-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Πάρτους τηλέφωνο πριν ξεκινήσεις να είσαι σίγουροςΓ@μώ την τύχη μου! Παίρνω τηλ και στου Συντάγματος και στης Ομόνοιας και δεν απαντάει κανείς!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτό εννοώ.
Αλλά δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για μεταφορά νόμιμων αντικειμένων σε ΙΧ επιβατικό.Ενδεικτικα αναφερω:
κατα την απεργια των ΦΔΧ, ειχα παει με το ιδιο επιβατικο ΙΧ ιδιοκτησιας της εταιριας μου, να παρω προιοντα απο 3 καπνοβιομηχανιες. Δηλαδη επειδη δεν δουλευαν τα φορτηγα, να παω στις εδρες τους, να φορτωσω τα τσιγαρα ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ κ να τα παω στο μαγαζι μου (ακριβως το ιδιο δηλαδη με αυτο που θελω να κανω εγω, απο εμενα προς τους πελατες μου).
Εφαγα πορτα κ απο τις τρεις: 'αν σε πιασουν, 5 χιλιαρικα προστιμο'.
Αυτο παιζει αν το κανεις με αλλο επαγγελματικο....
Εγω μαζι με το φορτηγο μου ειχα και ενα Renault Express ΕΙΧ... για οποιον δεν το ξερει ειναι σε εμφανιση σαν φορτηγακι αλλα με τζαμια, 5θεσιο επιβατικο!
Πολλες φορες επερνα πραγματα και με αυτο... μια φορα με σταματησαν επειδη απο μακρια μοιαζει με επαγγελματικο, μου ζητησαν τα χαρτια (αυτοκινητου-εμπορευματων) και την ωρα που του τα δινω λεει ενας απο αυτους στο παιδι που με ελεγχε.... 'Κοιτα μια την αδεια πρωτα, νομιζω πως ειναι επιβατικο....' και με το που το βλεπει σταματαει τον ελεγχο και με αφηνει να φυγω!Και αλλη μια φορα εξω απο εταιρια την ωρα που φορτωνα μου ερχεται ενας τυπος και μου ζηταει το τιμολογιο απο τα πραγματα που εβαζα μεσα... του δινω την λιανικης (απο ταμιακη) και μου λεει, 'τιμολογιο δεν εχεις?' του λεω 'Οχι' και αρχιζει να μου αραδιαζει τα προστιμα.... τον σταματαω του τονιζω πως ειναι επιβατικο και μετα μπανει μεσα στην εταιρια για εναν 'τυπικο' ελεγχο!
-
Τελικά τη γλίτωσα με το πρόστιμο. 40€ θα πληρώσω. Ως ημερολογιακές ημέρες δεν μετράνε οι Κυριακές και οι αργίες και ευτυχώς ήταν αρκετές οι αργίες οπότε αύριο που θα το πληρώσω, είμαι εντός του 10ημερου. Πάλι καλά...
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Τελικά τη γλίτωσα με το πρόστιμο. 40€ θα πληρώσω. Ως ημερολογιακές ημέρες δεν μετράνε οι Κυριακές και οι αργίες και ευτυχώς ήταν αρκετές οι αργίες οπότε αύριο που θα το πληρώσω, είμαι εντός του 10ημερου. Πάλι καλά...Υπάρχει άραγε μία δημόσια υπηρεσία στην οποία όλοι οι υπάλληλοι να γνωρίζουν απολύτως τη δουλειά τους;
Τηλεφωνώ στη δημοτική αστυνομία Ελευσίνας δυο φορές κιόλας εκείνη τη μέρα και με διαβεβαιώνει ο υπάλληλος για αυτό που έγραψα, ότι δηλαδή Κυριακές και αργίες δεν μετράνε. Καθησυχάζομαι, υπολογίζω τις μέρες και το αφήνω. Πηγαίνω την περασμένη Πέμπτη στο ταχυδρομείο και με ενημερώνει η υπάλληλος ότι ως ημερολογιακές θεωρούνται όλες οι ημέρες ανεξαρτήτως αργιών κλπ. Παίρνω στη δημοτική αστυνομία τηλέφωνο και αυτή τη φορά φαίνεται ότι μίλησα με άλλο άτομο και μου είπε το ίδιο. Με λίγα λόγια, από την ασχετοσύνη ενός υπαλλήλου και τις λάθος πληροφορίες που μου έδωσε, πλήρωσα 40€ παραπάνω. -
Τελικά τη γλίτωσα με το πρόστιμο. 40€ θα πληρώσω. Ως ημερολογιακές ημέρες δεν μετράνε οι Κυριακές και οι αργίες και ευτυχώς ήταν αρκετές οι αργίες οπότε αύριο που θα το πληρώσω, είμαι εντός του 10ημερου. Πάλι καλά...
