-
Οχι,δεν εννοω χρηματικα!Εννοω αν πιστευετε οτι αξιζαν τα παραπανω χρηματα για την πληρη εμπλοκη απ'το να κανεις απλα το κεφι σου σε GTCC ή διαφορα track-days...
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Εσύ περιμένεις από το χόμπυ σου/τρέλα σου να αποκομίσεις υλικό ώφελος;; .....
-
Μητσο ειναι αλλη φαση οι αγωνες ρε...
Οπως ειπαν και τα παιδια πολυ σωστα,αν ξεπερασεις το ηλιθιο συναισθημα του οτι 'Αν δεν παρω κυπελλο,δεν αξιζει...' τοτε θα δεις οτι ειναι εντελως διαφορετικη φαση.
Και εγω(παρολο που μου αρεζαν οι αγωνες) μεχρι να κατσω συνοδηγος ειχα μια γενικη εικονα του τι ειναι αγωνας,οταν ομως εκατσα και ειδα **ακομα και απο την θεση του συνοδηγου **τα πραγματα σε πληροφορω οτι δεν εχει καμια απολυτως σχεση με αυτο που βλεπεις απο εξω.Για αυτο μπηκα και στο tripακι του να κανω αυτο που σου ειπα πριν.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
To πλεονεκτημα ειναι η συμμετοχη σε πραγματικους αγωνες (το GTCC -θεσμικα παντα, οχι επι της ουσιας πλεον και μπραβο σε οσους προσπαθουν γι' αυτη την ιστορια- ειναι ενα πρωταθλημα 5X5 και οι αγωνες ειναι ενα κανονικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου -την κατηγορια δεν την ονομαζω μη με δειρετε/σιγουρα δεν ειναι Α' Εθνικη παντως- )Το μεγαλο λαθος ειναι το εξης και αυτο αποτρεπει τον ελληναρα τον μαγκα, τον ιστορια και τον 'αουα': Θελει μονο να κερδισει. Οποτε βλεπει οτι θελει -προφανως- αρκετο χρημα και λεει 'που να τρεχουμε τωρα μωρε, αμα δεν εχει κυπελλακι'. Ετσι τρεχουμε αυτοι που τρεχουμε και ακουμε και τα σχολιανα μας απο πανω απο οσους μας βλεπουν. Βλεπετε, ειδικα η πιστα ξεβρακωνει γιατι οι διαφορες φαινονται με γυμνο ματι. Και εγω οσο ετρεχα με το ΙΧ μου στα Μεγαρα/Σερρες ολα μια χαρα, τωρα ομως μονο λαστιχιες στην οροφη δεν μου αφηνουν οσοι με προσπερνουν...Εκει ομως θελει να πεισμωσεις, να παρεις (αν μπορεις) τα πραγματα που θα βελτιωσουν την ανταγωνιστικοτητα σου και να επιμεινεις μεχρι να δικαιωθεις...
ΥΓ: +1 στον Go_For_Pole
Μέχρι τώρα δεν είχα συμμετάσχει στη συζήτηση (άλλωστε τι δουλειά έχει 'ένας GTCCάς' με τους αγώνες ταχύτητες) αλλά μιας και παρακολουθώ από κοντά τον χώρο λόγω και φίλων που συμμετέχουν (κοσιάβελος, λεοντόπουλος, Jimmys, Παυλίδης) και θα ήθελα κάποτε να μπορώ να πάρω και εγώ μέρος, πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω στη συζήτηση.
