-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Τη super αμόλυβδη του όμως τη θέλει κι αυτός;ΌΧΙ. Πόσες φορές θα το πούμε?
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
Μήπως ο TSi είναι ένας απλός 1.4 FSi που του πρόσθεσαν turbo και compressor; Λέω μήπως...
Μήπως δεν έχεις ιδέα; Λέω μήπως
το topic αναφέρεται στα ΠΡΩΤΑ 2 χρόνια. Για να δούμε και στα υπόλοιπα τί γίνεται, τι ανταλακτικά θα θέλει το ένα και το άλλο και μετά τα λέμε...
Στα 4 χρόνια απλώς διπλασιάζεις το ποσό Τακάκια/συμπλέκτες είναι εκτακτη συντήρηση και έχει να κάνει με τη χρήση Άσε που αν δεν σ' αρέσουν τα εργοστασιακά βάζεις ότι θες. Φαντάζομαι ότι αφού γίνεται σε Toyota μπορείς και σε VW ε;
Για πές τί ταχύτητα θα πιάσει ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ η περίπτωση των 5 sec και τι ταχύτητα η περίπτωση των 10 sec, επαναλαμβάνω ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ, και θα δείς ότι θα έχεις δώσει από μόνος σου την απάντηση σχετικά με την επικινδυνότητα...
Μπορείς να το αναλύσεις αυτό; Δηλαδή στο προσπέρασμα ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ρεύμα κατά τη γνώμη σου, φτάνουμε μία ταχύτητα και συνεχίζουμε να προσπερνάμε με αυτή σταθερά;
80-110 σε 5' και σε 10' το ίδιο είναι. 110 θα φτάσεις και στις δύο περιπτώσεις... με κάτι Τ.Κ. διαφορά όμως
-
δεν μπορώ να καταλάβω την ψύχωση με την αξιοπιστία του TSI.
Λέμε πράγματα για να λέμε μου φαίνεται.Η VW έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους κατασκευαστές που πιάστηκαν στον ύπνο. Δημιουργεί όχι μόνο μια νέα κατηγορία, αλλά και νέα κουλτούρα στην σχεδίαση κινητήρων. Παρέχει ένα μοτερ με γραμμικότητα ατμοσφαιρικού και ροπή τούρμπο, εξαλείφοντας τα αρνητικά και των δύο. Προφανώς και έχει χαμηλή κατανάλωση όταν θα μπορείς να κινείσαι με μια σχέση πάνω και πολλές σαλ λιγότερες.
Και φυσικά το μπλοκ δεν είναι αλουμινίου όπως στον 1.4FSI, αλλά χυτοσίδηρος κάποιο άλλο ανθεκτικό υλικό. Αν βάλεις twin turbo σε απλό FSI όπως και σε οποιοδήποτε ατμοσφαιρικό μοτερ με αλουμίνιο φυσικά και θα σπάσει.
Μπράβο στην VW που δίνει ένα μοτερ με ροπή 2,5λίτρων και ισχύ 2λιτρου σε τιμή 1.6 ατμοσφαιρικού και που σε χώρες όπως η μπανανία η Ελλάδα με μικρά εισοδήματα είναι βάλσαμο.
Μου φαίνεται έχουμε μάθει στον Μαζοχισμό των 1.4 και 90 αλόγων και 1.6 100 αλόγων και όταν σου δίνουν τέτοιο δώρο δεν μας αρέσει κιόλας.
Ο μόνος λόγος να μην πάρει κάποιος 1.4TSI που είναι η καλύτερη επιλογή για μολρομεσαία, είναι να έχει κόλλημα με κάποια μάρκα (πχ alfista, χοντάκιας, bmw-άκιας) ή να ξενερώνει με την εμφάνισή του(που για μένα είναι συντηρητική άλλα όχι άσχημη).
Και αυτά τα λέει ένας alfista με ότι συνεπάγεται αυτό για την αντικειμενικότητα των λόγων μου σε 'αντίπαλο' προιόν
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
δεν μπορώ να καταλάβω την ψύχωση με την αξιοπιστία του TSI.
