-
Στο λίγο ψάξιμο που είχα κάνει παλιά για το ανοιχτό ΤΤ τα πιο απροβληματιστα μηχανικά ήταν τα 150ρια σε σχέση με τα 180 και 225. Επίσης και τα 2κινητα σε σχέση με τα quatro.
Και το άνοιξε κλείσε γινόταν και χειροκίνητα. -
Εξωτερικά και εσωτερικά είναι αυτό που ψάχνω, θεωρώ πως η e46 δεν είναι για την ηλικία μου και το miata δεν μου αρέσει σαν εμφάνιση. Το TT είναι σπορ αυτοκίνητο και περίεργο εμφανισιακά και για αυτό μου αρέσει. Τώρα όσον αφορά άλογα που λέτε και γω για το 150 σκεφτόμουν. Πιο μικρό=χαμηλότερη κατανάλωση, έτσι κι αλλιώς δεν είμαι μουρλαμένος για να τρέχω απλά καμιά φορά μπορεί να ανοίξω λίγο παραπάνω στις κ*ύλες μου. Θέλω ένα αμάξι να κινούμαι που να είναι όμορφο και να ταιριάζει στα γούστα μου όχι ντε και καλά να έχει γκάζι. Ωστόσο για το αέριο δεν πρόκειται αν πάρω αυτό το αμάξι να μην βάλω αέριο γιατί να συντηρώ αμάξι και με ακριβό σέρβις και με ακριβούτσικες βενζίνες δεν παίζει. Η θα ακυρωθεί εντελώς σαν επιλογή το ΤΤ ή θα μπει αέριο.
-
Ο χρήστης Tsivri έγραψε:
Έβαζα λεφτά από την δουλειά μου για κάνα 2 χρόνια και μάζεψα γύρω στα 7 χιλιάρικα ....Η δουλειά αυτή συνεχίζει να υπάρχει?
-
Barman είμαι, καλοκαίρια δουλεύω φουλ σεζόν αλλά χειμώνα περιστασιακά μεροκάματα λόγω σχολής.
-
Σε ρωτάει γιατί γενικά ένα αυτοκίνητο ζητάει πόσο μάλλον ένα παλιό μεταχειρισμένο και μάλιστα με 150 άλογα. Σκέψου ότι μετά την αγορά θέλεις άλλο ένα 500αρικο για γενικό σέρβις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σαν στήσιμο είναι ωραίο αυτοκίνητο πατάει πολύ καλά
Το πρώτο ΤΤ; Το έλεγες και σκοτώστρα... https://www.nytimes.com/2000/02/20/auto ... eaths.html
Το ψιλοδιόρθωσαν μετά, αλλά ποτέ δεν έγινε καλό οδηγικά.Προσωπικά δεν θα έβαζα αέριο σε κανένα αυτοκίνητο, παίζεις με τις πιθανότητες να το πάρεις στο χέρι.
Ένα Miata πάντως θα ήταν πιο σίγουρη (και διασκεδαστική) επιλογή, αν και δεν έχει το γκάζι του ΤΤ. Να έβλεπες και καμιά SLK, που έχει και το πλεονέκτημα της σκληρής οροφής;
Εγω ειχα την εντύπωση ότι κλασσικά δν εστριβαν ποτέ και εφευγαν απλα ευθεία όπως τα υπόλοιπα audi
Το ESP πάντως είναι must, ειδικά σε αυτοκίνητα που δν φημιζονται για τις ομαλες αντιδράσεις τους. -
Ο χρήστης Tsivri έγραψε:
Barman είμαι, καλοκαίρια δουλεύω φουλ σεζόν αλλά χειμώνα περιστασιακά μεροκάματα λόγω σχολής.Σκεψου τακτικο σερβις +συμμαζεμα και διάφορα εκτακτα.Εξαρταται και τι θες απο το αμαξι, αλλοι δν αφηνουν σινεμπλοκ , μπαλακια, τοπμαουντ φθαρμενα και αλλοι απλά τα αγνοούν. Με 200.000 χιλιόμετρα είναι η ώρα ολων αυτων.
