-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Τυπικά δεν είναι παράνομος και βέβαια δεν ωφείλει να γνωρίζει ότι υπάρχει άνθρωπος με ανάγκη στο σπίτι. Ωστόσο θα συμφωνήσω ότι δεν μπορεί κάποιος να παρκάρει τόσο κολλητά στην εξώπορτα ενός σπιτιού, γιατί αν παραστεί ανάγκη (ασθενοφόρο, πυρκαγιά κ.λπ.) εμποδίζει. Αλλά το να ζητώ από το μυαλό να 'δουλέψει' τόσο πολύ, είναι ουτοπία (με δεδομένη την έμφυτη γαϊδουριά των συμπολιτών μας).
Ωστόσο, γιατί δεν έβγαλες άδεια για τη ράμπα; Δεν είναι δύσκολο.Ετσι εχουν τα πραγματα.Δεν μπορει ο αλλος να μυριζει τα νυχια του,αφου δεν θες να κανεις κατι αλλο,τουλαχιστον βαλε ενα σηματάκι.Αν και υπαρχουν κατι τυποι σαν τον πατερα μου που πρεπει να βαλεις τον φωτεινο πινακα του ΟΑΚΑ για να το παρουν χαμπαρι!
-
Δεν ειναι δυσκολο, ενα απλο τυπικο θεμα με το δημο ειναι, αλλα τελικα αυτα τα τυπικα ειναι αυτα που δεν τα κανουμε. Δεν μιλαω για θεμα παρανομιας, στη συγκεκριμενη περιπτωση και οι δυο παρανομοι ειμαστε, ειναι το θεμα της γαιδουριας... Μια πινακιδα τουλαχιστον ομως χρειαζεται, μαζι με αδεια και αποκλειστικη θεση παρκαρισματος, και τοτε αρχιζει το ματσ!!!
-
Σημερα, ειμαι πεζος βασ.Σοφίας +Ρηγιλης (πως σκατα γραφεται? ). Ακριβως κατω απο το φαναρι βρισκεται παρκαρισμενο περιπολικο με 2 μεσα. Ενας, οπως ερχεται απο Β.Σ. και εχει δεξια την Ρηγ. στριβει δεξια (ενω απαγορευεται), κανει επι τοπου και σταματαει διπλα στο περιπολικο. Οι αστυνομικοι .....χεστηκαν!
-
Βρε ζωον , επειδη εχεις 7αρα bmw, στα παπαρια σου οι αλλοι?
Αναφερομαι στο κλασσικο οδηγο-βλημα που νομιζει οτι οι κιτρινες λωριδες στο δρομο ειναι διακοσμητικες και πηγε να πεσει πανω μου!
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Η ραμπα ειναι αυτοσχεδια. Το ζητημα δεν ειναι να τον εκδικηθω ή κατι τετοιο με την τροχαια, ειναι να μην συμβει κατι και χρειαστει η ραμπα. εγω ο,τι και να συμβει μπορω να βγω απο το σπιτι, ακομα και πανω απ' το αμαξι... Αλλα θελει πολυ μυαλο για να καταλαβει οτι ενοχλει;;;Μολις ηρθε να το παρει μια κυρια 50-55 ετων. δεν με πηρε χαμπαρι οταν βγηκα να της πω οτι ενοχλει, οποτε δεν μπηκα στον κοπο να της μιλησω... Λογικα ειδε το σημειωμα στο τζαμι...
sorry φιλε αλλα η ραμπα ειναι παρανομη και αυθαιρετη, κανεις δεν μπορει να καταλαβει οτι προκειται για αναπηρο, οποτε λογικο να παρκαρει κοσμος εκει ( το μονο παρανομο ειναι το ανεβασμα στο πεζοδρομιο αλλα δεν ειναι αυτο που σε ενοχλει).
αμα ημουν εγω θα νομιζα (και δικαιολογημενα νομιζω), οτι εισαι αλλος ενας που αποφασισε να χτισει μια ραμπα για το μηχανακι του και απαιτησε να του αφηνουμε χωρο μπροστα στο σπιτι του.
-
Χθες.
Επιστρεφω με την μανα μου απο Καλλιθεα προς Ν.Σμυρνη.
Φαναρι πριν την υπογεια διαβαση Δαβακη- Χρ.Σμυρνης.
Εχω πρασινο και πλησειαζω.