Στο παραπάνω μήνυμα του φίλου (από το tarmac) johndelta πιστεύω ότι υπάρχει μία σωστή παραβολή των δύο είδη αγώνων με την A' και το 5x5. Για μένα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με το επίπεδο αλλά και με την ατμόσφαιρα. Και αυτό γιατί οι εμπειριίες μου έχουν δείξει ότι στους αγώνες ταχύτητας υπάρχουν οι κόντρες, διαπλοκές, παγαπωντιές κ.λ.π που υπάρχουν και στην A' εθνική ενώ στα GTCC υπάρχει η ατμόσφαιρα ενός 5x5, δηλαδή χαβαλές, πραγματική ευγενή άμμιλα, αληλοβοήθεια μεταξύ συμετοχόντων, κ.λ.π.Οσο αφορά τις κούπες που πραγματικά στην ελλάδα όλοι θέλουν από μία, και συμφωνώ, να πώ π.χ. ότι στην κατηγορία E στο GTCC όπου είναι από 1400-1600 κυβικά, παρόλο που έαν δεν έχεις 106 ή saxo δεν έχεις ουσιαστικά ελπίδα ούτε για δεκάδα και ενώ στα 3 κύπελλα εμφανίζονται 3-4 συγκεκριμένα άτομα, παρόλα αυτά η κατηγορία έχει τις περισσότερες συμμετοχές (35-40) ανά αγώνα. Οι υπόλοιποι 30-35 γιατί τρέχουν που δεν θα πάρουν μάλλον ούτε τιμητικό μετάλιο 10άδας; Μήπως γιατί είναι καλή η ατμόσφαιρα και κανένας δεν θα τους 'χλεβάσει' για τις επιδόσεις τους αλλά αντίθετα θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει να πάνε ακόμα καλύτερα;
Τέλος όσο αφορά τα κοστολόγια καλό είναι να μην παίρνετε τα άκρα. Γιατί στο παράδειγμα του johndelta το δικό του αγωνστικό (που είναι και από τα πιο 'αδύναμα' της κατηγορίας) έφτασε τις 22.000 ενώ το τούμπανο mr2 του Συρίγου έχει ξεπεράσει τις 30.000. Στα περισσότερα όμως άλλα αυτοκίνητα τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα όταν περισσότερα από τα 10 κορυφαία Α6 της Sport έχουν ξεπεράσει τις 30.000 - 40.000 για να είναι αναταγωνιστικά, ενώ ο φίλος μου ο Νέστωρας (από το club μας GreekTunedCars) με Renault 5 20αετίας και πάνω και ανταλλακτικά από μάντρες, παλιατσίδικα, φίλους κ.λ.π. κάνει χρόνους που ανταγωνίζονται τα 106. Αυτό το παράδειγμα είναι πιο αντιπροσωπευτικό των δύο 'κόσμων'.
Παρόλα αυτά συνεχίζω να λέω ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να τρέξω ταχύτητα (λόγω της άμμεσης αντιπαράθεσης με τους υπολοίπους) αλλά τα κόστη και η 'ατμόσφαιρα' δεν με βοηθούν να κάνω αυτό το βήμα.
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Οχι,δεν εννοω χρηματικα!Εννοω αν πιστευετε οτι αξιζαν τα παραπανω χρηματα για την πληρη εμπλοκη απ'το να κανεις απλα το κεφι σου σε GTCC ή διαφορα track-days...ΝΑΙ!!!!! ΝΑΙ!!!!!! ΝΑΙ!!!!!!
Και μακάρι να είχα τα χρήματα να το ξαναέκανα!!!!!!!
Και να πω και κατι!!!Οταν εχεις δοκιμάσει απο το 'καλό' τα αλλα ειναι υποκατάστατα!!!!! -
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Θα θελατε να αναφερετε τα πλεονεκτηματα που θα ωθουσαν καποιον που συμμετεχει στο GTCC να μπει σε καποιο αγωνιστικο πρωταθλημα περαν της δυνατοτητας οδηγησης σε περισσοτερες διαδρομες κ οχι μονο σε 1,5 πιστα;Ειναι δηλ τα οφελη τοσο πολλα που δικαιολογουν την αναγκη κατασκευης ενος αποκλειστικα αγωνιστικου αυτοκινητου;Κ νομιζω οτι η προετοιμασια πολλων 106 που τρεχουν στην κατηγορια sport κ θελουν να πρωταγωνιστησουν εχει στοιχισει πολυ περισσοτερο απο 30000ευρω...Αυτό ακριβώς.
Και είμαι απο τους πρώτους που υποστηρίζουν ότι κάποιος που συμμετέχει αρκετά αφοσιωμένα (με ένα 'ωραία' προετοιμασμένο αυτοκινητ-ακι) σε θεσμους σαν το GTCC πρέπει να προχωρήσει στο εόμενο στάδιο, αλλά ο μόνος λόγος που το υποστηρίζω είναι λόγω 'πάθους' και ΟΧΙ λόγω λογικής.
