-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως πετυχαίνουν τέτοιες καταναλώσεις (ή μάλλον μπορώ... με κόφτες συνέχεια). Την Παρασκευή πήγα Πήλιο κρατώντας σταθερά 160 χ.α.ω. Στον γυρισμό κρατούσα σταθερά 140. Με 55 λίτρα έβγαλε 700 χιλιόμετρα, δηλαδή μέση κατανάλωση 7.8 λίτρα στα 100 πηγαίνοντας σχετικά ζωηρά. Το Drive πως στο διάολο έβγαλε μέση κατανάλωση 8.8;Αυτό το θέμα με τις καταναλώσεις δεν το έχω πάρει στα σοβαρά ποτέ. Άλλωστε κάθε αυτοκίνητο ή κάθε κινητήρας ή κάθε συνδιασμός των δύο, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, για να πετύχεις μεγαλύτερη οικονομία ή μεγαλύτερη κατανάλωση. Στην διαδρομή και με τις ταχύτητες που ανέφερες το Panda μου, χαλαρά θα ήταν στα 9,8 με 10,5 λίτρα...αν μέσα σε αυτά τα χλμ υπήρχε επαρχιακός δρόμος θα ήταν 8,5 και αν ήταν 60% επαρχιακός και 40% Εθνική με 140-160 θα είχε 7,6 (η εργοστασιακή μικτή είναι 6,5, δηλαδή καμμιά σχέση)
Αυτή την στιγμή, στα τελευταία 3500 χλμ, με 40χλμ επαρχιακό δρόμο (με 6η και 110-120), 50 χλμ σε Εθνική (140-190) και τα υπόλοιπα μέχρι τα 130 που κάνω ημερησίως σε αττική οδό (100-140) και πόλη (μικρές διαδρομές) μου βγάζει μέση 7,9...που είναι τα 6,5 ωεοοοο? -
καλα ειναι τα 7.9 αν δεν ησουν εθνικη 140-190 μαλλον θα εβλεπες και τα 6.5
επισης οι μικρες διαδρομες ανεβαζουν ακετα την καταναλωση -
Για να τελειωσουμε με το θεμα καταναλωση:
Εγω εχω δει στην πολη (οχι μποτιλιαρισμα) 7.9l/100km ξεκινωντας με δευτερα στο ισωμα , βαζοντας 3η στα 30 και 5η στα 50 km/h.Επισης στην πολη(και παλι οχι μποτιλιαρισμα) εχω δει 12.3 με φουλ γκαζι 1η 2ερα.Επισης σε εθνικη εχω δει 5.8l/100km οδηγοντας το πολυ με 90-100 km/h ενω εχω δει και 10.2l/100km οδηγωντας με πανω απο 180km/h (για μικρη αποσταση φυσικα).
Αρα η καταναλωση ειναι καθαρα θεμα οδηγου , ολα τα αλλα στα περιοδικα ειναι για πεταμα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
επισης οι μικρες διαδρομες ανεβαζουν ακετα την καταναλωσηΚαλά είναι...αλλά δεν είναι 6,5...για να δω 6,5 δεν προκειται να τα δω ...δεν έχω τέτοια υπομονή...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
επισης οι μικρες διαδρομες ανεβαζουν ακετα την καταναλωσηΚαλά είναι...αλλά δεν είναι 6,5...για να δω 6,5 δεν προκειται να τα δω ...δεν έχω τέτοια υπομονή...
εδω εγω εχω δει εγω 8.4 αμα προσπαθησεις θα το δεις..προσπαθησε καμια φορα ετσι για πλακα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εδω εγω εχω δει εγω 8.4 αμα προσπαθησεις θα το δεις..προσπαθησε καμια φορα ετσι για πλακα
Εγω αναγκαζομαι να το κανω γιατι με 100 ευρω το μηνα για βενζινη δεν εχω πολλα περιθωρια για γκαζια
ειδικα οταν πρεπει να πηγαινω καθε μερα πανεπιστημιο που σημαινει τουλαχιστον 40 km τη μερα -
εγω σε λιγο θα κοψω και το φαγητο...
