειδη δεν γουσταρω την κινηση. Οποιος κερδισει κερδισε...
*κανεις δεν ειπε να μην περνατε αναμεσα απο τα αυτοκινητα. Αυτο που λεμε ειναι
α) να προσεχετε οταν το κανετε
β) να καταλαβαινετε οτι καποιες φορες, ακομα και αν ο ΙΧης ειναι 100% προσεκτικος ΔΕΝ θα σας δει ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ με τον οποιο περνατε αναμεσα στα αυτοκινητα
γ) να καταλαβαινετε οτι αυτο που κανετε ειναι παρανομο οποτε τουμπεκι κ να μην ζητατε τα ρεστα.ΥΓ Α και που΄σαι μαγκα μου: Κυκλοφορεις με μηχανη για να μην πηζεις εσυ στην κινηση, οχι γιατι σκεφτεσαι το δικο μου καλο...Αιντε που νομιζετε οτι μας κανετε και χαρη...
ΥΓ2 Εννοειται οτι οσες φορες εχει παει να προσπερασει ουρα διοδιων μηχανοβιος, εχει φαει κλεισιμο της αρκουδας. Οπως επισης και τζιπ εχει παθει το ιδιο, για να μην πεταχτει κανας εξυπνακιας να πει οτι τα κανω μονο εκει που με περνει λογω ογκου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν καταλαβαινω γιατι να υποστει ο wagner και ο καθε wagner τις ιδιαιτεροτητες της κινησης με μηχανη οταν εχει ζεστη.
Οπως απολαμβανεις την -παρανομη- κινηση με τη μηχανη σου αναμεσα στους ακινητους στοιχους των αυτοκινητων, ετσι θα απολαυσεις και το ιδρωμενο μπανιο μεσα στον εξοπλισμο σου περιμενωντας στην ουρα σου. Δεν γινεται να εχεις και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο. Εγω ετσι το βλεπω. Οτιδηποτε αλλο το λεω σταρχιδισμο. Καμμια δικαιολογια για τετοιες εγωιστικες και οφελιμιστικες συμπεριφορες.Οτι ειπε ο απο πανω. Δεν μπορεις ΚΑΙ να γλυτωνεις κινηση, ΚΑΙ να απαιτεις στην μια περιπτωση που πρεπει να περιμενεις, να μην περιμενεις. Η γενικοτερα ΚΑΙ να λαμβανεις τα πλεονεκτηματα των μηχανων, ΚΑΙ στα μειονεκτηματα να καθεσαι και να γκρινιαζεις και να απαιτεις σκυψουμε ολοι να μας πηδηξεις...
Και το 'επιχειρημα' οτι επειδη αμα τα 100 μηχανακια ηταν 100 αυτοκινητα θα πηζατε περισσοτερο, οποτε τωρα αφηστε τα μηχανακια να κανουν οτι θελουν, μονο ως ανεκδοτο μπορει να κυκλοφορησει. Θες να πηδας την ουρα και να περνας αναμεσα απο τα αυτοκινητα* και αλλες τετοιες παραχωρησεις με το ετσι θελω επειδη νομιζεις οτι σου ανηκουν αφου μας κανεις χαρη που δεν κυκλοφορεις με αυτοκινητο? Και εγω θελω να αλλαζω λωριδες χωρις να ελεγχω και βγαζω φλας επειδη δεν γουσταρω την κινηση. Οποιος κερδισει κερδισε...
*κανεις δεν ειπε να μην περνατε αναμεσα απο τα αυτοκινητα. Αυτο που λεμε ειναι
α) να προσεχετε οταν το κανετε
β) να καταλαβαινετε οτι καποιες φορες, ακομα και αν ο ΙΧης ειναι 100% προσεκτικος ΔΕΝ θα σας δει ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ με τον οποιο περνατε αναμεσα στα αυτοκινητα
γ) να καταλαβαινετε οτι αυτο που κανετε ειναι παρανομο οποτε τουμπεκι κ να μην ζητατε τα ρεστα.ΥΓ Α και που΄σαι μαγκα μου: Κυκλοφορεις με μηχανη για να μην πηζεις εσυ στην κινηση, οχι γιατι σκεφτεσαι το δικο μου καλο...Αιντε που νομιζετε οτι μας κανετε και χαρη...
