-
Και 'γω με τη μηχανη τσιμπησα 20αρικο για παρανομη σταθμευση δημοτικης.
Τα τσακαλια μαλιστα την περασαν με λαστιχακι επανω στον καθρεφτη ....
-
Δημοσίευσηαπό Greek » 23/07/12 15:30
@traman
Για να καταλάβουμε , την κάνατε την παρανομία και θέλετε να αποφύγετε το πρόστιμο ή δεν την κάνατε και ειναι λάθος?
Γιατί απο την στιγμή που είναι φωτορανταρ σίγουρα έχουν αποδεικτικά στοιχεία οπότε το πρόστιμο δεν το γλιτώνετε, ο ιδιοκτήτης του οχήματος δηλαδή. Αν δεν πάτε μέσα στο προκαθορισμένο χρόνο ΄τότε , πέφτουν επιβαρύνσεις επί του προστίμου , μεταφορά του ποσού στην Εφορία και μετά θα έχει τρέξιμο....Δεν μπορούμε να θυμόμαστε αν όντως την κάναμε ή δεν την κάναμε την παρανομία. Πώς να σας πω αν είναι λάθος ή όχι??. Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι είναι λάθος θα ήταν αν είχα αποδεικτικά στοιχεία οτι το δεδομένο αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα και ώρα βρισκόταν αλλού. Πράγμα αδύνατο. Και να τα είχα (πχ. απόδειξη πάρκινγκ) - τα έχω πετάξει... **Ακόμα και αν πω οτι εγώ δεν τρέχω ποτέ και κανείς μας δεν τρέχει ποτέ πάνω από το όριο, πώς να το αποδείξω??? **
Η ταχύτητα 143χλμ/ωρα δεν είναι 200 για να θυμόμαστε ότι τρεχαμε ιλιγγιωδώς. Σε ένα μεγάλο μέρος της άλλωστε η ΑΟ έχει όριο τα 120 κ τότε το 143 πέφτει στην αμέσως επόμενη κατηγορία ποινής που συνεπάγεται 100 ευρω κ 5 ποντους στο σύστημα.. Χρησιμοποιούμε την ΑΟ πολύ συχνά και πιθανώς να έγινε. Μπορεί και να έγινε σε μια φάση αναγκαστικής προσπέρασης.. Μπορώ να το θυμάμαι??? Αλλωστε δε θυμόμαστε καν ποιος οδηγούσε!!!... Κ να το θυμάμαι τι μπορώ να αποδείξω????
Η άρνηση δεν είναι μόνο στο πρόστιμο αλλά στο δίπλωμα. Δεδομένου οτι υπάρχει κενό νόμου. Το πρόστιμο έστω ότι πάει στο αυτοκίνητο και έστω ότι είναι υποχρεωμένος να το πληρώσει ο κάτοχος. Το δίπλωμα όμως είναι για τιμωρία κ συμμόρφωση του ΟΔΗΓΟΥ!. Ας μας σταματήσει στο επόμενο χλμ. για να υπάρχει σαφής καταγραφή τόσο του οδηγού όσο και του οχήματος. Δηλαδή αν δώσω το δίπλωμα της θείας των 78 ετών θα μάθει να μην το ξανατρέξει κ να μην ξανακάνει κόντρες??? (όπως γράφει ο φίλος junior gt πιο πάνω) ??? ή θα της δώσει ο νόμος/κράτος άλλο ένα μάθημα για την επόμενη παράβαση (που θα κάνω εγω και θα τη στείλω να την υπογράψει εκείνη)..??? Ετσι γλυτώνουμε τα ατυχήματα? **Απλά να υπάρχει κάποιος να τιμωρήσουμε άσχετα αν είναι ο υπαίτιος..???? **
Εφόσον ο νόμος δεν επιτρέπει φωτογράφηση οδηγού (λόγω προσωπικών δεδομένων) ΚΑΙ ταυτόχρονα επιτρέπει να δίνω το οχημά μου να το οδηγεί όποιος έχει δίπλωμα πώς με καλεί να θυμάμαι ποιος το οδηγούσε πριν 5 μήνες ή πριν ένα χρόνο χωρίς να έχω δικαίωμα αντίρρησης / αμφισβήτησης ?
