-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κατσε ρε συ...τι πάνω απο 150, 350 €? Δλδ αν εινα ινα παω με 170-180 να παω με 220 να το ευχαριστηθω κιολας αφου τα ιδια λεφτα θα πληρώσω,ε?Με 170 μπορεί να στη χαρίσουν, με 220 αποκλείεται.
-
Άρθρο 20. Όρια ταχύτητας
-
O έλεγχoς της ταχύτητας των oδικών oχημάτων μπoρεί να γίνεται από
τις αρμόδιες αστυνoμικές αρχές και με ειδικές συσκευές. Mε κoινή απόφα-
ση των Yπoυργών Περιβάλλoντoς, Χωρoταξίας και Δημόσιων Έργων, Δη-
μόσιας Tάξης και Mεταφoρών και Eπικoινωνιών καθoρίζoνται oι τεχνικές
πρoδιαγραφές των ειδικών αυτών συσκευών ως και κάθε άλλη λεπτoμέρεια
αναγκαία για την εφαρμoγή της διάταξης αυτής. -
Σε αυτόν που υπερβαίνει το ανώτατο όριο ταχύτητας έως 20 χλμ/ώρα,
επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ.
Για υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας πάνω από 20 χλμ/ώρα, επι-
βάλλεται διοικητικό πρόστιμο εκατό (100,00) ευρώ. Για υπέρβαση του ανώ-
τατου ορίου ταχύτητας πάνω από 30 χλμ/ώρα, καθώς και για κίνηση οχη-
μάτων στους αυτοκινητόδρομους με ταχύτητα πάνω από 150 χλμ/ώρα, στις
οδούς ταχείας κυκλοφορίας με ταχύτητα πάνω από 130 χλμ/ώρα και στο υπό-
λοιπο οδικό δίκτυο με ταχύτητα πάνω από 120 χλμ/ώρα, επιβάλλεται διοικη-
τικό πρόστιμο τριακοσίων πενήντα (350,00) ευρώ και επί τόπου αφαίρεση
της άδειας οδήγησης, από αυτόν που βεβαιώνει την παράβαση, για εξήντα
(60) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου
103 του παρόντος Κώδικα. Σε αυτόν που οδηγεί με ταχύτητα κατώτερη του
ελάχιστου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, καθώς και σε αυτόν που παραβαί-
νει τη διάταξη της παραγράφου 9 του άρθρου αυτού, επιβάλλεται διοικητικό
πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ. -
Αυτός που οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό εντοπισμού συ-
σκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει για τον εξοπλισμό αυτόν την
κατά νόμο άδεια, καθώς και όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλι-
σμό παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας, τιμωρούνται με διοικητι-
κό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ, με αφαίρεση επιτόπου της άδειας
ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες και επιτόπου αφαίρεση των στοι-
χείων κυκλοφορίας του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τις
προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η κλήση δεν γράφει πάνω αν έχετε αντιρρήσεις ελάτε εντός 10 ημερών μπλα μπλα....?
Και να μην το γράφει πάντως πήγαινε στο αρμόδιο τμήμα (ξέρω γω πχ τροχαία Αθηνών) ζήτα τον υπεύθυνο και αμφισβήτησε, - και εγγράφως αν κάνει το δύσκολο - το περιστατικό...Έλλειψη αποδείξεων, κατάχρηση εξουσίας καθώς κόπηκε κλήση που αφορά όριο ταχύτητας αυθαίρετα και μη επαρκώς τεκμηριωμένα, επιθετική συμπεριφορά του οργάνου, εξύβριση πες ό,τι θες...Να επιεμείνεις στο γεγονός ότι σε έγραψαν αυθαίρετα χωρίς να είναι σε θέση να αποδείξουν την παράβαση λόγω των διαμαρτυριών σου, πράγμα το οποίο καθιστά άκυρη την κλήση και πειθαρχικά υπεύθυνο τον μπάτσο για κατάχρηση εξουσίας...Ζήτα να κάνεις και μια υπηρεσιακή αναφορά κατά του μπάτσου που έκοψε την κλήση για πειθαρχικό παράπτωμα και πες ότι θα παρακολουθήσεις την πειθαρχική διαδικασία από κοντά...(ομολογουμένως βέβαια στον κάλαθο των αχρήστων θα πάει, αν βαριέσαι άσε τα περί πειθαρχικού)...Αν είναι να κάνεις όλα αυτά, καλό θα είναι να έχεις από πριν έτοιμο το χαρτί και να το δώσεις το χαρτί, γιατί στα λόγια λένε και ξελένε πολλοί.
Επίσης καλό θα ήταν να το συντάξεις μαζί με κάποιο δικηγόρο.