ΥΓ2 Εννοειται οτι οσες φορες εχει παει να προσπερασει ουρα διοδιων μηχανοβιος, εχει φαει κλεισιμο της αρκουδας. Οπως επισης και τζιπ εχει παθει το ιδιο, για να μην πεταχτει κανας εξυπνακιας να πει οτι τα κανω μονο εκει που με περνει λογω ογκου.
+1000 (εκτός από το σκέλος που αφορά στο κλείσιμο, όπου απλά ούτε επικροτώ, ούτε απορρίπτω)
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Χάρη μου κάνει και αυτός με το R400h γιατί πήρε υβριδικό 'για το δικό μου καλό'
Χάρη σας κάνω κι εγώ που ελέγχω τον αέρα των ελαστικών μου κάθε εβδομάδα, θα μπορούσα να τα αφήνω στην τύχη τους.
Χάρη μας κάνει και αυτός που δε χρησιμοποιεί το a/c του συνέχεια αλλά μόνο σε υψηλές ταχύτητες ή όταν πραγματικά δεν αντέχεται η ζέστη.
Να αρχίζουμε να βγάζουμε κάρτες προτεραιότητας για τα διόδια αν είναι έτσι, ανάλογα με το πόσο ο καθένας μας σκέφτεται τους άλλους.Δεν πάει έτσι όμως, μια ουρά υπάρχει για να εξυπηρετούνται όλοι όσο το δυνατόν λιγότερο άδικα γίνεται. Η ανάγκη δεν ποσοτικοποιείται είτε είναι ο οδηγός μηχανής που ιδρώνει από την κορυφή ως τα νύχια σε dt είτε ο οδηγός αυτοκινήτου χωρίς a/c κάτω από τον ήλιο είτε κάποιος που έχασε ήδη την ώρα του στο δρόμο με τα άπειρα ζώα και θέλει επιτέλους να κάνει τη δουλειά του σωστά στα διόδια είτε κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο θέλει να πετύχει αποδοτική μετακίνηση με το μέσο του.
Εγω δεν αντεχω την ζεστη.....
Το καλοκαιρι το A/C ειναι στο Full.... -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Μην ειστε επιθετικοι...
Η μηχανες ειναι η ΛΥΣΗ του κυκλοφοριακου ειπαμε. Για το ΔΙΚΟ ΣΑΣ καλο οι αναβατες χρησιμοποιουν μηχανη!!!+1
τους αυτοκινητάδες που πηγαινουν με περισσοτερα απο το όριο (στις περίπτωση που πηγαινετε με το όριο) γιατι δεν τους βρίζετε? εκείνοι δε σας κάνουν να βραδυπορείτε στα διόδια?
ξεκινησαν αργότερα απο σας, θα κάνανε και καμια στάση για κατούρημα και μπαλαμούτιασμα, φρεσκοι και ωραίοι τελικα φτανουν να πληρωσουν νωρίτερα απο σας. και εσεις τρώτε καπελο αργοπορία που δεν αξιζετε.ή οχι?
(το β' πλυθηντικό παει στους επιθετικούς και υπεραγακτησμενους γενικοτερα).
βεβαια το θέαμα του μοτοσυκλετιστη που ανεφερε ο cavallino ειναι άκρως σπαστικό και ενοχλητικό, που δεν διαφερει σε τίποτα ομως από κάποιους που πηγαινουν με 200, κλέβουν τη σειρά απο τον κοσμακη και τελικα ψαχνουν να βρουν ψιλά στην κρισιμη στιγμή = φέσι χρονου για αυτούς που ακολουθούν.
Καλα....
