-
Γενικά κι αόριστα δεν μπορείς να πεις πότε πρέπει να καταναλωθεί το κρασί, κάθε ποικιλία έχει δικιά της καμπύλη ωρίμανσης
-
Ναι βρε συ δεκτον - απλως λέω σαν rule of the thumb - είναι σωστό το παραπάνω;
-
Nαι, γενικά τα άσπρα δεν παλιώνουν, αλλά επίσης και πάρα πολλά κόκκινα πρέπει να καταναλωθούν σύντομα και δεν σηκώνουν παλαίωση.
Επίσης παλαίωση στο ράφι της κουζίνας δεν νοείται
-
Επίσης δεκτόν, όμως κακά τα ψέματα, δε γίνεται να έχουμε όλοι της ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης.
-
Γι αυτό πολλές φορές είναι προτιμότερο να μην τα αφήνεις χρόνια με την ελπίδα να γίνουν καλύτερα γιατί κινδυνεύεις σοβαρά να πιείς χειρότερο κρασί απ όταν το αγόρασες.
Προσωπικά επειδή δεν έχω τέτοιο χώρο, όλα μου τα κρασιά τα καταναλώνω σε βάθος μαξ διετίας
-
Ακριβώς αυτό σκέφτομαι να κάνω και εγώ - η απορία μου ήταν περισσότερο φιλολογικού περιεχομένου
-
ΜΟυ έκαναν δώρο χτες έναν αεριστήρα κρασιου. Αυτό αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιείται ώστε να μπορείς να πιείς ένα κόκκινο κρασί αμέσως μετά το άνοιγμα;
-
Τι κρασί θα ταιριάζατε με τηγανητό ψαρι;
-
ροδιτη, λημνιο....εν απουσια των προηγουμενων μοσχοφιλερο....
εαν ειναι δυσκολα τα παραπανω....στο τελος τελος ρετσινουλα.....
-
Γενικά θεωρείτε ότι ταιριάζουν πιο 'φρουτώδη' κρασιά;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Με 14,5 % αλκοόλ, αλλά δεν το καταλαβαίνεις. Θα έλεγα ότι το διακρίνει μια λεπτότητα. Εξαιρετικό για τα γούστα μου.
εντονη αισθηση (μυτη, γευση) αλκοολ....η επιγευση εντονου 'μπρουσκου'
Αν υπάρχει κάτι που απεχθάνομαι είναι η γεύση του αλκοόλ. Κατά τη γνώμη μου το συγκεκριμένο ήταν εξαιρετικό ακριβώς επειδή δεν φαίνεται το αλκοόλ.
Δοκιμάστηκε σήμερα.
Αρκετά καλό.
-
γαμεί
Το παρών ποστ γράφεται υπό την επήρεια μισού μπουκαλιού αυτού:
Το οποίο δεν ήταν κακό
-
ούτε evangelo ούτε τίποτε άλλο από Γεροβασιλείου στον αιώνα τον άπαντα .
Το εικονιζόμενο μου χάλασε τόσο πολύ το κεφάλι και τη γεύση που έκανα να ξανά-πιω κρασί πάνω από 3 μήνες.
-
Την έβγαζες με βότκα;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
ούτε evangelo ούτε τίποτε άλλο από Γεροβασιλείου στον αιώνα τον άπαντα .http://www.gerovassiliou.gr/images/red-el.png
Το εικονιζόμενο μου χάλασε τόσο πολύ το κεφάλι και τη γεύση που έκανα να ξανά-πιω κρασί πάνω από 3 μήνες.
Δεν το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο αλλά οτι πήρα απο Γεροβασιλείου δεν με άφησε παραπονεμένο.
Τη μαλαγουζιά του πχ την έχω σε τρελή εκτίμηση.
-
+1, λόγω τοποθεσίας η κάβα μου πάντα έχει πολλά Γεροβασιλείου και τα ανοίγουμε συχνά. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
προτείνω ανεπιφύλαχτα
το κρασι
''κλεψυδρα''
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οτι πήρα απο Γεροβασιλείου δεν με άφησε παραπονεμένο+1
Κι εγώ τον θεωρώ εγγύηση. -
http://www.ktima-pavlidis.gr/?l=4&cat=104thema παυλίδη ροζέ , QC pass .
Τώρα τελευταία έχω έρωτα με τα ροζέ διότι θεωρώ οτι συνδυάζονται σχεδόν με τα πάντα. Το συγκεκριμένο έχει μια δόση γλυκύτητας που αρχικά απογοητεύει αλλά αφήνει μια πικράδα στο τέλος που το κάνει κρασί και όχι λικέρ.
Με τα ψαράκια μάλιστα συνδυάστηκε μια χαρά και το κυριότερο δεν μου χάλασε το κεφάλι. -
Κι εγώ τον τελευταίο χρόνο πίνω ροζέ. Επειδή δεν πίνω ποσότητα τα βρίσκω πιο βολικά τόσο για φαγητά όλων των ειδών αλλά και μόνα τους. Δηλαδή με ένα μπουκάλι και τρώς και πίνεις σκέτο.
Κρασιά