-
Σωστά το είπε. Υποχρέωση είχαν να κάνουν την δουλειά τους και να εφαρμόσουν τον νομό.
-
Δεν είχα την απαιτησει να μην με γράψουν, απο την στιγμη που ήμουνα παράνομος καλα εκαναν και έκοψαν πρόστιμο αλλα το να παίρνεις πινακίδες απο αναπηρικό αυτοκίνητο νομίζω είναι λάθος...
-
Σωστά το είπα. Και για να το πάρουμε και ανάποδα, οι συμπολίτες μας με αναπηρικό έχουν βέβαια περισσότερα δικαιώματα/διευκολύνσεις αλλά ακριβώς τις ίδιες υποχρεώσεις, οπότε πολύ καλώς πήραν πινακίδες.
-
Το λες σωστά άρα δεν είχαν το δικαίωμα να τις πάρουν??
Τις πήραν παράνομα?? -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Το λες σωστά άρα δεν είχαν το δικαίωμα να τις πάρουν??
Τις πήραν παράνομα??Δικαίωμα σημαίνει μπορώ να ενεργήσω ΑΝ θέλω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ΠΡΕΠΕΙ να ενεργήσουν (θέλουν δεν θέλουν) και να πάρουν τις πινακίδες, άρα πέρα από δικαίωμα είναι κυρίως υποχρέωσή τους.
Καλείται φιλόλογος να παρέμβει! -
Πάντα είχα την 'χαζή' ενδεχομένως απορία πως επιτρέπουν οι κυβερνήσεις στις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν αυτοκίνητα με κοντέρ που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια και τις ισχύουσες νομοθεσίες των εκάστοτε κρατών.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Πάντα είχα την 'χαζή' ενδεχομένως απορία πως επιτρέπουν οι κυβερνήσεις στις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν αυτοκίνητα με κοντέρ που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια και τις ισχύουσες νομοθεσίες των εκάστοτε κρατών....για να βρίσκονται σε περίπτωση που θελησει ο κάτοχος να παει στις Γερμανικες autobahn που δεν υπαρχει οριο χιλιομετρων
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πάντα είχα την 'χαζή' ενδεχομένως απορία πως επιτρέπουν οι κυβερνήσεις στις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν αυτοκίνητα με κοντέρ που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια και τις ισχύουσες νομοθεσίες των εκάστοτε κρατών.
...για να βρίσκονται σε περίπτωση που θελησει ο κάτοχος να παει στις Γερμανικες autobahn που δεν υπαρχει οριο χιλιομετρων
Μόνο στη Γερμανία όμως επιτρέπεται αυτό αν δεν κάνω λάθος ε; Υπάρχουν και άλλες χώρες με αντίστοιχους δρόμους;
Μάλλον ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι η αυξημένη ταχύτητα εξυπηρετεί υπό προυποθέσεις και οδηγούς (και κατ' επέκταση τις αυτοκινητοβιομηχανίες) αλλά και το κράτος...!!!
ΥΓ. Δεν είμαι υπέρ των νομοθετημένων ορίων ταχυτήτων, γιατί υπάρχουν και ασφαλείς δρόμοι που άνετα σηκώνουν περισσότερα km/h από τα 130. Αλλά και το αντίστροφο βέβαια...
-
Κυρίες και κύριοι,
Θα ήθελα τη γνώμη σας αναφορικά με τη δυνατότητα, ή μη, στάθμευσης στην πράσινη περιοχή του κάτωθι διαγράμματος.
Παρακαλώ λάβετε υπ΄ όψιν σας:α) Την ύπαρξη διασταύρωσης αμέσως πριν την έναρξη της πράσινης περιοχής (ισχύς πινακίδων Ρ40...)
β) Την μη ύπαρξη καμίας απολύτως πινακίδας ανάμεσα σε διασταύρωση και πράσινη περιοχή. ΔΕΝ υπάρχει Ρ40 συνοδευόμενη από πρ-4β για να υποδείξει συνέχιση ισχύος Ρ40Σας ακούω!
-
Αν τα θυμάμαι καλά απαγορεύεται από την κάτω τελεία όπως το βλέπουμε (έναρξη ισχύος) έως την πάνω (λήξη ισχύος) το παρκάρισμα και άρα είναι παράνομο το παρκάρισμα εκεί. Δεν διακόπτεται από την διασταύρωση καθώς είναι από την μεριά που δεν διακόπτεται το πεζοδρόμιο και οι πινακίδες P40 αφορούν την πλευρά του δρόμου που είναι τοποθετημένες.