Υπάρχουν Ε46 σ αυτα τα χρήματα.... όπλα + στοχεύεις σε άλλο, πιο ποιοτικο target group γυναικών -
Πάντως εγώ που πήρα ένα mx5 nc με λίγα παραπάνω χρήματα και απίστευτο τρέξιμο (απέκλεισα 26 αυτοκίνητα, όχι απαραίτητα γιατί ήταν κακά αλλά γιατί οι ιδιοκτήτες έκρυβαν πραγματάκια.....) έχω περάσει 4 χρόνια ευτυχίας. Απόλυτης ευτυχίας, οδηγικής απόλαυσης με γκάζι που δεν σκοτώνει αλλά σε κλειστές διαδρομές και με υψηλές στροφές , πάει.....πάει σε βαθμό που εντυπωσιάζεται φίλος με S2k. Το πήρα από καλή, πραγματικά καλή μάντρα (stock center ) και στον χρόνο άλλαξα προληπτικά μόνο την μπαταρία , γιατί είχε ακόμη την εργοστασιακή απίστευτη Panasonic ! Στον τρίτο χρόνο άλλαξα λάστιχα και όλα τα ζουμιά και φίλτρα (εξαιρώ τα λάδια μηχανής που αλλάζονται κάθε χρόνο) . Θεϊκή επιλογή......
Είναι σκοτώστρα? Όχι.....και ας μην έχει ESP.....είναι επικίνδυνο ναι στην βροχή και σε γλιστερό οδόστρωμα φεύγει το πίσω μέρος από την πρώτη έως την Τρίτη ταχύτητα. Είναι απολαυστικό? Ναιιιιιιιιιι
Καίει? Τα κερατά του.......αλλά δεν με νοιάζει είναι το τρίτο αμάξι με δυο ντίζελ για κάθε μέρα.
Ξανασκέψου τα και παρτο αλλιώς.....´φιλικα.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Με τα λεφτα τα 7κ που μαζεψες , στοχευεις να κανεις μια 'αγορα του αιωνα' γιατι καπως ετσι θες να πιστευεις οτι θα κανεις αρκει να εχει επανω στο καπω 4 κυκλους. Σου αρεσει πολυ και καλα κανεις και σου αρεσει .Αλλα μοτερ 15ετιας με αεριο επανω που δεν ξερεις τι σοι προγραμματισμο εχει ή ποσες φορες εβγαλε προβλημα μεχρι να δουλεψει καπως σωστα + οι προηγουμενοι κατοχοι , κατοχος δεν ξερουμε ποσο μερακλης ηταν στα service απλα σε οδηγει στο να το κοιτας καλυτερα απο το car.Εχει αυτοκινητα εκει εξω μπολικα μπολικα να κανεις την δουλεια σου και τα γουστα σου να βγαλεις.
Φιλικα.
-
Απλά αυτό το αμάξι είναι κάτι που το ήθελα πολύ και το budget μου δεν πάει για παραπάνω ρε φίλε τι να κάνω. Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν το πάρω να το πάρω από ιδιώτη ή από μάντρα και τι να προσέξω?
-
Ο χρήστης Tsivri έγραψε:
Απλά αυτό το αμάξι είναι κάτι που το ήθελα πολύ και το budget μου δεν πάει για παραπάνω ρε φίλε τι να κάνω. Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν το πάρω να το πάρω από ιδιώτη ή από μάντρα και τι να προσέξω?Είναι πολλών χρόνων αμαξι,και οι ιδιώτες δεν είναι καλύτεροι. Γενικά όπως σου είπε και ο Dasimo η φάση θέλει τρέξιμο και πολλές απορρίψεις απο ανθρωπο που ξέρει 5 πράγματα απο αυτοκίνητα, διαφορετικά το ρίχνεις Τζόκερ.