αλλιως σιγα μην ειχα μονο 13-14 μεση -
επικοινωνησα σημερα με το συνεργειο του παζαροπουλου στο Μοσχατο για να τους κανω την εξης ερωτηση: Η επεκταση εγγυησης θα γινει στα Abarth οπως και σε ολα τα υπολοιπα fiat lancia alfa για ακομη δυο χρονια?????????Η απαντηση που πηρα ηταν αρνητικη???
Η επομενη ευλογη ερωτηση ηταν γιατι?
Η απαντηση ηταν δεν γνωριζουμε δεν δεχτηκε η fiat....
Αυτο κυριοι για μενα λεει πολλα για τα οχηματα μας και φυσικα την πιθανη μελλοντικη τους αξιοπιστια τους, και φυσικα τα ποσα εχει δει η fiat Ιταλιας ανα το ν κοσμο απο τα συγκεκριμενα μοντελα ωστε να μην δεχεται να τους κανει επεκταση της εγγυησης τους για ακομη δυο χρονια. Τα σχολια δικα σας λοιπον, εγω παντως εβγαλα αρκετα συμπερασματα -
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
επικοινωνησα σημερα με το συνεργειο του παζαροπουλου στο Μοσχατο για να τους κανω την εξης ερωτηση: Η επεκταση εγγυησης θα γινει στα Abarth οπως και σε ολα τα υπολοιπα fiat lancia alfa για ακομη δυο χρονια?????????Η απαντηση που πηρα ηταν αρνητικη???
Αυτο κυριοι για μενα λεει πολλα για τα οχηματα μας και φυσικα την πιθανη μελλοντικη τους αξιοπιστια τους, και φυσικα τα ποσα εχει δει η fiat Ιταλιας ανα το ν κοσμο απο τα συγκεκριμενα μοντελα ωστε να μην δεχεται να τους κανει επεκταση της εγγυησης τους για ακομη δυο χρονια. Τα σχολια δικα σας λοιπον, εγω παντως εβγαλα αρκετα συμπερασματαη επεκταση εχει να κανει συνηθως με τον εδω αντιπροσωπο και γινεται μεσω ασφαλιστικης..
(στα vw-audi τουλαχιστον την κανεις με την allianz)
οποτε πιστευω οτι αν ηθελε να κανει κατι ο παζαροπουλος θα το εκανε εστω και με χρεωση των κατοχων..δε νομιζω τα απλα abarth να εχουν μικροτερη αξιοπιστια απο τα fiat ή το μιτο , απλα μαλλον δεν ενδιαφερονται αρκετα για αυτα γιατι μαλλον απευθυνονται σε περιορισμενο και φανατικο υποτιθεται κοινο.
επισης θυμαμαι οτι οταν υπηρχε εκπτωση εαν απεσυρες ενα παλιο σου αυτοκινητο ο,τι και αν ηταν αυτο, η fiat σου εκοβε 1200 ευρω, η αλφα (το εκανε φιλος μου και στη μιτο) 800 ευρω και η abarth τιποταγενικα την εχουν δει πολυ ντιβες στην abarth και σε αλλα θεματα και ειναι κριμα, γιατι το αυτοκινητο θα μπορουσε να ειναι μια καλη εναλλακτικη του mito (εμενα που αρεσει πολυ περισσοτερο) μιας και ειναι και φθηνοτερο, ομως τελικα το οτι βλεπουμε απειρες μιτο και ελαχιστα abarth εχει να κανει ξεκαθαρα με την πολιτικη που ακολουθειται και οχι με το οτι θελουν καποιοι να παρουν αλφα και οχι punto..
εκτος και αν ειναι τοσο exclusive αυτοκινητο πλεον που ΠΡΕΠΕΙ να θελει τις θυσιες του
σαν τις aston ενα πραγμα -
To GP Αbarth δεν ειναι απλα μια εννελακτικη της Mito, ειναι ενα πολυ καλυτερο οδηγικα αυτοκινητο, απλα δεν ειναι στυλατο-λουσατο οσο η δευτερη, και αυτο στην Ελλαδα δεν μετραει. Εδω σε εμας μετραει η 'μουρη' το ποσο 'ωραιος' δειχνω, και τα αλλα δεν εχουν σημασια...