Έγινε κάτι σχετικό;
-
Μάλιστα! Κλήση από δημοτική αστυνομία για παρκάρισμα στο συγκεκριμένο σημείο!
Μέχρι πρόσφατα νόμιζα πως αρκούσε να υπάρχει διασταύρωση, δεν το ήξερα πως έπρεπε να την τέμνει από την ίδια πλευρά για να σταματήσει να ισχύει.
Την πλήρωσα, έμαθα και προχωράμε παρακάτω!
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρησηΩστόσο: Στη συγκεκριμένη περίπτωση τυγχάνει το στενό της διασταύρωσης να είναι μονόδρομος προς τα αριστερά, όπως βλέπουμε την εικόνα.
Αν ήταν μονόδρομος προς τα δεξιά, θα έπρεπε να υπάρχει και κάποια πρόσθετη πινακίδα που να ενημερώνει τον οδηγό που θα το ανέβαινε και θα έστριβε αριστερά για να παρκάρει στην πράσινη περιοχή για την ύπαρξη ισχύος Ρ40?
Αυτό θεωρητικά, για να μαθαίνουμε... -
Νομιζω πως τα μπερδευεις πολυ τα πραγματα.
Το σημα αναφερεται για απαγορευση στασης και σταθμευσης ΜΟΝΟ στην πλευρα του δρομου που ειναι
τοποθετημενες οι πινακιδες.
Οποτε η απεναντι πλευρα που ειναι στενο, δεν εχει ΚΑΜΙΑ απολυτως σχεση.
Απο τη στιγμη που εχεις παρκαρει εντος της απαγορευμενης περιοχης, σωστα σε γραψανε.
Ελπιζω να μην σου πηραν πινακιδες! -
Όχι ευτυχώς δε μου πήραν πινακίδες. Αλλά από την άλλη, έχει εξουσιoδότηση η δημοτική αστυνομία να αφαιρεί πινακίδες;
Όσον αφορά τα μπερδεμένα πράγματα, μάλλον εγώ τα είπα λίγο μπερδεμένα... Επομένως ας επαναδιατυπώσω.
Αν κάποιος έρχεται απο το αριστερά στενό της διασταύρωσης, και στρίβει στη διασταύρωση αριστερά έτσι ώστε να παρκάρει και αυτός στην πράσινη περιοχή. Αυτός δεν έχει δει πουθενά Ρ40 που να του απαγορεύει να παρκάρει. Σωστά;
-
Ο χρήστης l3ft3r1s έγραψε:
Όχι ευτυχώς δε μου πήραν πινακίδες. Αλλά από την άλλη, έχει εξουσιoδότηση η δημοτική αστυνομία να αφαιρεί πινακίδες;Όσον αφορά τα μπερδεμένα πράγματα, μάλλον εγώ τα είπα λίγο μπερδεμένα... Επομένως ας επαναδιατυπώσω.
Αν κάποιος έρχεται απο το αριστερά στενό της διασταύρωσης, και στρίβει στη διασταύρωση αριστερά έτσι ώστε να παρκάρει και αυτός στην πράσινη περιοχή. Αυτός δεν έχει δει πουθενά Ρ40 που να του απαγορεύει να παρκάρει. Σωστά;
Το σημα που εχεις βαλει ειναι οτι απαγορευει την σταθμευση σε συκεκριμενο σημειο της δεξιας πλευρας του δρομου.
Αυτος που στριβει αριστερα και παρκαρει θα δει σιγουρα την ταμπελα απαγορευσησ στασης και σταθμεσης σε αυτο το σημει και προς τα πισω ωσοτου αρθει η απαγορευση.
Ειναι αδυνατο να μην την δει αφου οταν παρκαρει, η πινακιδα θα ειναι ακριβως μπροστα του.Οσο για την δημοτικη αστυνομια, δεν ξερω κατα ποσο εχει την εξουσιοδοτηση να σου παρει πινακιδες.
-
Οι δημοτομπατσούληδες δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν πινακίδες, μόνο η τροχαία.
