-
Και οταν τους περάσεις με τις πόρτες τους ρίχνεις και καμιά με τον σταυρό;
-
low & slow
-
Ετυχε να με κολαει από πισω συνεχεια.....
Ειχα τρελαθει και δεν τον αφηνα για κανα 5λεπτο να περασει.....
Τελικα ο ανθρωπος βιαζοτανε γιατι ειχε αρρωστο στο αυτοκινητο και πηγαινανε στο κοντινο νοσοκομειο...
Απο τοτε, δεξι φλασακι και ψυχραιμια και ηρεμια....
-
Eφόσον μπορώ τραβιέμαι όσο το δυνατόν πιο δεξιά για να περάσουν με τη συνοδεία του αντίστοιχου φλας. Πάντως δεν με εχει ενοχλήσει ποτέ κανείς ιδιαίτερα. Καλά, για μέσα στην πόλη δεν τίθεται θέμα... ούτε καν μου έχει τύχει.
@νδρέας
-
Α, κουμπάρε, εδώ στην Αθήνα που χρησιμοποιούμε συχνά την Εθνική και κάποιες οδούς ταχείας κυκλοφορίας, το φαινόμενο είναι σύνηθες!
Συνήθως προλαβαίνω να κάνω στο πλάι πριν φτάσει από πίσω μου γιατί έχω πολύ καλή σχέση με τους καθρέφτες και γενικα θεωρώ απαραίτητη την ανά πάσα στιγμή επίγνωση της κατάστασης γύρω από το όχημά μας.
Εκνευρίζομαι στιγμιαίως μόνο όταν ήδη κινούμαι στα 130+km/h. Αλλά και πάλι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι επικίνδυνο 'έτσι, για να του τη σπάσω'.Απλά δεν πρόκειται να 'σκοτωθώ' να κάνω δεξιά αν δεν έχω εξασφαλίσει το απαραίτητο κενό για μένα τον ίδιο. Οπότε κάποιες φορές ενδεχομένως να μείνω αρκετές δεκάδες μέτρα με το φλας αναμμένο, μέχρι να βρω την ευκαιρία να κάνω δεξιά.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Η λύση είναι μία: χάιδεμα του φρένου με το αριστερό (και ενώ πατάς γκάζι), ίσα που να ανάψουν τα φώτα, χωρίς να μειώσεις ουσιαστικά ταχύτητα... Πιάνει πάντα...Aρκει να έχεις χαιδέψει αρκετές φορές το φρένο με το αριστερό γιατί αλλιώς παίζει μόνο τσαρούχωμα (του φρένου με το αριστερό*) και πιθανώς θυμαράκια...
*Το αριστερό πόδι δεν έχει δεξιο-τεχνία και έχει εκπαιδευτεί μόνο στο να πατά συμπλέκτη, εκτελώντας πάντα μεγάλες κινήσεις. Θέλει πολύ εκπαίδευση στο αριστερό πόδι ώστε να αποκτήσει την ευαισθησία που χρειάζεται για να φρενάρεις με αυτό ελεγχόμενα (πόσο μάλλον απλώς να 'χαιδέψεις' το φρένο).
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Η λύση είναι μία: χάιδεμα του φρένου με το αριστερό (και ενώ πατάς γκάζι), ίσα που να ανάψουν τα φώτα, χωρίς να μειώσεις ουσιαστικά ταχύτητα... Πιάνει πάντα...
Aρκει να έχεις χαιδέψει αρκετές φορές το φρένο με το αριστερό γιατί αλλιώς παίζει μόνο τσαρούχωμα (του φρένου με το αριστερό*) και πιθανώς θυμαράκια...
*Το αριστερό πόδι δεν έχει δεξιο-τεχνία και έχει εκπαιδευτεί μόνο στο να πατά συμπλέκτη, εκτελώντας πάντα μεγάλες κινήσεις. Θέλει πολύ εκπαίδευση στο αριστερό πόδι ώστε να αποκτήσει την ευαισθησία που χρειάζεται για να φρενάρεις με αυτό ελεγχόμενα (πόσο μάλλον απλώς να 'χαιδέψεις' το φρένο).
-
Δε μου έχει τύχει ποτέ. Πάντα πηγαίνω με μεγαλύτερη ταχύτητα από τον μέσο όρο των οχημάτων και αποφεύγω να χρησιμοποιήσω την αριστερή λωρίδα. Αν δεν θέλετε να σας συμβαίνει κι εσάς να αποφεύγετε να οδηγείτε αργά και αριστερά. Επίσης όταν κάνετε προσπέραση να πατάτε τέρμα γκάζι και να έχετε μια μεγάλη διαφορά ταχύτητας με το αυτοκίνητο που προσπερνάτε, όχι να περνάτε με 101 ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει με 100.