Με αυτή τη λογική μπορεί να περιμένουμε για τα επόμενα χρόνια (για όλους τους οδηγούς φαντάζομαι ισχύει αυτό) ανά πάσα στιγμή να ερθει ένα μπουγιουρντί και εμείς να τρέχουμε να το πληρώνουμε.. χωρίς δυνατότητα αμφισβήτησης εφόσον δεν γίνεται επί τόπου η καταγραφή της παράβασης.
Και για καλό κ για κακο, όποιος δίνει το αυτοκινητό του να το οδηγεί και άλλος, να κρατάει ημερολόγιο χρήσης (όπως τα φορτηγά υποθέτω) και να βάζει κ τον εκάστοτε οδηγό να υπογράφει!!! Γιατί μέσα σε μεγάλα διαστήματα πολλά μπορούν να συμβούν: άνθρωποι χωρίζουν, τσακώνονται, χάνονται.. κ μπορει να εχετε τσακωθει στο μεταξύ με τον οδηγό εκείνης της ημερομηνίας κ να δώσετε εσεις το δικό σας δίπλωμα αφού ο άλλος θα κάνει την πάπια..!!!! Για να μην αναφερθώ σε τραγικότερα περιστατικά όπως ενδεχόμενο θάνατο κλπ... Γιατι να μην το φορτώσουμε λοιπόν στον προσφατα χαμένο συγγενή μας??? Δεν παίζει αυτό ε???? Ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά οτι εγώ δε λέω αλήθεια για το ποιος οδηγούσε εκείνη την ημέρα???
Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει οπως είπε ο φίλος πιο πάνω.. κ κανείς μας (οδήγος-πολίτης) δεν έχει το δικαίωμα/τρόπο να αμφισβητήσει την σωστή λειτουργία των συστημάτων, των μετρήσεων, αλλά και του κράτους. Σου λένε τοσο βρήκα λάθος - τόσο πλήρωσε/φερε δίπλωμα..κλπ... Μετά από 5 μήνες ή ένα χρόνο που κατάφεραν να το στείλουν. Κ εγώ ως ανήμπορο κ πειθήνιο αρνί θα πρέπει να πω 'μάλιστα κύριοι, να σας δώσω κ τις ζαρτιέρες μου και όποτε θέλετε ξαναπεράστε! Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε!'...
@junior gt
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση κ την ανάλυση...Αρα μαλλον δεν το γλυτώνουμε... κ δεν έχω κ θεια με ανανεωμένο δίπλωμα γμτ..!!!
Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάποια άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστώ...
-
@traman
θυμίζω ότι υποχρεούται ο ιδιοκτήτης του οχήματος να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε ποιόν έδωσε το αμάξι (πότε, που κτλ).
Γι' αυτό θεωρείται υπόλογος απέναντι σε μία κλήση από φωτοραντάρ. Υπέδειξε δηλαδή ποιός το οδηγούσε, αλλιώς 'αυτόματα' θεωρείται ο ιδιοκτήτης του οχήματος ότι οδηγούσε.Κενό νόμου υπάρχει διότι από τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωμένος ένας ιδιοκτήτης οχήματος να έχει δίπλωμα, ποιός την πληρώνει (όσο αναφορά τους πόντους και την αφαίρεση διπλώματος) σε αυτή την περίπτωση?
Αυτά. Κατά τα άλλα, δεν έχω κάποιο σχόλιο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
@traman
θυμίζω ότι υποχρεούται ο ιδιοκτήτης του οχήματος να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε ποιόν έδωσε το αμάξι (πότε, που κτλ).