Με λίγα λόγια, ίσως τελικά να μην υπάρχει λογικό επιχείρημα που κάποιος θα πρέπει να προσωρήσει-μεταπηδήσει και να συμμετάσχει σε 'κανονικούς' αγώνες.. (ΠΑΝΤΑ σε σχέση με τις θυσίες απο την μία και τις απολαβές (σε ευχαρίστηση-ικανοποίηηση-αντιμετώπιση κλπ) που θα έχει)
(Χρήστο Μ, για ποιά 'ανεκτίμητη αξία της μεγαλύτερης ασφάλειας' μιλάς? Μήπως πρέπει να το σκεφτείς πιο ρεαλιστικά και βάση των γεγονότων? )Τι κι αν το gtcc είναι ένα 5x5 και οι 'άλλοι' αγώνες είναι κανονικό πρωτάθλημα.. Αν το πρωταθλημα βρωμάει απο μακρυά, καλύτερα να παίζουν ποδόσφαιρο στα χωράφια της γειτονιάς.
Και τελοσπάντων, είναι εντελώς ανούσια η σύγκριση ενός αγωνιζόμενου (και των απαιτήσεων στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθει) του gtcc, και ενός αγωνιζομενου των 'άλλων' αγώνων.
Και φυσικά είναι πιο 'προσιτό' να 'γίνεις μαγκας' στο πρώτο είδος 'αγώνων' παρά στο δεύτερο. Και είναι απολύτως φυσιολογικό (δεν το λέω ειρωνικά)
Απο άλλο διάστημα το ένα, απο άλλο διάστημα το άλλο. Μην επαναλαμβάνουμε την ίδια σύγκριση γιατι δεν έχει και πολύ νόημα νόμιζω.
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
...
(Χρήστο Μ, για ποιά 'ανεκτίμητη αξία της μεγαλύτερης ασφάλειας' μιλάς? Μήπως πρέπει να το σκεφτείς πιο ρεαλιστικά και βάση των γεγονότων? )
...
Σκέψου τα τρακαρίσματα που έχεις δει, να γινόντουσαν με πολιτικό αυτοκίνητο και χωρίς εξοπλισμό του οδηγού. Έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια οι αγώνες, αυτό ήθελα να πω.
-
Μα τα τρακαρίσματα που έχουμε δει σε αγώνες ανάβασης, ράλλυ ή και ταχύτητας (εκεί λιγότερο σοβαρά) κλπ - (φαντάζομαι σε αυτά αναφέρεσαι) -δεν μπορουν να συμβούν σε συνθηκες αγώνα gtcc (αυτου του είδους και αυτής της σοβαρότητας).
Και ταυτόχρονα δεν είναι και πολύ σίγουρη αυτή η αυξημένη ασφάλεια που αναφέρεις, όταν αποδεδειγμένα τα μέτρα ασφαλείας υστερούν (δεν μιλάω για τον εξοπλισμό ασφαλείας του αυτοκινήτου) (βλ. χρόνο αντίδρασης οργανωτών αντίδραση-επεμβαση ασθενοφόρου - μέσων πυρόσβεσης, εξασφάλιση ότι δεν κινείται όχημα αντίθετα σε κάποια ειδική κλπ)
Φαντάζομαι ότι η συζήτηση δεν περιορίζεται μόνο στους αγώνες ταχύτητας, γι'αυτο και αναφέρω και τους αγώνες ράλλυ, ανάβασης κλπ.
(αν και είμαστε ήδη εκτός θέματος ) -
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
(αν και είμαστε ήδη εκτός θέματος )Οχι οσο νομιζεις γιατι (περα απο τις διαχρονικα αποτυχημενες επιλογες της ΕΘΕΑ) ενας απο τους κυριους λογους που οι αγωνες ταχυτητας δεν εχουν νεο αιμα ειναι τα διαφορα GTCC/gp tuning κλπ. Οπως δειχνουν τα πεπραγμενα ειναι επιλογη της ΕΘΕΑ να τορπιλιζει το πρωταθλημα ταχυτητας εγκρινοντας αυτου του ειδους τους αγωνες. Προφανως οι μονοι οφελειμενοι απο αυτη την κατασταση ειναι η ιδια η ΕΘΕΑ που παει ταμειο χωρις να κουνησει δαχτυλακι απο τριψηφιο αριθμο συμμετοχων και η γνωστη λεσχη-διοργανωτης-εταιριουλα.
