-
OI ΚΙΚΟΝΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ :
ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, στις 9μ.μ:
3 Ελληνίδες Οινολόγοι
2 Γαλλικές Σχολές
1 Ξενάγηση στο έργο τους...Σας προσκαλούμε στην από κοινού παρουσίαση των κρασιών τριών Ελληνίδων Οινολόγων. Η Αθηνά Τσώλη με το ATHINA εκπροσωπεί τη Σαντορίνη, η Βασιλική Γκίκα με το ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΓΚΙΚΑ την Στερεά Ελλάδα και η Μελίνα Τάσσου με το ΚΤΗΜΑ ΚΙΚΟΝΕΣ τη Θράκη.
Heteroclito Cave & Bar a Vin, Fokionos 2, Athens.
-
Ένα TOP 10 για τα BEST VALUE FOR MONEY κόκκινα (κάτω από 10 ευρώ):
1.ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ (Grenache-Mourvedre-Syrah) 7.5€
2.ΝΑΟΥΣΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ (Ξινόμαυρο) 7€
3.ΓΙΑΝΑΚΟΧΩΡΙ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗΣ (Μerlot-Ξινόμαυρο) 9.8€
4.ΜΑΛΕΑΤΗΣ Οινοποιητικη Μονεμβασιάς (Μαυρούδι-Aγιωργίτικο) 9€
5.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ (Syrah-Μαντηλάρι) 9.5€
6.ΔΑΦΝΙΟΣ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ (Λιάτικο) 6.8€
7.ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ Ν.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ (Syrah) 9.5€
8.ΑΓΙΩΡΓΙΤΚΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ 9€
9.ΒΟΡΙΝΟΣ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ (Κοτσιφάλι-Λιάτικο-Syrah) 7€
10.ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ (Μerlot-Cabernet-Syrah) 7.5€Φυσικά τα προτείνω ανεπιφύλακτα και τα παραθέτω για κάποιους που λένε ότι
είναι ακριβά τα ελληνικά κράσια. -
3 και 7 αρέσουν πολύ. Κάπου θα κλωτσούσα κάποιο να βάλω το Λημνιό του Πόρτο Καρράς και το μετόχι Χρουμίτσας του Τσάνταλη.
Το 2ο είναι ότι πιο 'ξερό' έχω δοκιμάσει.
-
Θα προτιμούσα το Chateau PC από το Λημνίο του.
-
+1 απλά θεωρώ κ εγώ κριτήριο τα 9-10 ευρώ για μια φιάλη, το σατώ νομιζω ακουμπάει 12 13 συνήθως
-
Δίκιο έχεις, παρέβλεψα το 10ευρω...
Ως λάτρης του ρετσινωμένου πάντως, να αναφέρω ότι θεωρώ του Μιχαλη Γεωργιάδη (όχι αυτόν του Drive, τον άλλον!!! ) ως το καλύτερο που έχω πιεί. Είναι και γειτονάκι... από το σπίτι μου βλέπω τα γραφεία του.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
3 και 7 αρέσουν πολύ. Κάπου θα κλωτσούσα κάποιο να βάλω το Λημνιό του Πόρτο Καρράς και το μετόχι Χρουμίτσας του Τσάνταλη.Το 2ο είναι ότι πιο 'ξερό' έχω δοκιμάσει.
Η Νάουσα του Μπουτάρη είναι από τα 10 αυτό με τις περισσότερες δυνατότητες παλαίωσης και πράγματι οι ταννίνες του
θέλουν χρόνο. Εγώ ανοίγω φέτος 2005 και πίσω!
Το λημνιό και εμένα με προβλημάτισε αλλά δεν μπόρεσα να το βάλω στα 10 για λίγο. -
Πάντως μια που φανερώθηκα και εδώ, να πω οτι όντως μεχρι 10 ευρώ έχεις πολλές καλές εναλλακτικές. Θα αναφέρω και ένα ακόμα μου αγαπημένο, τη Γουμένισσα του Μπουτάρη
-
Εδώ ρωτάμε για σαμπάνιες;
Θα ήθελα μερικές προτάσεις στην κατηγορία των 20 ευρώ (λίγο πάνω-λίγο κάτω). Είναι για αρκετά σημαντικό γεγονός και θα ήθελα όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή μιας κι έχω αναλάβει την προμήθεια της για τη βραδιά (3-4 μπουκάλια).
-
ΚΑΪΡ, κατά προτίμηση demi-sec και όχι brut. Αν ήταν από την Καμπανία, θα έφερε με τιμή το όνομα Champagne!!! Εφάμιλλη αρκετά ακριβότερων προτάσεων.
