-
ναι βρε παληκαρι μου,
αλλα παλι δεν βρηκα καπου στον ΚΟΚ να λεει ρητα και συγκεκριμενα,
οτι οταν ενα οχημα εκτακτης αναγκης,π.χ.ασθενοφορο,πυροσβεστικο,εχει αναψει φαρους και βαραει τις σειρηνες και τρεχει οπο πιο γρηγορα μπορει για να προλαβει κατι εκτακτο οπως ειναι ενα ατυχημα με σοβαρα τραυματισμενους,
απαγορευεται να περασει κοκκινο σηματοδοτη.
θα ηταν εντελως παραλογο να απαγορευεται.
και ΔΕΝ απαγορευεται.
δεν εχω δει ΠΟΤΕ,ουτε ελλαδα ουτε εξω,να σταματαει ενα τετοιο οχημα σε μια αντιστοιχη κατασταση,
και να περιμενει στο φαναρι.
απλη λογικη.
αναβει φαρους και σειρηνες και οι υπολοιποι οδηγοι οφειλουν να κανουν χωρο και να περιμενουν στα φαναρια.
αν το κανουν για χαβαλε,αυτο αλλο θεμα.αλλα δεν μπορεις να ξερεις ποτε υπαρχει οντως εκτακτη αναγκη και ποτε οχι. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καλα ολα αυτα αλλα αν εγω κατεβαινω καθετα ενα δρομο (τα υπολοιπα αμαξια εχουν κανει χωρο και περασει ταπα το ασθενοφορο, ε δεν προλαβαινω να το δω, επισης ΠΑΡΑ πολλα ασθενοφορα δεν ακουγονται ΚΑΘΟΛΟΥ, πρεπει να φτασουν στα 10 μετρα για να τα ακουσεις.
Και ενα λαμπρο παραδειγμα, ξεκιναω απο το φαναρι Λ.Βουλιαγμενης και Αλιμου, με κατευθυνση γλυφαδα, ειναι ασθενοφορο, με φαρουσ χωρις σειρηνες, δεν τρεχει...απλα εχει αναμενους φαρους, πιζουμε στη βαση του Ελληνικου, και παμε σημειωτων μεχρι το φαναρι μετα το ΑΒ Βασιλοπουλο....εκει με το που πρασινιζει αναβει φαρους για να φυγει, δεν αντεξε 3 φαναρια στην κινηση μαλλον.
Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό ...Μπορεί κάποτε να επιχειρήσεις να πείσεις κάποιο δικαστήριο με αυτά τα επιχειρήματα...
Φιλική συμβουλή : μη βάλεις και στοίχημα ότι θα τα καταφέρεις, θα κοστίσει πολύ μάλλον
Μα εδω δεν εχω να πεισω καποιον, απλα τα γεγονοτα λεω.
Τωρα με ποια λογικη για να σωσει μια ζωη ο ασθενοφορατζης διακυνδηνευει να σκοτωσει 1-2-3-4-5 ατομα, δεν το πιανω!
-
εχεις δει,ακουσει πολλα ατυχηματα με ασθενοφορα που τρεχουν για να προλαβουν εναν τραυματια ;
εγω ποτε.
με την λογικη αυτην το ασθενοφορο να πηγαινει οπως ολα τα αμαξια,να περιμενει στα φαναρια,και να φτασει στον τραυματια καμμια ωρα μετα.
μονο που τοτε θα εχει πεθανει.
για αυτο αναβουν φαρους και σειρηνες,για να προειδοποιησουν
καθομαστε μεσα στη νυχτα και λεμε τα αυτονοητα.πραγματα τα οποια ειναι απολυτως λογικα και εφαρμοζωνται σε ολο το κοσμο.
να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε. -
Πραγματικα τοσο καιρο διαβαζω τα ποστ σου....προσπαθω να καταλαβω γιατι παριστανεις τον μ@λακα!
-
για πες μου εσυ πανεξυπνε,
τι μαλακια ειπα στο συγκεκριμενο θεμα;
δεν θελω να κατσω και να ασχοληθω με βρισιες προς αλλα μελη του φορουμ,οπως κανεις εσυ.