Γι' αυτό θεωρείται υπόλογος απέναντι σε μία κλήση από φωτοραντάρ. Υπέδειξε δηλαδή ποιός το οδηγούσε, αλλιώς 'αυτόματα' θεωρείται ο ιδιοκτήτης του οχήματος ότι οδηγούσε.**Κενό νόμου υπάρχει διότι από τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωμένος ένας ιδιοκτήτης οχήματος να έχει δίπλωμα, ποιός την πληρώνει (όσο αναφορά τους πόντους και την αφαίρεση διπλώματος) σε αυτή την περίπτωση? **
Αυτά. Κατά τα άλλα, δεν έχω κάποιο σχόλιο.
χαχαχαχαα σωστό κ αυτό!!! να το μεταβιβάσουμε σε κάποιον χωρίς δίπλωμα τότε!!!!! για το μέλλον!!!.
-
Κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει να πεις τιποτα. Ενα απλο 'δεν θυμαμαι' αρκει. Κ τι πιο λογικο αλλωστε, να μη θυμασαι ποιος οδηγουσε οικογενειακο αυτοκινητο (με 2-3-4 πιθανους οδηγους) πριν Χ μηνες, ειδικα αν μιλαμε για μια διαδρομη κοινη για ολους τους οδηγους.
Το αποτελεσμα αυτου ειναι η παραβαση να χρεωθει, βασει νομου, στον ιδιοκτητη του οχηματος. ΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ μπορει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ οτι ειναι αδυνατον να οδηγουσε εκεινη τη στιγμη, τοτε
α) ο διοικητης δεχεται την ενσταση κ η κληση φευγει
β) ο διοικητης δεν δεχεται.Στην περιπτωση του β, αποφασιζεις ποσο θες να το τραβηξεις. Θες να κινηθεις μεσω διοικητικων δικαστηριων? Θες να μη παραδωσεις τιποτα κ να σε παραπεμψει η αστυνομια στο δικαστηριο, οπου εκει θα δειξεις οτι αποκλειεται να οδηγουσες? Κανε οτι νομιζεις.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ειναι να μας πεις σε ποιο σημειο της ΑΟ σε φωτογραφησαν για 143χαω...
-
Ο χρήστης traman έγραψε:
Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει οπως είπε ο φίλος πιο πάνω.. κ κανείς μας (οδήγος-πολίτης) δεν έχει το δικαίωμα/τρόπο να αμφισβητήσει την σωστή λειτουργία των συστημάτων, των μετρήσεων, αλλά και του κράτους. Σου λένε τοσο βρήκα λάθος - τόσο πλήρωσε/φερε δίπλωμα..κλπ... Μετά από 5 μήνες ή ένα χρόνο που κατάφεραν να το στείλουν. Κ εγώ ως ανήμπορο κ πειθήνιο αρνί θα πρέπει να πω 'μάλιστα κύριοι, να σας δώσω κ τις ζαρτιέρες μου και όποτε θέλετε ξαναπεράστε! Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε!'...
..
Δυστυχώς έτσι είναι. Και αυτό άλλαξε από τότε που στη θέση ενός δικαστηρίου μπήκε ο διοικητής δηλ. η ίδια υπηρεσία που βεβαιώνει την παράβαση ο οποίος αποφασίζει με το έτσι γουστάρω.
Έχω πολλά προσωπικά παραδειγματα που δείχνουν ότι ο διοικητής δεν αποφασίζει με κάποιο αντικειμενικό κριτήριο αλλά με άλλα τελείως υποκειμενικά: Αν είσαι καλό παιδί, αν φέρθηκες με το σεις και με το σας και με το παρακαλετό στους μπάτσους που σε γράψανε ακόμα ακόμα και αν έπεσε τηλέφωνο από ψηλά.
Έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η τάση της κοινωνίας μας και με τέτοια υποκειμενικά και ρουσφετολογικά κριτήρια θα αποφασίζουν οι κρατικοί λειτουργοί. Από μπάτσους μέχρι εφόρους κλπ. Είναι στην ευχέρεια του εφόρου πχ να κρίνει αν είσαι ή όχι σε θέση να πληρώσεις το χαράτσι. -
Από τη στιγμή που έτρεχε και υπάρχει φωτογραφία δεν μπορεί να αμφισβητήσει τίποτα. Είναι τελείως λογικό. Πολύ σωστά είναι στην θέση του δικαστηρίου ο διοικητής, δεν γίνεται να περιμένουμε να περάσουν 10 χρόνια για να πληρωθεί ένα πρόστιμο που αποδεδειγμένα έγινε. Τραγικό το γεγονός ότι αφού κάνουμε την βλακεία -παρανομία προσπαθούμε με 1002 τρόπους να την γλιτώσουμε. Είμαστε ανεύθυνος λαός χωρίς ΠΑΠΑΡΙΑ. Το φωνάζω μπας και ξυπνήσετε.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Από τη στιγμή που έτρεχε και υπάρχει φωτογραφία δεν μπορεί να αμφισβητήσει τίποτα. Είναι τελείως λογικό. Πολύ σωστά είναι στην θέση του δικαστηρίου ο διοικητής, δεν γίνεται να περιμένουμε να περάσουν 10 χρόνια για να πληρωθεί ένα πρόστιμο που αποδεδειγμένα έγινε. Τραγικό το γεγονός ότι αφού κάνουμε την βλακεία -παρανομία προσπαθούμε με 1002 τρόπους να την γλιτώσουμε. Είμαστε ανεύθυνος λαός χωρίς ΠΑΠΑΡΙΑ. Το φωνάζω μπας και ξυπνήσετε.Σωστά. Να πά να γ@μηθουν τα δικαστήρια. Να δικάζουν οι μπάτσοι και οι στρατηγοί.
-
Όχι θα απασχολούμε τους δικαστές επειδή εμείς θέλουμε να το παίξουμε καμπόσοι. Τι λες τώρα? ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ 'έκανες' παρανομία. Τι να σε δικάσει? Τόση ανευθυνότητα πια? Κι εγώ τρέχω, αν με σταματήσουν όμως και υπάρχει φωτογραφία τι θα πρέπει να κάνω? Να το αμφισβητήσω? Τόσο φλώροι πια?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Από τη στιγμή που έτρεχε και υπάρχει φωτογραφία δεν μπορεί να αμφισβητήσει τίποτα. Είναι τελείως λογικό. Πολύ σωστά είναι στην θέση του δικαστηρίου ο διοικητής, δεν γίνεται να περιμένουμε να περάσουν 10 χρόνια για να πληρωθεί ένα πρόστιμο που αποδεδειγμένα έγινε. Τραγικό το γεγονός ότι αφού κάνουμε την βλακεία -παρανομία προσπαθούμε με 1002 τρόπους να την γλιτώσουμε. Είμαστε ανεύθυνος λαός χωρίς ΠΑΠΑΡΙΑ. Το φωνάζω μπας και ξυπνήσετε.Μη θυμώνεις βρε!
Πριν λίγα χρόνια ειχα δικαστήριο -οριακά πριν παραγραφει- για υπερβολική ταχύτητα στην ΕΟ. Το τραγελαφικό ήταν η δικαστίνα που ρώτησε γιατί έτρεχα και έπρεπε να θυμαμαι 4 χρόνια και .... Η απαντηση 'προσπερνούσα νταλίκα που προσπερνούσε νταλίκα' έπιασε και έλαβε το κράτος -αν θυμαμαι- 300€ και εγώ 10 δαχτυλα μαυρισμένα απο τα αποτυπώματα!
Στο δικαστήριο δε περισσότερο ενδιαφέρον ειχε η προηγούμενη υποθεση με 2 γείτονες που μαλωναν γιατι ο καυστήρας του ενός ήταν στο μπαλκόνι και το βραδυ ιδίως ενοχλούσε απο το θόρυβο!!! -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Όχι θα απασχολούμε τους δικαστές επειδή εμείς θέλουμε να το παίξουμε καμπόσοι. Τι λες τώρα? ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ 'έκανες' παρανομία. Τι να σε δικάσει? Τόση ανευθυνότητα πια? Κι εγώ τρέχω, αν με σταματήσουν όμως και υπάρχει φωτογραφία τι θα πρέπει να κάνω? Να το αμφισβητήσω? Τόσο φλώροι πια?To ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ που το είδες?
