-
Έρευνα...
κάθε πότε-γιατί αλλάζετε αμάξι?
1)Όταν βγει νέο μοντέλο,
2)όταν σας δώσει το αφεντικό προαγωγή,
3)όταν θελετε να μπείτε σε νέο κοινωνικό status,
4)όταν ξεχρεώσετε τις δώσεις του προηγούμενου,
5)όταν θελετε να γλεντήσετε με τις γυναίκες ( ξέρετε που το πάω )
6)άλλοΠώς το ξεπληρώνετε?
1)ντούκου
2)με δόσεις-δάνειο
3)χρονομίσθωση-leasingΈτσι για να κάνουμε μια έρευνα του Έλληνα αγοραστή
-
Έρευνα...
1)Όταν βγει νέο μοντέλο,
1)ντούκου
2)με δόσεις-δάνειο
-
Έρευνα...
1)Όταν βγει νέο μοντέλο,
1)ντούκου
2)με δόσεις-δάνειο
-
Εγώ πχ. αγοράζω αμάξι καθε 10 χρόνια κ το εχω για να κανω τη δουλειά μου κ τιποτα παραπάνω... Κ είμαι κατά των δανείων στα αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Εγώ πχ. αγοράζω αμάξι καθε 10 χρόνια κ το εχω για να κανω τη δουλειά μου κ τιποτα παραπάνω... Κ είμαι κατά των δανείων στα αυτοκίνητα...+1
(εκτός και άν πρόκειται για κάτι 'παλιό', όπου εκεί τα δεδομένα αλλάζουν ) -
Τα αυτοκίνητα είναι σαν το καλό Whiskey...
πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 χρονών για να έχουν ωριμάσει και να είναι αποδεκτά.
-
5-6 χρονια..(πιστευω και νωριτερα, θεωρειται ακομα καλυτερα ως επενδυση για μερικους.. )
-
Μέχρι στιγμής στα 3 χρόνια (παρά κάτι μάλιστα..), αν και προφανώς έτσι δίνεις το παλιό αμάξι σχετικά καινούριο σε τιμή πχ 35-40% κάτω (μιλάω για κάτω από 15000χλμ ετησίως). Όπως και νά χει, αν θες να οδηγάς σταθερά κάτι φρέσκο, δεν μπορείς να κρατάς αμάξι πάνω από 4 χρόνια φοβάμαι...Σε κάθε περίπτωση, οικονομικά είσαι (είμαι) 100% χαμένος
-
Καθε 2 χρονια αντε 3 το πολυ...για να εχεις παντα ενα νεο ερωτα!
Και για την ερωτηση για πιο λογο παιρνεις νεο αμα3ι προσωπικα πιστευω οτι αυτοκινητο αλλαζεις μονο για την παρτη σου και ποτε για καμια γυναικα η οποιονδηποτε αλλο... -
αναλογως.εγω το δικο μου το αγορασα πριν 4 χρονια και εχω κανει απο τοτε 110.000χλμ.τωρα εχει 155.000χλμ.
δεν μου παρουσιασε ποτε προβλημα,μου αρεσει πολυ και δεν εχω σκοπο να το αλλαξω στο κοντινο μελλον.τωρα αν μετα απο μερικα χρονια κανω οικογενεια τοτε θα την αποχωριστω την αγαπη μου -
Καθε 4 περιπου χρονια αν και σε καθε περιπτωση πανω απο 7-8 πιστευω ειναι ασκοπο να κρατας ενα αυτοκινητο. Αν ειναι να το παντρευτεις αστα να πανε!!!! Συμφωνω πως αλλαζεις αμαξι μονο για σενα και για κανεναν (καμια) αλλον (αλλη)! Στο μονο πραγμα που δε με πειραζει να ειμαι διαρκως 'χρεωμενος' ειναι για το αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Εγώ πχ. αγοράζω αμάξι καθε 10 χρόνια κ το εχω για να κανω τη δουλειά μου κ τιποτα παραπάνω... Κ είμαι κατά των δανείων στα αυτοκίνητα...+1
Αποφεύγω τα δάνεια όσο μπορώ, γενικά, και οπωσδήποτε θα συγκεντρώσω τουλάχιστον το 50-70% της αγοράς αν είναι κάτι αναγκαίο(γενικά μιλάω, αν και συνήθως περιμένω και αγοράζω μετρητοίς), -ΝΑΙ, θα κάνω υπομονή, είναι τόσο παράξενο;- (και άσε τους άλλους να παίρνουν με 0% επιτόκιο και αποπληρωμή στα 7 χρόνια).
Προτιμώ να τα τρώω οπουδήποτε αλλού παρά να είμαι χρεωμένος σε αμάξια και δόσεις με τόκους.
Το αυτοκίνητο το έχω για τις ανάγκες μου(οποιεσδήποτε) και αυτό είναι όλο και αν δεν μου βγάζει σοβαρά προβλήματα(πέραν των σέρβις), δεν βλέπω κανένα λόγο να πάρω άλλο.Υ.Γ.: μάλλον σίγουρα καταλάβατε ότι δεν δίνω δεκάρα αν αρέσει στους άλλους το αμάξι μου ή όχι, από τη στιγμή που μου κάνει τη δουλειά που το θέλω (απλά να το διευκρινίσω).