μια συζητηση κανουμε.αν δεν μπορεις να κανεις διαλογο,μην μου απαντας. -
Εγω δεν σε ειπα 'πανεξυπνο' ούτε τπτ τετοιο, σε ρωτησα γιατι το παίζεις μαλακ@ς, αν δεν καταλαβαινεις το γιατί μάλλον δεν το παιζεις!
-
αντε παλι.
ε πες μου ρε μεγαλε τι εγραψα για το συγκεκριμενο θεμα,και θεωρησες οτι παριστανω το μαλακα.
πες μου που ειμαι λαθος,αποδειξε το και αν οντως εχεις δικαιο,θα πω οτι οντως ειμαι λαθος.
αλλα μη μου πετας κοσμητικα επιθετα επειδη εχεις αλλη αποψη.
δεν νομιζω να ειναι τετοιο το επιπεδο σου.
εδω μεσα με το που διαφωνουμε με καποιον,τον αρχιζουμε στα γαλλικα.
ωραια. -
Ε μα οταν μου λες να πηγαινουν τα ασθενοφορα κανονικα πισω απο την κινηση τι να σου πω? Αυτο ειπα εγω? Φυσικα και να περνανε με κοκκινο κλπ αλλα, όχι οτι αν περασει εμ κοκκινο φταιει ο χριστιανος που περναγε με πράσσινο γιατι δεν ακουσε την σειρηνα....που μπορει να μην ακουγοτανε η σειρηνα, ή ο διπλα καγκουρας να ακουγε εφη θωδη the greatst hits. Τωρα το επιασες?
-
πραγματικα εχεις πλακα.εχεις πιει τιποτα μηπως;
ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ.
οταν λες γιατι να ριψoκινδυνεψει το ασθενοφορο 1,2,3 και 5 ζωες για να σωσει καποιον,
και σου λεω οτι για να μην ριψοκινδυνεψει αναβει φαρους και βαραει τερμα τις σειρηνες,και σε διασταυρωσεις και φαναρια κοβει ταχυτητα και τις περναει ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ και ΟΧΙ αερα πατερα,
τοτε τι να υποθεσει ο αλλος;
δηλαδη τι πρεπει να κανει στη συγκεκριμενη περιπτωση το ασθενοφορο;
και που εγραψα οτι φταιει ενας κακομοιρος επειδη δεν ακουσε την σειρηνα. φυσικα και δεν φταιει.
ΑΛΛΑ εφοσων οδηγας οφειλεις να ελεγχεις τι γινεται γυρω σου.
εκτος αν πας με παρωπιδες και μαρμελαδα στα αυτια. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ρε συ koutsan, εγω ειμαι σιγουρος για το τι διαβαζω στον ΚΟΚ (που λεει αυτο που ειπα), εσυ μου απαντας με νομολογια που προφανως δεν γνωριζω γιατι δεν ειμαι δικηγορος.
και δεν εχω καμμια μανια με τα νομικα, προσπαθω να ξερω τι ισχυει για να μπορω να απαντησω στον καθε εξυπνακια βλαχομπατσο που το παιζει ο γαμαω πασης ελλαδος.
Κοίτα, σε συμπαθώ πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις βάσει γενικών αρχών ...Φωνάζεις πολύ παραπάνω από όσο μου πάει στο στυλ προσωπικά, αλλά καταλαβαίνω τους λόγους : αδικείσαι...Και μου ανεβάζει κι εμένα την πίεση αυτό όσο δε φαντάζεσαι...Ακόμα και για κάποιον άλλο...
Στο προκείμενο τα πράγματα έχουν όπως στα είπα...Άλλωστε τα περί παραβίασης κόκκινου μόνο στο δικαστήριο θα ανακύψουν αν γίνει ατύχημα οπότε δεν έχεις να απαντήσεις σε κανένα μπάτσο...Πάντως η κοινή λογική εδώ θα θριάμβευε : υπάρχει άμεση ανάγκη + ειδοποιώ με σειρήνες δεν γίνεται να φταίω. Αυτό που λέει ο κοσμάκης δηλ, που δεν έχει διαβάσει το 44 : μη μπλέξεις με ασθενοφόρο etc ή ακόμα και με κρατικό όχημα γενικότερα (για άλλους λόγους)...