Μια φωτογραφία από πίσω ένα χρόνο πριν, χωρίς τη φάτσα μου, που γράφει μία ταχύτητα σημαίνει ότι επιβεβαιωμένα εγώ έκανα την παράβαση?
Θα με τρελλάνεις?
Και αν έκανα εγώ την παράβαση θα πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος που βεβαιώνει την παράβαση? Είσαι καλά?
Και άμα μεθαύριο πούνε ότι όποιος τρέχει πάνω από 120 θα τρώει πρόστιμο 100.000 ευρώ και μια πο@τσα στον κ@λο εγώ και να έχω κάνει την παράβαση θα πρέπει ντε και καλά να τη δεχτώ και να πληρώσω? Καλύτερα φλώρος παρά χαχόλος! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι διάλο, πιο φθηνά στο Κολωνάκι από την Ευριπίδου;Ο ένας πάρκαρε σε νόμιμη θέση επισκέπτη αλλά δεν πλήρωσε το αντίτιμο (πρόστιμο 20 / 10), ο άλλος σε θέση μόνιμου κατοίκου που ισχύει 24/7 (πρόστιμο 80/40).
-
Οτι ειπε ο Avel, διαφορετικες παραβασεις οι δυο.
djalma εισαι λαθος:
α) δεν νοειται αυτος που βεβαιωνει την παραβαση να ειναι κ ο δικαστης της. ΤΕΛΟΣ.
β) τα μηχανηματα πρεπει να χρησιμοποιουνται με καποιες προυποθεσεις - βασει νομου, οχι επειδη ετσι ειπα εγω. Καποιος πρεπει να κρινει αν τηρουνται αυτες οι προυποθεσεις του νομου.
γ) ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να μη μπορεις να υπερασπιστεις τον εαυτο σου κ να μη εχεις το δικαιωμα να φερεις αντιρησσεις. Αυτο ειναι αντισυνταγματικο.Το τελευταιο βεβαια δεν ισχυει κ απορω γιατι το τσαμπουνατε ολοι: ΦΥΣΙΚΑ κ μπορεις να πας στα διοικητικα δικαστηρια για να εναντιωθεις στη βεβαιωση της παραβασης κ το προστιμο.
Ειδικα το απο κατω ειναι 100000% λαθος
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Από τη στιγμή που έτρεχε και υπάρχει φωτογραφία δεν μπορεί να αμφισβητήσει τίποτα. Είναι τελείως λογικό. Πολύ σωστά είναι στην θέση του δικαστηρίου ο διοικητής, δεν γίνεται να περιμένουμε να περάσουν 10 χρόνια για να πληρωθεί ένα πρόστιμο που αποδεδειγμένα έγινε. Τραγικό το γεγονός ότι αφού κάνουμε την βλακεία -παρανομία προσπαθούμε με 1002 τρόπους να την γλιτώσουμε. Είμαστε ανεύθυνος λαός** χωρίς ΠΑΠΑΡΙΑ**. Το φωνάζω μπας και ξυπνήσετε.α) Αδιαμφισβητητα ετρεχε το αυτοκινητο. Με ποιον οδηγο ομως? Γιατι να χρεωθει ο Α την παραβαση του Β?
β) Δεν ψαχνουμε μονο να τη γλυτωσουμε, δεν νοειται να μου μιλας για 'περιπου' εφαρμογη των νομων.
