-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Απ το οινοιποιειο όντως αγοράζουμε φτηνότερα, αλλά δεν ξέρω αν είναι λόγω γνωστού που δουλεύει μεσα, ή γενικά πολιτικήΛογικό είναι μάλλον, βγαίνει έξω το κέρδος της κάβας/σουπερμάρκετ
-
http://oinomageiremata.wordpress.com/' target='_blank
ένα blog που ανακάλυψα σχετικά με το κρασί
-
Πρόσφατα ήπια ενα Γαλλικό. Λέγεται La Fleur Baron, Sauternes, Prestige, του 2005.
Πολύ ωραίο κρασί που το πίνουν οι Γάλλοι, αν θυμάμαι καλά, την Πρωτοχρονιά. -
Κόκκινο γλυκό
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.skai.gr/master_story.php?id=77777' target='_blankΚαλα οι Ιταλοι εχουν ξεσαλωσει.Μετα απο τα ελαιολαδα με μηχανελαιο ,τα μακαρονια με τα σαπια αυγα,την μοτσαρελα με τις διοξινες τωρα και τοξικα κρασια
Ευτυχως που φτιαχνουν καλα αμαξια αλλιως.........
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.skai.gr/master_story.php?id=77777' target='_blank
Καλα οι Ιταλοι εχουν ξεσαλωσει.Μετα απο τα ελαιολαδα με μηχανελαιο ,τα μακαρονια με τα σαπια αυγα,την μοτσαρελα με τις διοξινες τωρα και τοξικα κρασια
Ευτυχως που φτιαχνουν καλα αμαξια αλλιως.........
-
Πριν κανα δυο βδομάδες έκανα έφοδο στην Νεμέα στο Κτήμα Παλυβου και φόρτωσα καμμια 30αρία φιάλες!!!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πριν κανα δυο βδομάδες έκανα έφοδο στην Νεμέα στο Κτήμα Παλυβου και φόρτωσα καμμια 30αρία φιάλες!!!!!!Εκανες διανα , εκει φορτωνω κ εγω συνηθως .Για λεγε τι φορτωσες κ τιμες .
-
Mαύρο μπρούσκο.
Γλυκά,ημίγλυκα και λοιπές αηδίες 'πάτα-τράβα' για μένα δεν είναι κρασιά.
'Βράζει' ο πατέρας μου κάθε χρόνο,φέτος δεν πρόλαβε σταφύλια,όποτε θα μείνουμε.
Σεπτέμβρη θα βάλω κι εγώ......αγίασμα το άτιμο,σκέτο φάρμακο -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Mαύρο μπρούσκο.
Σεπτέμβρη θα βάλω κι εγώ......αγίασμα το άτιμο,σκέτο φάρμακοαπο σπιτικό μέχρι και δηλητηρίαση μπορείς να πάθεις
το κρασί δεν είναι τσίπουρο ρεεεεεε να το φτιάχνει ο κάθε άχρηστος στην υπόγα του
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γλυκά,ημίγλυκα και λοιπές αηδίες 'πάτα-τράβα' για μένα δεν είναι κρασιά.Όταν είμασταν μικροί πηγαίναμε με φίλους σε μια μικρή ταβέρνα μέσα στην αγορά και παίρναμε καραβίδες και κρασί. Κρασί είχε μόνο κόκκινο, κανονικό, γλυκό ή πολύ γλυκό. Το γλυκό κρασί ήταν το κανονικό κρασί με μια κουταλιά ζάχαρη στη καράφα, το πολύ γλυκό είχε 2 κουταλιές.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Mαύρο μπρούσκο.
Σεπτέμβρη θα βάλω κι εγώ......αγίασμα το άτιμο,σκέτο φάρμακοαπο σπιτικό μέχρι και δηλητηρίαση μπορείς να πάθεις
το κρασί δεν είναι τσίπουρο ρεεεεεε να το φτιάχνει ο κάθε άχρηστος στην υπόγα του
Τι λέτε ρε,τι λέτε?
Πιές τσίπουρο σπιτικό (και κρασί) πιές και τα χημεία του εμπορίου κι έλα να με πεις μετά.Δηλητηρίαση θα πάθεις αμα είσαι γκασμάς,άσε που δεν άκουσα κανέναν να πάθει κάτι.
Στοιχειώδη πράγματα είναι κι απ την άλλη το κάνεις για τον εαυτό σου και να μη σε βγει μια χρονιά όπως το θες είναι ΚΑΘΑΡΟ ΚΙ ΑΓΝΟ χωρίς χημικά και αηδίες.
Εγώ τόσα χρόνια δεν έπαθα τπτ.Πριν καμιά πενταετία ήμασταν παραμονές Χριστούγεννα παρέα σπίτι μου.
Εχω την ντραμιτζάνα δίπλα μου δεν πίνει σχεδόν κανείς,οι υπόλοιποι ρετσίνα και μπύρα.
Απ τις δύο μέχρι τις 6:30 το απόγευμα την είχα κατεβάσει όλη.
Αφού είχαν φύγει όλοι και ήμουν νορμάλ,με το που πάω να σηκωθώ γυρνούσε το δωματιο απ τη σουρα,κι επι τόπου στον καναπέ κοιμάμαι για 3 ωρες.
Με το που σηκώθηκα ήμουν ξανά για κρασιά,ίχνος πονοκέφαλου και αδιαθεσίας.
Φυσικά αυτό έγινε μια φορά και ειδικά με το μάυρο είναι επικύνδινο να πίνει κάποιος πολύ.
Απλά αυτά δεν τα κάνεις με τα χημεία του εμπορίου
Για να πιείς καλό κρασί του εμπορίου πρέπει να το πληρώσεις ΑΔΡΑ. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Α,να σου πω και το άλλο?