Λέμε πράγματα για να λέμε μου φαίνεται.Η VW έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους κατασκευαστές που πιάστηκαν στον ύπνο. Δημιουργεί όχι μόνο μια νέα κατηγορία, αλλά και νέα κουλτούρα στην σχεδίαση κινητήρων. Παρέχει ένα μοτερ με γραμμικότητα ατμοσφαιρικού και ροπή τούρμπο, εξαλείφοντας τα αρνητικά και των δύο. Προφανώς και έχει χαμηλή κατανάλωση όταν θα μπορείς να κινείσαι με μια σχέση πάνω και πολλές σαλ λιγότερες.
Και φυσικά το μπλοκ δεν είναι αλουμινίου όπως στον 1.4FSI, αλλά χυτοσίδηρος κάποιο άλλο ανθεκτικό υλικό. Αν βάλεις twin turbo σε απλό FSI όπως και σε οποιοδήποτε ατμοσφαιρικό μοτερ με αλουμίνιο φυσικά και θα σπάσει.
Μπράβο στην VW που δίνει ένα μοτερ με ροπή 2,5λίτρων και ισχύ 2λιτρου σε τιμή 1.6 ατμοσφαιρικού και που σε χώρες όπως η μπανανία η Ελλάδα με μικρά εισοδήματα είναι βάλσαμο.
Μου φαίνεται έχουμε μάθει στον Μαζοχισμό των 1.4 και 90 αλόγων και 1.6 100 αλόγων και όταν σου δίνουν τέτοιο δώρο δεν μας αρέσει κιόλας.
Ο μόνος λόγος να μην πάρει κάποιος 1.4TSI που είναι η καλύτερη επιλογή για μολρομεσαία, είναι να έχει κόλλημα με κάποια μάρκα (πχ alfista, χοντάκιας, bmw-άκιας) ή να ξενερώνει με την εμφάνισή του(που για μένα είναι συντηρητική άλλα όχι άσχημη).
Και αυτά τα λέει ένας alfista με ότι συνεπάγεται αυτό για την αντικειμενικότητα των λόγων μου σε 'αντίπαλο' προιόν
Έχεις δει τιμές σερβις?? Εκεί να δεις τι καλά που είναι να έχεις VW.
-
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τη super αμόλυβδη του όμως τη θέλει κι αυτός;
ΌΧΙ. Πόσες φορές θα το πούμε?
Αν δεν το ακούσω καμία 10ριά φορές, δε μπορώ αν το αποτυπώσω .. ένα πράγμα...
Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη που δεν πρόσεχα κύριε καθηγητά -
To service του Golf καθε ποτε ειναι?
Το κοστος του καθε service ειναι στα 250-300 -
Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:
Βενζινη απο οτι ανεφερε και ο prof.Kid θελει την 'απλη'.Ο TSi δουλεύει χωρίς προβλήματα με απλή βενζίνη αλλά ο κινητήρας έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα επιπλέον οκτάνια της 100άρας βενζίνης.
Ο FSi με τον TSi έχουνε κοινή χωρητικότητα. Ο TSi όμως είναι κατασκευασμένος από πιο ανθεκτικά υλικά. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ίδιος κινητήρας με '1 turbo & 1 κομπρέσσορα' παραπάνω.
Τα υπόλοιπα μπορούν να στα απαντήσουνε κάτοχοι.
Για την επιλογή σου καλό είναι να έχεις στο νου σου ότι το DSG είναι ένα εκπληκτικό κιβώτιο, ασύγκριτα ταχύτερο συγκριτικά με τα άλλα δυο αυτόματα κιβώτια.
Αν θες ρώτα στην αντιπροσωπεία της Toyota αν το MMT είναι ίδιο με του Aygo. Αν σου πούνε ναι, τότε απόφυγε το ή ετοιμάσου να αλλαζεις εσύ τις ταχύτητες και όχι αυτό έχοντας το στην σειριακή λειτουργία.
-
Ντροπή να συγκρίνουμε αυτά τα αμάξια.