-
Προσωπικά θεωρώ καλή τη χρονική στιγμή για να αλλάξω αυτοκίνητο, όποτε και αν το σηκώνει η τσέπη μου.
Από εκεί και έπειτα επίσης σημαντικό θεωρώ ως κριτήριο αλλαγής, το πόσο έχει παλιώσει τεχνολογικά σε σχέση με τα καινούρια αυτοκίνητα. Δηλαδή το πόσο μεγάλο είναι το 'χάσμα γενεών'. Θα έλεγα λοιπόν κάθε 6-7 ίσως και 8 χρονάκια. Αν είχα καλύτερα οικονομικά θεωρώ την πενταετία ιδανικό χρονικό διάστημα.
-
-
αλλαγή όποτε βαρεθώ/βγει ενδιαφέρον καινούριο, όριο όμως τα 5 χρόνια πλέον
-
αγορά εννοείται cash
-
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τα αυτοκίνητα είναι σαν το καλό Whiskey...πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 χρονών για να έχουν ωριμάσει και να είναι αποδεκτά.
ευτυχώς που είπες whiskey κι όχι γυναίκες, θα πηγαίναν μαζί με face lift
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιώ καθημερινά έχω θέσει το όριο στα 100.000 χλμ. Επομένως η αλλαγή έρχεται κάθε 2,5 - 3 χρόνια μιάς και είμαι χιλιομετροφάγος.
Ποτέ μετρητοίς.Πάντα χρονομισθωμένοΌταν κλείσεις 100 Κ χλμ με την 430, θα μου τη πουλήσεις?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιώ καθημερινά έχω θέσει το όριο στα 100.000 χλμ. Επομένως η αλλαγή έρχεται κάθε 2,5 - 3 χρόνια μιάς και είμαι χιλιομετροφάγος.
Ποτέ μετρητοίς.Πάντα χρονομισθωμένοΌταν κλείσεις 100 Κ χλμ με την 430, θα μου τη πουλήσεις?
Τόνισα το καθημερινά
Ε και εγώ για καθημερινό τη θέλω...
-
ΕΓΩ ΑΛΛΑΖΩ αμαξι καθε 4-5 ετη...παραπανω χανει πολυ την αξια του και χανεις και εσυ την ευκαιρια για κατι καινουριο που δεν θα ζηταει πολλα..
Επισης ειμαι ΥΠΕΡ ολων των δανειων... θελω να δινω το 1/3 του μισθου μου για το αμαξι μου οποτε δεν με απασχολει...
εχω καλο μισθο και το αμαξι αν και ειναι με δανειο δεν εχει παρακρατηση κυριοτητας οποτε το πουλαω οποτε θελω..τελος αν χρωσταω το αμαξι και θελω να το πουλησω τοτε η κανω μεταβιβαση δανειου η πουλαω ξεχρεωνω και βουρ για νεο δανειο...
Ηδη τα καταναλωτικα του Τ.Τ. ειναι στο 4.9% με μαξ, ποσο 30 000Ε και εξοφληση εως οκτω ετη...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τώρα που το λες ,πρέπει να την βγάλω βόλτα γιατί θα μείνει από μπαταρία.Εχω κανα μήνα να την οδηγήσω...Μια κατασχεση στον κυριο..
Θα'πρεπε να υπαρχει νομικο πλαισιο που να προστατευει τετοιες δεσποινιδες απο τη μη χρηση.. Κατασχεση για το καλο του κοινωνικου συνολου δηλαδη!Εμεις..
Το τελευταιο αμαξι αγοραστηκε το 2001 με (πολλες) δόσεις,
και αυτο επειδη το προηγουμενο ειχε κλεισει 15ετια..
Τωρα εχει 104000 χλμ, και δε θα τη βγαλει τη χρονια μαζι μας..
Ευελπιστω πριν το καλοκαιρι.
Οποτε..
Αλλαζουμε αμαξι οταν το προηγουμενο αρχιζει να γινεται ασυμφορο και να μην εξυπηρετει το σκοπο του, και το καινουργιο αποκτιεται με δανειο.. -
στα 9 χρονια που εχω διπλωμα-αυτοκινητο εχω αλλαξει 7!!οποτε εχουμε1.28 ανα χρονο!!η ιδεολογια μου ειναι παιρνεις ενα αμαξι με 3-4χιλλιαρικα,ριχνεις αλλα τοσα,ενα πρωι ξυπνας,το βλεπεις,ξυνιζειςτη μουρη σουκαι λες το βαρεθηκα!ετσι σαν μ@%$&#ς το πουλας α μισα απο οτι σου στοιχησε αλλα τουλαχιστον κανεις εναν ανθρωπα χαρουμενο !μετα παλι απο την αρχη!αυτο εχω κανει με 5 απο τα 7(ενατο εχω ακομα 5μηνες αρχισε να παλιωνει,και ενα 126 που σκεφτομαι να το αποχωριστο)και με 14 ματοσακα!πληρωμη συνηθως κασερι η λιγες δοσεις!!
Καθε πότε αλλάζετε αμάξι??? Γιατί??? Πώς το ξεπληρώνετε???