-
Έτσι ακριβώς, σαν ΑΜΚΑ για πόντους ποινής... Αγγλαρες είναι η καλύτερη λέξη που μπορώ να σκεφτώ κι εγώ. Ουσιαστικά με αναγκάζουν να κάνω το σεμινάριο και να αποφύγω τους πόντους μόνο και μόνο για τη γραφειοκρατία και το μπλέξιμο που περιλαμβάνει...
-
Σε ποιά εταιρία παλεύεις να μπείς φίλε μου και σε ποιό τομέα θα απασχοληθείς?
(sorry για το offtopic) -
Είναι όντως off topic, έχεις pm.
-
στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Αθήνα 1-2 στροφές πριν μπεις στο πρώτο τούνελ λίγο μετά τα διυλιστήρια (ελευσίνα πρέπει να είναι η περιοχή πρώτη φορά περνούσα) με σημαδεύει αστυνομικός με πιστόλι ραντάρ χειρός το όριο ήταν 120 αν θυμάμαι καλά εγώ πήγαινα 150.Δεν με σταμάτησε και περίμενα να έχει άλλον πιο κάτω αλλά τίποτα δεν με σταμάτησε κανείς.Να περιμένω μπιλιετάκι σπίτι ή τα ραντάρ χειρός δεν βλέπουν πινακίδα και αν δεν σε σταματήσουν επι τόπου τη γλιτώνεις??
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Αθήνα 1-2 στροφές πριν μπεις στο πρώτο τούνελ λίγο μετά τα διυλιστήρια (ελευσίνα πρέπει να είναι η περιοχή πρώτη φορά περνούσα) με σημαδεύει αστυνομικός με πιστόλι ραντάρ χειρός το όριο ήταν 120 αν θυμάμαι καλά εγώ πήγαινα 150.Δεν με σταμάτησε και περίμενα να έχει άλλον πιο κάτω αλλά τίποτα δεν με σταμάτησε κανείς.Να περιμένω μπιλιετάκι σπίτι ή τα ραντάρ χειρός δεν βλέπουν πινακίδα και αν δεν σε σταματήσουν επι τόπου τη γλιτώνεις??Το ιδιο επαθα και εγω (εγω πηγαινα με 160 κοντερ εκει που ηταν 130 ενδειξη) αλλα τπτ......Και απο οσο ξερω (και ρωτησα και φιλο στην ασφαλεια) τα λασερ χειρος δεν εχουν καμερα για να τραβανε φωτο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
'Αν δεν επιτρέπεται, πότε ξέρω εγώ ότι ο δρόμος με 2 λωρίδες που ξεκίνησε μέσα από τη πόλη και βγαίνει εκτός πόλης, ότι μπορώ να κυκλοφορώ παράλληλα και πότε τελειώνει η κατοικημένη περιοχή οπότε θα πρέπει να είμαι στη δεξιά λωρίδα?'δεν καταλαβες. σε ολους τους δρομους πρεπει να εισαι στη δεξιοτερη διαθεσιμη/ελευθερη. Αυτο δεν αλλαζει απο το 'κυκλοφορια σε στοιχους'. Το 'κυκλοφορια σε στοιχους' υπαρχει για να σου πει οτι μπορεις να πηγαινεις πιο γρηγορα στην δεξιοτερη λωριδα, χωρις αυτο να σημαινει οτι 'προσπερνας παρανομα απο δεξια'. Και ισχυει σε δρομους με 2 λωριδες εντος πολης και με 3 εκτος.
Εάν σε όλους τους δρόμους όπως λες πρέπει να είσαι στην δεξιότερη διαθέσιμη/ελεύθερη προφανώς λωρίδα κυκλοφορίας τότε δεν ισχύουν οι κανόνες 'Κυκλοφορία σε στοίχους' κάτι το οποίο δεν συμβαίνει άρα το σε 'όλους τους δρόμους' δεν ισχύει.