γ) 'Χωρις παπαρια'? Αφου ρε μαστορα δεν ξερουμε αν οδηγουσε ο ταδε ή ο δεινα. Δεν ειναι οτι παει να τη γλυτωσει ενω εχει κανει τη παρανομια, δεν ξερει αν την εχει κανει εκεινος (κ φυσικα δεν ξερει ποιος την εχει κανει, αν μιλαμε για κοινο αυτοκινητο)Στη περιπτωση που ο ιδιοκτητης μπορει να αποδειξει οτι ειναι αδυνατον να οδηγουσε εκεινος, αλλα πολυ απλα δεν μπορει να θυμαται ποιος οδηγουσε πχ 1 χρονο πριν, εκει εχει δικαιωμα να εναντιωθει ή κ εκει ισχυουν τα απο πανω κ αυτος επισης δεν ειχε παπαρια?
-
Μια φορά με φωτογράφισε ραντάρ στην παραλιακή λεωφόρο (Corniche) της Ντόχα (Κατάρ) με νοικιάρικο αυτοκίνητο (Nissan Tiida ). Οντως έτρεχα για να προλάβω το αεροπλάνο, ήταν ξημερώματα και άδειος ο δρόμος και παρασύρθηκα κ. Πρόεδρε
H πλάκα αρχίζει μετά: επειδή η παράβαση επιφέρει και points στο δίπλωμα και με τη φωτογραφία δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν ποιός οδηγούσε (ΟΚ, αυτός που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο αλλά αν πχ. είχε δηλωθεί και 2ος οδηγός ?) και, το κυριότερο, σε ποιό δίπλωμα να χρεώσουν τους πόντους (ελληνικό ?), όταν τσεκάρισα την παράβαση στο web site του Υπ. Εσωτερικών τους (αμ πως ) είχε χρεωθεί 'παράνομη φόρτωση αυτοκινήτου' η οποία είχε το ίδιο σε ποσό πρόστιμο (κάπου €100 αν θυμάμαι καλά QR500) αλλά 0 points. Μου χρεώθηκε από την εταιρεία ενοικιάσεων το ποσό στην κάρτα μου και όλοι ευχαριστημένοι
Πέρα από το αστείο του πράγματος, δείχνει τη μαλακία του ΚΟΚ που απαιτεί διοικητικές ποινές όπως αφαίρεση πινακίδων για πχ. παράνομο παρκάρισμα ή διπλώματος και μάλιστα με το παραμικρό (πχ. τα +23 χλμ. στην ΑΟ). ΟΚ καταλαβαίνω ότι κάπως προσπαθούν να διασφαλίσουν την πληρωμή του προστίμου (ιδίως μάλιστα με το παζάρι που κάνουν με το μισό ποσό ) αλλά αν δεν υπάρχει βεβαίωση αστυνομικού για τον οδηγό, το να προσπαθείς να επιβάλλεις προσωπικές ποινές από απρόσωπες φωτογραφίες είναι τεράστια κοτσάνα.
-
Πραγματική ιστορία πριν καποια χρόνια.
Στον περιφερειακό της Ξάνθης με προορισμό το Καζίνο, οδηγός κύριος (και κατοχος του ΙΧ) με συνοδηγό την παρανομη σχέση του φωτογραφίζονται απο σταθερή καμερα. Πεντακαθαρα φαινονται τα προσωπα οδηγού και επιβάτη.
Μετά απο καιρό η κλήση με την φωτογραφία παει στο σπιτι του. Η σύζυγος ανοιγει το φακελο, φυσικά κινείται δικαστικά εναντίον του συζύγου και ο σύζυγος (αλλά και η συνοδηγός) εναντίον του διαχειριστή της καμερας! Μαντέψτε ποιοι κέρδισαν τις δίκες!!! -
Για να μη ξαναπιασουμε το γεγονος οτι ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου, στον οποιο ο πανσοφος αυτος νομος χρεωνει αυτεπαγγελτα την παραβαση αν δεν δηλωθει καποιος αλλος, μπορει να μην εχει διπλωμα... ΤΟΣΟ μαλακια πραγμα, σπανιο ακομα κ για τα ελληνικα δεδομενα...
