Εμ... επειδή πάντως κι εγώ έθιξα το θέμα, αναφερόμενος στους χρόνους του Megane, να διευκρινήσω πως στόχος μου δεν είναι να αποδείξω σε οποιονδήποτε πως το περί ου ο λόγος αυτοκίνητο συνιστά καλύτερη αγοραστική επιλογή ή συγκεντρώνει περισσότερα θετικά σε μια σύγκριση εφ'όλης της ύλης.
Άλλωστε, ο καθένας μας έχει τα δικά του κριτήρια- για παράδειγμα, το RS μου φαίνεται πανέμορφο και δεν είμαι και ο μόνος (όμοιος ομοίω πελάζει!).
Απλά, έχοντας διαβάσει ακόμη και πως το RS υστερεί σαφώς οδηγικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και πως είναι απορριπτέα επιλογή λόγω της διάταξης της πίσω ανάρτησης του(!), δε μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό του να υπενθυμίσω πως μια έκδοση του (ναι με ημιάκαμπτο!) είναι έως και 4'' πιο γρήγορη στην πίστα- άλλωστε και το 'απλό' σε αντίστοιχο τεστ είχε εξ'ίσου καλές επιδόσεις.
Ποιος ο σκοπός; Σίγουρα όχι να υποστηρίξω το εν λόγω μοντέλο έναντι άλλων, όσο το να εκφράσω την αντίθεση μου στην απαξίωση την οποία επιφυλάσσουν ορισμένοι για κάποια αυτοκίνητα, τα οποία εν τέλει αποδεικνύονται εξαιρετικά ικανά σε τομείς για τους οποίους κάποιοι τα ψέγουν (εν προκειμένω το πόσο 'hot' hatch είναι).
Ποιος ξέρει αν είναι το καλύτερο, και ποιος νοιάζεται; Αλλά είναι μάλλον παράδοξο να αμφισβητείται το αν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του ως γρήγορο GTI- γιατί φαίνεται πως τα καταφέρνει επαρκέστατα.
Το ίδιο ισχύει άλλωστε και για τα μοντέλα του ανταγωνισμού- μη μου πείτε πως με ένα OPC δεν θα διασύρετε στο δρόμο τη συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων (έστω και λόγω μοτέρ!).
Δεκτό ως ένα βαθμό το να λέει κανείς το μακρύ και το κοντό του, αλλά ας μην περιβάλλει όσα υποστηρίζει με το μανδύα της αντικειμενικότητας, γιατί τέτοιες δοκιμές (που δέχομαι ότι για πολλούς δεν σημαίνουν και πολλά) αποδεικνύουν πως η αντίληψη του μέσου Έλληνα για ορισμένα ζητήματα φτάνει μόνο ως ένα σημείο: να φέρει τον εξωτερικό κόσμο (παρατήρηση) σε απόλυτη αρμονία με τον εσωτερικό (πρότερες πεποιθήσεις).