Η παράγραφος του άρθρου 17 που κάνει αναφορά στην δεξιά λωρίδα
Άρθρου 17, παράγραφος 10. Στις περιπτώσεις κίνησης των oχημάτων σε παράλληλες σειρές (στoί-
χoυς), oι oδηγoί των βραδυπoρoύντων oχημάτων υπoχρεoύνται να κινoύν αυτά στη δεξιά λωρίδα τoυ oδoστρώματoς.αναφέρει ποιοι είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στους δρόμους όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία σε στοίχους.
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Αθήνα 1-2 στροφές πριν μπεις στο πρώτο τούνελ λίγο μετά τα διυλιστήρια (ελευσίνα πρέπει να είναι η περιοχή πρώτη φορά περνούσα) με σημαδεύει αστυνομικός με πιστόλι ραντάρ χειρός το όριο ήταν 120 αν θυμάμαι καλά εγώ πήγαινα 150.Δεν με σταμάτησε και περίμενα να έχει άλλον πιο κάτω αλλά τίποτα δεν με σταμάτησε κανείς.Να περιμένω μπιλιετάκι σπίτι ή τα ραντάρ χειρός δεν βλέπουν πινακίδα και αν δεν σε σταματήσουν επι τόπου τη γλιτώνεις??Την γλιτωνεις. μονο εαν σε σταματησουν μπορουν να σε γράψουν.
-
Ησουν εντος ορίων γι αυτό. Το οριο στις εθνικές ειναι 130 πλέον. Εσυ πήγαινες με 150 δηλαδή 142 περίπου πραγματικά. Κλαιν μαιν.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
'Αν δεν επιτρέπεται, πότε ξέρω εγώ ότι ο δρόμος με 2 λωρίδες που ξεκίνησε μέσα από τη πόλη και βγαίνει εκτός πόλης, ότι μπορώ να κυκλοφορώ παράλληλα και πότε τελειώνει η κατοικημένη περιοχή οπότε θα πρέπει να είμαι στη δεξιά λωρίδα?'
δεν καταλαβες. σε ολους τους δρομους πρεπει να εισαι στη δεξιοτερη διαθεσιμη/ελευθερη. Αυτο δεν αλλαζει απο το 'κυκλοφορια σε στοιχους'. Το 'κυκλοφορια σε στοιχους' υπαρχει για να σου πει οτι μπορεις να πηγαινεις πιο γρηγορα στην δεξιοτερη λωριδα, χωρις αυτο να σημαινει οτι 'προσπερνας παρανομα απο δεξια'. Και ισχυει σε δρομους με 2 λωριδες εντος πολης και με 3 εκτος.
Εάν σε όλους τους δρόμους όπως λες πρέπει να είσαι στην δεξιότερη διαθέσιμη/ελεύθερη προφανώς λωρίδα κυκλοφορίας τότε δεν ισχύουν οι κανόνες 'Κυκλοφορία σε στοίχους' κάτι το οποίο δεν συμβαίνει άρα το σε 'όλους τους δρόμους' δεν ισχύει.
Οχι δα...Κατ'αρχας:
Η παράγραφος του άρθρου 17 που κάνει αναφορά στην δεξιά λωρίδα
Άρθρου 17, παράγραφος 10. Στις περιπτώσεις κίνησης των oχημάτων σε παράλληλες σειρές (στoί-
χoυς), oι oδηγoί των βραδυπoρoύντων oχημάτων υπoχρεoύνται να κινoύν αυτά στη δεξιά λωρίδα τoυ oδoστρώματoς.αναφέρει ποιοι είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στους δρόμους όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία σε στοίχους.
ε για ανεβα πιο πανω...
Άρθρo 16
Θέση επί της oδoύ- Στo oδικό δίκτυo της Χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλoφoρίας.
O oδηγός κάθε oχήματoς υπoχρεoύται, τηρoυμένων των διατάξεων των
άρθρων 12 παράγραφος 1 και 17 παράγραφος 6 τoυ παρόντoς Kώδικα, να
oδηγεί τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς και αν
ακόμη oλόκληρo τo oδόστρωμα είναι ελεύθερo.