Αφου οδηγειτε μηχανη, να σας παραχωρουμε την σειρα στο σουπερ μαρκετ, στο σινεμα, στα κλαμπακια και οπουδηποτε αλλου εχει ουρα και ταμειο.
Και στις δημοσειες υπηρεσειες να σας εξυπηρετουν χωρις ουρα, οπως τις εγκυες και τα ΑΜΕΑ... -
Υποθετική Ερώτηση ? (μου έχει τύχει μια φορά χωρίς θύματα)
Αν σου πεταχτεί ένας πεζός από δεξιά από το πεζοδρόμιο ή ανάμεσα από τα παρκαρισμένα και έχεις μπροστά ένα μηχανάκι που πάει ανάποδα στο δρόμο ή από αριστερά σου ένα μηχανάκι που πηγαίνει ανάμεσα στις λωρίδες, τι κάνεις ?
Α) Πατάς φρένο και χτυπάς τον Πεζό ?
Β) Πατάς φρένο και κόβεις αριστερά και ίσως χτυπήσεις το Μηχανάκι ?Συνήθως όταν συμβαίνει αυτό τα αντανακλαστικά λειτουργούν με φρένο και τιμόνι αριστερά !!
(αφήνω όσο χώρο μπορώ από τα δεξιά για τους πεζούς που τυχόν θα πεταχτούν ανάμεσα από τα παρκαρισμένα κλπ όταν κινούμε στην δεξιά λωρίδα ή όταν υπάρχει μια λωρίδα)
-
για να τελειώνω με αυτό το θεμα:
δεν ειμαι μοτοσικλετιστής (ακομα)
ηθελα να τα γραψω όπως τα λεει ο Kacey αλλά δεν εχω το χάρισμα ( ).
+1 στον kacey λοιπον. ειπαμε κι εγω εκνευρίζομαι καμια φορα, αλλά ειναι ο κλασικος εκνευρισμος που εχω με το ζωο που καβαλει το οχημα που λεγεται μότο, αμάξι, φορτηγο, ποδηλατο κλπ.
αφηστε και ακομα να συνέλθω απο τα 2 διποδα ζωα που ανετοτατα θα εβαζα κατω από τις ροδες μου... να ειναι καλά το yaris που λιγα μετρα μπροστά μου εκανε ελιγμο μεσα στη στροφή και με πονηρεψε. τελικα εκοψα (με 10 πηγαινα για να καταλαβω γιατι ελίχθηκε ετσι ο τογιοταίος) και καταφερα να τα αποφυγω...
2 γιουφτακια πιασμένα χερι χερι να σε στειλουν στη φυλάκα ξερετε τι σημαινει? και το κυριοτερο, χωρις να φταις ΚΑΘΟΛΟΥ -
Καλα, ας φροντισουν να φτιαξουν πρωτα ειδικα διοδια για μοτοσυκλετες, και μετα το συζηταμε
Να βρεχει, και εγω να καθομαι με την μηχανη πισω απο 50 αμαξια
Οι περισσοτεροι μαλιστα μου κανουν εκεινοι νοημα να χωθω, αυτο για να καταλαβετε ποσο ακομπλεξαριστοι ειναι, σε συγκριση με μερικους εδω μεσαΗ αντιπαθεια ορισμενων για τις μοτοσυκλετες ειναι τραγικη
Θα ηθελα να σας γνωρισω απο κοντα καποια στιγμη, οχι για τιποτα αλλο, απλα για να δω τι προσωπα εχουν οι ανθρωποι με τετοιες αντιληψεις, ωστε να τους αποφευγω
Το μυαλο δουλευει συνεχεια πισω απο τιμονι, δεν χαλαρωνουμε ποτεΛυπαμαι που τα ακουω απο ανθρωπους νεους, και οχι απο γερους 100 χρονων
Οσο και να μην θελετε να το πιστευετε, η μοτοσυκλετα ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ στο κυκλοφοριακο
Αν δεν το πιστευετε, με γεια σας με χαρα σας
Καντε 1 ωρα, για μια διαδρομη που θα κανω εγω σε 10 λεπτα
Και θα βρω να παρκαρω σε 10''Για το ιστορικο, εγω εχω σταματησει να οδηγω μοτοσυκλετα μεσα στην κινηση
