-
Ο χρήστης polinikis7 έγραψε:
Εγώ έχω ένα astra 1.6T και κάνει ένα παρόμοιο θόρυβο μ' αυτόν που αναφέρεις, μόνο που σε εμένα το κάνει μόνο την πρώτη φορά που θα ξεκινήσω με σβηστό τον κινητήρα και μόνο στην αλλαγή από 1η σε 2α με το άφημα του συμπλέκτη, ακούγεται κάπως σαν 'κλανκ'. Και είναι κάτι που το κάνει από την πρώτη μέρα. Με την πρώτη ευκαιρία θα ρωτήσω στην αντιπροσωπεία, και καλό θα ήταν να κάνεις και συ το ίδιο.
μάλλον ακούς το αυτόματο κλείδωμα θυρών.. κάπου στα 15χμ/ωρα εμπλέκεται
-
Το κάνει στο δικό μου Οctavia από την αρχή, έχω 75.000χλμ τώρα. Στην αλλαγή από 2α σε 3η: 'κλάνκ'.
Στο 1ο Octavia που είχα (ίδιο ακριβώς) δεν έκανε τίποτα, άρα δεν είναι κάτι 'κανονικό'.
Όλα τα συνεργεία βέβαια (και η Βιαμάρ στην Ιερά Οδό) κάνουν τον κινέζο.
-
EIXA EΓΓΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΚΟΜΑ. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ?
ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΑΕGEAN ΑΜΟΛΥΒΔΗ 95 ΑΡΑ
ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? PROTEIΝΤΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ **ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΒΕΝΖΙΝΑ **ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ!ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞIA ΜΕ ΤURBO ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ?
ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΕΚΑΝΑ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΤΩΡΑ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΝΩ 65 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ AIRCONDITION ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ?MILLE GRAZIE
-
Η αντλία βενζίνης ήταν ελαττωματική γι αυτό τη κάλυψε η εγγύηση αλλά κανονικά έχουν τεράστια διάρκεια ζωής. Να μην αφήνεις το ρεζερβουάρ να αδειάζει εντελώς - βγαίνει η αντλία έξω από τη βενζίνη και δουλεύει πιο ζεστή. Επίσης να μη το γεμίζεις μέχρι το στόμιο - μόλις σκάσει η μάνικα στρογγύλεψε στο ευρώ και τέρμα.
Το αμάξι καίει περισσότερη βενζίνη γιατί μετράς σε διαφορετικές συνθήκες κίνησης (κάθεσαι στο μποτιλιάρισμα σταματημένος).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να μην αφήνεις το ρεζερβουάρ να αδειάζει εντελώς - βγαίνει η αντλία έξω από τη βενζίνη και δουλεύει πιο ζεστή.Δλδ, ποτε να βαζουμε ως κατωτατο οριο?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Να μην αφήνεις το ρεζερβουάρ να αδειάζει εντελώς - βγαίνει η αντλία έξω από τη βενζίνη και δουλεύει πιο ζεστή.
Δλδ, ποτε να βαζουμε ως κατωτατο οριο?
Εκείνο το άρθρο του αρχιμηχανικού της Toyota γιατί το θάψαμε τότε?
Ο τύπος απλά έλεγε:
α) ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ να πέφτει στο προειδοποιητικό
β) Γεμίζετε όταν φτάσει στο 25%-35% (αν θυμάμαι καλά).
-
Γεια χαρά σε όλους. Μια και τεχνικά δεν λέω πολλά και μετά από (εκτενές) ψάξιμο των Forum και συνάμα μελλοντικός κάτοχος 1.8 tfsi ισχύουν τα παρακάτω?:
- Tα tsi είναι Fsi (αμεσος ψεκασμός) με κομπρέσορα και turbo ενω τα Tfsi είναι fsi μόνο με στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων (Turbo).
- Το TFSI (1. η σκοντα και σεατ θα το λένε Tsi, η vw TFSI (στον 2.0), ενώ η audi απλά Τ ?
- Στο 1.8 ΤFSI μπαίνει η απλή αμόλυβδη, αλλά επειδή είμαστε ελλάδα, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο κλπ, βάζε 100άρα ή είναι υπερβολικό?
- Πρέπει να περιμένεις να ανεβάζει θερμοκρασία πριν αρχίζεις τρέλες και να περιμένεις/οδηγείς ήρεμα πριν ξεπεζέψεις?
