-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Κικιζα αν σε διαβάσει κάποιος άσχετος θα πιστέψει ότι καθημερινά βολταρεις στην κηφισιας με τουλάχιστον 2,5λιτρο τουιντουρμπο αργαλειο....
Εσυ δεν είχες θέμα με τα αυτόματα κιβώτια γιατι σου κόβουν δράση , και εσάς τους πραγματικούς οδηγούς σας χαλαει να σας αποκοπτουν απο την πεμπτουσία της οδήγησης ;
'Οχι!
Θέλουμε χειροκίνητο κιβώτιο για να αλλάζουμε ταχύτητες και να νιώθουμε ανήσυχοι οδηγοί.
ΚΑΙ
Θέλουμε τεράστια ροπή για να ΜΗΝ αλλάζουμε ταχύτητες και να νιώθουμε πραγματικοί οδηγοί από την επιτάχυνση.
Συνεπώς θέλουμε χειροκίνητο κιβώτιο αλλά να μην αλλάζουμε. Α και είμαστε και ανήσυχοι.
Mα ετσι, τοσα ξερετε, τοσα λετε και οι δυο...Στραφι πηγαν τοσες σελιδες, περι δυναμης για τα αντιτιμο που απαιτειται. Συνεχιστε...
Κατανόηση γραπτού κειμένου => 0
-
8=====0 ηθελες να πεις..
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Κατανόηση γραπτού κειμένου => 0
αν βάλεις κι άλλο ΜΗΔΕΝΙΚΟ όμως αυτόματα γίνεται ΑΠΕΙΡΟ:
viewtopic.php?p=2675074#p2675074
μάθε μπαλιτσα και κυρίως μαθε να μη χρησιμοποιείς το χειροκίνητο κιβώτιο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε λάθος φόρουμ είσαι. Εδώ δε μας ενδιαφέρει πιο είναι το πιο γρήγορο στην ευθεία, ποιόν θα φάμε στα φανάρια, πως θα πούμε στο γείτονα σε γ@μαω σε γκάζια και άλλα τέτοια.
Για λιμανάκια και λοιπές κοντροκαταστάσεις υπάρχουν άλλα φόρα...Οχι εσυ δεν καταλαβες καλα, και απαντας σε λαθος βαση.
Δεν μιλησα ουτε για φαναρια, ουτε για κοντρες.
Για απλη καθημερινη μετακινηση, σε λεωφορους οπως πχ η Κηφησιας αναφερομαι, οπου
για να κινηθεις ως ενα τυπικο μικρομεσαιο turbo 1400αρη μεσα σε αραιη κινηση, θα πρεπει συνεχως να κατεβαζεις μια σχεση κατω, και να χαλας τον κοσμο σε θορυβο κινητηρα, οταν οι υπολοιποι, θα επιταγχυνουν με μια σχεση πανω, και θα φευγουν το ιδιο ή και γρηγοροτερα απο εσενα με το νεο Coupe-GT που κοστισε μολις(?) 36κ ευρω...Το 2004 αγόρασα ένα hot hatch που έκανε 29000 ευρώ και είχε τα χαρακτηριστικά του κινητήρα που έχει και το GT86. Ή που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι έχει (γιατί απ΄όσο έχω καταλάβει ΔΕΝ το έχεις οδηγήσει...). Διότι με το δικό μου ταπεινό EP3 TypeR ΠΟΤΕ δεν έκανα αυτά που λες σε καθημερινή χρήση, όπως σου είπε και ο taurus είχε επαρκέστατη ροπή για καθημερινή χρήση και για προσπερασματάκια (όχι 'ζω-πεθαίνω' βέβαια) και απ΄όλα. Ναι, αν ήθελες να πας πραγματικά γρήγορα έπρεπε να ασχοληθείς με το κιβώτιο (αυτό ντε που σε άλλες περιπτώσεις είναι για σένα σημαντικό κριτήριο επιλογής και δε γουστάρεις διπλοσύμπλεκτα κτλ. αλλά ξαφνικά η συχνή χρήση χειροκίνητου κιβωτίου σε καθημερινή χρήση έγινε για σένα μειονέκτημα) αλλά για καθημερινή χρήση η γυναίκα μου πήγαινε στη δουλειά της επί χρόνια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή παράπονο.
Θεωρώ ότι 8 χρόνια μετά το να δώσεις άλλες 7000 για (α) κουπέ αμάξωμα και αντίστοιχο exclusivity (β) πίσω κίνηση είναι ένα αρκετά λογικό deal. Ναι συμφωνώ ότι 36000 δεν είναι λίγα χρήματα και όποιος δώσει αυτές τις 36000 θα κάνει κάποιους συμβιβασμούς, ε, σε ό,τι και αν αγοράζουμε κάνουμε συμβιβασμούς και το τωρινό δικό μου αυτοκίνητο δεν είναι Porsche αλλά ζω με αυτό...
Αποδεικνυεται για αλλη μια φορα, οτι και εσυ, μπαινεις στην συζητηση αφου εχεις διαβασει, μια τοποθετηση μου, χωρις να εχεις δει πιο πριν τι εχει επακολουθησει, και φυσικα με την ιδια λογικη εστειλες εσυ ή οποιος αλλος Mod προειδοποιηση σε εμενα, αφου με ειχαν προσβαλλει, ειρωνευτει, και επιτεθει, και τελικα περασε σχεδον μια μερα, και δικες μου επισημανσεις, για να κλειδωθει αρχικα το τοπικο...Αλα νταλα της παρασκευης το γαλα δηλαδη.
Οσο για το τι ελεγε ο Ταυρος, οριστε τι απαντησα εγω πιο πριν:
viewtopic.php?f=15&t=23252&start=1785#p2676283
'Τα μοτερ σε S2000 και VTI δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τις δυνατοτητες του κινητηρα του GT86. Καμμια ομως...
Φυσικα και στα δυο συγκεκριμενα ο συνδυασμος κλιμακωσης, ευρος ροπης, και κυριως η ισχυς του κινητηρα, αρκουν και με το παραπανω να κινησουν αξιοπρεπεστατα τα αμαξωματα τους, σε σχεση με τα μικρομεσαια Turbo της σειρας 'με μια σχεση πανω' σε νορμαλ συνθηκες...'Φυσικα και δεν εκανες με το Type R ολα αυτα που λεω και φυσικα δεν χρειαζοταν, γιατι παροτι με παρομοια ισχυ-ροπη σε δυναμομετρηση (177,8ps/8,200σαλ , 16,9χλγμ/7,200σαλ) στους 4τροχους (τευχος 412 Ιανουαριος 2005), το Type R ειχε ξεκαθαρα ΠΙΟ ΚΟΝΤΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΙΔΑΝΙΚΑ σεταρισμενη ωστε να μπορεις να εκμεταλλευεσαι στο επακρο τον κινητηρα, χωρια
το απιστευτο 'ζυγισμα' κινητηρα, τον ελαφρυ σφονδυλο κτλ.
Πως θα μπορουσε βεβαια να μην ειναι μαχιμο, με τελικη διαφορικου 4,764:1 , με την 1η να βγαζει 58km/h την 2α 89, την 3η 125, την 4η 165, την 5η 206, και την 6η 235, με τις πεντε πρωτες να 'τελειωνουν' στις 8,100σαλ, και την 6η στις 7,400.Και για να γινει πιο κατανοητο σε νουμερα, πως να μην ειναι οχι απλα επαρκεστατο αλλα και ικανοποιητικοτατα ταχυ για ατμοσφαιρικο το Type R, οπου παρολο το σχεδον παρομοιο βαρος (1231κιλα) με το GT86 (1252κιλα) 'εγραφε' με 3η
τα 30-50Km/h σε 2,5sec εναντι 2,8 του GT86, τα 50-80 σε 3,4sec εναντι 4,2 του Gt86, και τα 80-110 σε 3,4sec εναντι 4,1 του GT86.
Να συνεχισω?
Με 4η τα 40-60 σε 3,1 και το GT86 σε 3,7 , τα 80-110 σε 5,0 και το GT86 σε 5,8 , τα 120-140 σε 3,3 και το GT86 σε 3,7
Τελος με 5η τα 50-70 σε 4,1 ενω το GT86 σε 4,4 , τα 80-110 σε 6,5 ενω το GT86 σε 6,8, και τα 120-140 σε 4,7 ενω το GT86 σε 5,1.Να πουμε για σοβαρη επιδοση απο σταση? Το Type R EP3 εβγαζε το χιλιομετρο σε 27,5sec/193km/h ενω το GT86 σε 28,0/187.
Οποιοι εχουν κανει τις παραπανω διαδικασιες, γνωριζουν οτι οι διαφορες σε αποσταση μεταξυ τους, αλλα και αισθηση στις ρεπριζ, ειναι σχεδον χαωτικες, σε σχεση με την μικρη(?) διαφορα μερικων δεκατων του δευτερολεπτου...Και για να κλεισω, οχι, θεωρω οτι μετα απο 8 χρονια, το exclusivity της πισωκινησης να το χρυσοπληρωσω, στα 36κ δεν θα το εκανα ουτε με σφαιρες, (ειδικα οταν τοτε, υπηρξε ενα πραγματικο 4θεσιο με πιο προθυμο κινητηρα, στα 29κ , το challenge 192αρι RX8 ) ετοιμα ζεστα να τα ειχα τωρα, για ενα κατα τα αλλα καλοζυγισμενο και καλαισθητο Ιαπωνικο coupe που ομως η δυναμη του σε σχεση με τις δυνατοτητες πλαισιου, θυμιζει την αισθηση που εχει ενα πιτσιρικι οταν του παιρνουν το γλυκο απο το στομα, αφου το εχει ακουμπησει στον ουρανισκο του...
Συνεχιστε τωρα καποιοι να βαζετε το Type R στην ιδια βαση με το GΤ86...
P.S Ο dimsabas τουλαχιστον με καταλαβε, και ο ανθρωπος κατεχει απο ατμοσφαιρικα πισωκινητα, αποδεδειγμενα. Αυτο εμενα μου αρκει. Οι υπολοιποι συνεχιστε να νομιζετε οτι θελετε.
Αμα ειναι να σας χαλασω την ονειρωξη, τωρα που ερχονται και τα Χριστουγεννα, δεν λεει...Σιγα-σιγα στο ταμειο παιδια για GT86, μην σπρωχνεστε, ολοι θα παρετε...!!!
-
Τσαααααακ. Σας τη φόρεσε. Η αλήθεια να λέγεται!!
-
Eίναι που ο dimsabas έχει πέσει κι αυτός στην χύτρα που πέφτει και ο πάπας, βέβαια.
Αν διαφωνούσε, θα τον είχες γράψει βέβαια κι αυτόν αλλά να'χαμε να λέγαμε. -
δλδ μιλαμε για εξωφρενικες διαφορες 0,3-0,8 δευτερολεπτων!!!με χαμηλοτερους ρυπους,ισως πιθανοτατα χαμηλοτερη καταναλωση κ εννοειται πισω κινηση..
μαλιστα.. -
ΚΙΚΙΖΑ γιατί σου αρκεί ο διμσαμπ και δε σου αρκώ εγώ πχ που έχω πειρα από άτμο και τούρμπο και όλες τις δυνατές εκδοχές τους;
μήπως επειδή... νομιζεις ότι συμφωνεί μαζί σου; :loonytake:
-
Εφόσον αυτή την εποχή έχετε 36k να ξοδέψετε τότε αγοράστε ένα Scirocco και άστε τους άλλους να θέλουν να τα δώσουν τα χρήματα αυτά για ένα δίλιτρο ατμοσφαιρικό coupe με πίσω κίνηση.
Για την ονείρωξη που λέγεται rotary. Μην φάτε το Ελληνικό γκοβέρνο κατάλαβε το κόλπο των κυβικών του rotary και το φορολόγησε αναλόγως θεωρώντας τα 1.3 λίτρα στα πραγματικά του..... Για την ώρα βολευτείτε όσοι μπορείτε με turbo εμπροστόκουνα....
Φυσικά από το videaki όπου ένα δίλιτρο τούρμπο βρέθηκε πίσω από δύο ατμοσφαίρες όχι σε απόλυτες επιδόσεις αλλά σε αίσθηση δεν πιστεύω ότι πείρατε μυρωδιά. Δεν πειράζει. Ο καθένας τις επιλογές του.
-
βασικα δεν νομιζω να συμφωνει κ πολυ μαζι του ο dimsabas..εγω αλλο νοημα εβγαλα απο την απαντηση του..οτι αν ειναι να το παρεις για γκαζι,μπορεις να βρεις φθηνοτερα κ ταχυτερα.αλλα δεν το παιρνεις για γκαζι..εκτος κ αν καταλαβα λαθος..
-
- Τι σχέση έχουν τα περί Mods ? Αν σου τα έκανε Mod edit ως off-topic θα αισθανόσουν θιγμένος να υποθέσω...
- Σαφώς και έχω διαβάσει και τα προηγούμενα, εξάλλου έγραψα για τα περί taurus
- Τις άκυρες συγκρίσεις τις ξεκίνησες εσύ με το Scirocco R, όχι εγώ με το EP3 TypeR. Μη διαμαρτύρεσαι λοιπόν και μην κάνεις μάθημα διότι εσύ πρώτος είσαι φάουλ
- Το EP3 TypeR το έχεις οδηγήσει ? Διότι ο βομβαρδισμός με νούμερα (προς κάποιον που το είχε το αυτοκίνητο 5 χρόνια ) δείχνει ότι όχι
- Τελικα ποιό είναι το πρόβλημα του GT86 ? O κινητήρας που μας λες τόση ώρα ότι του λείπουν άλογα-ροπή ή το κιβώτιο, που μόλις τώρα έθεσες ?
- Το GT86 το έχεις οδηγήσει ? Αν όχι θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ, as simple as that
- Ο dimsabas κατέχει από ατμοσφαιρικά πισωκίνητα, για σένα έχω τις αμφιβολίες μου (εγώ σίγουρα δεν κατέχω αλλά από ατμοσφαιρικούς δίλιτρους κινητήρες κατέχω περισσότερα από σένα)
- Για τα κιβώτια δε μας είπες
- Οποτε σε βολεύει (τώρα) οι αριθμοί είναι βασιλιάδες. Οποτε δεν σε βολεύει (χειροκίνητα vs. ημιαυτόματα κιβώτια) μετράει η αίσθηση. Πως το πες 'άλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα' (sic) ? Ετσι.
-
Τόχουμε χάσει εντελώς το νόημα....μαλώνουμε για ένα αυτοκίνητο με** 200 !!!!! **άλογα και πίσω κίνηση αν έχει αξιοπρεπείς ή όχι επιδόσεις και αν είναι ευχάριστο στην οδήγηση.......Για το τελευταίο μέχρι να το οδηγήσουμε δεν μπορεί να έχει κανείς άποψη (αν και σίγουρα θα είναι εξαιρετικό).
Για το θέμα των επιδόσεων τα νούμερα δείχνουν ότι είναι πολύ πολύ γρήγορο....και δεν σηκώνει καμμία αμφιβολία.Είδα χθες ένα μαύρο στην Θεσσαλονίκη.....μου άρεσε.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Εφόσον αυτή την εποχή έχετε 36k να ξοδέψετε τότε αγοράστε ένα Scirocco και άστε τους άλλους να θέλουν να τα δώσουν τα χρήματα αυτά για ένα δίλιτρο ατμοσφαιρικό coupe με πίσω κίνηση.Οχι αγαπητε, κανενα scirocco δεν προτεινε κανενας. Πετανε διαφορες τρολλιες μερικοι για να κανουν χαβαλε, επειδη ουσιαστικα επιχειρηματα δεν εχουν. Ψωνιζεις καταπληκτικο Πορσικο boxster 987/cayman με λιγοτερα απο 30κ , και τα υπολοιπα 6κ τα δινεις ως εξτρα συντηρηση -σε σχεση με την συντηρηση ενος GT86- για δυο χρονια περιπου.
Μετα την πουλας, και δεν χανεις και τοσα πολλα οσο με τον Ιαπωνα.Δεν θελεις πορσικο? Ψωνιζεις καταπληκτικη Ζ4 τελευταια γενια, 2,5αρα, και εχεις ενα αρχοντικο διαχρονικο Coupe-roadster
που κανει μια χαρα καταπληκτικα αναποδα, και με ηχο που σου σηκωνει την τριχα καγκελο...