Για αυτο και αγορασαν λιγοτεροι αλλα κυριως συνειδητοποιημενοι τα GP.
Η αλητεια βεβαια της Ελληνικης υποστηριξης(?) παραμενει, γιατι ειχα ρωτησει και προσωπικα για το 500Abarth για δυνατοτητα επεκτασης και με διαβεβαιωναν οτι
'θα γινει σιγουρα, ειναι διαδικαστικο το θεμα, το περιμενουμε απο στιγμη σε στιγμη'...
Αντε μετα να ψωνισεις Αbarth. -
Αυτο κυριοι για μενα λεει πολλα για τα οχηματα μας και φυσικα την πιθανη μελλοντικη τους αξιοπιστια τους, και φυσικα τα ποσα εχει δει η fiat Ιταλιας ανα το ν κοσμο απο τα συγκεκριμενα μοντελα ωστε να μην δεχεται να τους κανει επεκταση της εγγυησης τους για ακομη δυο χρονια. Τα σχολια δικα σας λοιπον, εγω παντως εβγαλα αρκετα συμπερασματαΝα μη σου λέει τπτ το θέμα για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου σου. Τα μηχανικά σου μέρη είναι δοκιμασμένα εδώ και 2 χρόνια σε 4 μοντέλα (Mito, Bravo, Delta και στο δικό σου) και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα! Το πρόβλημα που ψάχνεις είναι η ελληνική αντιπροσωπεία που είναι ΓΤΠ καθώς επίσης και οι ελληνικές ασφαλιστικές που συνεργάζεται και προφανώς θεωρούν το αμάξι σου 'ειδικό' μοντέλο και εσένα 'ειδικό' οδηγό. Χρόνια τώρα οι ασφαλιστικές διαχωρίζουν κάποια μοντέλα ως 'ειδικά' (παλιότερα ήταν τα Saxoralla, Punto GT, Audi TT κτλ) και τα ασφαλίζουν με ειδικούς όρους. Κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε και στην περίπτωση των Abarth και φυσικά δεν συνέφερε τη Fiat οπότε και δεν το δέχτηκε. Γενικότερα πάντως μην παίρνεις τοις μετρητοίς ότι σου λένε ελληνικές αντιπροσωπείες.
-
Συμφωνω οτι το αμαξι δεν εχει σχεση μετην μιτο ,ενα επισης πολυ ομορφο αμαξι. Οταν πρωτο πηρα το αμαξι με διαβεβαιωναν για την επεκταση εγγυησης οτι θα γινει χωρις κανενα προβλημα οπως και στα απλα φιατ με το ιδιο προγραμμα το οποιο ομως και δεν ειναι απο καποια ασφαλιστικη εταιρεια αλλα απο την ιδια την φιατ, απλα η καθυστερηση οφειλεται σε διαδικαστικα θεματα. Οι ανθρωποι του παζαροπουλου μου ειπαν τωρα πως δεν θελει η ιδια η φιατ να δωσει επεκταση και οχι καποια ασφαλιστικη γτ σε φιατ αλφα λαντσια η ιδια η εταιρεια το γκρουπ φιατ δινει την εγγυηση. Σε φιλο που εχει golf gti 245 παρακαλω με προγραμμα ο ιδιος αντιπροσωπος (παζα), του εχει δωσει επεκταση εγγυσης ασφαλιστικης εταιρειας όμως. θεωρω οτι αν ηθελε ο παζαροπουλος θα μπορουσε καλιστα να το κανει και για abarth προφανως δεν θελει η ισως δεν τον αφηνει η φιατ οπως λενε. Μην ξεχναμε οτι ακομα και σημερα η Abarth αποτελει τις ferrari της fiat .; Αν ειναι δυνατον ρε παιδια.