-
Duk de Valmer, Σκλαβενίτης. 6 ευρά
ΙΜΟ σκάβει. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εδώ ρωτάμε για σαμπάνιες;Θα ήθελα μερικές προτάσεις στην κατηγορία των 20 ευρώ (λίγο πάνω-λίγο κάτω). Είναι για αρκετά σημαντικό γεγονός και θα ήθελα όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή μιας κι έχω αναλάβει την προμήθεια της για τη βραδιά (3-4 μπουκάλια).
Ελληνικές προτάσεις:
Καρανίκας Brut Cuvée Spéciale 17-18€ η Cair Velvet Brut 17-18€ η Aμαλία brut 13-14€ -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εδώ ρωτάμε για σαμπάνιες;Θα ήθελα μερικές προτάσεις στην κατηγορία των 20 ευρώ (λίγο πάνω-λίγο κάτω). Είναι για αρκετά σημαντικό γεγονός και θα ήθελα όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή μιας κι έχω αναλάβει την προμήθεια της για τη βραδιά (3-4 μπουκάλια).
Εχει σημασια και με τι σερβιρεται,θα ειναι ξεροσφυρι,θα ειναι με τουρτα,θα ειναι με ξηροκαρπι;
Η ευκολη λυση ειναι να παρεις μια CAIR demi-sec
Μπορεις να παρεις επισης Amalia Brut,κατω απο 15 ευρω εχει -
Τα καλύτερα κόκκινα γαι το 2013 ( από αυτά που έχω δοκιμάσει).
95 ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ 2008 (SYRAH-ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ-MERLOT) 20 €
94 EVANGELO ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2007 (SYRAH - VIOGNIER) 30 €
93 ΣΗΤΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 2000 (ΛΙΑΤΙΚΟ) 22 €
KOKKINOΜΥΛΟΣ 2010 ΤΣΕΛΕΠΟΣ (MERLOT) 22 €
SYRAH WILD FERMENTATION ΒΡΥΝΙΩΤΗΣ 2008 (SYRAH) 23 €
LA TOUR MELLAS 2008 (Cabernet Franc-Merlot) 40 €92 AVATON ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2009 (ΛΗΜΝΙΟ-ΜΑΥΡΟΥΔΙ-ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ) 20 €
NOSTOS BLEND ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ (Syrah-Mourvedre-Grenache-Roussanne) 19 €
SYRAH COLLECTION ΑΒΑΝΤΙΣ 2008 (SYRAH) 43 €
ΝΟΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΣ 2005 (SYRAH - CABERNET - ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ) 60 €
ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ 2007 (ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ) 22 €
ΔΙΑΠΟΡΟΣ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ (ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ-SYRAH) 25 €91 OCEAN 2008 (ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ-SYRAH) 13 €
ΑΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΒΑΝΤΙΣ 2009 (SYRAH - VIOGNIER) 17 €
ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ 2007 (CABERNET SAUVIGNON - MERLOT) 22 €
ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ 2007 (CABERNET SAUVIGNON & FRANC) 27 €
ΜΕΘ'ΥΜΩΝ 7 ΝΤΟΥΓΚΟΣ (7 ποικιλίες) 16 €
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΑΛΑΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑ 2009 (ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ) 14,50 €90 FLEVA ΣΚΟΥΡΑ 2011 (SYRAH) 15 €
ΛΗΜΝΙΩΝΑΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 2009 18 €
ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ 2010 (ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ) 15 €
ΠΕΤΡΑΔΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ 2007 (SYRAH) 25 €
LA TOUR MELLAS 2010 (Cabernet Franc-Merlot-Petit Verdot) 27 € -
Για τους αμύητους . 95 , 94 , 93 είναι η βαθμολογία με άριστα το 100 .
Μυράμπελος κόκκινο από την Κρήτη . Ιδιαίτερα αρωματικό κρασί , μια γουλιά και η μύτη σου πλημμυρίζει αρώματα. Τίμιο στα 9,5e . -
Σιγάλας μαυροτράγανο 2011
σέβας
-
Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει και αν οι τιμές είναι καλές αλλά το βάζω
http://portal.kathimerini.gr/oinos -
Οινοχοος η οινοποιηματα σε ασκό ποιο ειναι καλύτερο ;
-
Semeli Μαντινεία Νασιάκος: Ένα ελληνικό κρασί στα δέκα κορυφαία του κόσμου
http://www.protothema.gr/recipes/articl ... ou-kosmou/ -
Έχω ξαναπεί οτι το Γη και Ουρανός του Θυμιόπουλου ΓΑΜΕΙ (και του 10)
Και η Μπλέ Αλεπού (2009) του Δήμαρχου Γαμεί ακόμα περισσότερο.
Κρασιά