Ο tsaltinho έχει δίκιο, μην το πας προς τα εκεί (αν σκοπεύεις να κάνεις κίνηση για να πάρεις λεφτά πίσω, αν όχι ζητάω συγνώμη)
-
Αν κάποιος έρχεται απο το αριστερά στενό της διασταύρωσης, και στρίβει στη διασταύρωση αριστερά έτσι ώστε να παρκάρει και αυτός στην πράσινη περιοχή. Αυτός δεν έχει δει πουθενά Ρ40 που να του απαγορεύει να παρκάρει. Σωστά;Αν και το κάλυψαν τα παιδιά, εγώ απλά να προσθέσω ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που είχαν και δεύτερη πινακίδα να καλύψουν και αυτή την περίπτωση, δεν το βλέπω συχνά.
-
Θα μπορούσε να είναι απλό Ρ40, χωρίς Πρ-4α και χωρίς να ακουλουθεί πινακίδα για άρση της απαγόρευσης. Επομένως εκεί ο οδηγός τι θα έπρεπε να κάνει αφού στρίψει και παρκάρει? Να κατέβει πεζός μέχρι την αρχή του δρόμου για να κοιτάξει?
Έτσι κι αλλιώς όμως είναι μονόδρομος προς τα αριστερά, και όχι προς τα δεξιά. Επομένως εντελώς θεωρητικά ξεκίνησα την κουβέντα με το στρίψιμο
Και μια πληροφορία, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί... η δημοτική πλέον κόβει και ροζ χαρτάκια... τα οποία και αυτά εξοφλούνται στα ΕΛΤΑ με πρόσθετη προμήθεια (1,20)!
Ευχαριστώ άπαντες πάντως για τα μηνύματά σας!
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Αν και το κάλυψαν τα παιδιά, εγώ απλά να προσθέσω ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που είχαν και δεύτερη πινακίδα να καλύψουν και αυτή την περίπτωση, δεν το βλέπω συχνά.
Συγγνωμη, αλλα οταν υπαρχει πινακιδα απαγορευσης στασης σταθμεσης με τοξο απο κατω, ΠΑΝΤΑ υπαρχει και δευτερη που αναιρει την απαγορευση.
Δευτερη πινακιδα δεν υπαρχει για να καλυψουν καποια αλλη περιπτωση, απλα απογορευει την σταση και σταθμευση σε συγκεκριμενο σημειο.
Πιο πολλες τετοιες πινακιδες θα δεις σε τραπεζες. -
Θα μπορούσε να είναι απλό Ρ40, χωρίς Πρ-4α και χωρίς να ακουλουθεί πινακίδα για άρση της απαγόρευσης. Επομένως εκεί ο οδηγός τι θα έπρεπε να κάνει αφού στρίψει και παρκάρει? Να κατέβει πεζός μέχρι την αρχή του δρόμου για να κοιτάξει?Έτσι κι αλλιώς όμως είναι μονόδρομος προς τα αριστερά, και όχι προς τα δεξιά. Επομένως εντελώς θεωρητικά ξεκίνησα την κουβέντα με το στρίψιμο
Και μια πληροφορία, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί... η δημοτική πλέον κόβει και ροζ χαρτάκια... τα οποία και αυτά εξοφλούνται στα ΕΛΤΑ με πρόσθετη προμήθεια (1,20)!
Ευχαριστώ άπαντες πάντως για τα μηνύματά σας!
Αν εβαζε μια απλη P-40, θα απαγορευε την σταση και σταθμεση κατα μηκος ολου του δρομου ως την πρωτη διασταυρως.
Συνηθως για απαγορευση καθολο το μηκος του δρομου θα πρεπει να εχει επαναλαμβανομενες πινακιδες απαγορευσης. -
Πάρκαρα προ λίγων ημερών σε ποδηλατόδρομο πάνω για περίπου μισή ώρα λόγω μεγάλης ανάγκης και του ότι δεν έβρισκα κοντινό ελεύθερο πάρκινγκ πόση ώρα... Όταν επέστρεψα βρήκα τον έναν υαλοκαθαριστήρα όρθιο. Κοίταξα για κάποια κλήση, αλλά δε βρήκα τίποτα. Εκτός κι αν έφυγε το χαρτάκι. Και μου γεννήθηκε η απορία, γίνεται να μάθω αν έχω κάποια κλήση; Εμφανίζονται πουθενά ηλεκτρονικά; Όχι τίποτα, αν έχω να προλάβω να πληρώσω το μισό... Γενικά ρωτάω, όχι μόνο για την προκειμένη φορά που ανέφερα.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.