-
Απορία: Αν καταγγείλεις κάποιον για μια παράβαση (πέρα από την ηθική πλευρά του θέματος) όπως για παράδειγμα αυτόν που πετάει το κουτί με το αναψυκτικό από το παράθυρο ενώ τρέχει με 100 χλμ και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα σε αυτούς που κινούνται πίσω, τι γίνεται? Έχει καμία συνέπεια ή είναι χάσιμο χρόνου?
-
νομικα ναι εχει συνεπειες....
εισαι διατεθιμενος ομως να πληρωσεις χρημα και χρονο....μακαρι αν σου συνεβει κατι τετοιο να το κανεις....αν δεν προκαλεσει ατυχημα η ζημια τοτε στην καλυτερη περιπτωση να πληρωσει προστιμο για ριψη αντικειμενων....αν ομως προκαλεσει ατυχημα η ζημια τοτε πληρωνει πολλα αναλογα αν καταδικαστει για ριψη εξ αμελειας ή από προθεση
-
Τα έπαθα χτές στη Μαρκοπούλου όπου ο συνοδηγός πέταξε κουτί αναψυκτικού από το παράθυρο που πέρασε χιλιοστά από το δικό μου παρμπριζ.
Σκέφτομαι να κάνω καταγγελία στο ΑΤ το απόγευμα. Γνώμες??
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Τα έπαθα χτές στη Μαρκοπούλου όπου ο συνοδηγός πέταξε κουτί αναψυκτικού από το παράθυρο που πέρασε χιλιοστά από το δικό μου παρμπριζ.Σκέφτομαι να κάνω καταγγελία στο ΑΤ το απόγευμα. Γνώμες??
σκίστον τον φο@στ! ας πρόσεχε καλύτερα
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
νομικα ναι εχει συνεπειες....
εισαι διατεθιμενος ομως να πληρωσεις χρημα και χρονο....μακαρι αν σου συνεβει κατι τετοιο να το κανεις....αν δεν προκαλεσει ατυχημα η ζημια τοτε στην καλυτερη περιπτωση να πληρωσει προστιμο για ριψη αντικειμενων....αν ομως προκαλεσει ατυχημα η ζημια τοτε πληρωνει πολλα αναλογα αν καταδικαστει για ριψη εξ αμελειας ή από προθεση
@@ μεντολες. Ο λογος σου εναντιον του δικου του. Αυτος μπορει να πει
α) λες παπαριες
β) λες παπαριες γιατι τσακωθηκαμε στον δρομο και τωρα θες να με εκδικηθεις
γ) δεν ημουν καν εκει (με εναν ψευδομαρτυρα)
δ) αμα δεν βεβαιωσει μπατσος την παραβαση επι τοπου, δεν παιζει να το κανει δια της περιγραφης.και παει λεγοντας...
-
Λοιπόν το Σάββατο πήγα για τη καταγγελία.
Μου είπαν: Αν δεν έχει γίνει ζημιά ξέχασε το δεν γίνεται τίποτα. Αν έχει γίνει προχωράμε σε μήνυση και βλέπουμε.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στο δρόμο χωρίς να φοβάται τίποτα. Αστυνόμευση μηδέν «γιατί δεν έχουμε αρκετή δύναμη» όπως μου είπε ο ευγενέστατος αξιωματικός υπηρεσίας ενώ και οι καταγγελίες πολιτών αγνοούνται. -
Δυστυχως ετσι ειναι φιλε μου !! Ουτε νεος ΚΟΚ ουτε τιποτα δεν μας σωζει απο
ολα αυτα τα 'ζωντανα'.
Μου ετυχε προσφατα σε δρομο που διεσχιζε πανεμορφο δασος (δεν καηκε ακομα!). Ο τυπος μπροστα μου εχει μεσα παιδια-πεθερικα-θειες-ξαδερφια και ξαφνικα ανοιγει ενα παραθυρο και εκτοξευεται σακουλα (!) Goodies με ολα τα παρασυμπλεκομενα. Αναβοσβηνω τα φωτα, κορναρω ετοιμος να παρω φορα και να πεσω επανω του (ψυχραιμος εε ?) και τι κανει ??
Ουτε που καταλαβε γιατι διαμαρτυρομαι, κανει δεξια για να τον περασω !!!
Ακομα πιο σοβαρη κατασταση αντιμετωπιζω καθε βραδι σχεδον κοντα στο σπιτι μου (Λ. Ποσειδωνος). Θορυβος στα 120dB (εχουμε εκκινηση του Voula Grand Prix καθε βραδι, ειδικα Πεμπτες) στις 2πμ, συχνα φρεναρισματα-τσιριγματα και μετα το μπουμ. Ολοι με τα σωβρακα στα μπαλκονια να δουμε τι εγινε παλι (λες και δεν ξερουμε). Καλουμε την τροχαια (αλλο ανεκδοτο αυτοι) και μια βαριεστημενη φωνη παντα μας λεει 'αααα, νααααιιι, θα παει το περιπολικο' (μετα το μπουμ).