Υπάρχει άραγε μία δημόσια υπηρεσία στην οποία όλοι οι υπάλληλοι να γνωρίζουν απολύτως τη δουλειά τους;
Τηλεφωνώ στη δημοτική αστυνομία Ελευσίνας δυο φορές κιόλας εκείνη τη μέρα και με διαβεβαιώνει ο υπάλληλος για αυτό που έγραψα, ότι δηλαδή Κυριακές και αργίες δεν μετράνε. Καθησυχάζομαι, υπολογίζω τις μέρες και το αφήνω. Πηγαίνω την περασμένη Πέμπτη στο ταχυδρομείο και με ενημερώνει η υπάλληλος ότι ως ημερολογιακές θεωρούνται όλες οι ημέρες ανεξαρτήτως αργιών κλπ. Παίρνω στη δημοτική αστυνομία τηλέφωνο και αυτή τη φορά φαίνεται ότι μίλησα με άλλο άτομο και μου είπε το ίδιο. Με λίγα λόγια, από την ασχετοσύνη ενός υπαλλήλου και τις λάθος πληροφορίες που μου έδωσε, πλήρωσα 40€ παραπάνω.Kαι εσύ όμως ρε φίλε το άφησες τελευταία στιγμή!
Την Τετάρτη δεν ήταν να το πληρώσεις; -
Κοίτα, στις 'Ημερολογιακές' μετράνε προφανώς όλες οι ημέρες. Αλλιώς θα έγραφε 'εργάσιμες'.
Εσύ δεν έψαχνες να βρείς ανοιχτό ταχυδρομείο το ΣΚ ? Κρίμα το 40αρι... -
Εν ετει 2013 με το ιντερνετ στα τηλεφωνα μας, στις τηλεορασεις μας (για να μην πιασω tablet, laptop & desktop) καθομαστε κ ψαχνουμε τον υπαλληλο που θα ξερει να μας ενημερωσει για κατι που μπορει να μας κοστισει 40ε, αντι να ψαξουμε να το βρουμε μονοι μας...
-
Θα ξεχάσουμε και τα Ελληνικά μας στο τέλος. Ημερολογιακές μέρες = ανοίγεις το ημερολόγιο και μετράς όλες τις μέρες. Εργάσμιες μέρες = Ανοίγεις το ημερολόγιο και μετράς τις μέρες που δουλεύουν οι υπηρεσίες.
-
Θα ξεχάσουμε και τα Ελληνικά μας στο τέλος. Ημερολογιακές μέρες = ανοίγεις το ημερολόγιο και μετράς όλες τις μέρες. Εργάσμιες μέρες = Ανοίγεις το ημερολόγιο και μετράς τις μέρες που δουλεύουν οι υπηρεσίες.
ακριβως αυτο.
καλα μεγαλη κοτσανα αυτη που σου ειπαν οτι 'στις ημερολογιακές δεν μετρανε οι Κυριακές' και το κακο ειναι οτι θα την πληρωσεις εσυ, οχι αυτος που το ειπε...
-
αυτο ειναι που λενε, οι βλακειες πληρωνονται
-
Μη δούμε κάποιον να την πατάει, ευκαιρία να κράξουμε. Απίστευτα μερικά σχόλια, απαξιώ και να τα παραθέσω. Ο καθένας χαρακτηρίζεται απόλυτα από το τι γράφει! Αλλά προφανώς θίχτηκαν γιατί έθιξα κάποιον όμοιό τους (δημόσιο υπάλληλο)? Δεν ξέρω.
Τα δεδομένα είναι τα εξής: η κλήση. Διαβάζω στους όρους ότι έχω 10 ημερολογιακές ημέρες. Εννοείται ότι αντιλαμβάνομαι ότι αφορά κάθε ημέρα. Οι μέρες περνάνε και έρχεται εκείνο το Σάββατο που τελικά δεν υπήρχαν ανοιχτά ταχυδρομεία. Τρίτη μετά το Πάσχα τηλεφωνώ στη δημοτική αστυνομία να ρωτήσω αν μέσα στις ημερολογιακές μετράνε και οι αργίες. Μου φάνηκε περίεργο αν μετράνε και οι αργίες γιατί στην αργία δεν έχω τη δυνατότητα να πληρώσω πουθενά το πρόστιμο. Ο υπάλληλος λοιπόν μου είπε ότι δεν μετράνε ούτε οι αργίες ούτε και οι Κυριακές. Τον ρώτησα περισσότερες από μία φορές για να το σιγουρεύσω. Καθησυχάζομαι και το αφήνω, ώσπου πηγαίνοντας στο ταχυδρομείο μου είπαν το αντίθετο. Τα συμπεράσματα λοιπόν είναι η δικιά μου αμέλεια, αλλά και ο ανενημέρωτος δημόσιος υπάλληλος που δεν ήξερε καλά τη δουλειά του.