Τωρα με τις μειωσεις τελων πηρα τλφ απο περιεργεια να δω το κοστος του αυτοκινητου μιας και εγω το χα παρει απο τους πρωτους, πηρα τηλ λοιπον και το σηκωσε ενας αντιπαθεστατος πωλητης τον οποιο ρωτησα την τιμη του οχηματος και αν υπαρχει εκπτωση μου απαντησε ξερα την τιμη και πως δεν κανουν καμια απολυτως εκτωση. ΟΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ποιοι ειστε?????????????Κμαι εκπτωση!!!!! Με τετοια συμπεριφορα και πολιτικη, απορειτε ακομα γτ κυκλοφορουν πολλες μιτο??? Στις οποιες σε τρελαινουν στα δωρα??? Ενω η Abarth Σου κανει δωρο τα πατακια και πολυ σου ειναι!!!! -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
To GP Αbarth δεν ειναι απλα μια εννελακτικη της Mito, ειναι ενα πολυ καλυτερο οδηγικα αυτοκινητο, απλα δεν ειναι στυλατο-λουσατο οσο η δευτερη, και αυτο στην Ελλαδα δεν μετραει. Εδω σε εμας μετραει η 'μουρη' το ποσο 'ωραιος' δειχνω, και τα αλλα δεν εχουν σημασια...
Για αυτο και αγορασαν λιγοτεροι αλλα κυριως συνειδητοποιημενοι τα GP.Ως κάτοχος Mito που επίσης κοίταζα τα αμπαρθάκια όταν ψώνιζα, πιστεύω είσαι πολύ λάθος φίλε Γρηγόρη. Θεωρώ τον εαυτό μου συνειδητοποιημένο και θα μιλήσω με επιχειρήματα γιατί η Mito ήταν πολύ καλύτερο value for money:
Με 18.500 ευρώ στο χέρι, μπορούσες να αγοράσεις Mito, GP Abarth και 500 Abarth.
Εάν αγόραζες GP Abarth, δεν είχες το ηλεκτρονικό μπλοκέ της Mito, ούτε το καλό τούρμπο που φορούν τα 500 Abarth και Mito.
Εάν αγόραζες 500 Abarth, είχες το ηλεκτρονικό μπλοκέ μεν, αλλά είχες και 20 άλογα λιγότερα, 5άρι αντί για 6άρι σασμάν και απλά φρένα αντί για τετραπίστονα.
Μόνο με τη Mito τα είχες όλα. +το ότι είναι Alfa
-
Συμφωνω οτι το αμαξι δεν εχει σχεση μετην μιτο ,ενα επισης πολυ ομορφο αμαξι. Οταν πρωτο πηρα το αμαξι με διαβεβαιωναν για την επεκταση εγγυησης οτι θα γινει χωρις κανενα προβλημα οπως και στα απλα φιατ με το ιδιο προγραμμα το οποιο ομως και δεν ειναι απο καποια ασφαλιστικη εταιρεια αλλα απο την ιδια την φιατ, απλα η καθυστερηση οφειλεται σε διαδικαστικα θεματα. Οι ανθρωποι του παζαροπουλου μου ειπαν τωρα πως δεν θελει η ιδια η φιατ να δωσει επεκταση και οχι καποια ασφαλιστικη γτ σε φιατ αλφα λαντσια η ιδια η εταιρεια το γκρουπ φιατ δινει την εγγυηση. Σε φιλο που εχει golf gti 245 παρακαλω με προγραμμα ο ιδιος αντιπροσωπος (παζα), του εχει δωσει επεκταση εγγυσης ασφαλιστικης εταιρειας όμως. θεωρω οτι αν ηθελε ο παζαροπουλος θα μπορουσε καλιστα να το κανει και για abarth προφανως δεν θελει η ισως δεν τον αφηνει η φιατ οπως λενε. Μην ξεχναμε οτι ακομα και σημερα η Abarth αποτελει τις ferrari της fiat .; Αν ειναι δυνατον ρε παιδια.
