-
Οπως τα ειπε:
20ε ειναι το προστιμο αν παρκαρεις στις επισκεπτων χωρις καρτα.
80ε ειναι αν παρκαρεις στις μονιμων ενω εισαι επισκεπτης, κ ισχυει 24/7. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οπως τα ειπε:20ε ειναι το προστιμο αν παρκαρεις στις επισκεπτων χωρις καρτα.
80ε ειναι αν παρκαρεις στις μονιμων ενω εισαι επισκεπτης, κ ισχυει 24/7.Σωστός ο kacey απλά δεν θυμόμουν τι απ' τα δυο ίσχυε. Με κάλυψε με το πρώτο. Αλλά είναι σίγουρο ότι από κάτω έγραφε μέχρι τις 21:00 ότι απαγορεύεται αφού μετά μπορούσα να το παρκάρω χωρίς να με γράψουνε
-
Συμβάν πριν μισή ώρα. Ήμουνα με το L200 σε πολύ στενό δρόμο ο οποίος όμως ήταν διπλής κατεύθυνσης. Είχα μεγάλο ζόρε. Βιαζόμουν πολύ είναι η αλήθεια. Ξαφνικά μπροστά μου τρελό μποτιλιάρισμα, όλα σταματημένα. Κοιτάζοντας γύρω μου βλέπω ότι είμαι σταματημένος σε σταυροδρόμι. Ετοιμάζομαι να κάνω όπισθεν, να στρίψω αριστερά, να βγω με την όπισθεν και να φύγω προς την αντίθετη κατεύθυνση αλλά κοιτάζοντας πίσω μου βλέπω ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Κάνω το σταυρό μου και βάζω όπισθεν παρακαλώντας μέσα μου να με βοηθήσει ο πίσω. Έτσι κι έγινε, έβαλε και ο πίσω όπισθεν και με διευκόλυνε να κάνω τη μανούβρα που ήθελα. Ξεκινάω να στρίψω αριστερά αλλά ενώ βρίσκομαι σε κίνηση βλέπω μηχανάκι να έρχεται από αριστερά μου. Σταμάτησα βέβαια να περάσει αλλά νομίζω ότι αν έτρεχε το δίτροχο θα είχε πέσει πάνω μου. Την ώρα που περνάει από δίπλα μου ο τύπου μου λέει με ειρωνικό ύφος
'Κοιτάμε κι όλα, έτσι' ?'ΝΑΙ ΝΑΙ' απάντησα κι εγώ με το ίδιο ειρωνικό ύφος και συνέχισα τη μανούβρα μου. Ο οδηγός της μηχανής άκουσα να μου ρίχνει κάτι ψιλοκαντήλια εκνευρισμένος που τον ειρωνεύτηκα αλλά χωρίς να σταματήσει να μου ζητήσει το λόγο.
Ρωτάω τώρα εγώ.
Ήταν νόμιμος αυτός που οδηγούσε το μηχανάκι του έτσι? Επιτρέπεται να οδηγάει στη μέση του δρόμου? Ξέρω ότι τα μηχανάκια πρέπει να συμπεριφέρονται όπως τα αυτοκίνητα. Οπότε αν και κάτω στο οδόστρωμα δεν υπήρχε διπλή γραμμή, το μηχανάκι δεν έπρεπε να πηγαίνει έτσι.Η μόνη σίγουρη παρανομία που έκανα ήταν ότι δεν έβγαλα φλας και γιατί βιαζόμουνα αλλά και γιατί και τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας ήταν μπλοκαρισμένα.
Η μηχανή όμως?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ρωτάω τώρα εγώ.
Ήταν νόμιμος αυτός που οδηγούσε το μηχανάκι του έτσι? Επιτρέπεται να οδηγάει στη μέση του δρόμου? Ξέρω ότι τα μηχανάκια πρέπει να συμπεριφέρονται όπως τα αυτοκίνητα. Οπότε αν και κάτω στο οδόστρωμα δεν υπήρχε διπλή γραμμή, το μηχανάκι δεν έπρεπε να πηγαίνει έτσι.Η μόνη σίγουρη παρανομία που έκανα ήταν ότι δεν έβγαλα φλας και γιατί βιαζόμουνα αλλά και γιατί και τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας ήταν μπλοκαρισμένα.
Η μηχανή όμως?
Ναι, κι αυτός έκανε λάθος.
Έκανες εσύ λάθος, έκανε κι αυτός λάθος.
Έτσι γίνονται συνήθως τα ατυχήματα.
Τι άλλο θες να γράψουμε; Ποιος έκανε το μεγαλύτερο λάθος; Δεν υπάρχει απάντηση κατά τη γνώμη μου... Το καταπίνεις και προσέχεις κι εσύ περισσότερο την επόμενη φορά...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
400ε το προστιμο για καβατζοπαρκινγ, το δυσκολο ειναι να πιασει ο τροχονομος επ'αυτοφορω αυτον που χρησιμοποιει τετοια μεθοδο.ξερουμε ποιος είναι ο κωδικός αυτής της παράβασης?