Αυτά ήταν τα συμπεράσματα ψύχραιμα και λογικά. Δεν περιμένω από όλους να το δουν έτσι. Κατανοώ τους λόγους που το βλέπουν αλλιώς!
-
Καταρχας εσυ φταις που το αφησες τελευταια στιγμη... και το λεω εγω που ειμαι την τελευταιας στιγμης!!!
Αλλα θελω να κανω μια ερωτηση....
Αφου σε εγραψε η Δημοτικη Αστυνομια στην Ελευσινα.... τι δουλεια ειχες να το πληρωσεις στην Αθηνα?
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Καταρχας εσυ φταις που το αφησες τελευταια στιγμη... και το λεω εγω που ειμαι την τελευταιας στιγμης!!!Αλλα θελω να κανω μια ερωτηση....
Αφου σε εγραψε η Δημοτικη Αστυνομια στην Ελευσινα.... τι δουλεια ειχες να το πληρωσεις στην Αθηνα?
Eννοείται ότι φταίω εγώ, το έγραψα άλλωστε.
Μέγαρα μένω, δεν είχα καμία δουλειά να το πληρώσω Ελευσίνα. Εξέτασα το ενδεχόμενο να το πληρώσω σε ταχυδρομείο της Αθήνας επειδή εκεί κάποια ανοίγουν και Σάββατο.
-
Υπάρχει άραγε μία δημόσια υπηρεσία στην οποία όλοι οι υπάλληλοι να γνωρίζουν απολύτως τη δουλειά τους;
Τηλεφωνώ στη δημοτική αστυνομία Ελευσίνας δυο φορές κιόλας εκείνη τη μέρα και με διαβεβαιώνει ο υπάλληλος για αυτό που έγραψα, ότι δηλαδή Κυριακές και αργίες δεν μετράνε. Καθησυχάζομαι, υπολογίζω τις μέρες και το αφήνω. Πηγαίνω την περασμένη Πέμπτη στο ταχυδρομείο και με ενημερώνει η υπάλληλος ότι ως ημερολογιακές θεωρούνται όλες οι ημέρες ανεξαρτήτως αργιών κλπ. Παίρνω στη δημοτική αστυνομία τηλέφωνο και αυτή τη φορά φαίνεται ότι μίλησα με άλλο άτομο και μου είπε το ίδιο. Με λίγα λόγια, από την ασχετοσύνη ενός υπαλλήλου και τις λάθος πληροφορίες που μου έδωσε, πλήρωσα 40€ παραπάνω.Γιατί υπάρχει μια ιδιωτική εταιρεία στην οποία όλοι οι υπάλληλοι να γνωρίζουν απολύτως τη δουλειά τους ?
Σε υποκατάστημα γνωστής εταιρείας κινητής, πληρώνω τον μηνιαίο λογαριασμό και ζητάω από τον υπάλληλο να αλλάξω πρόγραμμα με ένα από τα διαφημιζόμενα της περιόδου. Η απάντηση του υπαλλήλου ήταν ότι δεν μπορεί να κάνει την αλλαγή και έπρεπε να μιλήσω με τα κεντρικά.
Πηγαίνω σπίτι και παίρνω τα κεντρικά, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, η απάντηση ήταν ότι δεν κάνουν τέτοιου είδους αλλαγές σε προγράμματα τηλεφωνικά και έπρεπε να πάω σε κάποιο υποκατάστημα για την αλλαγή !.
Εξηγώ ότι μόλις είχα επισπευτεί ένα και μου είπαν να μιλήσω με εσάς αλλά πήρα την ίδια απάντηση και επιπλέον μου είπαν ότι μπορώ να στείλω επιστολή ή eMail στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή/και να κάνω παράπονα κλπ … !!.
Το μόνο που έκανα ήταν μια αίτηση σε άλλη εταιρεία κινητής και σε δυο μέρες με πήραν τηλέφωνο από τα κεντρικά και με ρώτησαν γιατί θέλω να αλλάξω εταιρεία. Αφού ενημέρωσα για το τι είχε συμβεί και επιπλέον ότι δεν μου αρέσει το ping-pong μου απάντησαν ότι το αίτημα μου θα πραγματοποιηθεί και ότι θα επικοινωνήσει κάποιος από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για να επικυρώσει την αλλαγή και να καταγραφή τηλεφωνικά αίτηση.
-
Μετά απο καιρό ξαναγράφω στο φόρουμ με αφορμή δυστυχώς μια κλήση.