Τωρα με τις μειωσεις τελων πηρα τλφ απο περιεργεια να δω το κοστος του αυτοκινητου μιας και εγω το χα παρει απο τους πρωτους, πηρα τηλ λοιπον και το σηκωσε ενας αντιπαθεστατος πωλητης τον οποιο ρωτησα την τιμη του οχηματος και αν υπαρχει εκπτωση μου απαντησε ξερα την τιμη και πως δεν κανουν καμια απολυτως εκτωση. ΟΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ποιοι ειστε?????????????Κμαι εκπτωση!!!!! Με τετοια συμπεριφορα και πολιτικη, απορειτε ακομα γτ κυκλοφορουν πολλες μιτο??? Στις οποιες σε τρελαινουν στα δωρα??? Ενω η Abarth Σου κανει δωρο τα πατακια και πολυ σου ειναι!!!!Εξακολουθείς να πιστεύεις το τι σου λέει ο Παζαρόπουλος και ο κάθε Παζαρόπουλος. Δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να δώσει η ΙΔΙΑ η Φίατ επέκταση εγγύησης. Η Φίατ δίνει 3 χρόνια και σε όποιον αρέσει και είναι και 1 χρόνο παραπάνω σε σχέση με τους απαράδεκτους Γερμανούς. Από κει και πέρα για την κάθε μάρκα υπάρχει και μια συγκεκριμένη πολιτική. Αν αυτοί εχουν πιάσει τους στόχους τους δεν έχουν κανένα λόγο να σου κάνουν δώρα και εκπτώσεις από τη στιγμή μάλιστα που είναι και μονοπώλιο για όλη την Αττική. Το ίδιο συνέβη και όταν εγώ πήρα το 500αρακι (ούτε κάν τα πατάκια δώρο) ενώ στη Brera με το καλημέρα μου έκαναν 1000€ έκπτωση. Επίσης πρέπει κάτι να κάνουν κι αυτοί για να διαχωρίσουν τα πιο 'ειδικά' αυτοκίνητά τους και αυτό εσένα σαν κάτοχο και όχι σαν υποψήφιο αγοραστή θα έπρεπε να σε τιμά.
BTW έχοντας οδηγήσει και Mito και Abarth όντως το Abarth είναι πιο σπορ και σκληρό με καλύτερο τιμόνι, ενώ η Mito είναι πιο ουδέτερη και ίσως ελαφρώς πιο γρήγορη. Με το SS πακέτο πάντως είναι αλλού το Abarth και δεν μασάει ούτε από Cooper S ούτε από 207 RC ούτε τπτ! Κορυφή!!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
BTW έχοντας οδηγήσει και Mito και Abarth όντως το Abarth είναι πιο σπορ και σκληρό με καλύτερο τιμόνι, ενώ η Mito είναι πιο ουδέτερη και ίσως ελαφρώς πιο γρήγορη. Με το SS πακέτο πάντως είναι αλλού το Abarth και δεν μασάει ούτε από Cooper S ούτε από 207 RC ούτε τπτ! Κορυφή!!
Συμφωνω σε οτι ακριβως εγραψες εκτος απο τα bold.Τα εχω οδηγησει και τα δυο και θεωρω πως το Abarth ειναι ενα κλικ πιο γρηγορο. Επισης ειναι κατι που επιβεβαιωνουν ΟΛΑ τα περιοδικα με τις μετρησεις τους.
-
Δλδ. ΟΛΑ τα περιοδικά βγάζουν γρηγορότερο το Αbarth SS από 207 RC και Cooper S?
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Συμφωνω σε οτι ακριβως εγραψες εκτος απο τα bold.Τα εχω οδηγησει και τα δυο και θεωρω πως το Abarth ειναι ενα κλικ πιο γρηγορο. Επισης ειναι κατι που επιβεβαιωνουν ΟΛΑ τα περιοδικα με τις μετρησεις τους.