Ακουω σειρινα βλεπω απο αριστερα να μου ρχεται κλουβα με το φαρο αναμενο...
Κοβο και με το που περναει ξεκιναω....
Ξαρα....
Συμβατικο με 2 ασφαλειτες μεσα....Περναει το κοκκινο αερα πατερα κ ερχεται κατα πανω μου...
Τσιμπαω τα φρενα και ανοιγομαι προς τα δεξια.
Φρενα κ αυτος....
Φτανουμε πορτα-πορτα και αρχηζει ο συνοδηγος να απειλει οτι θα με σκισει και τα σχετικα....
Βγαζω το κινητο... Κοιτα το πουλακι....Θα σε κανω διασημο τωρα!
Συνεχηστικε η διαπλοκη μεχρι που του εξηγισα οτι με συμβατικο χωρις φαρο δεν περναμε ερυθρο συματοδοτι. Κ οτι αν συνεχειζε τις απειλες, θα προσεχε τα ψαρια στα Ιμια....Συναιτιστικε κ εφυγε...
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Κ οτι αν συνεχειζε τις απειλες, θα προσεχε τα ψαρια στα Ιμια....
Συναιτιστικε κ εφυγε...
-
...
Συμβατικο με 2 ασφαλειτες μεσα....
...X8ες βραδυ εγινε φασαρια στην πλατεια Κεφαλαριου με αλλους 2 που ηταν συνοδεια καποιου κ ενα παιδι με μοτοσυκλετα. Δεν ημουν μπροστα για να δω τι εγινε. Απ'οτι καταλαβα η συνοδεια εκλεισε τη μοτοσυκλετα ή κατι τετοιο. Το παιδι με την μοτοσυκλετα αρχισε να φωναζει κ κατεβηκαν κ οι 2 τραμπουκοι απο το αυτοκινητο αρχιζοντας να βριζουν χυδαια κατευ8υνομενοι προς το μερος του. Το παιδι φωναζε οτι 8α καλεσει την πραγματικη αστυνομια κτλ αλλα αυτοι εφυγαν.
-
...
Συνεχηστικε η διαπλοκη μεχρι που του εξηγισα οτι με συμβατικο χωρις φαρο δεν περναμε ερυθρο συματοδοτι. Κ οτι αν συνεχειζε τις απειλες, θα προσεχε τα ψαρια στα Ιμια....Συναιτιστικε κ εφυγε...
κι έχει μπόλικα και καλά ψάρια εκεί γιατί απαγορεύουν στους ψαράδες να πλησιάσουν, όσοι πάνε κει τους διώχνουν τα περιπολικά
-
Συναιτιστικε κ εφυγε...
Wagner669 δείξε επιείκεια. Μπορεί να ήταν 'νέοι' και να μη σε γνώρισαν αμέσως...
-
Χθες.
Ξαρα....
Συμβατικο με 2 ασφαλειτες μεσα....Περναει το κοκκινο αερα πατερα κ ερχεται κατα πανω μου...
Φρενα κ αυτος....
Φτανουμε πορτα-πορτα και αρχηζει ο συνοδηγος να απειλει οτι θα με σκισει και τα σχετικα....
Ακομα και με κανονικο περιπολικο ΚΑΙ με φαρο+σειρηνα ΚΑΙ σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εκτακτη αναγκη, ΔΕΝ επιτρεπεται να περασει με κοκκινο. Διαβασε τον ΚΟΚ
αντιστοιχα κανεις ποτε και για κανενα λογο αναποδα σε μονοδρομο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Χθες.
Ξαρα....
Φρενα κ αυτος....
Ακομα και με κανονικο περιπολικο ΚΑΙ με φαρο+σειρηνα ΚΑΙ σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εκτακτη αναγκη, ΔΕΝ επιτρεπεται να περασει με κοκκινο. Διαβασε τον ΚΟΚ
Τωρα που σε πετυχα....