Πίστεψέ με, βλέποντας τη σύνταξη της αναφοράς σου και το αποφασισμένο ύφος (αν το κάνεις τελικά), σίγουρα θα κάνεις τον υπέυθυνο να το ξανασκεφτεί, αν δεν έχει πιστεί να σου κάνει κάτι με την κλήση.
Αν δείξεις δηλαδή ότι το έχεις ψάξει το θέμα και ότι προτίθεσαι να το τραβήξεις, σίγουρα κάτι θα γίνει.Στην χειρότερη να μην καταφέρεις τίποτα, όμως στο δικαστήριο θα έχεις ένα ακόμα στοιχείο για να αμφισβητήσεις τη νομιμότητα της κλήσης.ΥΓ:Καλά τρεξίματα πάντως, αν τελικά το αποφασίσεις.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Η κλήση δεν γράφει πάνω αν έχετε αντιρρήσεις ελάτε εντός 10 ημερών μπλα μπλα....?
Και να μην το γράφει πάντως πήγαινε στο αρμόδιο τμήμα (ξέρω γω πχ τροχαία Αθηνών) ζήτα τον υπεύθυνο και αμφισβήτησε, - και εγγράφως αν κάνει το δύσκολο - το περιστατικό...Έλλειψη αποδείξεων, κατάχρηση εξουσίας καθώς κόπηκε κλήση που αφορά όριο ταχύτητας αυθαίρετα και μη επαρκώς τεκμηριωμένα, επιθετική συμπεριφορά του οργάνου, εξύβριση πες ό,τι θες...Να επιεμείνεις στο γεγονός ότι σε έγραψαν αυθαίρετα χωρίς να είναι σε θέση να αποδείξουν την παράβαση λόγω των διαμαρτυριών σου, πράγμα το οποίο καθιστά άκυρη την κλήση και πειθαρχικά υπεύθυνο τον μπάτσο για κατάχρηση εξουσίας...Ζήτα να κάνεις και μια υπηρεσιακή αναφορά κατά του μπάτσου που έκοψε την κλήση για πειθαρχικό παράπτωμα και πες ότι θα παρακολουθήσεις την πειθαρχική διαδικασία από κοντά...(ομολογουμένως βέβαια στον κάλαθο των αχρήστων θα πάει, αν βαριέσαι άσε τα περί πειθαρχικού)...Αν είναι να κάνεις όλα αυτά, καλό θα είναι να έχεις από πριν έτοιμο το χαρτί και να το δώσεις το χαρτί, γιατί στα λόγια λένε και ξελένε πολλοί.
Επίσης καλό θα ήταν να το συντάξεις μαζί με κάποιο δικηγόρο.
Πίστεψέ με, βλέποντας τη σύνταξη της αναφοράς σου και το αποφασισμένο ύφος (αν το κάνεις τελικά), σίγουρα θα κάνεις τον υπέυθυνο να το ξανασκεφτεί, αν δεν έχει πιστεί να σου κάνει κάτι με την κλήση.
Αν δείξεις δηλαδή ότι το έχεις ψάξει το θέμα και ότι προτίθεσαι να το τραβήξεις, σίγουρα κάτι θα γίνει.Στην χειρότερη να μην καταφέρεις τίποτα, όμως στο δικαστήριο θα έχεις ένα ακόμα στοιχείο για να αμφισβητήσεις τη νομιμότητα της κλήσης.ΥΓ:Καλά τρεξίματα πάντως, αν τελικά το αποφασίσεις.
Ακριβώς.....καλά τρεξίματα γιατί άκρη δύσκολα βγάζεις......
-
-
-
Στη photo δεν είναι άντρας είναι γυναίκα
-
Μάτια έχω, ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
κ ετσι εγινε..εντωμεταξυ μεχρι να ρθει ο διοικητης τους εκανα κ καθε λεπτα μπεεεε..Εγω σε αντιθεση με το παραληρημα του Νασου , θα ποσταρω κατι πιο σοβαρο. Αυτο το ειδατε???
Η εφαρμογή του νέου ΚΟΚ από τις αρχές Ιουνίου καθώς και το γεγονός ότι αυτός εμφανίζεται επιεικέστερος σε μια σωρεία παραβάσεων σε σχέση με τον παλαιότερο, τινάζει στον αέρα έναν μεγάλο αριθμό υποθέσεων που αφορούσαν παραβάσεις οι οποίες είχαν βεβαιωθεί από τις 2 Ιουνίου. (edit, avel: μαλλον ο ποιητης εννοει πριν τις 2 Ιουνιου...)