-
Nass!!!! προχθες ηρθε σε συναδελφο η ιδια δικαιολογια (υπερβολικη φορτωση...) και ειχαμε αναρωτηθει τι πραγμα ειναι αυτο... αρα τωρα θα του εξηγησω...τι συμβαινει...χα!!! μια χαρα εγω με πινακιδες Εμιρατων εδω στη Ντοχα!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για να μη ξαναπιασουμε το γεγονος οτι ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου, στον οποιο ο πανσοφος αυτος νομος χρεωνει αυτεπαγγελτα την παραβαση αν δεν δηλωθει καποιος αλλος, μπορει να μην εχει διπλωμα... ΤΟΣΟ μαλακια πραγμα, σπανιο ακομα κ για τα ελληνικα δεδομενα...Εγώ δέν το βλέπω τόσο παράλογο αυτό γιατί κάποιος πρέπει στην τελική να αναλάβει την ευθύνη.
Αλλιώς Θα μπορούσε κάποιος να γράψει το αυτοκίνητο στο όνομα της γιαγιάς, να πάει με 500 κάθε μέρα στην ΑΟ και όταν του έρθει το αλμπουμ με τις φωτογραφίες να το παίζει τρελίτσα και κανείς να μήν μπορεί να του κάνει τίποτα.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Όχι θα απασχολούμε τους δικαστές επειδή εμείς θέλουμε να το παίξουμε καμπόσοι. Τι λες τώρα? ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ 'έκανες' παρανομία. Τι να σε δικάσει? Τόση ανευθυνότητα πια? Κι εγώ τρέχω, αν με σταματήσουν όμως και υπάρχει φωτογραφία τι θα πρέπει να κάνω? Να το αμφισβητήσω? Τόσο φλώροι πια?
To ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ που το είδες?
Μια φωτογραφία από πίσω ένα χρόνο πριν, χωρίς τη φάτσα μου, που γράφει μία ταχύτητα σημαίνει ότι επιβεβαιωμένα εγώ έκανα την παράβαση?
Θα με τρελλάνεις?
Και αν έκανα εγώ την παράβαση θα πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος που βεβαιώνει την παράβαση? Είσαι καλά?
Και άμα μεθαύριο πούνε ότι όποιος τρέχει πάνω από 120 θα τρώει πρόστιμο 100.000 ευρώ και μια πο@τσα στον κ@λο εγώ και να έχω κάνει την παράβαση θα πρέπει ντε και καλά να τη δεχτώ και να πληρώσω? Καλύτερα φλώρος παρά χαχόλος!ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ κάποιος με αυτό το αυτοκίνητο έτρεχε. Ο ιδιοκτήτης αν δεν του έχουν κλέψει το αυτοκίνητο θα πρέπει να χρεωθεί το πρόστιμο. Αν εσύ κι ο κάθε εσύ γουστάρετε να ζείτε σε ένα κράτος ανομίας εγώ δεν γουστάρω. Αυτά είναι τα όρια, αν δεν τα γουστάρεις τράβα σε καμιά πίστα. Και δεν μου λες, ποιος είναι ο χαχόλος?
djalma εισαι λαθος:
α) δεν νοειται αυτος που βεβαιωνει την παραβαση να ειναι κ ο δικαστης της. ΤΕΛΟΣ.
β) τα μηχανηματα πρεπει να χρησιμοποιουνται με καποιες προυποθεσεις - βασει νομου, οχι επειδη ετσι ειπα εγω. Καποιος πρεπει να κρινει αν τηρουνται αυτες οι προυποθεσεις του νομου.
γ) ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να μη μπορεις να υπερασπιστεις τον εαυτο σου κ να μη εχεις το δικαιωμα να φερεις αντιρησσεις. Αυτο ειναι αντισυνταγματικο.Το τελευταιο βεβαια δεν ισχυει κ απορω γιατι το τσαμπουνατε ολοι: ΦΥΣΙΚΑ κ μπορεις να πας στα διοικητικα δικαστηρια για να εναντιωθεις στη βεβαιωση της παραβασης κ το προστιμο.