Η w202 έχει 480.000 χιλιόμετρα, αν ημουν ανηθικος, γυρνουσα χιλιόμετρα γυρω στα 180.000 την εβαζα στο γκαραζ και λογω εμφάνισης την πωλουσα σαν τρομερα προσεγμενο αυτοκίνητο.+υγραεριο που θέλει ο λαός παρακαλώ!!! Τεσπα αν δεν ασχολείσαι με τα αυτοκίνητα , παρε κανεναν με βασικες γνώσεις να δείτε και τα αυτοκίνητα και τους ιδιοκτήτες τους, απο συνομιλικο κτλ. Μακριά! -
Aν σου αρέσει αυτό θα πάρεις, απλά θα κοιτάξεις να είναι όσο πιο συμμαζεμένο γίνεται και χωρίς αέριο (το βάζεις εσύ μετά). Θα ήταν προτιμότερο να επιλέξεις ιδιώτη και να είναι το πολύ δεύτερο χέρι (εσύ ο 3ος ιδιοκτήτης δηλαδή).
-
Εγω πιστευω οτι δεν θα αντεξεις να το συντηρεις στο τελος. Δεν ειναι να εχεις τσιμα τσιμα τα χρηματα να το παρεις. Θα θελει κανα 500-1000ρικο αρχικα +οτι μπορει να βγαλει.
-
Ή περιμένεις να μαζέψεις λίγα ακόμα στην άκρη.
-
Για να ελέγξω αν τα χιλιόμετρα που γράφει πάνω είναι αληθινά πρέπει να ανοιχτεί η μηχανή?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Απλά αυτό το αμάξι είναι κάτι που το ήθελα πολύ και το budget μου δεν πάει για παραπάνω ρε φίλε τι να κάνω. Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν το πάρω να το πάρω από ιδιώτη ή από μάντρα και τι να προσέξω?
Είναι πολλών χρόνων αμαξι,και οι ιδιώτες δεν είναι καλύτεροι. Γενικά όπως σου είπε και ο Dasimo η φάση θέλει τρέξιμο και πολλές απορρίψεις απο ανθρωπο που ξέρει 5 πράγματα απο αυτοκίνητα, διαφορετικά το ρίχνεις Τζόκερ.
Η w202 έχει 480.000 χιλιόμετρα, αν ημουν ανηθικος, γυρνουσα χιλιόμετρα γυρω στα 180.000 την εβαζα στο γκαραζ και λογω εμφάνισης την πωλουσα σαν τρομερα προσεγμενο αυτοκίνητο.+υγραεριο που θέλει ο λαός παρακαλώ!!! Τεσπα αν δεν ασχολείσαι με τα αυτοκίνητα , παρε κανεναν με βασικες γνώσεις να δείτε και τα αυτοκίνητα και τους ιδιοκτήτες τους, απο συνομιλικο κτλ. Μακριά!Δεν είναι από 15ετίας μέχρι 20ετίας; Το 1998 κυκλοφόρησε; Οι μάντρες από ιδιώτες τα παίρνουν...Το συγκεκριμένο κατά τη γνώμη μου, είναι να το αγοράσει κάποιος που έχει χοντρό πορτοφόλι, να το πάει στο συνεργείο να ανοίξει τον κινητήρα και να γίνει γενική επισκευή. Να κοιτάξουν σύστημα διεύθυνσης, αναρτήσεις κλπ. Να δούνε μέσα το σαλόνι σε τι κατάσταση είναι και αν χρειάζεται και ένα βάψιμο να γίνει και αυτό.
Είναι αυτοκίνητο πλέον για κάποιον που θέλει να ρίξει χρήμα. Αλλά και να μην θέλει, θα το ρίξει μετά από τόσα χρόνια κυκλοφορίας. Για εμένα τέτοια αυτοκίνητα αν δεν τα πάρεις καινούργια όπως πήρε την W202 AMG ο φίλος ποιο πάνω, το κάνεις καινούργιο. Πρόσεξε μην φτάσεις να το κοιτάς γιατί δεν θα μπορείς να το συντηρήσεις....