-
Για το 4. Σιγουρα ΝΑΙ!
Μετά από σκίσιμο, οδήγα χαλαρά για 1-3 λετπά πριν σταματήσεις και όταν σταματήσεις περίμενε 1 λεπτό περίπου. ¨οσο να'ναι συμβαλει στην μακροζωία του κινητήρα σου. Και ας εχουν ενσωματωμένο τύπου 'turbo timer' για το σβήσιμο του κινητήρα.
Επίσης όταν το ξεκινάς δεν κοιτάς μόνο την θερμοκρασία νερού (ένδειξη ταμπλό) αλλά περίμενε λίγο να ανέβει και η θερμοκρασία λαδιού (δεν έχει ένδειξη αλλά μην το ζορίζεις στην αρχή) . Μετά σκίστο όσο θές.
Επίσης, στις πολλές ζέστες να αποφεύγεις το παρατεταμένο σκίσιμο. Πήγαινε χαλαρά.για το 3. ο 1.8 παίρνει και απλή αμόλυβδη και σούπερ αμόλυβδη. Το να βάζεις 100άρα δεν νομίζω ότι θα σου κάνει διαφορά.
για το 2. δεν γνωρίζω περί 'συμβολισμών' του ομίλου.
για το 1. Ναι και για τα δύο.
-
όλα τα αυτοκίνητα απαιτούν ο κινητήρας να έρθει σε μια καλή θερμοκρασία λειτουργίας για να δουλέψουν όπως προβλέπεται.
δεν είναι ανάγκη να φτάσουν στην ιδανική πχ 90 αλλά και 60 είναι καλά.
το πρόβλημα είναι έντονο τον χειμωνα.μόλις ζεσταθεί είσαι οκ.
για το καλοκαίρι συμφωνώ με τον φίλο οτι όταν έχει ζέστες μην το ζορίζεις.θα διαπιστώσεις άλλωστε οτι με θερμοκρασίες υψηλές το αμάξι 'δεν πάει' αντίθετα τον χειμώνα ξεσκίζει (τουρμπόκαιρος χα,χα).
για την super αμόλυβδη θα διαφωνίσω.ειδικά σε κινητήρες με τουρμπίνα σίγουρα βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του.
για τα tsi fsi κτλ δεν γνωρίζω.
για το σβήσιμο του κινητήρα μετά απο 1-2 λεπτά ισχύει αλλά μόνο εφόσον έχεις πυρώσει την τουρμπίνα δηλαδή μετά αφότου ζορίσεις το μοτέρ και βιάζεσαι να παρκάρεις.αν όμως όπως σωστά προαναφέρθηκε το πηγαίνεις κανονικά 1-2 λεπτά πρίν παρκάρεις τότε το σβήνεις κανονικά γιατί θα έχει προλάβει μέχρι τότε να έρθει σε καλύτερη θερμοκρασία λειτουργίας.
-
Ο χρήστης 456 έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους. Μια και τεχνικά δεν λέω πολλά και μετά από (εκτενές) ψάξιμο των Forum και συνάμα μελλοντικός κάτοχος 1.8 tfsi ισχύουν τα παρακάτω?:Tα tsi είναι Fsi (αμεσος ψεκασμός) με κομπρέσορα και turbo ενω τα Tfsi είναι fsi μόνο με στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων (Turbo).
Noμίζω ότι αρχικά το FSi (Fuel Stratified Injection μάλλον) σήμαινε και άμεσος ψεκασμός και διαστρωματωμένη καύση ενώ αργότερα πρέπει να έπαψε η διαστρωματωμένη καύση... (νομίζω ότι κάτι τέτοιο είχε αναφέρει ο lkar)...
Ο TSi όταν παρουσιάστηκε σαν ονομασία σήμαινε 'Twincharger Stratified Injection' και φυσικά εννοούσε διπλή υπερτροφοδότηση ενώ η Seat ονομάζει πλέον τον 1.8 ΤFSi ως TSi (ίσως Τurbo Stratified Injection).- Το TFSI (1. η σκοντα και σεατ θα το λένε Tsi, η vw TFSI (στον 2.0), ενώ η audi απλά Τ ?
Μάλλον, είναι περίεργη η VW σε αυτά τελικά...