Και σου ξαναλέω ότι και τα δικαστήρια να μην είχαν ερμηνεύσει έτσι το 44 πάλι η 'κατάσταση ανάγκης' ή κάτι παρόμοιο που θα σου ξετρύπωνα θα απήλασσε τους μπάτσους και θά έμενες ταπί...Αυτά λοιπόν, φιλικά...
Ωραια...
Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με ποια λογικη θεωρουν οτι η αναγκη στην οποια παει το ασθενοφωρο ειναι ποιο συμαντικη απο την ζωη μου και τη σωματικη μου ακαιρεοτιτα;;;; -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ναι βρε παληκαρι μου,
αλλα παλι δεν βρηκα καπου στον ΚΟΚ να λεει ρητα και συγκεκριμενα,
οτι οταν ενα οχημα εκτακτης αναγκης,π.χ.ασθενοφορο,πυροσβεστικο,εχει αναψει φαρους και βαραει τις σειρηνες και τρεχει οπο πιο γρηγορα μπορει για να προλαβει κατι εκτακτο οπως ειναι ενα ατυχημα με σοβαρα τραυματισμενους,
απαγορευεται να περασει κοκκινο σηματοδοτη.
θα ηταν εντελως παραλογο να απαγορευεται.
και ΔΕΝ απαγορευεται.
δεν εχω δει ΠΟΤΕ,ουτε ελλαδα ουτε εξω,να σταματαει ενα τετοιο οχημα σε μια αντιστοιχη κατασταση,
και να περιμενει στο φαναρι.
απλη λογικη.
αναβει φαρους και σειρηνες και οι υπολοιποι οδηγοι οφειλουν να κανουν χωρο και να περιμενουν στα φαναρια.
αν το κανουν για χαβαλε,αυτο αλλο θεμα.αλλα δεν μπορεις να ξερεις ποτε υπαρχει οντως εκτακτη αναγκη και ποτε οχι.Βασικα ανεφερε απο που προκυπτει.
Συγκεκριμενα, στην προηγουμενη σελιδα.Άρθρο 44, παρ. 2:
2. Aν η ειδoπoίηση για την κίνηση των oχημάτων άμεσης ανάγκης ή
oχημάτων με τα oπoία μεταφέρoνται πρόσωπα, πoυ έχoυν ανάγκη άμεσης
βoήθειας, δίνεται με τις ειδικές συσκευές πρoειδoπoίησης και δεν δημιoυργεί-
ται κίνδυνoς για τoυς λoιπoύς χρήστες της oδoύ oι oδηγoί των oχημάτων αυ-
τών δεν υπoχρεoύνται να τηρήσoυν τις διατάξεις των άρθρων 12 έως 43 τoυ
παρόντoς Kώδικα. Δεν μπoρoύν όμως να διέρχoνται αντίθετα στoυς μoνό-
δρoμoυς ή να μη συμμoρφώνoνται στα σήματα πoυ δίνoυν oι τροχονόμοι.Δεν αναφέρεται κάτι για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη kacey.
Α μπραβο, οι σηματοδοτες ΔΕΝ ειναι μεσα στα 12-43 που μπορουν να μην τηρουν, αρα πρεπει να τα τηρουν τα φαναρια.
kasel
αν υπαρχει αναγκη, πιστεψε με κωλοτουμπες θα κανουμε. Εχω πλακωθει με ολοκληρη Βασ. Σοφιας επειδη δεν αφηναν ασθενοφορο να περασει μεσα στην κινηση. ΑΛΛΑ επειδη ειδικα με ΜΠΑΤΣΟΥΣ, το σκηνικο 'αναβω σειρηνα για να περασω το φαναρι επειδη βαριεμαι την κινηση' παιζει πολυ εντονα οπως εγραψε και ο vaggelis πιο πανω, ασε να ξερουμε τι ισχυει και τι οχι...ε ναι ρε βαγκνερ.
για αυτο αναβουν φαρους και σειρηνες.
για να ειδοποιησουν τους αλλους οδηγους οτι υπαρχει εκτακτη αναγκη,ωστε να κανουν χωρο για να περασουν.
δεν λεει πουθενα οτι δεν επιτρεπεται να περασουν με κοκκινο.
δηλαδη εσυ αν εχεις πρασινο,
και βλεπεις οτι ερχεται ενα ασθενοφορο ας πουμε με της σειρηνες,απο αριστερα η δεξια,
θα περασεις;
μια χαρα επιτρεπεται σε οχηματα εκτακτης αναγκης να περασουν με κοκκινο,ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ.
