-
Χάπι, δεν λες τίποτα. Ισχυρά παραισθησιογόνα!!!
-
Κουμπιά και λιβανια
-
Έβλεπα εδώ και καιρό τον τίτλο του θέματος αλλά δεν άνοιξα να διαβάσω... τελικά είναι χειρότερο απ όσο φανταζόμουν.
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θυμάμαι να τα ακούω αυτά στα θρησκευτικά στο Δημοτικό και να είμαι κάπως έτσι: Μικρός είμαι, όχι καθυστερημένος, σκεφτόμουν!!!Κι εγώ που δεν είχα ακούσει ποτέ για το χριστιανισμό στο σπίτι, είχα πάθει πλάκα με τα υπόλοιπα παιδιά που ήξεραν
τα παραμύθια που μας έλεγε η δασκάλα. Είχε σχεδόν σοκαριστεί που δεν είχα ιδέα. -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Έβλεπα εδώ και καιρό τον τίτλο του θέματος αλλά δεν άνοιξα να διαβάσω... τελικά είναι χειρότερο απ όσο φανταζόμουν.Θυμάμαι να τα ακούω αυτά στα θρησκευτικά στο Δημοτικό και να είμαι κάπως έτσι: Μικρός είμαι, όχι καθυστερημένος, σκεφτόμουν!!!
Κι εγώ που δεν είχα ακούσει ποτέ για το χριστιανισμό στο σπίτι, είχα πάθει πλάκα με τα υπόλοιπα παιδιά που ήξεραν
τα παραμύθια που μας έλεγε η δασκάλα. Είχε σχεδόν σοκαριστεί που δεν είχα ιδέα.το απαραδεκτο ειναι οτι επι χρονια αναγκαζομασταν να μαθαινουμε τα ιδια και τα ιδια παραμυθια...
κατα το...'επαναληψις, μητηρ πασης μααθησεως'
φθασαμε να ξερουμε καλυτερα την εβραϊκη μυθολογια απο την ελληνικη
μια δασκαλα απαιτουσε να μαθουμε απ' εξω το σοϊ του αβρααμ...παντως θα διαφωνησω με τον vasillis για ενα ακομη λογο....εξελιξη υπαρχει και μαλιστα στο εθνος του οποιου υποστηριζει με απυθμενο φανατισμο την μυθολογια του...απο βοσκοι, ψαραδες και σκλαβοι των αιγυπτιων εξελιχθηκαν στο πλουσιοτερο λομπυ της υφηλιου...
-
Ο χρήστης Vassilis_1 έγραψε:
Φίλε Χρήστο, όχι απόδειξη, αλλά αποδείξεις ολοζώντανες έχουν παρατεθεί και εδώ
viewtopic.php?f=13&t=24140&start=615#p2889142
Αλλά επειδή άλλες φορές δεν είχα κάνει μια βασική επισήμανση, θεωρώ απαραίτητο να την κάνω τώρα.
Αγαπητέ Χρήστο μην έχεις απαίτηση να δεις αυτές τις αποδείξεις ενώ έχεις κλειστά τα μάτια.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τα έχεις ανοικτά. Πρόσεξέ με και όλα θα πάνε καλά.Απαραίτητη προϋπόθεση για να χαρακτηρίζουμε κάτι ως 'απόδειξη' αγαπητέ Βασίλη, είναι να είναι αναμφισβήτητη. Όταν ας πούμε βρίσκω τα δακτυλικά σου αποτυπώματα ή γενετικό υλικό σου σε ένα μέρος, αυτό είναι απόδειξη ότι ήσουν εκεί. Όταν μελετάω τις ραβδώσεις πάνω στην βολίδα που αφαίρεσα από ένα πτώμα και ταιριάζουν απόλυτα με αυτές ενός συγκεκριμένου πιστολιού, ξέρω ότι χωρίς καμία αμφιβολία έχω βρει το όπλο του εγκλήματος. Όταν μετράω το redshift των πιο μακρινών γαλαξιών που μπορούν να δουν τα πιο δυνατά μας τηλεσκόπια μπορώ να καθορίσω την ταχύτητα με την οποία αυτά απομακρύνονται από εμάς και ως συνέπεια την ηλικία του σύμπαντος. Αυτά είναι πράγματα που δεν χωρούν αμφισβήτηση.