επειδη ομως
α) η κυκλοφορια των οχηματων ειναι δυναμικη, ανα πασα στιγμη μπορει οι αριστεροτερες λωριδες να φρεναρουν εως και να κολλησουν τελειως για τον οποιοδηποτε λογο
β) κατανοει ο νομος οτι παντα θα υπαρχουν αυτοι οι 'μπιπ' που οδηγουν στα αριστερα, σε αδειους δρομουςγια αυτο υπαρχει και η προφανεστατη προβλεψη της 'κινησης σε στοιχους χωρις αυτο να σημαινει οτι προσπερνας παρανομα απο δεξια', γιατι δεν γινεται οταν φτανεις τον ξεχασμενο/βλακα του β παραπανω ή τα περιστατικα του α παραπανω, να πρεπει να φρεναρεις, να μπεις στην αριστερη, να φυγει αυτος απο την αριστερη, να επιταχυνεις να τον περασεις και μετα να ξαναμπεις στη δεξια.
Πιο απλα:
σαφως και ολοι πρεπει να ειναι στο δεξιοτερο διαθεσιμο ακρο του οδοστρωματος, ακομα και αν ειναι ολο αδειο, αλλα επειδη παντα υπαρχει η περιπτωση για οποιοδηποτε λογο να πετυχεις αργοτερους αριστεροτερα, σου δινει το ελευθερο να συνεχισεις τη πορεια σου (που ειναι και το λογικο).
- Στo oδικό δίκτυo της Χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλoφoρίας.
-
Υπάρχει ποινή/παράβαση για κάποιον ο οποίος έχει κάνει πάρκινγκ το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του και κάθε φορά βάζει και βγάζει την μία και μοναδική πινακίδα για να μην του κόψουν κλήση;
Το πεζοδρόμιο έχει και χάραξη για τυφλούς/AMEA, οπότε έχει μεγαλύτερο πλάτος και χωράει άνετα αυτοκίνητο.
Αυτοκίνητο Mazda MX5, ηλικία οδηγού 20-25ετών.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Υπάρχει ποινή/παράβαση για κάποιον ο οποίος έχει κάνει πάρκινγκ το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του και κάθε φορά βάζει** και βγάζει την μία και μοναδική πινακίδα για να μην του κόψουν κλήση;**Το πεζοδρόμιο έχει και χάραξη για τυφλούς/AMEA, οπότε έχει μεγαλύτερο πλάτος και χωράει άνετα αυτοκίνητο.
εννοεις βγαζει την πινακιδα κυκλοφοριας του αυτοκινητου?
τηλ στο 100 την ωρα που ειναι παρκαρισμενο, και αν ξερεις, πες τους ονομα και διευθυνση του ιδιοκτητη
τωρα αν ασχοληθουν, ειναι αλλο θεμα -
Ναι βγάζει την πινακίδα.
Έχει ένα κατσαβίδι και βάζει/βγάζει την πινακίδα. Πινακίδα έχει μόνο πίσω. Μπροστά δεν έχει.
Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί, γιατί είναι σε γειτονιά από όπου περνώ καθημερινά.
Απλά μου έχει κάνει εντύπωση η συγκεκριμένη συμπεριφορά.Δηλαδή αυτός τώρα σκέφτεται ότι αφού βγάζει την πινακίδα δεν μπορούν να τον γράψουν;
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Υπάρχει ποινή/παράβαση για κάποιον ο οποίος έχει κάνει πάρκινγκ το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του και κάθε φορά βάζει** και βγάζει την μία και μοναδική πινακίδα για να μην του κόψουν κλήση;**
Το πεζοδρόμιο έχει και χάραξη για τυφλούς/AMEA, οπότε έχει μεγαλύτερο πλάτος και χωράει άνετα αυτοκίνητο.
εννοεις βγαζει την πινακιδα κυκλοφοριας του αυτοκινητου?
τηλ στο 100 την ωρα που ειναι παρκαρισμενο, και αν ξερεις, πες τους ονομα και διευθυνση του ιδιοκτητη
τωρα αν ασχοληθουν, ειναι αλλο θεμαΑν κανεις ονομαστικη καταγγελια δεν μπορουν να μην ασχοληθουν....
