-
Κάπου είχα διαβάσει, χωρίς να μπορώ να θυμηθώ τη πηγή, πως το σήκωμα των καθαριστήρων σε περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης σε τέτοιες περιπτώσεις όπως πχ ράμπας αναπήρων σε πεζοδρόμια κτλ, προέρχεται από αντίδραση ορισμένων πολιτών. Δηλαδή εντοπίζουν το όχημα που έχει κάνει τη παράβαση και σαν αντίδραση, χωρίς τη πρόθεση πρόκλησης υλικής ζημιάς, σηκώνουν τους καθαριστήρες. Μήπως πρόκειται για τέτοια περίπτωση; Μου φαίνεται περίεργο κάποιος να τοποθέτησε κλήση και να μην έκλεισε το καθαριστήρα, τόσο ώστε να σηκώθηκε αυτός μόνος του και να χάθηκε η κλήση.
-
Ο χρήστης G-ATOS έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει, χωρίς να μπορώ να θυμηθώ τη πηγή, πως το σήκωμα των καθαριστήρων σε περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης σε τέτοιες περιπτώσεις όπως πχ ράμπας αναπήρων σε πεζοδρόμια κτλ, προέρχεται από αντίδραση ορισμένων πολιτών. Δηλαδή εντοπίζουν το όχημα που έχει κάνει τη παράβαση και σαν αντίδραση, χωρίς τη πρόθεση πρόκλησης υλικής ζημιάς, σηκώνουν τους καθαριστήρες.Αυτό.
Και σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν και κάποια ζημιά,
ας πουμε αφήνουν μια γρατζουνιά μαζί με το σήκωμα του γυαλοκαθαριστήρα.Έχει τύχει να δω να περνάει πατέρας με το μικρό παιδί του
και να δείχνει στο μικρό τί εστί αυτοδικία σε κακοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο.
Μου έκανε εντύπωση που είδα μια τέτοια περίπτωση
και μάλιστα να διεξάγεται σα μάθημα αυτοδικίας σε μικρό παιδί από τον πατέρα του. -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει, χωρίς να μπορώ να θυμηθώ τη πηγή, πως το σήκωμα των καθαριστήρων σε περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης σε τέτοιες περιπτώσεις όπως πχ ράμπας αναπήρων σε πεζοδρόμια κτλ, προέρχεται από αντίδραση ορισμένων πολιτών. Δηλαδή εντοπίζουν το όχημα που έχει κάνει τη παράβαση και σαν αντίδραση, χωρίς τη πρόθεση πρόκλησης υλικής ζημιάς, σηκώνουν τους καθαριστήρες.
Αυτό.
Και σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν και κάποια ζημιά,
ας πουμε αφήνουν μια γρατζουνιά μαζί με το σήκωμα του γυαλοκαθαριστήρα.Έχει τύχει να δω να περνάει πατέρας με το μικρό παιδί του
και να δείχνει στο μικρό τί εστί αυτοδικία σε κακοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο.
Μου έκανε εντύπωση που είδα μια τέτοια περίπτωση
και μάλιστα να διεξάγεται σα μάθημα αυτοδικίας σε μικρό παιδί από τον πατέρα του.Ομολογώ πως 1η φορά το ακούω αυτό που λέτε! Τότε σίγουρα κάτι τέτοιο θα συνέβη. Και ενδεχομένως από κάποιον ποδηλάτη που θα πέρασε από το σημείο. Ευτυχώς δε μου έκανε κάποια ζημιά. Απλά πήγε το μυαλό μου ότι ίσως ήταν κλήση αλλά από βιασύνη δεν έκλεισαν τον υαλοκαθαριστήρα. Α και λίγο μου πέρασε από το μυαλό ότι ίσως προσπάθησαν να τους κλέψουν... (αλλά λέω και γιατί δε το έκαναν; δε μπόρεσαν; τους είδε κανείς και φοβήθηκαν; )
Μάλλον πολίτης θα το έκανε λοιπόν. -
Μια πολύ ευγενική αντίδραση ήταν προς μια αγενέστατη και αντικοινωνική συμπεριφορά.