Ομως πραγματικα το ποιος κερδιζει ή το γεγονος οτι το αγαπημενο μου πρωταθλημα συνειδητα οδηγειται απο την ΕΘΕΑ στον μαρασμο ειναι ελαχιστης σημασιας μπροστα στο οτι αυτου του ειδους οι διοργανωσεις γινονται με τριτοκοσμικα επιπεδα ασφαλειας.
Δεν μπορω να διανοηθω οτι λογικος ανθρωπος ισχυριζεται οτι ειναι οκ να στηνεται αγωνας σε πιστα καρτ με μηδαμινες διαφυγες με πολιτικα αυτοκινητα.
Δεν μπορω να καταλαβω πως τα περσινα ατυχηματα σε ραλι και σπριντ αποτελουν αλλοθι για τετοιες φαϊνες ιδεες.
Δεν μπορω να χονεψω πως 100+ συμμετεχοντες, οι διοργανωτες και οι ηγετες του σπορ ειναι διατεθιμενοι να ρισκαρουν ενα τουμπαρισμα σαν αυτο του Στεφανη πριν απο δυο χρονια χωρις εξοπλισμο ασφαλειας που θα στειλει εναν αμυαλο νοσοκομειο (στην καλυτερη) και το σπορ που ολοι αγαπαμε στο διαολο.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Δεν μπορω να χονεψω πως 100+ συμμετεχοντες, οι διοργανωτες και οι ηγετες του σπορ ειναι διατεθιμενοι να ρισκαρουν ενα τουμπαρισμα σαν αυτο του Στεφανη πριν απο δυο χρονια χωρις εξοπλισμο ασφαλειας που θα στειλει εναν αμυαλο νοσοκομειο (στην καλυτερη) και το σπορ που ολοι αγαπαμε στο διαολο.
Εδω θα συμφωνησω και εγω...
Καλη η πιστα και σιγουρα πιο ασφαλης απο τα ραλλυ,αναβασεις,κλπ αλλα χωρις roll cage τα ιδια σκατα με τα υπολοιπα ειναι,για να μην πω και χειροτερα καθως τα χιλιομετρα ειναι πολυ περισσοτερα(για Μεγαρα,κλπ λεω,οχι για πιστα καρτ) και το 'καπακι' ευκολη υποθεση. -
Παρόλο που είμαι μεταξύ των ανθρώπων που διοργανώνουν το gtcc, δεν θα διαφωνήσω για την επικινδυνότητα της πιστας kart.
Αν και μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κανένα απρόοπτο που να οφείλεται στην επικινδυνότητα της πίστας και των κερμπς, είναι γεγονός ότι αυτό δεν διασφαλίζει-εξασφαλίζει και το μέλλον.Απλά να προσθέσω ότι -τουλάχιστον στο gtcc- τονίζεται ότι συνιστάται η χρήση roll bar / roll cage (όπως άλλωστε και στους κανονισμούς δεξιοτεχνιών), όμως εδώ έρχεται και ένα δίλλημα:
Αν και επιτρέπεται -βάση κανονισμού- σε τέτοιου είδους αγώνες η μη ύπαρξη roll bar/ roll cage, προσωπικά θεωρώ ότι αυτό είναι είναι λάθος (χωρίς όμως να βλέπω άμεσο κίνδυνο, βάση των μέχρι τώρα παρατηρήσεων). Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι θα ήταν καλύτερα να μην δίνεται καθόλου η ευκαιρία σε τέτοιου είδους ενδιαφερόμενους (που θέλουν να τρέξουν σε παιδιές, και άλλους αγώνες time trial) να το κάνουν?
Ισως.
Εξαρτάται νομίζω τελικά, από το πόσο ορατός είναι ο κίνδυνος μιας ανατροπής ουσιαστικά.
