2 Περιστατικά σε ένα μονόδρομο.
Στρίβω λοιπόν και εισέρχομαι στο μονόδρομο, το πλάτος του οποίου χωράει πολύ άνετα 2 αυτοκίνητα. Σταματάω λοιπόν τέρμα δεξιά στο δρόμο ο οποίος είναι εντελώς άδειος από άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ήθελα να ξεφορτώσω κάτι πράγματα. Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα μπαίνει και ένα άλλο αυτοκίνητο. Παρκάρει στην αριστερή πλευρά του δρόμου λίγο πιο πίσω από μένα. Μετά από 2-3 λεπτά να άλλο ένα αυτοκίνητο. Ήθελε απλά να περάσει από το δρόμο. Για να το κάνει όμως αυτό έπρεπε να μειώσει απίστευτα πολύ ταχύτητα και να κάνει μανούβρα 'ζιγκ ζάγκ'. ανάμεσα από τα 2 αυτοκίνητα. Περνώντας από δίπλα μου - εγώ ξεφόρτωνα πράγματα - μου ρίχνει ένα 'χέσιμο' πρώτης κατηγορίας. Ότι εμποδίζω το δρόμο, ότι δεν προσέχω που παρκάρω κλπ κλπ. Του απάντησα κι εγώ ότι πρώτα πάρκαρα εγώ και μετά ήρθε το άλλο αμάξι αλλά είχε εκνευρισθεί πολύ ο τύπος. Πάτησε γκάζι και έφυγε, ποιός ξέρει πόσα 'γαλλικά' μου είπε.
Δεν ξέρω τί ισχύει για στάθμευση σε μονόδρομο. Δεν είχε κανένα σήμα απαγόρευσης στάσης/ στάθμευσης. Ίσως και να ήμουν παράνομος? Δεν ξέρω. Ο άλλος έκανε καλά και πάρκαρε αριστερά και μάλιστα τόσο κοντά σε μένα?
Πάμε παρακάτω. Στον ίδιο δρόμο. Ξεκινάω να φύγω. Ο μονόδρομος αυτός καταλήγει σε διασταύρωση. Η διαφορά είναι ότι αρκετά πριν τη διασταύρωση το πλάτος 3πλασιάζεται. Έχω πρόθεση να πάω αριστερά, βγάζω φλας και ξεκινάω να στρίβω το αμάξι προς την αριστερή μεριά του δρόμου. Μπροστά μου είναι άλλο αυτοκίνητο ο οποίος βγάζει και αυτός αριστερό φλάς αλλά τί κάνει? Λειτουργεί σα να είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Πάει στο δεξί μέρος του δρόμου και λίγο αριστερά και πάει να στρίψει. Βρεθήκαμε δηλαδή 2 αμάξια ο ένας στα αριστερά και ο άλλος στα δεξιά. Εγώ τί κάνω? Αν αγνοούσα το φλας του μπορεί και να τρακάραμε. Τον περίμενα βέβαια να στρίψει αλλά ήταν σωστό να τον περιμένω?