Ειδικα το απο κατω ειναι 100000% λαθος
Από τη στιγμή που έτρεχε και υπάρχει φωτογραφία δεν μπορεί να αμφισβητήσει τίποτα. Είναι τελείως λογικό. Πολύ σωστά είναι στην θέση του δικαστηρίου ο διοικητής, δεν γίνεται να περιμένουμε να περάσουν 10 χρόνια για να πληρωθεί ένα πρόστιμο που αποδεδειγμένα έγινε. Τραγικό το γεγονός ότι αφού κάνουμε την βλακεία -παρανομία προσπαθούμε με 1002 τρόπους να την γλιτώσουμε. Είμαστε ανεύθυνος λαός** χωρίς ΠΑΠΑΡΙΑ**. Το φωνάζω μπας και ξυπνήσετε.
α) Αδιαμφισβητητα ετρεχε το αυτοκινητο. Με ποιον οδηγο ομως? Γιατι να χρεωθει ο Α την παραβαση του Β?
Δεν με απασχολεί ποιος πρέπει να χρεωθεί την παράβαση, ο τελικός αποδέκτης θα είναι πάντα ο ιδιοκτήτης. Να προσέχει που δίνει το αυτοκίνητό του, παράλογο είναι?
β) Δεν ψαχνουμε μονο να τη γλυτωσουμε, δεν νοειται να μου μιλας για 'περιπου' εφαρμογη των νομων.Δεν μίλησα για περίπου εφαρμογή των νόμων. Ήμουν ξεκάθαρος, κάνεις μια παρανομία, σε πιάνουν και δεν το δέχεσαι κιόλας? Προσπαθείς να απαλλαχθείς επειδή πχ, το sonora yellow χρώμα του αυτοκινήτου το έγραψε ο άλλος στην κλήση απλά κίτρινο? Καραγκιοζιλίκια.
γ) 'Χωρις παπαρια'? Αφου ρε μαστορα δεν ξερουμε αν οδηγουσε ο ταδε ή ο δεινα. Δεν ειναι οτι παει να τη γλυτωσει ενω εχει κανει τη παρανομια, δεν ξερει αν την εχει κανει εκεινος (κ φυσικα δεν ξερει ποιος την εχει κανει, αν μιλαμε για κοινο αυτοκινητο).
Απάντησα παραπάνω.Στη περιπτωση που ο ιδιοκτητης μπορει να αποδειξει οτι ειναι αδυνατον να οδηγουσε εκεινος, αλλα πολυ απλα δεν μπορει να θυμαται ποιος οδηγουσε πχ 1 χρονο πριν, εκει εχει δικαιωμα να εναντιωθει ή κ εκει ισχυουν τα απο πανω κ αυτος επισης δεν ειχε παπαρια?
Λυπάμαι, κάποιος έκανε την παράβαση με **αυτό **το αυτοκίνητο. Ο ιδιοκτήτης είναι ο υπεύθυνος αυτού του αυτοκινήτου και το κράτος ορθά στρέφεται εναντίον του. Τι ψάχνουμε, να βρούμε δικαιολογίες συνέχεια? Οι νόμοι είναι για να τους τηρούμε, όποιος δεν θέλει να εφαρμόζεται ο νόμος ας πάει σε άλλη παραλία. Δέχομαι μόνο για τις τυχόν ασάφειες των νόμων. Το γεγονός όμως να ψάχνουμε το παραμικρό παραθυράκι για να την γλιτώσουμε, ε αυτό μας κάνει μαλάκες.
-
είσαι εν μέρει λάθος, γιατί δεν μπορείς να στέλνεις μια παράβαση μετά απο 2 χρόνια και να έχεις απαίτηση ο άλλος να θυμάται ποιος οδηγούσε το αμάξι. Δεν έχει βιβλίο κινήσεως, τί να κάνουμε
Στην αγγλία και φαντάζομαι και σε άλλες χώρες, αν η κλήση με το φωτοραντάρ δεν έρθει εντός κάποιου διαστήματος, παραγράφεται
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.