Παντως δε θα διαφωνήσω με κανέναν ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι επίφοβο να λαμβάνει μέρος ένα αυτοκίνητο χωρίς roll bar (τουλάχιστον) σε αυτούς τους αγώνες.Ομως, είμαι αντίθετος με την άποψη ότι αυτοί οι αγώνες 'κλέβουν' νέες συμμετοχές από τους αγώνες ταχύτητας.
Αντιθέτως, αυτές οι πεδιές -απ'οσο έχω ξεκάθαρα δει μέχρι τώρα- φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά σε αυτό που λέμε 'αγωνιστικό κλιμα', πιο κοντά στους αγώνες. Οχι πάντα με τον πιο αγνό και καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά μήπως αυτοι που μπαίνουν κατευθείαν στους 'κανονικούς' αγώνες, το κάνουν με τον πιο αγνό και συνειδητοποιημένο τρόπο?Θα ήθελα να σημειώσω μόνο, απλά για την κρίση της συζήτησης, ότι πρώτα 'γνώρισα' τον χώρο των κανονικών αγώνων και κατόπιν αυτόν των πεδιών κλπ. Και θεωρώ ακόμα ότι με σωστή αντιμετώπιση οι πεδιές μπορούν να είναι ένα καλό προ-στάδιο.
Γενικώς πάντως, είναι κατά την άποψή μου εντελώς λάθος αντίληψη το ότι αν δεν υπήρχαν οι πεδιές αυτές, τότε οι αγώνες ταχύτητας (και γενικά οι αγώνες) θα είχαν περισσότερες (και νέες) συμμετοχές, αφου είναι μεγέθβη μη συγκρίσιμα.
Και τελευταία, θα στυμφωνήσω σε αυτό που διαπιστώνουνε όλοι μας και στεναχωρεί ιδιαίτερα όσους αγαπάνε/με την πίστα. Οι αγώνες ταχύτητας έχουν πιάσει πάτο σε σχέση με το θέαμα που μπορουν αν προσφέρουν. Κι αν για εμένα, τον δίπλα, και τον άλλο παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον παραπάνω (είτε λόγω της sport 1600, είτε λόγω κάποιων άλλων συμμετοχών) δεν σημαίνει ότι τοι ίδιο ενδιαφέρον (που και απο εμάς έχει χαθεί σιγά σιγά) το έχουν και όλοι οι υπολοιποι -πιθανοί- θεατές.
Και καλή, και φθηνή λύση -σαν πρώτη αναζοπύρωση- υπάρχει κατά την ταπεινή μου γνώμη. Και σίγουρα δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό στην Ελλάδα αφού το έχουν κάνει ήδη στην υπόλοιποη Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία και πολύ θέαμα.
-
ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΠΑΘΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ.
ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ MOTORS TV ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
Ε! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΓΓΛΙΑ OXI [BTCC] ΚΑΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΩ ΟΧΙ [DTM]
ΠΑΤΑΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ [Ι] INFORMATION ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΓΡΑΦΕ ΛΕΤΕ?
ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ!
ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ,ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ,ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ.
ΕΤΡΕΧΑΝ FERRARI 360, CORVETTE, 993,996,997,KAI AΠΕΙΡΑ Μ3.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.
ΓΑΛΑΤΑ,ΑΓΕΛΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΧΑΣΙΣΙΑ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ.
Α!ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΕΧΕΙ.
ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΘΕΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ Α.........
ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΑ,ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.Γ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
-
Ο χρήστης Argir έγραψε:
Στο παραπάνω μήνυμα του φίλου (από το tarmac) johndelta
Δυστυχως Αργυρη, ειμαι αναγκασμενος να μην εχω την παραμικρη πλεον σχεση με το Tarmac.