Αυτά που είναι γραμμένα στο ιερό σου βιβλίο είναι ένα ενδιαφέρον -αλλά ιδιαίτερα βίαιο και διεστραμμένο- παραμυθάκι και δεν αντέχουν σοβαρής κριτικής. Ο παντοδύναμος Θεός έκανε το σύμπαν σε 6 μέρες, και παρόλο που ήταν παντοδύναμος, κουράστηκε και έπρεπε να ξεκουραστεί μια μέρα. Έφτιαξε τον Αδάμ, του ξερίζωσε το ένα πλευρό και από αυτό έφτιαξε την Εύα. Τους αγαπάει σαν παιδιά του και τους δίνει εντολή να κάνουν έρωτα με... τα παιδιά τους για να διαιωνιστεί το γένος (προφανώς ήταν εύκολο να φτιάξει το σύμπαν σε 6 μέρες αλλά πολύ δύσκολο να φτιάξει 5-6 ξεχωριστά ζευγάρια), αλλά τον χαλάει τόσο πολύ που έφαγαν ένα συγκεκριμένο φρούτο (big fucking deal κιόλας), που τους διώχνει για πάντα από την κήπο χωρίς να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.
Το παραμυθάκι συνεχίζει εξίσου ενδιαφέρον. Ο πανάγαθος και φιλεύσπλαχνος Θεούλης πνίγει όλη την οικουμένη -εκτός από τον Νώε και το σόι του σε ένα τεράστιο κατακλυσμό. Του λέει όμως να πάρει μαζί του ένα ζευγάρι από όλα τα ζώα στο σκάφος του. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι υπάρχουν από 7,4 έως 9 εκατομμύρια είδη πλασμάτων πάνω στην γη και ο Νώε φυσικά βρήκε 2 από όλα. ακόμα και από αυτά που ζούσαν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά του. Το ότι τα μισά από αυτά περίπου είναι σαρκοφάγα και προφανώς θα έτρωγαν τα υπόλοιπα δεν μας απασχολεί.
Ο καλός Θεούλης παίρνει έναν από τους πιο ευσεβείς ανθρώπους εν ζωή, τον Αβραάμ και του ζητάει να... σφάξει το παιδί του σαν αρνί για να τον δοκιμάσει (τώρα τι παντογνώστης ήταν αν δεν ήξερε από πριν ότι θα το κάνει...). Και ο Αβραάμ το κάνει.
Αλήθεια, κύριε Βασίλη, αν για κάποιο λόγο που μόνο ο Θεός ξέρει (άγνωσται αι βουλαί του) σας ψιθύριζε το βράδυ να σκοτώσετε το παιδί σας, θα το κάνατε; ή θα παίρνατε ένα lexotanil και την άλλη μέρα θα κλείνατε ραντεβού με ψυχίατρο;
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όπως λοιπόν εσύ βρίσκεις διασκεδαστικό όταν ένας μουσουλμάνος σου λέει ότι υπάρχει ένας μόνο θεός -ο Αλλάχ- και ότι ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του, ακριβώς γιατί ξέρεις ότι είναι σαχλαμάρες, έτσι και εμείς βρίσκουμε διασκεδαστικο όταν προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο κόσμος ξεκίνησε 7500 χρόνια πριν όταν ο υποτιθέμενος θεός πήρε χώμα το φύσηξε και έκανε τον Αδάμ, (...)Ελαφρώς άστοχο παράδειγμα, αφού υπάρχει περίπτωση ο μουσουλμάνος να έχει δίκιο, ενώ ο Vassilis_1 είναι αντικειμενικά και τεκμηριωμένα λάθος για τη δημιουργία της Γης.
-
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
...φθασαμε να ξερουμε καλυτερα την εβραϊκη μυθολογια απο την ελληνικη...Αυτό είναι που με εκνευρίζει πιο πολύ με τον Χριστιανισμό...πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουμε πάρει παραμάσχαλα ένα εβραϊκό παραμύθι και το ακολουθούμε πιστά....
-
Πάντως σαφώς και ο Βασσίληςενα ΔΕΝ είναι Ορθόδοξος, είναι Ευαγγελιστης. Ότι όμως και να είναι θα ήθελα να μάθω γιατί η τελειότητα του ανθρώπου (το δέχομαι χάριν συζήτησης) οδηγεί στην αποδοχή της ύπαρξης του Χριστιανικού Θεού και όχι του Αλλάχ ή του Μεγάλου Μανιτού.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πάντως σαφώς και ο Βασσίληςενα ΔΕΝ είναι Ορθόδοξος, είναι Ευαγγελιστης. Ότι όμως και να είναι θα ήθελα να μάθω γιατί η τελειότητα του ανθρώπου (το δέχομαι χάριν συζήτησης) οδηγεί στην αποδοχή της ύπαρξης του Χριστιανικού Θεού και όχι του Αλλάχ ή του Μεγάλου Μανιτού.γιατι οι αλλοι εχουν αυτοκινητα με αθηναϊκες πινακιδες....