-
επειδη ο καθενας που μας ακολουθει
δεν ξερουμε τι μπορει να του συμβαινει
ειτε μεσα στο μυαλο του
ειτε εκεινη την στιγμη
καλυτερο θα ηταν να τους αφηνουμε να πανε στο . . . -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Δε μου έχει τύχει ποτέ. Πάντα πηγαίνω με μεγαλύτερη ταχύτητα από τον μέσο όρο των οχημάτων και αποφεύγω να χρησιμοποιήσω την αριστερή λωρίδα. Αν δεν θέλετε να σας συμβαίνει κι εσάς να αποφεύγετε να οδηγείτε αργά και αριστερά. Επίσης όταν κάνετε προσπέραση να πατάτε τέρμα γκάζι και να έχετε μια μεγάλη διαφορά ταχύτητας με το αυτοκίνητο που προσπερνάτε, όχι να περνάτε με 101 ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει με 100.μεσα στην πολη τι ακριβως κανεις; πας αερα στα στενακια;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δεν έχεις βαλει ως επιλογη το κοβω ταχυτητα, τον παω τρενακι και οταν καταφερει να περασει βριζοντας τον χαιρεταω χαμογελοντας+1
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Δεν έχεις βαλει ως επιλογη το κοβω ταχυτητα, τον παω τρενακι και οταν καταφερει να περασει βριζοντας τον χαιρεταω χαμογελοντας
+1
+άπειρο!!!
-
Γενικα αφηνω αποστασεις απο τους μπροστινους μου, ελεγχω κα8ρεφτες κ κανω δε3ια πριν μου κολλησει καποιος. Ωστοσο καποιοι ειναι προκλητικοι, κ 8α το η8ελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να τσαρουχωσω τα φρενα. Αλλα κwλwνw!
-
δεν ασχολούμαι...τον αφήνω να αγχώνεται αυτός για το πότε θα πατήσω το φρένο μου...
-
Αφήνω το γκαζάκι, τον πάω λίγο κηδεία και γελάω... Βέβαια, αρκετές φορές μου έχει έρθει η επιθυμία να τσαρουχώσω το φρένο (όχι βέβαια με το Citroen) αλλά δεν αξίζει (και δεν είναι και ότι πιο σωστό...)
-
Οταν εχεις μικρο και γρηγορο αυτοκινητο, οσο και αν ο σπασαρχιδης (μολις εχει γυρισει απο την πολεοδομια οπου κατήγγειλε ολους τους γειτονες του) καθεται ζυγισμενα στην μεση του δρομου και παριστανει τον κουφο-στραβό λεβεντομ@λάκα, εσυ πετας μια αποτομη γκαζια και τον προσπερνας,αφηνοντας τον να ωρύεται για την αποτυχια του να ορισει αυτος την ταχυτητα που θα οδηγεις εσυ
Γμτ θα μου λειψουν αυτα τωρα που θα παρω οικογενειακο αυτοκινητο -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Η λύση είναι μία: χάιδεμα του φρένου με το αριστερό (και ενώ πατάς γκάζι), ίσα που να ανάψουν τα φώτα, χωρίς να μειώσεις ουσιαστικά ταχύτητα... Πιάνει πάντα...Αρχικά ανοίγω το φως ομίχλης και συνήθως πιάνει και απομακρύνεται λίγο η ζωάρα. Αν όμως δεν αφήσει απόσταση ίσα που ακουμπάω το φρένο για να ανοίξουν τα φώτα, οπότε και κόβει ο άλλος και ανοίγει η απόσταση. Μερικοί λαλάκες όμως δεν την παλεύουν καθόλου οπότε ξανακολλάνε και τότε αρχικά ίσα που πατάω το φρένο για να ανοίξουν τα φώτα και να αφήσει απόσταση και έπειτα πατάω πιο έντονα το φρένο μόνο και μόνο για να τον κάνω να κόψει ταχύτητα και να του σπάσω τα νεύρα. Θα με πείτε ανώριμο, επικίνδυνο ίσως, στο δρόμο όμως ενώ γενικά είμαι ιδιαίτερα ευγενικός, παραχωρητικός, κτλ, δε μπορώ να ανεχτώ με τίποτα να μου κολλάει ο άλλος από πίσω.
Αν και σε αναλογη περιπτωση εχω σκεφτει να πατησω φρενο, πραγματικα δεν αξιζει... Παω με την ταχυτητα που νομιζω εγω... Αφου δεν μπορει ο καθε ανυπομονος να περασει απο πανω μου, θα πρεπει αναγκαστικα να κανει υπομονη. Και ας βριζει ,ας φωναζει ,ας παιζει τα φωτα του, δεν δινω δεκαρα...
Αν πηγαίνω με σταθερή ταχύτητα δεν υπάρχει πρόβλημα, αν όμως χρειαστεί για χ,ψ,ζ λόγο να φρενάρω απότομα όταν ο άλλος είναι στους 10-50 πόντους τι θα γίνει;
Υ.Γ. Το καλύτερο πάντως είναι να τον αφήσεις να περάσει (αν γίνεται, μιας και συνήθως κολλάνε σε μέρη που δεν έχεις πού να πας) και έπειτα να τον ξαναπεράσεις τυπικά και νόμιμα με φλασάκι και διατηρώντας απόσταση ασφαλείας. Οι συγκεκριμένοι βέβαια σπάνια κάνουν δεξιά για να τους περάσει κάποιος που κινείται πιο γρήγορα μιας και δε μπορούν να το αποδεχτούν ότι υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος από αυτούς.