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
ξερουμε ποιος είναι ο κωδικός αυτής της παράβασης?Άρθρο 48 του ΚΟΚ, αν εννοείς αυτό.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ρωτάω τώρα εγώ.
Η μηχανή όμως?
Ναι, κι αυτός έκανε λάθος.
Έκανες εσύ λάθος, έκανε κι αυτός λάθος.
Έτσι γίνονται συνήθως τα ατυχήματα.
Τι άλλο θες να γράψουμε; Ποιος έκανε το μεγαλύτερο λάθος; Δεν υπάρχει απάντηση κατά τη γνώμη μου... Το καταπίνεις και προσέχεις κι εσύ περισσότερο την επόμενη φορά...
Δεν είμαι χθεσινός ούτε αφελής για να σκίζω τα ρούχα μου ουρλιάζοντας ότι ο άλλος έκανε μεγαλύτερο λάθος, ούτε έχω απαίτηση να μου πείτε ότι είμαι καλό παιδί. Μου τη δίνει όμως που έχει το θράσος να μου τη λέει κι από πάνω.
-
Θέλω τα φώτα σας παιδιά! Το 2006 ο αδερφός της κοπέλας μου είχε περάσει με κόκκινο και είχε ένα τρακάρισμα. Τελικά δεν φωνάξανε ποτέ την αστυνομία και τα βρήκανε μεταξύ τους και δεν υπήρχαν και μάρτυρες κλπ. Η ασφάλεια του αμαξιού τότε ήταν στο όνομα της μητέρας τους. Τώρα ύστερα από τόσα χρόνια τους ήρθε κλήση για να παρουσιαστεί η μητέρα του στο αστυνομικό τμήμα για την παράβαση. Τώρα από ότι της είπανε ή θα παραγραφεί ή θα πληρώσει τα δικαστικά έξοδα 600 ευρώ, μια που έγινε δικαστήριο, χωρίς να τους έρθει ειδοποίηση για την παράβαση. Αν και τότε είχανε αλλάξει κατοικία, γνωρίζανε την νέα δ/νση που μένανε και πάλι δεν τους ήρθε τπτ. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? υπάρχει περίπτωση όντως να πληρώσει την κλήση? και πως έτυχε και έγινε αυτό αφού δεν είχανε φωνάξει αστυνομία? Ευχαριστώ
-
ΔΕΝ γινεται. Εφ'οσον δεν βεβαιωσε την παραβαση επι τοπου η αστυνομια, δεν στεκει. Να παει στο τμημα να ζητησει εξηγησεις για το τι ακριβως συνεβη, τι κληση ειναι αυτη κ τι τελικα καλουνται να πληρωσουν.
-
Exω παρατηρησει σε ωρες και μερες αιχμης σε διοδια της Αττικης Οδου κυριως οπου εχει τρελη ουρα, δικυκλα να προσπερνουν την ουρα και να χωνονται μπροστα για να πανε πρωτοι στα ταμεια
Ισχυει αλλος κανονας γι αυτους ετσι για να ξερω?
Κανω καλα που δεν τον αφηνω να μπει μπροστα μου? Γιατι αισθανομαι μαλακας που περιμενω τοση ωρα και να ερχεται ο εξυπνακιας φουριοζος απο πισω για να μπει μπροστα...αν κανω λαθος πειτε μου γιατι δεν γνωριζω τι ισχυει περαν απ το προφανες -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Ισχυει αλλος κανονας γι αυτους ετσι για να ξερω?Είναι πολλοί κανόνες, όχι ένας:
- Του καραγκιόζη
- Του αλητάμπουρα
- Του ηλίθιου
- Του ζώου
και πολλοί άλλοι που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Exω παρατηρησει σε ωρες και μερες αιχμης σε διοδια της Αττικης Οδου κυριως οπου εχει τρελη ουρα, δικυκλα να προσπερνουν την ουρα και να χωνονται μπροστα για να πανε πρωτοι στα ταμεια
Ισχυει αλλος κανονας γι αυτους ετσι για να ξερω?
Κανω καλα που δεν τον αφηνω να μπει μπροστα μου? Γιατι αισθανομαι μαλακας που περιμενω τοση ωρα και να ερχεται ο εξυπνακιας φουριοζος απο πισω για να μπει μπροστα...αν κανω λαθος πειτε μου γιατι δεν γνωριζω τι ισχυει περαν απ το προφανεςΒασικά, εάν δεν έχεις ανέβει ποτέ σε μοτοσυκλέτα, ίσως είναι δύσκολο να καταλάβεις.