οι οδηγοι εχουν υποχρεωση να κανουν στην ακρη,και να περιμενουν στο φαναρι,ασχετα αν εχουν πρασινο.
λογικα πραγματα.εδω μου τα χαλας. Δεν υπαρχουν 'λογικα' και 'παραλογα' πραγματα στον νομο, υπαρχει το νομιμο και το μη. Συμφωνα με τον ελληνικο ΚΟΚ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΕ ΦΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ Η ΟΧΙ.
δεν λεει πουθενα οτι δεν επιτρεπεται να περασουν με κοκκινο'.
ο κοκ λεει 'τα οχηματα δεν περνανε με κοκκινο'. Αφου λοιπον δεν λεει πουθενα 'τα ασθενοφορα επιτρεπεται να περναν με κοκκινο', ΔΕΝ εννοειται κατι τετοιο και ΟΥΤΕ χρειαζεται ειδικα διαταξη για να πει οτι ΚΑΙ τα ασθενοφορα δεν περνανε με κοκκινο.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
εχεις δει,ακουσει πολλα ατυχηματα με ασθενοφορα που τρεχουν για να προλαβουν εναν τραυματια ;
εγω ποτε.
με την λογικη αυτην το ασθενοφορο να πηγαινει οπως ολα τα αμαξια,να περιμενει στα φαναρια,και να φτασει στον τραυματια καμμια ωρα μετα.
μονο που τοτε θα εχει πεθανει.
για αυτο αναβουν φαρους και σειρηνες,για να προειδοποιησουν
καθομαστε μεσα στη νυχτα και λεμε τα αυτονοητα.πραγματα τα οποια ειναι απολυτως λογικα και εφαρμοζωνται σε ολο το κοσμο.
να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε.Παλι μπλεκουμε την κοινη λογικη, το γενικοτερο 'καλο' τον ΚΟΚ και την νομοθεσεια....
ΚΟΚ
Δεν επιτρεπεται να περνανε τα κοκκινα και να κινουνται αναποδα σε μονοδρομους.
κοινη λογικη
Τις σειρηνες και τους φαρους τους αναβει για να βλεπουν ολοι οτι υπαρχει αναγκη
Γενικοτερο καλο
Αφου υπαρχει αναγκη, του ανοιγουμε το δρομο οταν κινειται σε οδο με κινηση και του παραχωρουμε προτεραιοτιτα στα φαναρια.
Δικαιοσινη
Δεν φταιει ποτε το ασθενοφορο...Ειναι λιγο
-
Κοφτε το!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
λοιπόν πρέπει να βάλουν μπάρες μπροστά στα φανάρια όπως αυτές στα διόδια και όταν γίνεται κόκκινο να πέφτουν και στο πράσινο να σηκώνονται, και αν είναι χαλασμένα τα φανάρια να μένουν σηκωμένα. Να δούμε μετά ποιος θα τολμάει να περάσει με κόκκινο...απ'το πορτοκαλί θα κοκκαλώνουν όλοι. Α συχτήρ πια με τα ζώα
2 πραγματα θα σου πω.
-Εισαι σε κακοφυμη περιοχη, σταματας στο φαναρι με τις μπαρες και στα καλα καθουμενα βλεπεις οτι απο το αυτοκινητο πισω σου βγαινει καποιος και σου ρχετα με ενα μαχαιρι/ροπαλο/ΑΚ-47... Τι κανεις;;;;;
-Αν μπουν μπαρες τα οχηματα εκτακτης αναγκης πως θα διερχοντε;- Βάζεις όπισθεν και τον πατάς
- Με ειδικό τηλεκοντρόλ που θα χορηγείται μόνο στα οχήματα ανάγκης(τροχαία, άμεσο δράση, ΟΧΙ ασφαλίτικα, ασθενοφόρα, πυροσβεστική και λοιπά κυβερνητικά κατά βούληση)
-
Κύριοι, φτιάχτε ένα θέμα περί ΚΟΚ και αναλύστε το εκεί ΟΚ?
-
Ωραια...
Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με ποια λογικη θεωρουν οτι η αναγκη στην οποια παει το ασθενοφωρο ειναι ποιο συμαντικη απο την ζωη μου και τη σωματικη μου ακαιρεοτιτα;;;;Kοιτα, οπως ερχονται με 1000 και σε βλεπουν, λενε 'ρε συ, αυτος δεν ειναι που θα μας εστελνε Ημια?', 'Ναι, ναι, κεντραρε τον, τον πουστη!'
-
Ωραια...
Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με ποια λογικη θεωρουν οτι η αναγκη στην οποια παει το ασθενοφωρο ειναι ποιο συμαντικη απο την ζωη μου και τη σωματικη μου ακαιρεοτιτα;;;;Αν ομως εχεις καλεσει εσυ το ασθενοφορο....?
-
Ωραια...
Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με ποια λογικη θεωρουν οτι η αναγκη στην οποια παει το ασθενοφωρο ειναι ποιο συμαντικη απο την ζωη μου και τη σωματικη μου ακαιρεοτιτα;;;;Προσπάθησε να καταλάβεις : ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.
Έχουμε ένα ατύχημα, κάποιος λοιπόν πρέπει να φταίει γι αυτό. Αυτόν ψάχνουν τα δικαστήρια.
Έλα τώρα στη θέση του μπάρμπα που είναι στην έδρα. Δεν ξέρει τίποτα για το περιστατικό : ακούει τις 2 πλευρές.
Η 1 = Α) αθενοφόρο με επείγον περιστατικό (ακόμα κι αν δεν ήταν θα το κάνουν)
Β) Σειρήνες και κακό χαμό
Γ) Και καλά πήγαινε όσο προσεκτικά μπορούσε.Η 2 = Α) Μα δεν το άκουσα το ασθενοφόρο
Β) Πήγαινε σφαίρα το ασθενοφόρο Γ) Ούτε καν έκοψε στη διασταύρωση το ασθενφόρο (δηλ όλα προσωπικές απόψεις : εκτιμώ ότι. )Ο μπάρμπας λοιπόν έχει κάποια αντικειμενικά στοιχεία (τα οποία δηλ δεν είναι η γνώμη σου και η γνώμη μου) για το ατύχημα : αυτά είναι οι σειρήνες, το επείγον περιστατικό και το γεγονός ότι ο ίδιος νόμος, ο ΚΟΚ, δίνει το δικαίωμα στο ασθενοφόρο να μη σεβαστεί τις διατάξεις του, πράγμα που σημαίνει ότι 'μεταφέρει' το βάρος της προσοχής στα άλλα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω αντικειμενικά στοιχεία ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι για να πείσεις το μπάρμπα ότι δεν έφταιγες πρέπει να έχεις πάρα πολύ ισχυρά αποδεικτικά ότι ο οδηγός του ασθενοφόρου ήταν SUPER μαλάκας και δε σεβόταν ΤΙΠΟΤΑ...Εσύ είσαι αυτός που κυρίως πρέπει να προσέχεις σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μεταφέρεις αυτό το βάρος στο ασθενοφόρο χρειάζεσαι ισχυρά αποδεικτικξά στοιχεία : ποιά θα είναι έχεις σκεφτεί? Ο δικαστής δεν ήταν μπροστά στο ατύχημα...
Ε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα έχεις τα στοιχεία αυτά και θα ισχυρίζεσαι μόνο εσύ κι ο φίλος σου ότι δεν έφταιγες...Να ξέρεις όλοι αυτό θα ισχυριστούν είτε τους έπαιρνε πιπ@ η γκόμενά τους ενώ οδηγούσαν είτε ήταν συγκεντρωμένοι στην οδήγηση...
Πως να πείσεις το μπάρμπα που δεν ήταν μπροστά ότι δεν φταις εσύ? -
Καταλαβαινω τι λες.
Οτι γινεται διαχωρισμος ευθυνων.
Αλλα δεν το βρησκο λογικο... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ωραια...
Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με ποια λογικη θεωρουν οτι η αναγκη στην οποια παει το ασθενοφωρο ειναι ποιο συμαντικη απο την ζωη μου και τη σωματικη μου ακαιρεοτιτα;;;;Αν ομως εχεις καλεσει εσυ το ασθενοφορο....?
Αμα εχω καλεσει εγω το ασθενοφορο, αποκλειεται να πεσει πανω μου σε διασταυρωση...
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]