-
Έχω μια απορία. Δε ξέρω αν υπάρχει κάποια παράβαση, αν και αμφιβάλλω πολύ. Πολλές φορές βλέπουμε μου ελεύθερη θέση να παρκαρουμε. Εκεί που πάμε να παρκαρουμε με την όπισθεν κάποιος άλλος που βρίσκεται συνήθως πίσω μας τσουπ τρέχει και μας προλαβαίνει και παρκάρει πρώτος. Εκτός από το να θυμωσω, να τσακωθω, να του χαρακωσω το αμάξι και όλα τα άλλα 'χαριτωμένα' που διαβάζουμε, μπορώ να κάνω κάτι άλλο στο πλαίσιο του νόμου για να τον κάνω να φύγει από τη θέση εκείνη ?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Έχω μια απορία. Δε ξέρω αν υπάρχει κάποια παράβαση, αν και αμφιβάλλω πολύ. Πολλές φορές βλέπουμε μου ελεύθερη θέση να παρκαρουμε. Εκεί που πάμε να παρκαρουμε με την όπισθεν κάποιος άλλος που βρίσκεται συνήθως πίσω μας τσουπ τρέχει και μας προλαβαίνει και παρκάρει πρώτος. Εκτός από το να θυμωσω, να τσακωθω, να του χαρακωσω το αμάξι και όλα τα άλλα 'χαριτωμένα' που διαβάζουμε, μπορώ να κάνω κάτι άλλο στο πλαίσιο του νόμου για να τον κάνω να φύγει από τη θέση εκείνη ?Όλοι το έχουμε πάθει αυτό δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απο την στιγμή που είναι παρκαρισμένος σε θέση που επιτρέπεται
Αυτή η περίπτωση είναι όποιος προλάβει -
-
2 Περιστατικά σε ένα μονόδρομο.
Στρίβω λοιπόν και εισέρχομαι στο μονόδρομο, το πλάτος του οποίου χωράει πολύ άνετα 2 αυτοκίνητα. Σταματάω λοιπόν τέρμα δεξιά στο δρόμο ο οποίος είναι εντελώς άδειος από άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ήθελα να ξεφορτώσω κάτι πράγματα. Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα μπαίνει και ένα άλλο αυτοκίνητο. Παρκάρει στην αριστερή πλευρά του δρόμου λίγο πιο πίσω από μένα. Μετά από 2-3 λεπτά να άλλο ένα αυτοκίνητο. Ήθελε απλά να περάσει από το δρόμο. Για να το κάνει όμως αυτό έπρεπε να μειώσει απίστευτα πολύ ταχύτητα και να κάνει μανούβρα 'ζιγκ ζάγκ'. ανάμεσα από τα 2 αυτοκίνητα. Περνώντας από δίπλα μου - εγώ ξεφόρτωνα πράγματα - μου ρίχνει ένα 'χέσιμο' πρώτης κατηγορίας. Ότι εμποδίζω το δρόμο, ότι δεν προσέχω που παρκάρω κλπ κλπ. Του απάντησα κι εγώ ότι πρώτα πάρκαρα εγώ και μετά ήρθε το άλλο αμάξι αλλά είχε εκνευρισθεί πολύ ο τύπος. Πάτησε γκάζι και έφυγε, ποιός ξέρει πόσα 'γαλλικά' μου είπε.