Στο θεμα μας τωρα, ο Νικος Bugs (αλλα και οι υπολοιποι συνδιοργανωτες) επιασαν το νοημα και εχουν φτιαξει ενα σωστο θεσμο. Ημουν στον αγωνα της 6/5 και πραγματικα εντυπωσιαστηκα σε ολα τα επιπεδα. Εγω παντως μεχρι τωρα εχω διαπιστωσει πως ΝΑΙ υπαρχει ενα διαφορετικο κλιμα στους πραγματικους αγωνες (αφου, κακα τα ψεμματα, η σκοπιμοτητα ειναι σημαντικοτερη), αλλα αν εσυ ως ανθρωπος εχεις τη διαθεση να συνδιαλεγεσαι σωστα με τους γυρω σου τοτε θα εισπραξεις ευγενεια. Τωρα στα car clubs να μου επιτρεψετε μετα απο 7 χρονια ενασχολησης να σας πω πως μπορει να μην ειναι τοσο εξωφθαλμη δημοσια η οποια εχθρα/διαφωνια αλλα επειδη εκει δεν υπαρχει εστω και αυτο το στοιχειωδες πλαισιο κανονισμων/θεσμων των κανονικων αγωνων οταν εκδηλωθει αντιπαραθεση ενας κερδιζει και τον αλλο τον 'τρωει τον μαυρο χωμα' οποτε μακρυα και αλαργα...
-
Ο χρήστης mouri έγραψε:
ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΠΑΘΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ.
ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ MOTORS TV ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
Ε! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΓΓΛΙΑ OXI [BTCC] ΚΑΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΩ ΟΧΙ [DTM]
ΠΑΤΑΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ [Ι] INFORMATION ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΓΡΑΦΕ ΛΕΤΕ?
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.
ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΘΕΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ Α.........
ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΑ,ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.Που να εβλεπες το αντιστοιχο Βελγικο πρωταθλημα (Belcar), ειναι καλυτερο. Δυο παρατηρησεις ομως...
- το Ολλανδικο και το Βελγικο δεν το διοργανωνει καμια αντιστοιχη εθεα αλλα ιδιωτες (στην περιπτωση του Belcar ιδιοκτητης ειναι η πιστα του Ζολντερ χωρις βεβαια το πρωταθλημα να περιοριζεται εκει).
- βοηθαει πολυ οτι οι ομαδες με τα ιδια αυτοκινητα μπορουν να κανουν πολλα διαφορετικα πρωταθληματα με αλλους πελατες (πχ Βελγικες ομαδες πανε Γαλλια ή Ολλανδικες πανε Γερμανια).
-
Μ'ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΟ .....
ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΜΩΣ , ΝΑ ΕΧΟΥΝ 60 ΜΕ 70 ΝΕΑΡΟΙ , ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΛΙΤΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ Ε π.χ. , ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΗ .........
ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΑ , ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΡΑΤΑ ΧΑΣΤΜΠΑΚ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΠΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΕΤΑ, ΤΑ GTCC ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ?
ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΕ ΜΥΤΗ ΜΕ ΕΒΟ-ΞΕΒΟ ΤΑΙΠΑΡ ΕΜΑΡ ΠΑΠΑΡ ΣΤΟ ΚΑΡΤΟΔΡΟΜΟ , ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΩΡΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΡΑΚΙ ΤΟΥ 70 ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡ ΣΩΣΤΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΤΑΝΘΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ?
ΕΔΩ , ΕΞΩ ΑΠ'ΤΑ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ ΠΑΣ , ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΟΜΗΧΑΝΙΑΣ , ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ ΚΑΤΗΝΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ..... ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ , ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ , ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ 1000ΑΡΙΑ 205 , ΚΑΙ ΟΥΝΟ , ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ....
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ .......... ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΑΔΑ ΑΠ'ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΟΥΣΕ ΓΑΙΔΑΡΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΜΕ ΕΒΟ ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
:ysterical: Μ'ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΟ .....ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΜΩΣ , ΝΑ ΕΧΟΥΝ 60 ΜΕ 70 ΝΕΑΡΟΙ , ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΛΙΤΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ Ε π.χ. , ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΗ .........
ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΑ , ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΡΑΤΑ ΧΑΣΤΜΠΑΚ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΠΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΕΤΑ, ΤΑ GTCC ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ?
ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΕ ΜΥΤΗ ΜΕ ΕΒΟ-ΞΕΒΟ ΤΑΙΠΑΡ ΕΜΑΡ ΠΑΠΑΡ ΣΤΟ ΚΑΡΤΟΔΡΟΜΟ , ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΩΡΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΡΑΚΙ ΤΟΥ 70 ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡ ΣΩΣΤΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΤΑΝΘΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ?