Θα αρκεστώ στο να σού αναφέρω ότι εγώ, όταν είμαι σε κουτί, κάνω νόημα στους μοτοσυκλετιστές να έρθουν μπροστά μου. Αντιστοίχως, όταν είμαι με τη μοτοσυκλέτα, αρχικά δεν εκβιάζω το να μπω μπροστά από όλους και στο τέλως κάνω νόημα 'ευχαριστώ' σε αυτόν που με αφήνει.
-
Oχι δεν εχω καμια σχεση με μοτοσυκλετες αλλα αν θελεις εξηγησε μου το σκεπτικο σου....Εγω παντως δεν εχω δει κανεναν απ αυτους να ζητανε ευγενικα να μπουν πρωτοι, αντιθετα ερχονται με εναν τροπο που εμενα μου μοιαζει ''τσαμπουκαλιδικος'' γι αυτο και τρελαινομαι
Επισης πολλες απ αυτες τις μοτοσυκλετες δεν φερουν πινακιδες κυκλοφοριας -
ειναι ο ιδιος κανονας που τους κανει και χωνονται πρωτοι στο βενζιναδικο,στο σουπερμαρκετ,στο σουβλατζιδικο.
ο κανονας του παπαρα -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Oχι δεν εχω καμια σχεση με μοτοσυκλετες αλλα αν θελεις εξηγησε μου το σκεπτικο σου....Θα προσπαθήσω. Επίσης, είμαστε off-topic, αλλά δε βαριέσαι.
-
Δεν είναι ασφαλές να στέκεται η μοτοσυκλέτα σε μία ουρά από αυτοκίνητα. Είναι πολύ εύκολο να πέσει το προηγούμενο αυτοκίνητο πάνω της με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.
-
Για να κινείται μία μοτοσυκλέτα σιγά σιγά στην ουρά, η διαδικασία είναι: συμπλέκτης - πρώτη, κίνηση για λίγο, φρένο / συμπλέκτης -> νεκρά. Επειδή αυτό γίνεται με το χέρι, γίνεται πάρα πολύ κουραστικό για τον καρπό πολύ γρήγορα. Το να πατάει ο αναβάτης μόνιμα συμπλέκτη και φρένο είναι εξίσου κουραστικό.
-
Αυξάνεται η θερμοκρασία της μηχανής επικίνδυνα. Η μηχανή δεν είναι σχεδιασμένη για να στέκεται πολύ ώρα ακίνητη σε idle mode, αφού κατά κανόνα ψύχεται από τον αέρα.
-
Η ζέστη από τη μηχανή, σε συνδυασμό και με ζέστη από το περιβάλλον, κουράζει πολύ τον αναβάτη, ιδίως εις βάρος του υπόλοιπου ταξιδιού του και της προσοχής που πρέπει να δείχνει σε αυτό.
-
Ο εξοπλισμός (μπουφάν, γάντια, μπότες, κράνη κ.λπ.) είναι σχεδιασμένος ώστε να παρέχει αερισμό εν κινήσει. Αν παραμένει ακίνητος, ο αναβάτης θα ζεσταθεί και θα αφυδατωθεί πολύ σύντομα, ιδίως σε μία ζεστή ημέρα, με ολέθριες συνέπειες αν δεν κάνει μία νέα στάση π.χ. για 20' αμέσως μετά.
-
Συσσωρευμένα καυσαέρια από τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία μπροστά προκαλούν δύσπνοια, ζαλάδες και πονοκεφάλους, ιδίως σε συνδυασμό και με τη ζέστη.
-
Bonus: Συνθήκες κίνησης και ουρές πολύ πριν το τμήμα των διοδίων. Θα περίμενες ότι η μοτοσυκλέτα θα κάνει filtering ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Πού είναι το όριο στο οποίο θα μπει στην ουρά; Γιατί να μην περιμένει στην ουρά από την αρχή του μποτιλιαρίσματος;
-
-
Άρα οι αναβάτες των μηχανών θεωρούν (;) αυτονόητο ότι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολάκερη:
- Και θα απολαμβάνουν των πλεονεκτημάτων της δίκυκλης κίνησης (πιο γρήγορη μετάβαση από το Α στο Β, πιο κοντά στην φύση, κτλ)
- Και ΔΕ θα υφίστανται με το έτσι θέλω τα μειονεκτήματα των μηχανών (δυσκολία στο σταμάτα-ξεκίνα, κτλ)
Χάνω κάτι;
-
Avel you fault, because:
α) οτι σου ειπε ο απο πανω. Δεν μπορεις να διαλεγεις μηχανη για τους α,β,γ λογους (μεσα στους οποιους ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ λογοι ειναι οι ευκολιες που σου προσφερει), αλλα στις δυσκολιες που επιφερει η ιδια μηχανη να μου λες 'μα, ειναι επικινδυνο, ειναι κουραστικο, ειναι το ενα, ειναι το αλλο'. Ακουγεσαι λιγο σαν τον ταξιτζη 'αμα δεν παρω τριπλη κουρσα, δεν βγαινω οικονομικα'. Τα ηξερες πριν αποφασισεις να κινεισαι με τη μηχανη.