- Στο 1.8 ΤFSI μπαίνει η απλή αμόλυβδη, αλλά επειδή είμαστε ελλάδα, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο κλπ, βάζε 100άρα ή είναι υπερβολικό?
Θα έλεγα να βάζεις ότι σου προτείνει το εργοστάσιο. Αν σου προτείνει 98RON τότε θα πρέπει να πας στην 100RON ή θα πρέπει να κάνεις αναμίξεις 100RON με 95RON για να σου βγαίνει 98RON.
Είχε αναφερθεί ότι αν η συμπίεση είναι πάνω από 10, τα περισσότερα οκτάνια είναι χρήσιμα αλλά ακόμα και τότε ίσως ο κινητήρας να μην τα εκμεταλεύεται...- Πρέπει να περιμένεις να ανεβάζει θερμοκρασία πριν αρχίζεις τρέλες και να περιμένεις/οδηγείς ήρεμα πριν ξεπεζέψεις?
Σε καμία περίπτωση δε θα βλάψεις τον κινητήρα αν περιμένεις και όταν είναι κρύος ο κινητήρας αλλά και όταν πρόκειται να σταματήσεις. Αντίθετα αν δεν περιμένεις θα μειώσεις το χρόνο ζωής του.
_
-
H istoria einai apo enan filo pou gia kali/kaki tou tuxi einai katoxos Golf GT.
Kai ekei pou xafnika sikwthike ena prwi paw na balei mpros ton kinitira arxizei na triarizei to moter kai na kanei enan thoribo les kai douleue me 3 kilindrous.apegnosmenos to pige se mia antiprosopia (sto kilkis )kai tou eipan oti tha to kratisoun,entometaxu autoi arxisan na skalizoun gia na doun giati egeine auto,enas mixanikos alaxe ta mpouzi temek kaike mpouzi meta tha anoige kefalari temek xtipise kefalari meta tha eblepe babides kai kourafexala.meta apo mia bdomada afou thn psonise o katoxos(filos mou)paei sthn antiprosopia kai tous leei pedes kante sthn akri tha to parw kai tha fugw,to pernei o filos kai to paei sthn salonika,mesa se misi wra tou lene oti kai kala h benzini htan notheumeni kai oti ta mpek exoun boulwsei tou katharisan ligo ta mpek kai tou eipan otan tha teleiwsei auth h benzini pou exeis mesa kai ala 2 foularismata kai den deis diafora xanaela.Apo exthes pou to exei pantos to amaxi pigenei les kai einai pragmatika 14ari me 90hp kai oxi me 170.
Lete ontos na einai h benzini to problem?mipws uparxei kapoio antoistoixo problima xerei kaneis? -
Σε παρακαλώ να γράφεις ελληνικά. Τα greeklish δεν επιτρέπονται στο 4TF. Επίσης, μίκρυνε το άβαταρ σου, αλλιώς θα αφαιρεθεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
[mod]
-
Επισης, βαλε και καμια τελεια:
Υποκειμενο-ρημα-αντικειμενο-τελεια. -
νομιζω οτι το προβλημα ειναι το κεφαλαρι τεμεκ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι το προβλημα ειναι το κεφαλαρι τεμεκ.άρε Σπύρο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι το προβλημα ειναι το κεφαλαρι τεμεκ.Ή αυτό ή το άλλο στην Κηφισιά, σίγουρα το κεφαλάρι φταίει...
-
το έχω ξαναακούσει αυτό σε μερικά πρώτα μοντέλα gt. δεν θυμάμαι τί είναι... ίσως να έχει σπάσει... νομίζω πως σε κάποιον είχε χαλαρώσει ένας σφιγκτήρας στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να πέφτει πίεση... απλά αλλαγή αυτού του μηχανήματος θέλει... δεν θυμάμαι περισσότερα... το είχα ακούσει πριν κανένα 8μηνο...
-
ρε τι κανουν οι ζεστες στα turbakia kompresorakia.
-
Ντεμεκ βλαβη τωρα!!
-
εχω κλασ στο γελιο ντεμεκ.ειστε ολοι απαραδεκτοι.ντεμεκ τι ακριβως σημαινει το ντεμεκ,8α μου θυμησει καποιος?
Golf TSI/GT 1.4 - Προβλήματα...