Ναι βγάζει την πινακίδα.
Έχει ένα κατσαβίδι και βάζει/βγάζει την πινακίδα. Πινακίδα έχει μόνο πίσω. Μπροστά δεν έχει.
Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί, γιατί είναι σε γειτονιά από όπου περνώ καθημερινά.
Απλά μου έχει κάνει εντύπωση η συγκεκριμένη συμπεριφορά.Δηλαδή αυτός τώρα σκέφτεται ότι αφού βγάζει την πινακίδα δεν μπορούν να τον γράψουν;
Εμενα με ενοχλει περισσοτερο που ολες οι μηχανες εχουν τις πινακιδες διαγωνια και σχεδον οριζοντια με το οδοστρωμα (φυσικα μπροστα δεν εχουν οποτε αφου η πισω δεν φαινεται κανουν οτι θελουν) και δεν τους κοβουν τους πατους.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ναι βγάζει την πινακίδα.
παρε τηλ στην αστυνομια και πες πως ειναι παρατημενο 1 βδομαδα χωρις πινακιδες. μπορει και η αντιτρομοκρατικη να σκασει μυτη
-
τραβα παρκαρε παραλληλα του, ωστε να μη μπορει να βγει ποτε
-
Ρε παιδιά, δεν είμαι τόσο 'κακός άνθρωπος'...
Απλά μου έκανε εντύπωση που βάζει/βγάζει την πινακίδα. Δεν βαριέται;;;;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
:lol:Ρε παιδιά, δεν είμαι τόσο 'κακός άνθρωπος'...
Απλά μου έκανε εντύπωση που βάζει/βγάζει την πινακίδα. Δεν βαριέται;;;;
το θεμα ειναι πως πολλοι δεν ειναι κακοι ανθρωποι αλλα οταν εισαι σε ενα περιβαλλον με στραβους - κακους οπως θες πες τους, αναγκαζεσαι και εσυ να συντονιστεις εκει που εκπεμπουν.
-
Καλημέρα συμφορουμίτες! Επειδή δε θυμάμαι τι ισχύει ακριβώς, πείτε μου σας παρακαλώ στην παρακάτω φωτογραφία εάν βρίσκομαι από την δεξιά πλευρά (ο δρόμος είναι διπλής κυκλοφορίας) και θέλω να στρίψω απέναντι αριστερά προς τα πάνω που έχει δρομάκι, μπορώ;;; Δεν υπάρχει κάποια απαγορευτική πινακίδα, αλλά κίτρινες γραμμές όπως βλέπετε, οι οποίες χωρίζουν τις λωρίδες κυκλοφορίας. Μπορώ λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις να σταματήσω πάνω στο κίτρινο αυτό πλέγμα γραμμών, να βγάλω φλας και να περιμένω να αδειάσει η κυκλοφορία ώστε να μπω στο δρομάκι αριστερά; Ή θα φάω καμιά κλήση; (Η φώτο είναι από την οδό Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη - μετά την Καμάρα - και συνήθως είναι τίγκα).
-
Η κίτρινη διαγράμμιση θεωρείται διαχωριστικό διάζωμα και απαγορεύεται και η διέλευσή του και η κίνηση πάνω σε αυτό.
Μάλλον δεν έχουν λεφτά για κανονικό διάζωμα και έβαλαν διαγράμμιση.
Και από ότι βλέπω στην φωτό έχει κάτω και χνάρια από διάζωμα. Μήπως παλιά είχε μπάρες ο δρόμος;;;Κάπου εδώ μέσα θα είναι και οι διαγραμμίσεις της φωτογραφίας: http://www.glavopoulos.gr/kok/kok005.php
-
Στο συγκεκριμενο σημειο γινεται ο 'κακος χαμος' λογω των εργων του μετρο.
Παλια ειχε νησίδα αν θυμαμαι καλα, απορω πως τη βρηκαν 'αδεια' την κιτρινη γραμμη, μονιμως γεματη αυτοκινητα τη θυμαμαι. Μηπως γραφουν αβέρτα πλεον;
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.