Δεν μπορείς να δεις αν είναι αληθινά τα χιλιόμετρα αν το αμάξι δεν συντηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στην αντιπροσωπεία. Ένας τρόπος για να πάρεις μία άποψη για την κατάσταση του κινητήρα είναι να μετρηθεί η συμπίεση. -
Αν τελικά πάρεις το ΤΤ και οχι απλά ενα άλλο 'καλύτερο' σπορ αυτοκίνητο αλλά να μην έχει την πολυτέλεια του κάμπριο να σου πω και τα έξοδα όπου έχεις να υπολογίσεις έξτρα μετά την αγορά.
Τουλάχιστον ενα καλό σέρβις, θες επίσης φρένα, λάδια, φίλτρα καμπίνας, ανακύκλωση κλιματισμού, μπαλακια.
Επίσης να ξέρεις πως στα 200κ τα μοτερ αυτά σίγουρα έχουν φάει πολύ ξύλο οπότε να σκέφτεσαι και κάνα 1500ρι στη καλύτερη για ελατήρια, φλατζες κτλ.
Μιας που το είχε ο αδελφός μου να ξέρεις καίει ακόμα και το 150ρι, επίσης κόβουν συνέχεια φούσκες, κάποια στιγμή θα σου κολλήσει το κομπρεσέρ του κλιματισμού οπότε μιλάμε για 1000€ ακόμα για (Κομπρεσερ, ψυγείο, φίλτρο ξηραντηρα, βαλβίδες εξατμιστιρα ).
Να συνεχίσω;Εγώ θα λεγα να κοιτάξεις και κάτι άλλο.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, δούλευα και γω στην ηλικία σου μπαρ και ήθελα να 'φαίνομαι' αλλά τότε περνάμε και 80-120€ νυχτοκαματο...Πάντως υπάρχουν σπορ αμαξακια καλύτερή γκ...παγίδα
-
Πολλα και τα παγια εξοδα ειναι ομως. Μονο τα τελη πανε στα 320 + ασφαλεια ++. Εσυ εχεις αμαξι και θες ενα πιο μουρατο, η θελεις ενα που να τα συνδιαζει ολα;
-
Σχεδον καθε μεταχειρισμενο ειναι συμφερουσα αγορα αλλα καθε μεταχειρισμενο θα ζητησει λεφτα,απο πολλα εως λιγα.
Θα κανεις εναν ελεγχο αντιπροσωπεια ή απο μια εξειδικευμενη εταιρεια που ειναι και στο διαδικτυο,μικρο το κοστος.Θα παρεις με ~5 χιλιαδες ενα αυτοκινητο που εκανε εως και 50 χιλιαδες νομιζω,ξεκινας και τελειωνεις κερδισμενος,ομως αν πρεπει να ριξεις πχ 2-3 χιλιαρικα γι επισκευες,θα πρεπει να τα εχεις,καθως και για ασφαλειες και τελη κυκλοφοριας.
Εναλλακτικα,το αγοραζεις,το κρατας οσο παει,εφοσον δεν βγαλει σοβαρη βλαβη,και σε 12 μηνες το πουλας σχεδον στην ιδια τιμη που το αγορασες.
-
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Πάντως υπάρχουν σπορ αμαξακια καλύτερή γκ...παγίδα
Εν τω μεταξύ επικρατεί η άποψη ότι τα σπορ και κάμπριο είναι μ@@νοπαγίδες. Ισχύει ως ένα βαθμό και το βλέπω και με το ΜΧ5 αλλά τα πιο επίμονα και καθόλου διακριτικά κοζαρίσματα μου τα κάνουν με το 308
Audi TT Mk1 Forum