-
Φίλε Χρήστο, όχι απόδειξη, αλλά αποδείξεις ολοζώντανες έχουν παρατεθεί και εδώ
viewtopic.php?f=13&t=24140&start=615#p2889142
Αλλά επειδή άλλες φορές δεν είχα κάνει μια βασική επισήμανση, θεωρώ απαραίτητο να την κάνω τώρα.
Αγαπητέ Χρήστο μην έχεις απαίτηση να δεις αυτές τις αποδείξεις ενώ έχεις κλειστά τα μάτια.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τα έχεις ανοικτά. Πρόσεξέ με και όλα θα πάνε καλά.Όταν μετράω το redshift των πιο μακρινών γαλαξιών που μπορούν να δουν τα πιο δυνατά μας τηλεσκόπια
μπορώ να καθορίσω την ταχύτητα με την οποία αυτά απομακρύνονται από εμάς και ως συνέπεια την ηλικία του σύμπαντος.
Αυτά είναι πράγματα που δεν χωρούν αμφισβήτηση.Και όμως το παρακάτω κείμενο αποδεικνύει ότι σε αυτά τα πράγματα χωρούν και παραχωρούν, όχι μόνο αμφισβήτηση
αλλά αμφισβητήσεις επί αμφισβητήσεων.Σε προηγούμενες εκτιμήσεις, η ηλικία του Σύμπαντος υπολογιζόταν… Το 1997… στα 15 δισεκατομμύρια χρόνια.
Αυτή η εκτίμηση περιπλέχθηκε τα τελευταία χρόνια όταν οι αστρονόμοι…
υπολόγισαν την ηλικία του Σύμπαντος, περίπου στα 13 με 14 δισεκατομμύρια χρόνιαΣύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα αγαπητέ Χρήστο, μετά την παρέλευση 96 ετών, τα 13 δισεκατομμύρια χρόνια,
μπορεί να μειωθούν στο 1 δισεκατομμύριο χρόνια, και έπεται η συνεχής καθοδική πορεία,
σχετικά με τα χρονολογικά καραγκιοζλίκια των σκοταδιστών.Μα εκείνο που με κάνει και απορώ είναι το εξής:
Γιατί επί τέλους δεν παίρνουν μια μαργαρίτα να μαδήσουν και όπου κάτσει αδελφέ;;;!!!ΥΓ.
Επειδή εσφαλμένα υπολογίστηκε από ένα φίλο το Θρήσκευμά μου.
Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ακολουθώ το νέο ημερολόγιο. -
Ο χρήστης Vassilis_1 έγραψε:
Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα αγαπητέ Χρήστο, μετά την παρέλευση 96 ετών, τα 13 δισεκατομμύρια χρόνια,
μπορεί να μειωθούν στο 1 δισεκατομμύριο χρόνια, και έπεται η συνεχής καθοδική πορεία,
σχετικά με τα χρονολογικά καραγκιοζλίκια των σκοταδιστών.Με ποιά επαγωγική λογική βγαίνει αυτή η μπούρδα; Από τα 13 δις ως τα 7000 χρόνια του εβραϊκού παραμυθιού υπάρχει ένα χάσμα τόσο μεγάλο που μέχρι και εσύ θα έπρεπε να μπορείς να το καταλάβεις.
Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ακολουθώ το νέο ημερολόγιο.
Τον παλιό σκοταδισμό ακολουθείς αλλά τέσπα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα αγαπητέ Χρήστο, μετά την παρέλευση 96 ετών, τα 13 δισεκατομμύρια χρόνια,
σχετικά με τα χρονολογικά καραγκιοζλίκια των σκοταδιστών.Με ποιά επαγωγική λογική βγαίνει αυτή η μπούρδα; Από τα 13 δις ως τα 7000 χρόνια του εβραϊκού παραμυθιού υπάρχει ένα χάσμα τόσο μεγάλο που μέχρι και εσύ θα έπρεπε να μπορείς να το καταλάβεις.
Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ακολουθώ το νέο ημερολόγιο.
Τον παλιό σκοταδισμό ακολουθείς αλλά τέσπα...