β) Στη διηθηση δεν μου κοστιζεις τιποτα σε χρονο (αν δεν κοιμασαι μετα στο φαναρι), ενω στα διοδια καθε μηχανη μου τρωει την ουρα (κυριολεκτικα) κ με στελνει ενα οχημα πιο πισω. Αν μπουν 5 μηχανες, με στελνουν 5 οχηματα πιο πισω. Αρα αυτο που κανεις κατα παραβαση, για οποιο λογο το κανεις*, εμενα μου κοστιζει ευθεως.
γ)* Κ επειδη 9/10 μηχανακηδες κανουν ΕΝΑ ΚΑΡΟ μλκιες στο δρομο, βαζοντας ευθεως σε κινδυνο πρωτιστως εαυτους, δεν δεχομαι με την καμμια οτι στα διοδια πηδανε την ουρα 'επειδη ειναι επικινδυνο'. Ποτε νοιαστηκαν για την ασφαλεια τους για να νοιαστουν τωρα? Οχι φιλε, το κανουν επειδη δεν θελουν να περιμενουν στην ουρα.
Για το τυπικο της υποθεσης, εγω καθομαι στην ουρα με το μηχανακι. Ακομα κ οταν ειναι μεγαλη. Το σκηνικο που περιγραφεις (μεγαλη ουρα λογω μποτιλιαρισματος, που φτανει μεχρι τα διοδια) δεν μου εχει τυχει για να σου πω που ειναι το οριο της διηθησης κ που της ουρας.
-
Με τον κίνδυνο του off topic θα συμπληρώσω ότι κινούμενος μέσα στην πόλη έχω έλθει πολλές φορές αντιμέτωπος με εριστική ως βίαιη συμπεριφορά από μοτοσυκλετιστές που θεωρησαν ότι δεν τους άφησα αρκετό χώρο να περάσουν (άνετα βεβαίως βεβαίως) ανάμεσα από δύο σειρές είτε σταματημένων ή αργά κινούμενων αυτοκινήτων. Από επίμονο κορνάρισμα (άντε να το καταλάβω) ως βρισιές. Γιατί; Για το μοναδικό λόγο ότι θεωρούν αυτονόητο και καταχτημένο ...δημοκρατικό τους δικαίωμα να αφήνουν τα αυτοκίνητα όσο (άνετο και χαλαρό) χώρο θέλουν αυτοί για να περνάνε σφαίρα ανάμεσα.
Δεν πάνε καλά κάμποσοι αναβάτες. Το λέω εγώ που οδηγώ (ίσως όχι συχνά πια αφού πενηντάρισα) μοτοσικλέτα από τα είκοσι. -
Φοβάμαι ότι έχουν δίκιο οι παραπάνω. Τα περί υπερθέρμανσης μηχανής είναι υπερβολικά, δεκτά, αλλά ως ένα βαθμό, τα σχετικά με τον αναβάτη. Το δικό μας πρόβλημα ως μοτοσυκλετιστές δεν πρέπει να το περνάμε με το έτσι θέλω στους άλλους χρήστες του δρόμου. Και το τσουκου-τσουκου με 1η-συμπλέκτη είναι σπαστικό αλλά ε ΟΚ...
Αυτό που κάνω με τη μηχανή στα διόδια (ΑΟ ή εθνική) είναι το εξής: Πάω και στέκομαι αριστερά από τη σειρά, πριν το τσιμεντένιο διαχωριστικό μεταξύ 2 λωρίδων. Κάνω όλα τα σπαστικά που πρέπει να κάνω (γάντια off, ψάξιμο για χρήμα (αν και συνήθως φροντίζω να το έχω έτοιμο) κτλ.) και μετά ζητάω άδεια από κάποιον αυτοκινητιστή (απαράδεκτος ο όρος 'κουτάκιας' σιγά παιδιά το Easy Rider ) να μπω μπροστά του. Ποτέ δεν έχω περιμένει πάνω από 2-3 αυτοκίνητα. Οπότε έχω να διανύσω με 1η-συμπλέκτη κάπου 10 μέτρα. Πληρώνωνω, κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ την προετοιμασία μου (εκεί θα πρέπει να με περιμένουν), αν και συνήθως πετάω τα λεφτά και το χαρτάκι στην τσέπη και φεύγω. Ε δεν είναι τραγικό...
-
παιρνεις αδεια απο 1?πρεπει να παρεις απο ολους...
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.