Βάσει το νέου ΚΟΚ που ετέθη σε ισχύ από τις αρχές Ιουνίου, μια σειρά παραβάσεων έχουν πάψει πλέον να αποτελούν ποινικά αδικήματα και συνεπώς τα δικαστήρια δεν μπορούν να επιβάλλουν ποινή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αθωώνονται πολλοί παραβάτες του ΚΟΚ για παραπτώματα όπως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, το ΣΤΟΠ, των λεωφορειολωρίδων, τη μη- χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους κ.ά.
Μάλιστα αξίζει να τονίσουμε πως οι παραβάτες που αθωώνονται είναι αυτοί που αρνήθηκαν να πληρώσουν τη κλήση σε πρώτη φάση γεγονός που οδήγησε την υπόθεση τους στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πιθανότατα περισσότεροι από 150.000 πολίτες που είχαν βεβαιωμένες παραβάσεις πριν από τις 02/06 και αρνήθηκαν να πληρώσουν τις κλήσεις, θα απαλλαγούν από την εν λόγω οφειλή στο δικαστήριο.
Αντίθετα όσοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και έσπευσαν να καταβάλουν το πρόστιμο που αναλογούσε στη παράβαση στην οποία υπέπεσαν, δεν μπορούν να διεκδικήσουν εκ των υστέρων επιστροφή των χρημάτων τους λόγω αλλαγής του νόμου.
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο προσεχές διάστημα αναμένεται να κριθεί από τα δικαστήρια και η συνταγματικότητα ή μη του νέου ΚΟΚ, καθώς έχει αμφισβητηθεί έντονα το ύψος των χρηματικών προστίμων που αυτός επιβάλλει. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, υποστηρίζει πως η επιβολή προστίμων κατά πολλές φορές, πολλαπλάσιων των μηνιαίων μισθών και των συντάξεων, προσβάλει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας που οφείλει να υπάρχει ανάμεσα στη σοβαρότητα της παράβασης και στη βαρύτητα της απειλούμενης ποινής.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Αντίθετα όσοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και έσπευσαν να καταβάλουν το πρόστιμο που αναλογούσε στη παράβαση στην οποία υπέπεσαν, δεν μπορούν να διεκδικήσουν εκ των υστέρων επιστροφή των χρημάτων τους λόγω αλλαγής του νόμου.
.ΕΛΛΑΔΑ
Πληρωσες προστιμο στην εφορια/ΙΚΑ/τροχαια;Εισαι κορόιδο.
Δεν το πληρωσες;Στην χειροτερη περιπτωση: διακανονισμος. -
Οριστε πως εξασφαλιζεις οτι καποιος δεν θα πληρωσει μία....
*Τo αστρονομικό ποσό των 5 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόστιμο που επεβλήθη από τις φορολογικές υπηρεσίες της χώρας εκ συστάσεως του ελληνικού κράτους, επέβαλε η ΔOΥ ΦΑΕΕ Αθηνών στους βασικούς μετόχους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» για την υπόθεση των 20 ομολόγων σταθερού επιτοκίου που πούλησε στο ΤΕΑΔΥ την περίοδο 2005-6. *
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οριστε πως εξασφαλιζεις οτι καποιος δεν θα πληρωσει μία....*Τo αστρονομικό ποσό των 5 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόστιμο που επεβλήθη από τις φορολογικές υπηρεσίες της χώρας εκ συστάσεως του ελληνικού κράτους, επέβαλε η ΔOΥ ΦΑΕΕ Αθηνών στους βασικούς μετόχους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» για την υπόθεση των 20 ομολόγων σταθερού επιτοκίου που πούλησε στο ΤΕΑΔΥ την περίοδο 2005-6. *
Αν το πρόστιμο προκύπτει ως πολλαπλάσιο της κλεψιάς μπορεί και να είναι το προβλεπόμενο από το νόμο πρόστιμο.
Το τι θα πληρώσουν τελικά είναι άλλο ζήτημα... -
...
κ ετσι εγινε..εντωμεταξυ μεχρι να ρθει ο διοικητης τους εκανα κ καθε λεπτα μπεεεε..ήρθε?
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οριστε πως εξασφαλιζεις οτι καποιος δεν θα πληρωσει μία....*Τo αστρονομικό ποσό των 5 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόστιμο που επεβλήθη από τις φορολογικές υπηρεσίες της χώρας εκ συστάσεως του ελληνικού κράτους, επέβαλε η ΔOΥ ΦΑΕΕ Αθηνών στους βασικούς μετόχους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» για την υπόθεση των 20 ομολόγων σταθερού επιτοκίου που πούλησε στο ΤΕΑΔΥ την περίοδο 2005-6. *
Προσοχή:
αν είναι ακριβής η διατύπωση, το πρόστιμο έπεσε στους ΜΕΤΟΧΟΥΣ, όχι στην εταιρεία.