ΕΔΩ , ΕΞΩ ΑΠ'ΤΑ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ ΠΑΣ , ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΟΜΗΧΑΝΙΑΣ , ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ ΚΑΤΗΝΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ..... ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ , ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ , ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ 1000ΑΡΙΑ 205 , ΚΑΙ ΟΥΝΟ , ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ....
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ .......... ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΑΔΑ ΑΠ'ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΟΥΣΕ ΓΑΙΔΑΡΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΜΕ ΕΒΟ ?
Κυριε Χρηστο γιατι αυτοι οι αωθρωποι να ασχοληθουν να κανουν αυτο το σπορ 'σωστα' ασφου ειναι λαθος απο μονο του στην χωρα μας?
Αν βρεθειτε ποτε να δειτε με τη οργανωση και συνεπεια γινεται το GTCC συγκεκριμενα θα βαλετε τα κλαματα απο τα νευρα σας!
Γιατι να φτιαξουν αυτοι οι ανθρωποι αγωνιστικα τα 'ταπερ' και τα 'ξεβο' τους?Για να δουν κανενα τρακτερ αναποδα στην ειδικη να τα κομματιασουν και να τους λενε οτι φταινε και απο πανω?
Δε σφαξαμε νομιζω. -
Ο χρήστης mouri έγραψε:
ΕΧΕΙδε σταπανε καλα μαιτρ. Μερικα παραδειγματα:
το Ζαντβουρτ υπαρχει απο το 39 με GP απο το 52 νομιζω. (Βοσκος πρωην γελαδαρης)
Α και καποιοι Ντομπος και Βερσταπεν το κουναγανε το καρμποτιμονο στη φ1. (Σιγουρα τραβελια τα παιδια κουναγανε και την αχλαδια παραλληλα)
Α και αυτα τα spyker απο τα χασισομανια βγηκαν. Παρολο που απο φουντα εδω τους σκιζουμε (καλαματιανο και μυλοποταμος)Δε κοιταμε τα χαλια μας λεω γω που λεμε για παιδεια και 2 πανεπιστημια μας συμμετεχουν στο φορμουλα student και κανενας δεν εχει παρει μυρωδια να τους πει 5 πραματακια.
ΥΓ Μαστορα τα θυμασαι τα Dafακια
Ασε φιλε ξερω
-
ΒΡΕ ΦΟΝ ΣΤΟΥΚΕΡΜΑΝ , ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑΣ , ΑΛΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ... ΕΝΝΟΕΙ .
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΟΛΟΜΟΝΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ , ΕΚΑΝΕ ΑΡΜΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ Ο ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΕ 100% , ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ .......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ , ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΑΣ , ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ....
-
Mαστορα, δεν τη λεω στο φιλο μας αλλα η Ολλανδια ειναι λαθος παραδειγμα, πολυ μπροστα μας οι μποερς...
Το καλυτερο τοπες εσυ με τους βουλγαρους, που οταν ανεβαινανε επανω οι δικοι μας καπνιζανε οι φουκαραδες και κανα ασσο παπαστρατο, τωρα κοιτα τι γινεται.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΒΡΕ ΦΟΝ ΣΤΟΥΚΕΡΜΑΝ , ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑΣ , ΑΛΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ... ΕΝΝΟΕΙ .
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΟΛΟΜΟΝΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ , ΕΚΑΝΕ ΑΡΜΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ Ο ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΕ 100% , ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ .......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ , ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΑΣ , ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ....
Ολλανδία?
Όσοι νομίζετε ότι στην Ολλανδία καπνίζουν μόνο χασίσι και άλλα, παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι και άλλα πολλά είστε εκτός τόπου και χρόνου.
Για δείτε τους Ολλανδικούς ισολογισμούς, τα εμπορικά ισοζύγια και τα ξαναλέμε.
Α εκεί η ιδιωτική πρωτοβουλία ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ και η έννοια 'διαφθορά' είναι περισσότερο περιθωριοποιημένη από το χασίσι (και τα δύο βεβαίως καίνε τον εγκέφαλο, απλά το δεύτερο είναι επιλογή του χρήστη και δεν επηρεάζει τόσο πολύ τον περίγυρο).
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕΡΡΕΣ