-
Ο χρήστης nass έγραψε:
εδω σκανε 35κ € για ροκκο ρ,που ειναι μειγμα παλαιοτερων τμηματων απο ολο το βαγκ..κ μας ενοχλουν τα 35κ€ για ενα αυτοκινητο σχεδιασμενο σε λευκο χαρτι..
Moνο που το rocco R ξεκιναει απο 29κ και οχι 35κ, εχει εναν απο τους αποδοτικοτερους 2λιτρους στην αγορα, και εχει αποδειχτει εξισου ικανο-ταχυ με 4κινητη φτερουγα.
Ε καλά, μην τα παραλές, κάτι αιώνες έριξε το Evo X σε Megane και Focus RS (τα προηγούμενα) σε μια ανηφορική στριφτερή διαδρομή με χερά οδηγό (Λ. Σωτήρχο νομίζω) σε κάποιο παλιότερο τεύχος των 4Τ.
Σε πίστα μπορεί να είναι αλλιώς (λογικό λόγω βάρους και απωλειών της άχρηστης στην πίστα 4κίνησης) αλλά 'εκεί έξω' οι 'φτερούγες' είναι σε άλλη κλάση (και τιμής φυσικά)Tι να κανουμε τωρα, αφου στα Μεγαρα το EVO X εγραψε ενδεικτικα 1:11.54 και το Scirocco R εγραψε 1:11.3...
Δεν σου φτανει αυτο, για να θεωρηθει 'εξισου ικανο-ταχυ με 4κινητη φτερουγα'?
'Εκει εξω' δεν εχει ΜΟΝΟ ανηφορικη σφιχτη διαδρομη, και εν πασει περιπτωση εστω και ιυπο συγκεκριμενες συνθηκες ειναι εξισου ταχυ, με το μισο κοστος. Αυτα επειδη καπου ειπωθηκε οτι δεν ειναι και πουθενα ανωτερο το scirocco R, απο το GT86......μονο σε επιπεδο-καταστασεις αναζητησης υπερστροφης ισχυος, κατι που φυσικα λογω μεταδοσης δεν μπορει να κανει το R. Προφανως και σε επιπεδο μεγαλυτερου φιλτραρισματος ως προς την γενικοτερη αισθηση υπολειπεται το R, οχι ομως σε ενοχλητικο βαθμο.
Κατα τα αλλα, πουθενα αλλου ομως. Σε επιπεδο αισθησης ασφαλειας, αποτελεσματικοτητας, φιλικοτητας, πρακτικοτητας, ποιοτητας εσωτερικου, και αδρεναλινης απο τα γκαζια, το R ειναι δυο κλασεις ανωτερο, οχι μια...Μα δεν το 'χεις οδηγήσει
Nope, οδηγησα του Vell, οχι σε βαθμο που να καταλαβω πληρως τις δυνατοτητες του, αλλα μια βολτα στην Πεντελη την καναμε...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Επισης το Scirocco R ξεκιναει απο 32Κ κι οχι απο 29Κ, αλλα τα νουμερα αναλογα με την κατασταση τα πηγαινοφερνουμεMε αποσυρση ξεκινουσε απο 29κ , (ενω το GT86 απο 34κ) οπερ και ηταν η χαμηλοτερη δυνατη τιμη...Πλεον ξεκιναει απο 31,300κ και το GT86 απο 36κ...
'Οχι Γιαννης, Γιαννακης δηλαδη'... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
'συμφωνα με τα specs του δεν δυναται να συγκινει ΤΟΣΟ πολυ οσο
προβαλλεταιΑυτό πως μπορείς να το ξέρεις??
Επίσης αν δεν κάνω λάθος το Golf δεν το θεωρείς υπερεκτιμημένο σωστά??
Θα το πω για... 4η φορα. Συμφωνα με καποιες διαπιστωσεις δοκιμαστων, και Video...
Θα κανουμε τωρα εδω κουβεντα για το GT86, ή για το Golf?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
εδω σκανε 35κ € για ροκκο ρ,που ειναι μειγμα παλαιοτερων τμηματων απο ολο το βαγκ..κ μας ενοχλουν τα 35κ€ για ενα αυτοκινητο σχεδιασμενο σε λευκο χαρτι..
Moνο που το rocco R ξεκιναει απο 29κ και οχι 35κ, εχει εναν απο τους αποδοτικοτερους 2λιτρους στην αγορα, και εχει αποδειχτει εξισου ικανο-ταχυ με 4κινητη φτερουγα.
Ε καλά, μην τα παραλές,** κάτι αιώνες έριξε το Evo X σε Megane και Focus RS (τα προηγούμενα) σε μια ανηφορική στριφτερή διαδρομή με χερά οδηγό (Λ. Σωτήρχο νομίζω) σε κάποιο παλιότερο τεύχος των 4Τ.**
Σε πίστα μπορεί να είναι αλλιώς (λογικό λόγω βάρους και απωλειών της άχρηστης στην πίστα 4κίνησης) αλλά 'εκεί έξω' οι 'φτερούγες' είναι σε άλλη κλάση (και τιμής φυσικά)Tι να κανουμε τωρα,** αφου στα Μεγαρα το EVO X εγραψε ενδεικτικα 1:11.54 και το Scirocco R εγραψε 1:11.3... **
'Εκει εξω' δεν εχει ΜΟΝΟ ανηφορικη σφιχτη διαδρομη, και εν πασει περιπτωση εστω και ιυπο συγκεκριμενες συνθηκες ειναι εξισου ταχυ, με το μισο κοστος. Αυτα επειδη καπου ειπωθηκε οτι δεν ειναι και πουθενα ανωτερο το scirocco R, απο το GT86...Σου μιλάει για στροφοδιαδρομή και εσύ το πας σε πίστα γιατί απλά εκεί σε συμφέρει να βγάλεις καλυτερο επειδή έτσι θες.
Τι εννοείς ΄΄ 'Εκει εξω' δεν εχει ΜΟΝΟ ανηφορικη σφιχτη διαδρομη΄΄, δηλαδή εξετάζουμε και τον παράγοντα πίστα?? Για να καταλάβω δηλαδή. -
Μα δεν το 'χεις οδηγήσει
Nope, οδηγησα του Vell, οχι σε βαθμο που να καταλαβω πληρως τις δυνατοτητες του, αλλα μια βολτα στην Πεντελη την καναμε...
Για το 86 μιλάει προφανώς επειδή μιλάς σαν να το έχεις οδηγήσει. Κι ένα δικό μου ποστ που χάθηκε ανάμεσα στο μαλλιοτράβηγμα εκεί εστίαζε αλλά η απάντηση
Θα το πω για... 4η φορα. Συμφωνα με καποιες διαπιστωσεις δοκιμαστων, και Video...
τα λέει όλα!
-
'συμφωνα με τα specs του δεν δυναται να συγκινει ΤΟΣΟ πολυ οσο
προβαλλεταιΑυτό πως μπορείς να το ξέρεις??
Επίσης αν δεν κάνω λάθος το Golf δεν το θεωρείς υπερεκτιμημένο σωστά??
Θα κανουμε τωρα εδω κουβεντα για το GT86, ή για το Golf?
Δηλαδή επειδή το διαπίστωσαν κάποιοι δοκιμαστές και επειδή κυκλοφορούν κάποια βίντεο σημαίνει ότι εμένα δεν μπορεί να με συγκινήσει??
Για το ροκκακι μια χαρά κουβέντα ξέρεις να κάνεις (και εδώ) για να το βγάλεις ανώτερο όλων.
-
Ελεος ρε Κίκιζα Γρηγόρη, παραδέξου μια φορά ότι είπες πατάτα Ημουν σαφέστατος και συ σαφέστατα πετάς τη μπάλα εκτός γηπέδου.
Και εννοείται που απορώ πως καταφέρνεις να ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ το R με το 86 έχοντας οδηγήσει ελάχιστα το ένα και καθόλου το άλλο
Τέλος από μένα το off-topic, ο mirage το έθεσε σωστά παραπάνω.
-
παραδεχομαι οτι εγω ξεκινησα κ εβαλα στην κουβεντα το ροκκο ρ,αλλα φτανει με αυτο το αυτοκινητο..για καποιους μπορει να ειναι κορυφαιο,για αλλους να ειναι μετριο,κακο δε θα το πει κανεις.εληξε.-
το αν θα συγκινει το γτ86,αν θα δινει ωραια αισθηση,αν αν αν,ας το αφησουμε για το οταν το οδηγησουμε ο καθενας μας κ θα κρινουμε.σε ελληνικη ασφαλτο.με ελληνικα καυσιμα.με ολα..
καταληγωντας,ειναι που ειναι ακυρη η συγκριση ροκκο με γτ86,τα συγκρινουμε κ σε πραγματα που απλως διαβασαμε απο καποιον που εγραψε καπου,με εντελως διαφορετικες συνθηκες κ με εντελως διαφορετικα κριτηρια..
υ.γ.
ναι,ξερω,ειμαι λακαμας που εφερα το ροκκο στην συζητηση,βριστε αφοβα.. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ρε παίδες γιατί το κουράζετε τόσο. Τον Γρηγόρη δεν τον συγκινεί τόσο πολύ, τα λεφτά δεν τα έχει και να τα είχε του φαίνεται ακριβό, είναι και αργό δεν του κάνει. Πάμε παρακάτω δεν υπάρχει λόγος να σκίζουμε το θέμα με κατεβατά που αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια.Ολα καλα μεχρι εδω, συμφωνω, απλως να προσθεσω και παλι οτι αυτες οι τοποθετησεις μου ειναι σε ενα πρωτο θεωρητικο επιπεδο, συμφωνα με το Feedback που εχω απο αρθρα, video κτλ...
Μπορει στην πραξη να συγκινει. (και ειπα μαλιστα, μακαρι να κανω λαθος στα της δυναμης...) Το οτι ομως αυτη την στιγμη η τιμολογηση στην Ελληνικη αγορα το κανει υπερτιμημενο, αυτο ειναι γεγονος...Υ.Γ. Το επιχείρημα πως το αμάξι κάνει 35κ και οι μισθοί δεν είναι καλοί προφανώς και δεν στέκει. Οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και αν κόψουν στα κέρδη τους δεν θα το κάνουν σε ένα ειδικό μοντέλο αλλά σε άλλα που θα πουλησουν σε μεγάλο όγκο. Αν αργότερα πέσει η τιμή ακόμα καλύτερα αν όχι τι να κάνουμε.
Υ.Γ2 Και το RX8 αργό ήταν. Όσοι το οδήγησαν ξέρουν πως οι χάρες του δεν ήταν ούτε στα 0-100 ουτε οι ρεπρίζ.Ανεφερα ενα παραδειγμα ως τροπο σκεψης, λαμβανοντας υποψιν οτι δεν μας το κανουν δωρο το αυτοκινητο, αλλα το πληρωνουμε, εδω στην Ελλαδα, και οχι ως επιχειρημα ωστε να αποδειξει το οτι ειναι υπερτιμολογημενο.
Επιπλεον, -διορθωσε με αν κανω λαθος- δεν εισαι μονιμος κατοικος στην χωρα μας, αρα δεν ξερω και τι εικονα εχεις για την Ελληνικη αγορα. Σαφως και στην Γαλλια τα πραγματα ειναι πιο 'σφιχτα' τον τελευταιο καιρο, αλλα και εκει με σαφως χαμηλοτερη τιμη που εχει το GT86 (απο 31,200ευρω) οι μεσοι μισθοι -και κατα συνεπεια γενικοτερα το βιοτικο επιπεδο-
ειναι περιπου οι διπλασιοι απ' οτι στην Ελλαδα.
Δεν ειναι θεμα 'φιλανθρωπικου Ιδρυματος'. Θεμα κρατους ειναι. Εξαλλου το ειπα και ξεκαθαρισα πιο πριν, δεν φταιει, ουτε φερει ευθυνη η Τοyota για την τιμολογηση που εχει στην χωρα μας.
Κοντολογοις, για να γινει ισως πιο κατανοητο, θα το θεσω αλλιως. Με βαση την αναλογια μισθων-κοστους ζωης-βιοτικου επιπεδου, και τιμης του GT86 στην Γαλλια, στην Ελλαδα αντιστοιχα θα επρεπε να κοστιζε 23-25κ ευρω. Εαν ειχε εστω εκει καπου στα 25κ ευρω, φυσικα και θα ηταν διαφορετικη η αποψη μου για το αυτοκινητο, ασχετως εαν μπορω ή δεν μπορω, ασχετως εαν εχω να διαθεσω ή οχι τα λεφτα αυτα, ειτε εκανε 25κ ειτε 36κ ευρω.Το RX8 ειχε σαφως χαμηλοτερη τιμη στην κοντινη με το GT86 εκδοση 192ιππων, λιγο καιρο αφοτου ηρθε στην χωρα.
28κ ευρω ειχε και μαλιστα το εχει φιλος, και με εχει παει βολτα.
Ικανοποιητικοτατη δυναμη (με μαστιγωμα βεβαια, απο τις 4,500-7,000+ σαλ...) , αλλα ιδιαιτερα ευστροφο μοτερ, και φυσικα μιλαμε για ενα επιβατικο, 4θεσιο αυτοκινητο. Το μοναδικο μειονεκτημα, η υψηλη καταναλωση, τοτε ομως που βγηκε, δεν ηταν τοσο χτυπητο, δεν κοστιζε οσο τωρα η αμολυβδη, και σε ενα βαθμο, υπηρχε εξισορροπιση με το τροπο που υπολογιζοταν ο κυβισμος του (φορολογειται ως 1,300κ.εκ).
Ολα αυτα βεβαια 7 χρονια περιπου πισω, με μεγαλυτερα πλεονεκτηματα, μεγαλυτερη πρακτικοτητα... -
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ε καλά, μην τα παραλές,** κάτι αιώνες έριξε το Evo X σε Megane και Focus RS (τα προηγούμενα) σε μια ανηφορική στριφτερή διαδρομή με χερά οδηγό (Λ. Σωτήρχο νομίζω) σε κάποιο παλιότερο τεύχος των 4Τ.**
Σε πίστα μπορεί να είναι αλλιώς (λογικό λόγω βάρους και απωλειών της άχρηστης στην πίστα 4κίνησης) αλλά 'εκεί έξω' οι 'φτερούγες' είναι σε άλλη κλάση (και τιμής φυσικά)Tι να κανουμε τωρα,** αφου στα Μεγαρα το EVO X εγραψε ενδεικτικα 1:11.54 και το Scirocco R εγραψε 1:11.3... **
'Εκει εξω' δεν εχει ΜΟΝΟ ανηφορικη σφιχτη διαδρομη, και εν πασει περιπτωση εστω και υπο συγκεκριμενες συνθηκες ειναι εξισου ταχυ, με το μισο κοστος . Αυτα επειδη καπου ειπωθηκε οτι δεν ειναι και πουθενα ανωτερο το scirocco R, απο το GT86...Σου μιλάει για στροφοδιαδρομή και εσύ το πας σε πίστα γιατί απλά εκεί σε συμφέρει να βγάλεις καλυτερο επειδή έτσι θες.
Τι εννοείς ΄΄ 'Εκει εξω' δεν εχει ΜΟΝΟ ανηφορικη σφιχτη διαδρομη΄΄, δηλαδή εξετάζουμε και τον παράγοντα πίστα?? Για να καταλάβω δηλαδή.Διαβασες ολο το κειμενο?
Εγω δεν μιλαω ΜΟΝΟ για μια συγκεκριμενη διαδρομη, τι να κανουμε δηλαδη. Μου μιλαει για ΜΙΑ διαδρομη, του μιλαω για πιστα.
Ολο αυτο ξεκινησε επειδη ειπωθηκε οτι δεν συγκρινεται πουθενα το R με το GT86...και συμφωνω απολυτως! Το R σε επιπεδο
ταχυτητας-αποτελεσματικοτητας ειναι ΔΥΟ, οχι μια αλλα ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ πανω απο το GT86, την στιγμη που ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, το ξαναλεω (δηλαδη απο πιστα, μεχρι στεγνη διαδρομη οχι ιδιαιτερα σφιχτη, ουτε πολυ ανηφορικη πχ)
το R παιζει στα ισια και με 4κινητες φτερουγες.
Το καταλαβατε αυτο καποιοι, εχει καλως, δεν το καταλαβατε, δεν θα συνεχισω με το R, ειδικα απο την στιγμη που δεν το ξεκινησα εγω αυτο το θεμα... -
+1 μιραζ
μετα απο τετοια συζητηση,τυφλα να εχει η βαλεριανα.. -
Το R σε επιπεδο
ταχυτητας-αποτελεσματικοτητας ειναι ΔΥΟ, οχι μια αλλα ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ πανω απο το GT86Οι μετρησεις στις κατηγοριες εχουν την αναλογη προσαυξηση που εχουν και οι μοιρες στο Κικιζομετρο;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στον ΓΚ κανουν σκοντοΧτες ημουν Γερμανια και πετυχα μια τουοτα στο δρομο, οποτε απο περιεργεια σταματησα να δω μηπως ειχαν αυτοματο. Δεν ειχαν, αλλα επαθα ενα σοκ με την τιμη.
29.900 στη γερμανια, 39.900 στην ολλανδια'Eλα μ@υνι στον τοπο σου', Νο3...
Στην Ολλανδια απο ποσο ξεκιναει μια 3θυρη 125i ?
-
ρε γρηγορη,τι σχεση εχει η 125,το ροκκο ρ,το μεγκαν ρς κτλ με το γτ86?ειλικρινα,περα απο την τιμη,δεν βρισκω κατι αλλο κοινο..
να μου το συγκρινεις με μχ5 κ ρχ8,το δεχομαι.
υπαρχουν οι αριθμοι,κ εκει τα ανωτερω υπερεχουν.το ζητημα ομως δεν ειναι αυτο.το θεμα ειναι η αισθηση,η βελτιωση του οδηγου,το fun to drive..αν εκει αποδειχθει οτι ειναι οκ το γτ86,τοτε εχει καλως.αλλιως ας το θαψουμε.
εξαλλου δεν ειδα κανεναν να αγοραζει μχ5 κ ρχ8(εκτος ελλαδος) για να παταει ροκκο κτλ..
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Οταν το ειχαν δοκιμασει στο best motoring και συγκεκριμενα με τον Tsuchiya οδηγο, ειχε κανει 6,8 0-100 και 14,6 400αρι ...Λαβετε υπ'οψιν σας ομως οτι στην Ιαπωνια χρησιμοποιουν υψηλων οκτανιων βενζινη, κατι που παιζει τεραστιο ρολο (μεγαλυτερο απ'οτι φανταζεστε) σε εναν κινητηρα με τοσο υψηλη συμπιεση + του οτι τα συγεκριμενα μοτερ πρεπει να ξεπερασουν τα 10,000χλμ για να αρχισουν να πηγαινουν οπως πρεπει.
Δυστυχως η Toyota εχει την κακη συνηθεια να δινει τα press car της με σχεδον μηδενικα χιλιομετρα ...
To ανεφερα καποια post πριν, μεταξυ αλλων αναρωτηθηκα μετα απο την τοποθετηση του rx8_drifter μηπως πιθανοτατα λογω και Test drive εβαζαν 95αρα, και περασε στο ντουκου, εκτος απο τον Ταυρο, που μου την ειπε κιολας!, που σκεφτηκα κατι τετοιο...Η ιδια η Toyota απ' οσο τουλαχιστον εχω διαβασει, προτεινει 98αρα για το GT86, και φυσικα με συμπιεση
12,5:1 ειναι ξεκαθαρο το γιατι... -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ρε γρηγορη,τι σχεση εχει η 125,το ροκκο ρ,το μεγκαν ρς κτλ με το γτ86?ειλικρινα,περα απο την τιμη,δεν βρισκω κατι αλλο κοινο..να μου το συγκρινεις με μχ5 κ ρχ8,το δεχομαι.
υπαρχουν οι αριθμοι,κ εκει τα ανωτερω υπερεχουν.το ζητημα ομως δεν ειναι αυτο.το θεμα ειναι η αισθηση,η βελτιωση του οδηγου,το fun to drive..αν εκει αποδειχθει οτι ειναι οκ το γτ86,τοτε εχει καλως.αλλιως ας το θαψουμε.
εξαλλου δεν ειδα κανεναν να αγοραζει μχ5 κ ρχ8(εκτος ελλαδος) για να παταει ροκκο κτλ..
Τα hot-hatch καμμια, και δεν τα εβαλα εγω στην κουβεντα...
Η 3θυρη 125i εχει αμεση σχεση ως προς την οδικη συμπεριφορα. Εχει καλοζυγισμενο πλαισιο, ειναι πισωκινητη, και εχει ευχαριστη αισθηση απο τα χειριστηρια της. Οκ δεν εχει κουπε αμαξωμα...Εχει βεβαια σημαντικα περισσοτερη πραγματικη ισχυ/ροπη, περα απο τα μολις 18 παραπανω θεωρητικα αλογα...
Ατυπη συγκριση εγινε με τα ΜΧ5 και RX8 πιο πολυ μηπως και γινει κατανοητο απο καποιους οτι ενω δεν υπαρχει τρομερη διαφορα σε δυνατοτητες-οδηγικη ευχαριστηση, υπαρχει ομως σημαντικη διαφορα στο κοστος κτησης, και αρα το GT86 με την τιμη που εχει στην χωρα μας τουλαχιστον, δεν ειναι και τοσο 'οδηγικο κελεπουρι' οσο προβαλλεται... -
H Mazda το mx5 στο σαιτ το δινει απο 34Κ εως 38,5Κ.
-
Πόσο είχε το τσαλεντς όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα ;
-
Το Αλμέρα;
Toyota GT-86 / Subaru BRZ