Αν λοιπόν αύριο βγουν στο σφυρί όσα έχουν και δεν έχουν οι κ.κ. Μέτοχοι, θα δούμε αν θα το ξανακάνουν άλλοι τόσο χαλαρά.
Στην πράξη, αν αυτή η ποινή παραμείνει, η εταιρεία έχει ήδη φαλιρίσει. Και το προτιμώ αυτό από τους 'διακανονισμούς', τους οποίους οι φοροφυγάδες και οι 'χουβαρντάδες' του Οικονομικών μπορούν να τους βάλουν εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος. -
manosk
πιστευεις δηλαδη οτι το κρατος θα εισπραξει απο αυτη την ιστορια? -
Σιγά μην εισπράξει... Σε 5-6 χρόνια, που θα τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές, θα έχει ξεχαστεί η ιστορία.
Πάντως είναι το νόμιμο πρόστιμο: οι άθλιοι έκαναν εικονικές δοσοληψίες με τα ομόλογα ύψους 2.5 ΔΙΣ! και η εφορία τους έβαλε το προβλεπόμενο πρόστιμο = 2 * 2.5...
-
Μάτια έχω, ευχαριστώ.
-προχτες ηθελα να παω για μπανιο σε μια καλη παραλια 2χλμ απο μενα κ πηρα την μοτο.ε για 2 χλμ κ λογω αρμης-αλατια δεν πηρα το arai κ προτιμησα το ποδηλατικο..
μονοπατακι μιλαμε τριτη δεν βαζεις..
ε τι το θες,στη μεση της διαδρομης τροχαιοι.με σταματανε χαλαρα,εγω καθολα νομιμος κ μου λενε οτι θα με γραψουνε για κρανος..πετυχαν τον καλυτερο ανθρωπο..
εν συντομια.
μου λεει το νεουδι οτι αυτο ειναι για ποδηλατα κ δεν προβλεπεται για μοτοσυκλετες οποτε θα με γραψει κ βγαζει τευτερι..
ρε αδερφε του λεω κανε μου την χαρη να φυγω να πα να πιω καφε γιατι ειμαι απο ξενυχτι κ δεν εχω οροξη για τις μαλακιες που λες..
αγριευει το πιπινομπατσο,ερχεται κ το κολαουζο του απ τις φωνες κ γενικα εφερα την κατασταση στα μετρα μου..
λοιπον τους λεω,ειμαι δημοσιογραφος του αλφα κ αυτη την στιγμη παιρνω τηλ το συνεργειο αν δεν φωναξετε τον διοικητη σας αμεσως κ κανω ανοιχτη ακροαση τον τριανταφυλλοπουλο διοτι ουτε με χαιρετησατε κ ουτε φερθηκατε ευγενικα απεναντι στο προσωπο μου.
τον αλλο μηνα θα βοσκετε προβατα οχι τπτ αλλο αλλα κ γιατι δεν ξερετε τους νομους.
δεν υπαρχει νομος που να λεει τις προδιαγραφες κρανους ενος αναβατη μοτοσυκλετας.
τις μαγκιες επειδη ειδατε καποιον με μεγαλη μηχανη αλλου.δεν φευγω απο δω μεχρι να ρθει ο διοικητης σας κ το συνεργειο μου.
πανε στην ακρη κατι λενε κ μου λενε να φυγω.δεν φευγω ρε!εδω θα περιμενω.
κ ετσι εγινε..εντωμεταξυ μεχρι να ρθει ο διοικητης τους εκανα κ καθε λεπτα μπεεεε..εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει νομοθεσια που να καθιερωνει τις πορδιαγραφες του κρανους?
μηπως οριζει προδιαγραφη ece-24-05??
λεω εγω τωρα.. -
Σαφεστατα και υπαρχουν προδιαγραφες για τα κρανη, και αμα φορας κρανος που δεν τηρει ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προδιαγραφες (και οχι οποιο θεωρεις εσυ οτι ειναι καλο κρανος), τοτε ο ΚΟΚ ειναι ρητος: τα ιδια προστιμα σαν να μην φορας καθολου. απο κει και περα εσυ μπορει να λες οτι θες. Οχι 'καθ'ολα νομιμος', ΚΑΘΟΛΟΥ νομιμος δεν ησουν...
-
Στην πόλη που μένω. Είδαν ότι στους κεντρικούς οι περισσότεροι φοράνε κράνος. Δεν μπορούν οπότε να γράψουν κόσμο. Αρχίσανε σε στενά δρομάκια (ένα αμάξι περνάει εκεί που τους πέτυχα) να γράφουν. Από τα στενά πολλοί πάνε χωρίς κράνος. Είναι ή δεν είναι αυτό καθαρά κυνήγι για τη μαμαλίκα;
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.