Καθομαι και τρωω το αγκουρι οπως και εσεις με το αμαξι
Με επιγνωση ομως του μεγεθους του αγκουριου που θα φαω
Βαρεθηκα να με εχει σημαδι ο καθε ασχετος(8 στους 10)Περιμενω το ΣΚ να παω καμια βολτιτσα, σε καμια ορεινη διαδρομη, μακρια απο τις ροδες του καθε χαρου
Μερικοι θα σκεφτουν, τι καθομαι και ασχολουμαι, ειδικα σε ενα αυτοκινητιστικο φορουμ
Πρωτον, οδηγαω και εγω αμαξι, απο 18 χρονων, και μου αρεσουν και οι δυο κοσμοι, αν και εχω κλιση προς τους 2 τροχους
Μπαινω στην πιστα και με τα 2 οχηματα, και χαιρομαι να βρισκω μακρινες διαδρομες για να τα οδηγαωΜε ποναει ομως να πρεπει να βλεπουμε με εχθρα συνανθρωπους, επειδη διαλεξαν να κινουνται με εναν αλλο μεσο, και επειδη γουσταρουν να εχουν εναν διαφορετικο τροπο ζωης απο το δικο μας
Οτι διαφορετικο το σκοτωνουμε ετσι?
Αμερικανικη κουλτουρα τελειως
Η τηλεοραση εχει κανει καλη δουλειαΕκτος αν καποιος εχει καποιον ιδιαιτερο λογο
Δεν του επαιρνε ο μπαμπας μηχανη, ή ''γκομενα'' εξαφανιστηκε μια μερα με μηχανοβιο κτλ....Φιλικα
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Το δεύτερο που με εξοργίζει πραγματικά, είναι όταν τα ζώα με μηχανάκια ή μοτοσυκλέτες (εκεί δεν έχει καμιά απολύτως διαφορά), προσπερνάνε όλη την ουρά των αυτοκινήτων στα διόδια και χώνονται μπροστά λες και έχουν κάποιο κεκτημένο δικαίωμα να κλέβουν τη σειρά του μαλάκα που περιμένει από πίσω.
Και εγώ εκνευρίζομαι απίστευτα με αυτή τη μαλακία. Και με τη μηχανή και με το αυτοκίνητο περιμένω πάντα στη σειρά μου. Έχω τσακωθεί με μηχανάκια που πήγε να μου μπει έτσι και ζήταγε και τα ρέστα ο παλιομαλάκας , λες και εγώ περίμενα να δω τα αξιοθέατα και πέρασε όλη τη σειρά ο βλαμμένος και πήγε να μπει και μπροστά από μενα που εκείνη την ώρα έμπαινα να πληρώσω και δεν έχω πρόβλημα να ξανατσακωθώ.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Καλα, ας φροντισουν να φτιαξουν πρωτα ειδικα διοδια για μοτοσυκλετες, και μετα το συζηταμε
Να βρεχει, και εγω να καθομαι με την μηχανη πισω απο 50 αμαξια
Οι περισσοτεροι μαλιστα μου κανουν εκεινοι νοημα να χωθω, αυτο για να καταλαβετε ποσο ακομπλεξαριστοι ειναι, σε συγκριση με μερικους εδω μεσαAfter εκείνο που κατακρίνουμε είναι ότι πάνε μερικοί μηχανόβιοι εκβιαστικά με το έτσι θέλω να χωθούν μπροστά. Και δεν το κάνουν μόνο στα διόδια το κάνουν παντού.
Και εγώ αν δω κάποιον να έρθει διστακτικά (και όχι μάγκικα), με τις συνθήκες που περιγράφεις παραπάνω, εννοείται πως θα τον αφήσω να μπει μπροστά μου. Εκείνον όμως που θα έρθει να χωθεί με το έτσι θέλω επειδή την είδε μάγκας, εννοείται πως ΔΕΝ θα τον αφήσω να μπει.