Δεν θελεις ουτε Ζετα, θες Ιαπωνα? Χτυπας ενα 350Ζ η ενα fl RX8 στα 15-17κ με λιγα χλμ εντελως εργοστασιακο, και του πινεις το αιμα ειτε με βενζινη για 2-3 χρονια, με τα υπολοιπα 17κ , ειτε και με λιγοτερα απο τα μισα, εαν ψαχτεις με ημιεργοστασιακη λυση υγραεριου.
Δεν σου κανει τιποτε απο ολα αυτα? Ε τοτε κατα την ταπεινη μου αποψη δεν εισαι για ΚΑΝΕΝΑ πισωκινητο, δεν εχει νοημα δηλαδη, να μιλαμε...Για την ονείρωξη που λέγεται rotary. Μην φάτε το Ελληνικό γκοβέρνο κατάλαβε το κόλπο των κυβικών του rotary και το φορολόγησε αναλόγως θεωρώντας τα 1.3 λίτρα στα πραγματικά του..... Για την ώρα βολευτείτε όσοι μπορείτε με turbo εμπροστόκουνα....
Το rotary παραμενει πραγματικη-ρεαλιστικη ονειρωξη, για οσους ξερουν-ασχολουνται, αλλα και με οσους επιλεγουν τοποθετηση υγραεριου. Ειδικη περιπτωση, αλλα συγκινει.
Αν βρεις καποιον που να εχει, και σε παει βολτα, ξαφνικα θα ανακαλυψεις τους βανκελ...Φυσικά από το videaki όπου ένα δίλιτρο τούρμπο βρέθηκε πίσω από δύο ατμοσφαίρες όχι σε απόλυτες επιδόσεις αλλά σε αίσθηση δεν πιστεύω ότι πείρατε μυρωδιά. Δεν πειράζει. Ο καθένας τις επιλογές του.
videakia υπαρχουν απειρα αγαπητε. Θα μου δειξεις εσυ ενα, θα σου δειξω εγω αλλα δεκα. Φυσικα και ο καθενας τις επιλογες του.
Ομως καποιοι -οπως και εσυ- που επιμενετε χωρις να προβαλλετε ουσιαστικα αντεπιχειρηματα, βγειτε εξω, οδηγηστε διαφορετικης φιλοσοφιας αυτοκινητα, μην τα βαζετε ολα σε ενα τσουβαλι (Type R EP3 & GT86... ) κατανοηστε λιγο καλυτερα τι κρυβουν οι αριθμοι, πισω απο αυτα τα 'ελαχιστα δεκατα' σε ρεπριζ και μετρησεις χιλιομετρου απο σταση πχ, και μετα ελατε να μιλησετε για 'αισθηση στην πισωκινηση', 'ικανοποιητικα ποσοστα ροπης', 'ευρος ροπης' κτλ...Η θεωρια πολλες φορες -οταν ασπαζεσαι μονο αυτη ειδικα- δεν λεει ουτε την μιση αληθεια...
-
sv2,τι να ξερεις κ εσυ κ εκφερεις αποψη??δεν βλεπεις οτι το 90% των αυτοκινητων που θα βρισκονται διπλα του,θα ειναι ταχυτερα απο αυτο???
-
-
ρε γρηγορη,τωρα βαζεις κ μεταχειρισμενα στο παιχνιδι???
αν ειναι ετσι γιατι να δωσω 32κ€ για το ροκκο ρ η για την 125ι,οταν μπορω να παρω ενα fiat uno turbo-punto gt κ με τα 30κ€ που μου μενουν να το κανω dragmachine κ να μη μου καθεται κανεις στο δρομο?κ θα μου μεινουν κ χρηματα στην ακρη για να το συντηρω 2-3...δεκαετιες..