Δεν αποκλείεται να ισχύει αυτό που λες. Απλά το καλό με το Abarth είναι ότι μπορείς να κάνεις εκκίνηση ενώ με τη Mito παίζει πακέτο. Σε κάτι 3ες-4ες η Mito μου χε φανεί πιο σπιρτόζα αλλά μιλάμε για μηδενικές διαφορές.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
To GP Αbarth δεν ειναι απλα μια εννελακτικη της Mito, ειναι ενα πολυ καλυτερο οδηγικα αυτοκινητο, απλα δεν ειναι στυλατο-λουσατο οσο η δευτερη, και αυτο στην Ελλαδα δεν μετραει. Εδω σε εμας μετραει η 'μουρη' το ποσο 'ωραιος' δειχνω, και τα αλλα δεν εχουν σημασια...Ρε Γρηγόρη , ειλικρινά μερικές φορές καταντάς γραφικός...
Πουλάει η μίτο παραπάνω επειδή θέλουμε να πουλάμε μούρη ή επειδή είναι ομορφότερη (κατα γενικά ομολογία/στατιστικά) από το gp abarth?
Είσαι σε θέση να γνωρίζεις τις ανάγκες του καθενός?? Και στο κάτω κάτω ο καθένας ότι γουστάρει αγοράζει...
Είναι και πολύ καλύτερο , γιατί ?? επειδή το λες εσύ?? κατα την άποψη ΤΗ ΔΙΚΗ σου είναι ένα ΠΟΛΥ καλό αυτοκίνητο...
Μην είσαι απόλυτος και μην προσπαθείς να περάσεις τις απόψεις σου σαν καθολικές -
Εξακολουθείς να πιστεύεις το τι σου λέει ο Παζαρόπουλος και ο κάθε Παζαρόπουλος. Δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να δώσει η ΙΔΙΑ η Φίατ επέκταση εγγύησης. Η Φίατ δίνει 3 χρόνια και σε όποιον αρέσει και είναι και 1 χρόνο παραπάνω σε σχέση με τους απαράδεκτους Γερμανούς. Από κει και πέρα για την κάθε μάρκα υπάρχει και μια συγκεκριμένη πολιτική. Αν αυτοί εχουν πιάσει τους στόχους τους δεν έχουν κανένα λόγο να σου κάνουν δώρα και εκπτώσεις από τη στιγμή μάλιστα που είναι και μονοπώλιο για όλη την Αττική. Το ίδιο συνέβη και όταν εγώ πήρα το 500αρακι (ούτε κάν τα πατάκια δώρο) ενώ στη Brera με το καλημέρα μου έκαναν 1000€ έκπτωση. Επίσης πρέπει κάτι να κάνουν κι αυτοί για να διαχωρίσουν τα πιο 'ειδικά' αυτοκίνητά τους και αυτό εσένα σαν κάτοχο και όχι σαν υποψήφιο αγοραστή θα έπρεπε να σε τιμά.
συγγνωμη που θα σε ξενερωσω αλλα φιλε μουη εγγυση ειναι 2 χρονια και οχι 3!!!ακριβως οσα δινουν και οι γερμανοι με επεκταση εγγυησης αλλα 2 οταν η φιατ δινει επεκταση εγγυσηης αλλα 3 χρονια. Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 2, μην μπερδευεσαι.
Εγω παντως θεωρω και τα 2 αμαξια πολυ καλα και ομορφα με το αβαρτη λιγο πιο ομορφο στα σημεια, αποεκει και περα γουστα ειναι αυτα. Παντως σε ιταλικα περιοδικα εχω διαβασει και τα 2 στην πιστα ειναι εξισου γρηγορα.....
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ρε Γρηγόρη , ειλικρινά μερικές φορές καταντάς γραφικός...
Μπα... υπερβολικός είσαι!
Έλεος πια με το ξεψείρισμα... Ήθελα να ήξερα τι αμάξι θα πάρει, αν θα πάρει, τι έχουν να τραβήξουν οι πωλητές μαζί του πριν την αγορά και το κυριότερο τι έχουμε να διαβάσουμε ΜΕΤΑ την αγορά...
Fiat Grande Punto ABARTH