Δεν ξέρω τί ισχύει για στάθμευση σε μονόδρομο. Δεν είχε κανένα σήμα απαγόρευσης στάσης/ στάθμευσης. Ίσως και να ήμουν παράνομος? Δεν ξέρω. Ο άλλος έκανε καλά και πάρκαρε αριστερά και μάλιστα τόσο κοντά σε μένα?Πάμε παρακάτω. Στον ίδιο δρόμο. Ξεκινάω να φύγω. Ο μονόδρομος αυτός καταλήγει σε διασταύρωση. Η διαφορά είναι ότι αρκετά πριν τη διασταύρωση το πλάτος 3πλασιάζεται. Έχω πρόθεση να πάω αριστερά, βγάζω φλας και ξεκινάω να στρίβω το αμάξι προς την αριστερή μεριά του δρόμου. Μπροστά μου είναι άλλο αυτοκίνητο ο οποίος βγάζει και αυτός αριστερό φλάς αλλά τί κάνει? Λειτουργεί σα να είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Πάει στο δεξί μέρος του δρόμου και λίγο αριστερά και πάει να στρίψει. Βρεθήκαμε δηλαδή 2 αμάξια ο ένας στα αριστερά και ο άλλος στα δεξιά. Εγώ τί κάνω? Αν αγνοούσα το φλας του μπορεί και να τρακάραμε. Τον περίμενα βέβαια να στρίψει αλλά ήταν σωστό να τον περιμένω?
-
Για το δεύτερο ερώτημα σου, εσύ πήρες τη σωστή θέση για να στρίψεις, αφού σε μονόδρομο πάντα στρίβουμε με κλειστή στροφή προς τη κατεύθυνση που θα πάμε. Ο άλλος οδηγός πιθανώς μπερδεύτηκε και πήρε λάθος θέση. Εξαίρεση αποτελεί όμως αν η διασταύρωση που στρίβατε είχε δυο λωρίδες κυκλοφορίας οπότε θα μπορούσατε να στρίψετε και οι δυο ταυτόχρονα ακολουθώντας ο καθένας από μια λωρίδα.
Τώρα αν δεν τον περίμενες και από κακή εκτίμηση του έπεφτε πάνω σου, θα γινόταν ένα τρακάρισμα που δεν θα είχες την ευθύνη αλλά προτιμότερο είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να υποχωρείς... Δεν αξίζει να τσαλακώσεις το αυτοκίνητο σου και να μπλέκεις ακόμα και με δικαστήρια για να βρεις το δίκιο σου αν δεν παραδεχτεί την ευθύνη του ο άλλος επειδή απλώς είναι ηλίθιος ή 'εξυπνάκιας'... -
- Μέσα στις κατοικημένες περιοχές, σε θέοεις όπου επιτρέπεται η στάση ή η στάθμευση, οι οδηγοί οχημάτων ή ζώων υποχρεούνται να θέτουν αυτό όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος. Στους μονόδρομους επιτρέπεται η στάση ή η στάθμευση και στην αριστερή πλευρό. Αν δεν υπόρχει πεζοδρόμιο, οι οδηγοί υποχρεούνται να αφήνουν ελεύθερο χώρο πλάτους ενός (1) μέτρου, τουλάχιστον, για τη διέλευση των πεζών. (source : http://www.kok.gr)
- Προκειμένου ο οδηγός να αλλάξει κατεύθυνση προς τα αριστερά, υποχρεούται να πλησιάσει προοδευτικά προς τον άξονα του αδοστρώματος, αν είναι διπλής κατεύθυνσης και προς το αριστερό άκρο αυτού, αν είναι μονής κατεύθυνσης (μονόδρομος). (source : http://www.kok.gr)
Οπότε και στις δύο περιπτώσεις εσύ ήσουν νόμιμος αλλά έπεσες σε περιπτώσεις άλλων οδηγών που κάνοντας του κεφαλιού τους θα μπορούσαν πολύ εύκολα να σε βάλουν σε μπελά.
-
Πεζοδρόμιο υποτυπώδες μεν, αλλά πεζοδρόμιο, είχε αριστερά. Δεξιά που ήμουν εγώ δεν είχε. Υπό αυτή την έννοια δηλαδή ίσως ήμουν παράνομος, εαν έπρεπε να αφήσω χώρο για πεζό? Εκτός κι αν οι όποιοι πεζοί εφόσον είχε πεζοδρόμιο στην αριστερή πλευρά έπρεπε να πάνε στην αριστερή πλευρά.
Το δεύτερο αυτοκίνητο μάλλον έπρεπε να μην παρκάρει τόσο κοντά σε μένα. Άρα ήταν ολίγο σε αυτή την περίπτωση.Καλά τα λέω έτσι?