συν το οτι μου φαινεται δυσκολο να μπορει να πωληθει σε 1-2 χρονια τοσο ευκολα μια πορσε στην ελλαδα.. -
Αρα κατά τα κικιζια λεγόμενα θα επρεπε να κόστιζε λιγότερα απο 30 για να χτυπήσει τις μεταχειρισμενες κλαιμαν ειτε 15 για τα μεταχειρισμενα 350Ζ ειτε και ακόμα κάτω από 10 για να διαλύσει τα μαζδα.
Τι λες κικιζααααααααααα
-
Κάθε πέρσι και καλύτερα.
-
Καλά τα έλεγε ο Κίκιζας μέχρι το σημείο με το rottary και το lpg που του χει κολλήσει ως ιδανική υλοποίηση. Εκεί έπαιξε instant brainmelt.
-
Γρηγόρη μην το ταλαιπωρούμε το θέμα. Η Toyota έφτιαξε ένα coupe ατμοσφαιρικό με αρκετή δύναμη ώστε να σου προσφέρει ώρες διασκέδασης αλλά όχι σε ταχύτητες που σκοτώνουν σε μία πίστα. Όχι τυχαία επέλεξε ελαστικά που δεν του προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση ώστε να μπορεί να ντριφτάρει. Αποτελεί ένα παιγνίδι για την εταιρεία που δείχνει ότι ξέρει να φτιάχνει αυτοκίνητα όσο πιο απλά και εύκολα γίνεται και όσο (ναι ναι) πιο συμμετοχικά για τον οδηγό.
Ως σήμερα όλοι όσοι το έχουν οδηγήσει (με ελάχιστες εξαιρέσεις) το έχουν σηκώσει στον 7ο ουρανό για αυτά που μπορεί να κάνει και όχι γιατί είναι καλό σε dragster. Για περισσότερα και turbo άλογα περίμενε σε 1 με 2 χρόνια την επιλογή της Subaru με 260~270 άλογα σε τιμές ακόμα μεγαλύτερες όμως. Τι να κάνουμε ένα σασί για ένα όχημα που θα πουλήσει μόλις 200,000 οχήματα παγκοσμίως... έχει το κόστος του.
Δεν έχω οδηγήσει τα οχήματα που αναφέρεις και δεν πρόκειται να τα οδηγήσω όχι γιατί δεν μου αρέσουν αλλά γιατί απλά δεν μπορώ να τα συντηρήσω και ούτε προβλέπεται να συμβαίνει αυτό το προσεχές μέλλον. Θαυμάζω όμως το συγκεκριμένο όχημα γιατί βγαίνει από τα σπλάχνα μίας εταιρείες που περισσότερο είναι γνωστή για φριτέζες με ρόδες (βλέπε Prii) παρά για αυτοκίνητα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Αν αποφασίσω ποτέ να ξαναφύγω από αυτό το μπουρδέλο που τιμωρεί τα κυβικά (γτ από τα 36k € της Ελλάδος στα 30k € της Γερμανίας εκεί κάπου πρέπει να βρίσκεται το θέμα) και βγάλω κάποια χρήματα ίσως λέω ίσως να αποφασίσω πριν πεθάνω να οδηγήσω αν έχουν απομείνει έστω και ένα από αυτά που λες. Για την ώρα είμαι ευτυχής με την Υβριδική Μαούνα που είναι τόσο συμμετοχική οδηγικά όσο είναι ένα μπρίκι (έτσι δεν είναι realzeus??) αλλά που φέτος δεν πληρώνει τέλη και ναι καίει λίγο.
Από εκεί και πέρα το RX-8 των 15 ~ 18 lt/100 km κατανάλωση υπό συνθήκες Αθήνας και το 370Ζ που αναφέρεις είναι οχήματα που απλά δεν μπορούν να συγκριθούν σε κόστος χρήσης με το GT-86 και βέβαια όπως λες μιλάμε για μεταχειρισμένα. Και φυσικά πολλά hot hatch θα είναι πιο γρήγορα σε ορισμένες συνθήκες από το Gt-86 αλλά αμφιβάλλω αν ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να βγει με το ίδιο χαζό χαμόγελο που θα έχει ο τυχερός κάτοχος του GT-86/BRZ. Και αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα είναι το ζητούμενο από ένα όχημα ελευθέρου χρόνου.
Just my 2c
Toyota GT-86 / Subaru BRZ