Δεν το έδωσα να το πιεί κανένας με το ζόρι.
Για ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕΤο βάζω στο ποτήρι και το κοιτάω στο παράθυρο το άτιμο..........μπριλάντι
-
Τα γλυκά δεν είναι κρασιά? Πάτε καλά ρε? Θα μας τρελάνετε τελειώς? Μιλάμε για κρασιά και λέτε για τις μ@λ@κιές που σερβίρουν χύμα οι ταβέρνες...
Κατα τα άλλα το σπιτικό τσίπουρο θέλει τέχνη. Αν κάποιος το κατέχει το ζήτημα τότε όλα είναι ΟΚ όπως λέει και ο Μάκης. -
καθαρό και αγνό ξύδι μπορεί να βγάλεις κρασί δύσκολα
τα μέσα για να βγάλεις κρασί είναι πολλά και δεν τα εχει ο καθενας
(πόσο μάλλον τη γνώση)απο εκεί και περα το τι βάζει ο καθένας στο στομάχι του δεν με αφορά
εγώ παντως θα συνεχίσω να πληρώνω ΑΔΡΑ (χωρίς δευτερη σκέψη γιατι το αξίζουν) κρασία και οχι παρασκευάσματα 'καθαρα και αγνά'
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν είμασταν μικροί πηγαίναμε με φίλους σε μια μικρή ταβέρνα μέσα στην αγορά και παίρναμε καραβίδες και κρασί. Κρασί είχε μόνο κόκκινο, κανονικό, γλυκό ή πολύ γλυκό. Το γλυκό κρασί ήταν το κανονικό κρασί με μια κουταλιά ζάχαρη στη καράφα, το πολύ γλυκό είχε 2 κουταλιές.
Αυτό ξέρεις πως σε στέλνει αδιάβαστο εε?
Και δεν είναι για γέλια.
Το κανονικό (φυσικό δηλ) γλυκό ή ημίγλυκο είναι στη διαδικασία 'πάτα-τράβα',δηλ πάτημα τα σταφύλια (σήμερα έχει μηχανή που στο κάνει) και κατ ευθείαν σχεδόν στο μπουκάλι.
Ουσιαστικά όμως αυτό δεν είναι κρασί (καθώς απαιτεί την κατάλληλη ωρίμανση για να φτάσει εκέι που πρέπει) αλλά χυμός σταφυλιού.Απ την άλλη στα τσίπουρα του εμπορίου ή και αυτά που έχουν τα περισσότερα μαγαζιά (έστω και χύμα) είναι κατά βάση δυναμίτες καθώς τα βράζουν με κυδώνια και άλλες αηδίες και προσθέτουν ζάχαρη για να ανεβάσουν τα γράδα και επομένως την ποσότητα αναλογικά με τα σταφύλια που βράζουν.
Αν έχεις σουρώσει με τέτοιο τσίπουρο δεν ξανακάνεις το έγκλημα.
Το έχω πάθει δυό φορές με τρία τσιπουράκια και ξερνιόμουν σαν το γατί.
Αλήτες του κερατά -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
καθαρό και αγνό ξύδι μπορεί να βγάλεις κρασί δύσκολαΔεν αντιλέγω.
Οι δικές σου ικανότητες μπορεί να είναι μέχρι εκεί.
Για να σε ξυνίσει το κρασί (που γίνετε κι αυτό) πρέπει να είσαι από παντελώς άσχετος μέχρι ανίκανος για να το πετυχαίνεις αυτό ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ.
Από λάθος,ναι μπορεί να συμβεί.
Αν πχ το βαρέλι που θα το αποθηκεύσεις για φέτος μετά το βράσιμο έχει κατάλοιπα απ την προηγούμενη σοδειά και δεν έχει πλυθεί καλά (κανονικά κάθε χρονιά θέλει καινούριο βαρέλι και κατά προτίμηση μικρά βαρελάκια κι όχι όλο σε ένα) είναι επόμενο να ξυνίσει. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πριν κανα δυο βδομάδες έκανα έφοδο στην Νεμέα στο Κτήμα Παλυβου και φόρτωσα καμμια 30αρία φιάλες!!!!!!
Εκανες διανα , εκει φορτωνω κ εγω συνηθως .Για λεγε τι φορτωσες κ τιμες .
Πήρα 3 κασελίτσες * 6 φιάλες = 18 φιάλες Αγιωργήτικο 2004 με 5 Euro έκαστη = 90 Euro
και
15 φιάλες Terra Leone για το χρονοντούλαπο * 15 εκάστη = 225 euro ... είναι στυφά ακόμα αλλά είναι επένδυση (ΑΜΟΣ, MERLOT και CABERNET SAUVIGNON)
και μεμικά Cava Παπαϊώανου και λίγο Ρεπάνη ...... μια 400άρα Euria τα ακουμπήσαμε!!!!!
......
Κάποια στιγμή έλεγα να βάλω ξανά αμπέλι στο χωριό... αλλά είπα δεν βαρίεσαι... καλύτερα να βάλω ένα budget το χρόνο και όπου βρώ οινοποιείο ανα την Ελλάδα σταματάω και φορτώνω -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
......
Κάποια στιγμή έλεγα να βάλω ξανά αμπέλι στο χωριό... αλλά είπα δεν βαρίεσαι... καλύτερα να βάλω ένα budget το χρόνο και όπου βρώ οινοποιείο ανα την Ελλάδα σταματάω και φορτώνωΑσχετα με αυτά που αγοράζεις,ειδικά τα καλά που παίρνεις είναι όντως επένδυση,σε βάθος χρόνου σε αποζημιώνουν και με το παραπάνω.
Γιατί δεν αγοράζεις σταφύλια απ το να μπεις στη διαδικασία για αμπέλι?
Κρασιά