-
Όπως το καταλαβαίνω, ελλείψει ειδικής σήμανσης ο καθένας μας οφείλει να παρκάρει σε κάθε δρόμο σύμφωνα με τη φορά της κυκλοφορίας του, δηλαδή στην δεξιά πλευρά. Ειδικά στους μονόδρομους και ΑΝ φυσικά το πλάτος του δρόμου είναι επαρκές, παρκάρουμε και αριστερά. Στην περίπτωσή σου όμως φάνηκε ότι το πλάτος του δρόμου δεν επαρκούσε για δύο στίχους παρκαρισμένων οχημάτων, άρα εκεί όλοι όφειλαν να παρκάρουν δεξιά και μόνο. Η μόνη 'παρανομία' σου ήταν που δεν άφησες 1 μέτρο χώρο για τους πεζούς.
Το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν σε λάθος θέση, έπρεπε να βρίσκεται πίσω σου εφόσον ήθελε να στρίψει αριστερά και δεξιά σου αν έστριβε δεξιά ή συνέχιζε ευθεία.
-
Καλησπερα και χρονια πολλα. Θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως συμβαινει με τους λεωφορειοδρομους. Επιτρεπεται να τους παταμε; και αν ναι σε ποιες περιπτωσεις; ευχαριστω για τον χρονο σας.
-
Οι λεωφορειοδρομοι ισχυουν (αρα ΔΕΝ παταμε):
δευτερα-παρασκευη 6 πρωι - 9 βραδυ
Σαββατο 6 πρωι - 4 απογευμα.Κυριακες, αργιες (επισημες) και τις υπολοιπες ωρες ειναι ελευθεροι για ολους (και εγω σπαω πλακα με το να τη λεω στο καθε βλαμμενο που μου τη λεει οταν προσπερναω ατελειωτες ουρες στις αλλες λωριδες, τις ωρες που επιτρεπεται).
-
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση... κατι εχω ακουσει για λεωφορειοδρομους μεικτης χρησης με διακεκομμενη κιτρινη γραμμη.ισχυει;
Επισης στην περιπτωση που θελουμε να στριψουμε δεξια σε εναν δρομο και υπαρχει λεωφορειοδρομος και σε αυτον που εγκαταλειπουμε αλλα και σε αυτον στον οποιο προκειται να μπουμε τι κανουμε; παταμε για λιγο;
Ευχαριστω! -
Ο χρήστης mixalis_peugeot έγραψε:
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση... κατι εχω ακουσει για λεωφορειοδρομους μεικτης χρησης με διακεκομμενη κιτρινη γραμμη.ισχυει;
Επισης στην περιπτωση που θελουμε να στριψουμε δεξια σε εναν δρομο και υπαρχει λεωφορειοδρομος και σε αυτον που εγκαταλειπουμε αλλα και σε αυτον στον οποιο προκειται να μπουμε τι κανουμε; παταμε για λιγο;
Ευχαριστω!Εκεί υπάρχει η διακεκομμένη κίτρινη γραμμή, μπαίνεις για λίγο.
nickthetrib from tapatalk
-
Δηλαδη οι λεωφορειοδρομοι μετατρεπονται σε μεικτης χρησης πριν τις στροφες;
-
Πώς αλλιώς θα στρίψει κάποιος;
-
Εγω μαζι σας ειμαι αλλα επειδη πανω σε μια συζητηση ακουσα πολλες εκδοχες για αυτο το ζητημα και τα προστιμα του ηθελα και την δικια σας γνωμη και γνωση
-
Δηλαδή ποιές ήταν οι άλλες εκδοχές;
Με το που φτάνει η μούρη του αυτοκινήτου στην διασταύρωση, στρίβουμε όσο πιο απότομα μπορούμε, για να βρεθούμε μετά την λεωφορειολωρίδα αλλά και πριν το αντίθετο ρεύμα του δρούμου που θα μπούμε;
Και να πω, πως έχουν κάμερες ή μπλόκα ακριβώς στη διασταύρωση....
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.