Αυτή είναι η διαφορά.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σημερα παρατηρουσα οτι οι περισσοτεροι με μηχανες τυπου cbr, gsxr, κλπ, κυκλοφορουν με αμανικο, για να δειξουν τα μπρατσα που εφτιαξαν το Χειμωνα. Καλα, αν πεσουν, τι θα γινει?Το δεύτερο που με εξοργίζει πραγματικά, είναι όταν τα ζώα με μηχανάκια ή μοτοσυκλέτες (εκεί δεν έχει καμιά απολύτως διαφορά), προσπερνάνε όλη την ουρά των αυτοκινήτων στα διόδια και χώνονται μπροστά λες και έχουν κάποιο κεκτημένο δικαίωμα να κλέβουν τη σειρά του μαλάκα που περιμένει από πίσω. Και φυσικά, όταν ένα μηχανάκι φτάνει να πληρώσει διόδια, είναι η μεγαλύτερη καθυστέρηση που μπορεί να σου τύχει γιατί πρέπει εκεί, επιτόπου, να σταματήσει, να βγάλει τα γάντια (άν φοράει) να ξεκουμπώσει το μπουφάν, να ψάξει την αριστερή τσέπη για ψιλά, μετά τη δεξιά, μετά την τσέπη του παντελονιού, να βγάλει τα ψιλά, να τα μετρήσει, να πληρώσει, να πάρει απόδειξη, να βάλει τα υπόλοιπα ψιλά πάλι στην τσέπη, να φτιάξει τ'αρχίδια του, να κουμπώσει το μπουφάν, να φορέσει τα γάντια και εν τέλει να ξεκινήσει, όσο εν τω μεταξύ η ουρά για το συγκεκριμένο κουβούκλιο έχει φτάσει μέχρι την προηγούμενη πόλη.
+1!!! Προσφατα μου ετυχε παλι. Μερικες φορες οι ανθρωποι τα εχουν ετοιμα και κανουν 1', αλλα αυτος μα επρηξε τα @@! Εψαξε ολες τις τσεπες του να βρει
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εντάξει ρε σεις, ειδικά στο θέμα των διοδίων (εφόσον δεν φάνε σειρά) νομίζω μπορούμε να δείξουμε λίγη κατανόηση...Το χρόνο τον δικαιούνται όπως όλοι. Εάν δεν φάνε σειρά.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Τυπας με ενα σπορ αμαξι (δεν καταλαβα τι ηταν...) χωνεται ξαφνικα μπροστα μου στην Αρδηττου. Φρενα, μπλοκαρισμα εγω.ΟΚ, no problem. Παμε παρακατω.
Στο φαναρι πριν το παναθηναικο σταδιο, ο ιδιος βλακας χαζευε στο πρασινο και δεν προχωραγε. Κατι κοιταζε στο ντουλαπακι του, κατι μιλαγε με τους διπλανους του, δεν καταλαβαινε. Φωτα, κορνα τιποτα. Κανω ανοιγμα απο αριστερα να τον περασω, μετα απο τη λωριδα του τραμ, και αυτος επιταχυνει και παει να πεσει πανω μου. Παλι φρεναρισματα πανικου, υδρολισθαινω γιατι ειχε κατι νερα, παραλιγο να πεσω σε μια ποδηλατρια.
Φωτα +κορνα, εντονα αυτη τη φορα.
Κατεβαινει κατω, ερχεται προς το μερος μου.
Του λεω 'ρε συ, γιατι δεν προχωραγες στο φαναρι; παραλιγο να με τρακαρεις.. στριβεις και χωρις φλας...'
Μου χαιδευει το μαγουλο (!) και μου λεει με χαμογελακι: 'Αν το ξανακανεις αυτο θα σε γαμησω'.
Εμεινα καγγελο παιδια....
Άτσα οι ωραίοι άντρες . . . .
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]