Τι ισχυει βαση του νεου ΚΟΚ για τα φιμε;;;;; -
Άρθρο 44, παρ. 2:
2. Aν η ειδoπoίηση για την κίνηση των oχημάτων άμεσης ανάγκης ή
oχημάτων με τα oπoία μεταφέρoνται πρόσωπα, πoυ έχoυν ανάγκη άμεσης
βoήθειας, δίνεται με τις ειδικές συσκευές πρoειδoπoίησης και δεν δημιoυργεί-
ται κίνδυνoς για τoυς λoιπoύς χρήστες της oδoύ oι oδηγoί των oχημάτων αυ-
τών δεν υπoχρεoύνται να τηρήσoυν τις διατάξεις των άρθρων 12 έως 43 τoυ
παρόντoς Kώδικα. Δεν μπoρoύν όμως να διέρχoνται αντίθετα στoυς μoνό-
δρoμoυς ή να μη συμμoρφώνoνται στα σήματα πoυ δίνoυν oι τροχονόμοι.Δεν αναφέρεται κάτι για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη kacey.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Χθες.
Ξαρα....
Φρενα κ αυτος....
δεν ξερω κατα ποσο λεει ο ΚΟΚ οτι οχηματα εκτατης αναγκης με σειρηνες και φαρους που τρυπαν αυτια και βγαζουν ματια,
δεν επιτρεπεται να περασουν με κοκκινο,
οταν υπαρχει αναγκη,ειδικα σε ασθενοφορα οπου μερικα λεπτα καθυστερηση μπορει να σημαινουν ζωη η θανατο,
αλλα αν οντως ισχυει ειναι μια ακομα καινοτομια της ελλαδας.
εξω οταν ενα ασθενοφορο η ενα περιπολικο κανει τετοια χρηση και πλησιαζει σε φαναρι,ολοι κανουνε στην ακρη και σταματανε.σε κοκκινο φυσικα κοβει ταχυτητα,ωστε να μην δηνιουργησει κανα ατυχημα,
αλλα οσοι βρισκονται σε φαναρι και ακουνε σειρηνες ελλατωνουν αμεσως ταχυτητα η και σταματανε εντελως.
και το οχημα εκτατης αναγκης περναει κανονικα με κοκκινο.
κατι το οποιο το βρισκω απολυτως λογικο.
δεν μπορει ο αλλος να χαροπαλευει και το ασθενοφορο να φαει στη μαπα ολα τα φαναρια και την κινηση.
αν και νομιζω οτι και με βαση του ελληνικου ΚΟΚ δικαιουνται να περασουν με κοκκινο σε κατασταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
εξαλλου εχω δει αρκετες φορες ασθενοφορο και πυροσβεστικο με σειρηνες και φαρους να περνανε με κοκκινο.
οι υπολοιποι οδηγοι ειναι υποχρεωμενοι,ακομα και αν εχουν πρασινο να σταματησουν.και ειναι και απολυτως λογικο.
δεν μπορω εχω να εχω πρασινο και να φυγω,ενω βλεπω οτι καθετα ερχεται ασθενοφορο σφαιρα με φαρους και σειρηνες.
αν ειναι δυνατον. -
Δεν επιτρεπεται.
δ2. Aν η ειδoπoίηση για την κίνηση των oχημάτων άμεσης ανάγκης ή
βoήθειας, δίνεται με τις ειδικές συσκευές πρoειδoπoίησης και δεν δημιoυργείται κίνδυνoς για τoυς λoιπoύς χρήστες της oδoύΓια τα φιμε θα μου πει κανενας;;
-
Δε συμφωνώ με αυτό πάντως, ακόμη κι αν είναι διάταξη του ΚΟΚ (δεν αποσαφηνίζεται πάντως από την παράγραφο αυτή), όπως επίσης εγώ συμφωνώ (και θα παραχωρήσω προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση) με την είσοδο ασθενοφόρου-πυροσβεστικής-οχήματος ΕΛΑΣ ανάποδα σε μονόδρομο.
-
ε ναι ρε βαγκνερ.
για αυτο αναβουν φαρους και σειρηνες.
για να ειδοποιησουν τους αλλους οδηγους οτι υπαρχει εκτακτη αναγκη,ωστε να κανουν χωρο για να περασουν.
δεν λεει πουθενα οτι δεν επιτρεπεται να περασουν με κοκκινο.
δηλαδη εσυ αν εχεις πρασινο,
και βλεπεις οτι ερχεται ενα ασθενοφορο ας πουμε με της σειρηνες,απο αριστερα η δεξια,
θα περασεις;
μια χαρα επιτρεπεται σε οχηματα εκτακτης αναγκης να περασουν με κοκκινο,ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ.
οι οδηγοι εχουν υποχρεωση να κανουν στην ακρη,και να περιμενουν στο φαναρι,ασχετα αν εχουν πρασινο.