Τα ιδια και την ημερα (κ. Καβαθα, το οριο ταχυτητας σε κατοικιμενες περιοχες δεν εχει νοημα μονο για την αποφυγη ατυχηματων αλλα και για να διατηρηθει σε χαμηλη σταθμη ο ΘΟΡΥΒΟΣ, το λεω αυτο για την γκρινια που διαβασα προσφατα).
Για να καταληγουμε και καπου. Οι Ελληνες ειμαστε καλοι χειριστες του τουτου μας αλλα δεν ειμαστε ουτε καν μετριοι οδηγοι. Αυτοι που επρεπε να μας προφυλασουν, απλα δεν το κανουν γιατι δεν μπορουν-θελουν.
Ο Θεος ας μας φυλαει δηλαδη. -
Απαράδεκτοι όσοι πετάνε αντικείμενα από το αυτοκίνητό τους!
Ακόμη πιο απαράδεκτος συνοδηγός προπορευόμενου οχήματος που πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ορεινή διαδρομή (δρόμος Κατερίνης - Ελασσόνας για όσους ξέρουν, περίπου στο ύψος της Πέτρας) τη στιγμή που όλη η Ελλάδα καίγεται.
Φυσικά ειδοποιήθηκαν οι Αρχές...(Αυτό πάει και στα ζώα)
-
....Έτσι............ στεγνό δώσιμο........... χωρίς δεύτερη σκέψη, τα ζώα δεν καταλαβαίνουν με τίποτα. Μόνο πρόστιμο................. και φυλακή!!!!
-
Φίλοι μου έχω μια απορία. Ελπίζω να την εκφράζω στο σωστό νήμα.
Μεγάλο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου απαρτίζεται από διπλή διαχωριστική (χωρίς διάζωμα) και μια λωρίδα εκατέρωθεν συν την βοηθητική. Ιδού το ερώτημα: Επιτρέπεται να προσπεράσουμε όχημα που κινείται στην βοηθητική; Εαν εγώ προσπεράσω (με ταχύτητα επιτρεπτή) όχημα που κινείται κανονικά (αλλά προφανώς πιο αργά από μένα) στην βοηθητική, 'φταίω' ;;; Στέκει να πω στον τροχαίο ότι κινούταν στην βοηθητική γιαυτό προσπέρασα αν με σταματήσει για αυτό το λόγο;
(Εδώ πρέπει να επισημάνω ότι πολλοί κινούνται κανονικά στη βοηθητική ή καβάλα στη βοηθητική για περισσότερη ασφάλεια από το να κινούνται πλάι από τη διαχωριστική)
-
αν δεν πατήσεις κατά τη διάρκεια της προσπέρασης την διπλή γραμμή θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα
-
Ο χρήστης eLefas έγραψε:
(Εδώ πρέπει να επισημάνω ότι πολλοί κινούνται κανονικά στη βοηθητική ή καβάλα στη βοηθητική για περισσότερη ασφάλεια από το να κινούνται πλάι από τη διαχωριστική)Πολλές φορές το κάνω αυτό (καβάλα στη γραμμή της βοηθητικής) για να δώσω δυνατότητα στους κινούμενους στο αντίθετο ρεύμα να προσπεράσουν ένα αργό αυτοκίνητο έστω και παράνομα χωρίς να ανησυχούν αν χωράνε ή όχι.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
(Εδώ πρέπει να επισημάνω ότι πολλοί κινούνται κανονικά στη βοηθητική ή καβάλα στη βοηθητική για περισσότερη ασφάλεια από το να κινούνται πλάι από τη διαχωριστική)
Πολλές φορές το κάνω αυτό (καβάλα στη γραμμή της βοηθητικής) για να δώσω δυνατότητα στους κινούμενους στο αντίθετο ρεύμα να προσπεράσουν ένα αργό αυτοκίνητο έστω και παράνομα χωρίς να ανησυχούν αν χωράνε ή όχι.
στην Κορίνθου-Πατρών αυτό είναι...καθημερινότητα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πολλές φορές το κάνω αυτό (καβάλα στη γραμμή της βοηθητικής) για να δώσω δυνατότητα στους κινούμενους στο αντίθετο ρεύμα να προσπεράσουν ένα αργό αυτοκίνητο έστω και παράνομα χωρίς να ανησυχούν αν χωράνε ή όχι.
στην Κορίνθου-Πατρών αυτό είναι...καθημερινότητα.
......αλλα και επιβεβλημενο,αλλιως για προσπερασμα πρεπει να περιμενεις να φτασετε στην Ακρατα.
-
Απλή κοινή λογική...