Το μόνο δίλημμα θα πρεπε να είναι η διαφορά στην τιμή. -
GOLF TSI με τρελα!Ροπη παντου και πολυ γκαζι...!Οσο αφορα για την αξιοπιστια της VW ρε παιδια μου κανει εντυπωση που μιλανε για τον TSI που ειναι στην αγορα 5 μηνες και οι πιο πολλοι τον εχουν θαψει λες και εχει ακουστει τπτ.Εγω 2 μηνες που εχω το αμαξι δεν μου εχει βγαλει το παραμικρο.Περιμενετε κυριοι να τον κρινουμε στο βαθος του χρονου οπως γινεται και με τους αλλους κινητηρες.Οχι επειδη ειναι 1400 και βγαζει 140(157 πραγματικους ιππους) παιρνουμε φτυαρι και θαβουμε!Να ειστε σιγουροι οτι η vw δεν θα εβγαζε στην αγορα ενα κινητηρα που θα χαλουσε το ονομα και την αξιοπιστια που εχει χτισει τοσα χρονια.Αυτα τα λιγα και συγνωμη αν σας κουρασα
-
Συμφωνώ απολύτως με Babbis.
Μπράβο στην VW που δίνει ένα μοτερ με ροπή 2,5λίτρων και ισχύ 2λιτρου σε τιμή(και κατανάλωση-ρύπους) 1.6 ατμοσφαιρικού και που σε χώρες όπως η μπανανία η Ελλάδα με μικρά εισοδήματα είναι βάλσαμο
Συμπληρώνω τα bold εγώ.
Και επιπλέον βάζει τα γυαλιά και στους Γιαπωνέζους που συνήθως έχουν τα πρωτεία σε τέτοιου είδους καινοτομίες στους κινητήρες. -
Το DSG είναι από τα πιο γρήγορα σειριακά κιβώτια στην αγορά και είναι πιο γρήγορο από αυτό της Enzo.
Από το wikipedia...
'The DSG takes about 8 milliseconds to upshift[1][2]. Compare that to the SMT in the Enzo Ferrari, which takes 150 ms to upshift[1][2]. The quoted time for upshifts is the time the wheels are completely non-powered.'
-
To DSG είναι πιο γρήγορο και από τα κιβώτια της F1.
Mε άλλα λόγια δεν υπάρχει τίποτα πιο γρήγορο.
Αυτά όσον αφορά την προεπιλεγμένη ταχύτητα. Γιατί αν πας να κατεβάσεις ενώ έχει προεπιλέξει τη μεγαλύτερη σχέση θα του πάρει κάποιο χρόνο.Άντε να βγει και τριπλόδισκο αν τελειώνει η ιστορία (θα έχει προεπιλέξει μια πάνω και μια κάτω)
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Mε άλλα λόγια δεν υπάρχει τίποτα πιο γρήγορο.Υπάρχει και το λένε SMG.
-
Αυτά όσον αφορά την προεπιλεγμένη ταχύτητα. Γιατί αν πας να κατεβάσεις ενώ έχει προεπιλέξει τη μεγαλύτερη σχέση θα του πάρει κάποιο χρόνο.Άντε να βγει και τριπλόδισκο αν τελειώνει η ιστορία (θα έχει προεπιλέξει μια πάνω και μια κάτω)
Πιο γρήγορο από της F1 δεν είναι...υπερβολές!!!
Αλλά το DSG είναι πιο γρήγορο ακόμα και από το SMG...το SMG I έχει χρόνο αλλαγής 220ms και το SMG II έχει 80ms.
Επ'ακριβως...
'* A long shift time is considered anything over 625 ms [1]
11 * The average manual car driver: 500 ms - 1 s [citation needed]
10 * Aston Martin Vanquish: 250 ms [2]
9 * Ferrari 575M: 220 ms
8 * BMW M3 E36 with SMG I: 220 ms [2]
7 * Audi TT Quattro 3.2 (Direct Shift): 200 ms[3]
6 * Ferrari 360: 150 ms[2]
5 * Enzo Ferrari: 150 ms[2]
4 * Ferrari FXX: Under 100 ms [4]
3 * BMW M3 E46 with SMG II: 80 ms[2]
2 * Volkswagen Golf GTI (Direct-Shift): 8 ms [2]
1 * Bugatti Veyron (Direct-Shift): 8 ms [2]' -
Ακριβώς, εκεί που υστερεί το DSG είναι στο κατέβασμα κι ειδικά στο kickdown με 'D' στο αυτόματο
-
Eίναι πιο γρήγορο από της F1 στην προεπιλεγμένη σχέση.
Της F1 πρέπει να είναι κάπου στα 20-50ms.
Auris 1.6 MMT or Golf 1.4 TSI DSG or Focus 1.6 αυτοματο????