λογικα πραγματα. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ε ναι ρε βαγκνερ.
για να ειδοποιησουν τους αλλους οδηγους οτι υπαρχει εκτακτη αναγκη,ωστε να κανουν χωρο για να περασουν.
και βλεπεις οτι ερχεται ενα ασθενοφορο ας πουμε με της σειρηνες,απο αριστερα η δεξια,
θα περασεις;
μια χαρα επιτρεπεται σε οχηματα εκτακτης αναγκης να περασουν με κοκκινο,ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ.
οι οδηγοι εχουν υποχρεωση να κανουν στην ακρη,και να περιμενουν στο φαναρι,ασχετα αν εχουν πρασινο.
λογικα πραγματα.Μη μπλεξουμε παλι το τι λεει ο νομος και τι θα καναμε.
Την κλουβα την αφησα και περασε.
Την ειδα με φαρο αρα κατι ετρεχε καπου τον αφησα να περασει.
Ο Αλλος ο παπαρας με το συμβατικο θα μ εστελνε -
Εμενα μου τυχαν 2 παρομοια περιστατικα.
α) ασθενοφορο κατεβαινε αναποδα την βασ. σοφιας στο υψος του κηπου και εγω ημουν στην αριστερη αφου ειχα στριψει απο ακαδημιας και δεν ειχα που να παωαφου δεξια μου ειχα αλλα αυτ/τα και
β) σε λεωφορο 2πλης κατευθυνσης με 1 λωριδα ανα ρευμα στου παπαγου ασφαλιτικο τζιπακι με κορνες και φαρους βγαινει να προσπερασει 3 αυτ/τα (εγω ημουν το 3ο) και για να διευκολυνει ο πρωτος στο κονβοι σταματησε τελειως και παραλιγο να γινει καραμπολα -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Άρθρο 44, παρ. 2:2. Aν η ειδoπoίηση για την κίνηση των oχημάτων άμεσης ανάγκης ή
βoήθειας, δίνεται με τις ειδικές συσκευές πρoειδoπoίησης και δεν δημιoυργεί-
ται κίνδυνoς για τoυς λoιπoύς χρήστες της oδoύ oι oδηγoί των oχημάτων αυ-
τών δεν υπoχρεoύνται να τηρήσoυν τις διατάξεις των άρθρων 12 έως 43 τoυ
παρόντoς Kώδικα. Δεν μπoρoύν όμως να διέρχoνται αντίθετα στoυς μoνό-
δρoμoυς ή να μη συμμoρφώνoνται στα σήματα πoυ δίνoυν oι τροχονόμοι.Δεν αναφέρεται κάτι για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη kacey.
Α μπραβο, οι σηματοδοτες ΔΕΝ ειναι μεσα στα 12-43 που μπορουν να μην τηρουν, αρα πρεπει να τα τηρουν τα φαναρια.
kasel
αν υπαρχει αναγκη, πιστεψε με κωλοτουμπες θα κανουμε. Εχω πλακωθει με ολοκληρη Βασ. Σοφιας επειδη δεν αφηναν ασθενοφορο να περασει μεσα στην κινηση. ΑΛΛΑ επειδη ειδικα με ΜΠΑΤΣΟΥΣ, το σκηνικο 'αναβω σειρηνα για να περασω το φαναρι επειδη βαριεμαι την κινηση' παιζει πολυ εντονα οπως εγραψε και ο vaggelis πιο πανω, ασε να ξερουμε τι ισχυει και τι οχι...ε ναι ρε βαγκνερ.
θα περασεις;
λογικα πραγματα.εδω μου τα χαλας. Δεν υπαρχουν 'λογικα' και 'παραλογα' πραγματα στον νομο, υπαρχει το νομιμο και το μη. Συμφωνα με τον ελληνικο ΚΟΚ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΕ ΦΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ Η ΟΧΙ.
δεν λεει πουθενα οτι δεν επιτρεπεται να περασουν με κοκκινο'.
ο κοκ λεει 'τα οχηματα δεν περνανε με κοκκινο'. Αφου λοιπον δεν λεει πουθενα 'τα ασθενοφορα επιτρεπεται να περναν με κοκκινο', ΔΕΝ εννοειται κατι τετοιο και ΟΥΤΕ χρειαζεται ειδικα διαταξη για να πει οτι ΚΑΙ τα ασθενοφορα δεν περνανε με κοκκινο.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]