Θυμάμαι τι μποτιλιάρισμα είχε δημιουργήσει μία Mercedes με γερμανικές πινακίδες στην Κορίνθου-Πατρών που πήγαινε με το όριο και δεν έλεγε να μπει στη βοηθητική για να την προσπεράσουν. Πού να ξέρει ο άνθρωπος...
-
Σήμερα είδα κάτι αντίστοιχο
O άνθρωπος (με ξένες πινακίδες) τηρούσε το όριο των 70 χαω (λόγω έργων) και δεν έμπαινε στη ΛΕΑ. Δεν άφηνε εμάς που ξέρουμε να οδηγούμε με 120-140 (έργα, ΛΕΑ, ποιος δίνει σημασία σε λεπτομέρειες).
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Τα έπαθα χτές στη Μαρκοπούλου όπου ο συνοδηγός πέταξε κουτί αναψυκτικού από το παράθυρο που πέρασε χιλιοστά από το δικό μου παρμπριζ.Σκέφτομαι να κάνω καταγγελία στο ΑΤ το απόγευμα. Γνώμες??
Ελπίζω να μη σοβαρολογείς : φυσικά και δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αυτό έλειπε να αρχίσουμε τις προγραφές
-
Σε δρομο με ΜΙΑ λωριδα ανα κατευθυνση, οπως ειναι η 'εθνικη οδος' κορινθου-πατρων,
α) ΔΕΝ μπορει να υπαρχει ΛΕΑ (ΚΟΚ)
β) Η μιση λωριδα στα δεξια ΔΕΝ ειναι ΛΕΑ αλλα λεγεται ερισμα (ΚΟΚ)
γ) ο αργος οχι μονο μπορει αλλα υποχρεουται να την χρησιμοποιησει ωστε να διευκολυνει την προσπεραση του γρηγορου (ΚΟΚ)να μου πεις οτι δεν τα εχουμε γραψει...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τα έπαθα χτές στη Μαρκοπούλου όπου ο συνοδηγός πέταξε κουτί αναψυκτικού από το παράθυρο που πέρασε χιλιοστά από το δικό μου παρμπριζ.
Ελπίζω να μη σοβαρολογείς : φυσικά και δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αυτό έλειπε να αρχίσουμε τις προγραφές
Το ότι δεν γίνεται τίποτα το διαπίστωσα εμπράκτως και αυτοπροσώπως όπως έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα.
Τώρα μακριά από μένα προγραφές, εξορίες και καταδόσεις όπως ίσως τις εννοείς εσύ.
Εμένα με ενδιαφέρει να προστατευτώ από την ασυδοσία και την αναρχία που επικρατεί στους δρόμους. Όσο μπορώ προσπαθώ μόνος μου αλλά νομίζω ότι και η αστυνομία είναι υπεύθυνη γι’ αυτό σε μεγάλο βαθμό.
Έχεις κάτι να προτείνεις σα μέτρο ή πρέπει να αρχίσουμε όλοι τα γυμναστήρια και στο δρόμο να επικρατεί ο πιο δυνατός?? -
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Το ότι δεν γίνεται τίποτα το διαπίστωσα εμπράκτως και αυτοπροσώπως όπως έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα.
Τώρα μακριά από μένα προγραφές, εξορίες και καταδόσεις όπως ίσως τις εννοείς εσύ.
Εμένα με ενδιαφέρει να προστατευτώ από την ασυδοσία και την αναρχία που επικρατεί στους δρόμους. Όσο μπορώ προσπαθώ μόνος μου αλλά νομίζω ότι και η αστυνομία είναι υπεύθυνη γι’ αυτό σε μεγάλο βαθμό.
Έχεις κάτι να προτείνεις σα μέτρο ή πρέπει να αρχίσουμε όλοι τα γυμναστήρια και στο δρόμο να επικρατεί ο πιο δυνατός??Δεν έχω να προτείνω κάτι αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι πρόκειται να γίνει αν 'μπορούσα' να σε καταγγείλω έτσι απλά για υποθετική ή μη παράβαση που έκανες : οποιανού δεν μου άρεσε η φάτσα του θα του τράβαγα μια μήνυση γιατί '- λέει' - πέταξε αναμμένο τσιγάρο ή κουτάκι αναψυκτικού = προγραφές του Σύλλα
Εδώ για πολύ σοβαρότερα πράγματα (ξυλοδαρμούς, απειλές κτλ)και οφείλεις να τεκμηριώσεις σοβαρά την κατηγορία - μήνυσή σου εναντίον συμπολίτη σου - αλλιώς πάει στο καλάθι των αχρήστων -και θα γίνονται δεκτές μηνύσεις για κουτάκια αναψυκτικών?
(έχω μια μικρή προσωπική σχετική ιστοριούλα από τη Γαλλία που ίσως τη γράψω )
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.