80άρα (δηλ. 40άρα) για παρκάρισμα σε Ρ-40 και αφαίρεση πινακίδων για 20 μέρες, παρκαρισμένος στην Αριστοτέλους (στην οποία απαγορεύεται το παρκάρισμα αριστερά-δεξιά σε όλο το μήκος της, παρά το γεγονός ότι οι αριστερές και δεξιές λωρίδες είναι ήδη κλειστές από κάδους, γιαπιά κλπ).
Το πρόβλημά μου είναι το εξής: μέσα στο επόμενο 10ήμερο πρέπει το αυτοκίνητο να μπει στο συνεργείο για αλλαγή ακριβού ανταλλακτικού το κόστος του οποίου θα καλύψει μια -αρκετά δυσκοίλια- ασφαλιστική (επέκταση εγγύησης, όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν..)
Υπάρχει πάντα η λύση της μεταφοράς του αυτοκινήτου στο συνεργείο με οδική βοήθεια. Παρ' όλα αυτά, έκανα μια ένσταση -αφού πλήρωσα το πρόστιμο- στην τροχαία στην Δηληγιάννη αλλά κάτι μου λέει πως δεν υπάρχει πολύ φως εκεί (σιγά μην τις διαβάζουν)... Έχει κανείς εμπειρία πρόσφατη με αφαίρεση πινακίδων απο το κέντρο της Αθήνας και ένσταση στην Τροχαία;
Ειδικά στην περιοχή του Μουσείου κάθε μέρα πλέον πρέπει να αφαιρούνται 100+ πινακίδες!
-
Καλησπέρα παίδες! Βοηθήστε κι εμένα για ένα πρόστιμο.
Προχθές (28/08) μου άφησαν «μπιλιετάκι» 80€ για παράνομη στάθμευση (P-40). Γνωρίζω βεβαίως ότι πληρώνεται στο ήμισυ εντός 10 ημερολογιακών ημερών (ήτοι μέχρι 07/09), αλλά δυστυχώς δε καταφέρνει να 'χωρέσει' στον προϋπολογισμό του μήνα. Ω ναι, εν έτει 2013 μπορεί τα +40€ απλά να μην είναι εφικτό να πληρωθούν (ιδιαίτερα αν είσαι φοιτητής, όπως εγώ).
Τι θα συμβεί στη συνέχεια, αφού θα μείνει απλήρωτο; Κάπου διάβασα ότι απλά 'περιμένεις' μέχρι αθροιστικά το ποσό των προστίμων σου να φτάσει τα 300€ (κάτι που δε πρόκειται να συμβεί ποτέ με μένα). Αλλού διάβασα, ότι απλά λαμβάνεις ειδοποιητήριο μετά από αρκετό καιρό για να πληρώσεις, χωρίς όμως προσαυξήσεις. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι σώθηκα.
Εδώ να αναφέρω ότι το πρόστιμο βεβαιώθηκε από την «ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» Ρεθύμνου, ενώ ούτε εγώ, μήτε το αυτοκίνητο, δεν έχουμε καμία επαφή με την πόλη. Απλά πήγα μια φορά και κατάφερα να με γράψουν.
-
αθηναικες πινακιδες ε?
-
Ο χρήστης Haldol έγραψε:
Εδώ να αναφέρω ότι το πρόστιμο βεβαιώθηκε από την «ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» Ρεθύμνου, ενώ ούτε εγώ, μήτε το αυτοκίνητο, δεν έχουμε καμία επαφή με την πόλη. Απλά πήγα μια φορά και κατάφερα να με γράψουν.
Τι από τα δύο ισχύει τελικά; Δεν έχεις καμμία επαφή με την πόλη, ή είχες μία φορά;
-
One night stand.
-
Αχαχα μ' άρεσε το one night stand
Ναι, ΙΜΒ είναι οι πινακίδες μου. Αλλά δε νομίζω να έπαιξε ρόλο. Είχαν γράψει όόόλο το δρόμο (Σοφ. Βενιζέλου) ανεξάρτητα αν οι πινακίδες ήταν ντόπιες ή όχι. Δε πρέπει να την είχε γλυτώσει κανείς.
Ρε σεις, παίζει να τη γλυτώσω τελείως, επειδή η κλήση λέει μπλε χρώμα, ενώ η άδεια του αυτοκινήτου γράφει γαλάζιο;
Anyway, στα σοβαρά, υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν την αφήσω απλήρωτη μέχρι να έρθει ειδοποιητήριο; Μη πάει κατευθείαν στη ΔΟΥ μου και τρέχω να πληρώσω 2 μηνιάτικα. Αν είναι να μου έρθει ειδοποιητήριο σε κάποιους μήνες έστω και με ένα 10-20 % προσαύξηση, είμαι οκ.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.