σαν το χρεος της ελλαδας ενα πραγμα
-
Ok, ας το απλοποιήσουμε λίγο για να το καταλάβεις. Έχουμε ένα βαρέλι γεμάτο νερό και μας ζητάνε να υπολογίσουμε πόσα λίτρα περιέχει. Εγώ βάζω κάτω χαρτί και μολύβι, μετράω από δω, ζυγίζω από εκεί, και βγάζω ως αποτέλεσμα 100 λίτρα. Εσύ διαβάζεις την βίβλο, και μου λες με σιγουριά -και χωρίς να παρατηρήσεις καν το γεμάτο βαρέλι- ότι περιέχει... 3,5 λίτρα.
Μετά από λίγο, συνειδητοποιώ ότι είχα κάνει ένα λάθος στις πράξεις . Τα λίτρα δεν είναι 100, αλλά 92. Για να το αποδείξω, αλλά και να σιγουρευτώ, δείχνω τους υπολογισμούς και σε άλλους ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν πράξεις και τους ζητάω να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν το αποτέλεσμα. Μόλις το σιγουρέψουμε, βγάζουμε μια ανακοίνωση: 'Μετρήσαμε το τάδε βαρέλι με τον δείνα τρόπο και βρήκαμε ότι περιέχει 92 λίτρα'. Και ξέρεις κάτι; Αν αύριο κάποιος μας αποδείξει ότι μέσα στους αρμούς το βαρέλι μπορεί να χωρέσει άλλο ένα λίτρο, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να βγούμε και να ανακοινώσουμε ότι είχαμε κάνει λάθος και τα λίτρα τελικά είναι 93.
Έτσι λειτουργεί η επιστήμη κύριε Βασίλη μας.Εσύ επιμένεις στα 3,5 λίτρα. Όχι γιατί μέτρησες το βαρέλι, αλλά γιατί έτσι λέει στην βίβλο. Το βλέπεις και μόνος σου ότι δεν μπορεί να είναι έτσι, δεν συμφωνούν με αυτό ούτε τα νούμερα, ούτε η οπτική παρατήρηση, ούτε η κοινή λογική (τουλάχιστον 14 εκατομμύρια πλάσματα μέσα στην κιβωτό; Really, Βασίλη, το πιστεύεις πραγματικά αυτό; ) αλλά επιμένεις ότι έτσι είναι γιατί το διάβασες σε ένα και μοναδικό βιβλίο που δέχεσαι ως θέσφατο.
Αλήθεια όμως, το έχω απορία:
Αν για κάποιο λόγο που μόνο ο Θεός ξέρει (άγνωσται αι βουλαί του) σου ψιθύριζε το βράδυ να σκοτώσεις το παιδί σου, όπως έκανε στον Αβραάμ, για να σε δοκιμάσει, θα το έκανες; Ή θα έπαιρνες ένα lexotanil και την άλλη μέρα θα έκλεινες επειγόντως ραντεβού με ψυχίατρο; -
Που βρήκες γραμμένο Χρήστο Λάππα ότι η εκκλησία δέχεται a priori την επιστήμη ?
Πάντα την κυνηγούσε ειδικά στον μεσαίωνα ( εννοώ την εκκλησία γενικά ) γιατί μπορούσε να καταρρίψη με αποδείξεις τις ανόητες δοξασίες ( είναι άλλο να πιστεύεις στο θεό και μέχρι εκεί, και άλλο να σε σέρνουν από τη μύτη επιβάλλοντας σου εντολές που είναι προς ώφελος της εκκλησίας ΤΟΥΣ ) και ειδικά η Καθολική και Ευαγγελική που χωρίς να το λέει, το εννοεί με τις πράξεις της, πως αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εναντίον μας. -
στην κιβωτό γιατί δε βάλανε και τα δέντρα και φυτά μέσα; αυτά πως γλίτωσαν;
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
στην κιβωτό γιατί δε βάλανε και τα δέντρα και φυτά μέσα; αυτά πως γλίτωσαν;Πολλά ρωτάς!!!
-
Οι χριστιανοί ορθόδοξοι δε δέχονται τη βίβλο κατά γράμμα γιου νόου. Ουτε λένε ψεμματάκια
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
στην κιβωτό γιατί δε βάλανε και τα δέντρα και φυτά μέσα; αυτά πως γλίτωσαν;Αυτο καταρριπτεται ευκολα, ειχαν παρει σπορους + οτι ο κατακλυσμος δε 'σκοτωνει' απαραιτητα τα φυτα και δεντρα κλπ. Μολις την εκαναν τα νερα, βγηκε ο ηλιος, μια χαρα.
τα ψαρια πως τα πηρε πες μου, ειχε ενυδρεια στην κιβωτο?
Περί εξέλιξης των ειδών...[Διάσπαση]