-
ειναι σιγουρα ο,τι πιο εκνευριστικο αλλα δειτε το καταρχην και απο την αλλη πλευρα:
ειναι καθαρα ελληνικο φαινομενο η αριστερη λωριδα να εχει τα περισσοτερα αυτοκινητα απο οποιαδηποτε αλλη!!
atos, seicento, σαραβαλα και λοιποι κουβαδες ολοι θεωρουν οτι πρεπει να βαλουν το χρεπι τους στη γρηγορη λωριδα!!
και τοτε ναι κολλαω κι εγω. τους παιζω τα φωτα, αναβω αριστερο φλας κτλ.
κι αν δεν φυγουν, μολις βρω ευκαιρια προσπερναω απο δεξια πατωντας την κορνα συνεχομενα και βριζοντας.αλλα οταν πηγαινεις με σωστη ταχυτητα (πχ 120-130) κ ερχεται κ σου κολλαει ο αλλος απο πισω και μαλιστα (θα δυσαρεστησω πολλους) μ αυτες τις σκοτωστρες τα σαξοραλλα που το παιζουν γρηγοροι... ε τοτε εκνευριζομαι ΠΑΡΑ πολυ..
οταν με παιρνει (στο 80% των περιπτωσεων γιατι οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι απλα κομπλεξικοι με κουβαδες), μειωνω προοδευτικα ταχυτητα και μετα παταω τερμα το γκαζι και τον κερναω ενα παγωμενο τσαι/ρεζιλι τον μ@λ@κ@ κ μετα δεν ξαναπλησιαζει...
αμα δω γρηγοροτερο αυτοκινητο, τον αφηνω να περασει (αν και παλι το καλυτερο που θα επρεπε να κανουμε ειναι να παραμεινουμε στη θεση μας γιατι εμεις ειμαστε νομιμοι κινουμενοι με 120-130 κι αυτος παρανομος κινουμενος με 160 αλλα τεσπα..)κ τελος γενικα κανονας μου ειναι να αφηνω τον καθε κομπλεξικο να κανει ο,τι θελει χωρις να παρεμβαινω. εγω εχω αλλες ασχολιες στη ζωη μου πολυ πιο σημαντικες. αντιθετα, γι αυτον, οι μαγκιες στο δρομο ειναι πιθανοτατα η μονη χαρα στη ζωη του..
αλλα υπαρχουν βεβαια φορες που βγαινει η μεσογειος απο μεσα μου.. τι να κανω..greece sucks......
-
Μου έχει τύχει άπειρες φορές αμάξια με αρκετά άλογα που ξέρουν και οι πέτρες ότι πάνε καλά (βλέπε 106-sexo,punto GT κτλ).Με ενοχλεί αφάνταστα πολύ καθώς συνήθως όταν γίνεται αυτό:
1)δεν μπορούν να προσπεράσουν εκεί που μου κολλάνε καθώς ή προσπερνάω εγώ ή είμαστε πάνω σε στροφή ή δρόμο με στροφές οπότε πρέπει να οδηγείς χωρίς αύριο για να προσπεράσει χωρίς καμία ορατότητα (ούτε 100m). Τρανό παράδειγμα ένας τυπάς με 106 στα Καλάβρυτα, χρώματος κίτρινο, που πήγαινε καροτσάκι τον αδερφό μου από πίσω στους 10 πόντους (και πολύ λέω) στο δρόμο προς το χιονοδρομικό ακόμα και όταν έβρεχε καρέκλες και όταν μπήκαμε στην ομίχλη.Να σταμάταγα να τον αρχίζαμε στις σφαλιάρες 5 άτομα, αν τον ακόυμπαγε έστω και λίγο μετά?
2)είμαστε στην κίνηση και 'συγνώμη ρε φίλε αλλά οι 5 πόντοι σε νοιάξανε αν κέρδισες και πήγες πιο μπροστά?Αφού πάλι σταμάτησες!!'...Τι κερδίζουν μου λέτε?Υπήρχε φορά που μου είχε σπάσει τόσο τα νεύρα αυτός από πίσω που όταν μου κόλλησε για πολλοστή φορά από πίσω, έσβησα τη μηχανή, περίμενα και όταν ανάψε πορτοκαλί το φανάρι, έβαλα μπροστά και έφυγα...Τον κοιτούσα από τον καφρέφτη και με κοιτούσε απορημένος και απογοητευμένος που έχασε το φανάρι... (βέβαια ξέρω...τι μου φταίνε οι από πίσω αλλά αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως δεν μ@λ@κίζομαι στο δρόμο.Τι μου φταίνε οι άλλοι οδηγοί ή οι άλλοι που είναι στο αμάξι μου?)Αν είχα YUGO πιστέψτε με αρκετοί που θα μου το έκαναν αυτό τρελό κόλλημα-καροτσάκι μέσα στην πόλη, στην κίνηση θα ψάχνανε για προφυλακτήρα τώρα.Τους έχω άχτι αλλά δεν θέλω το αμάξι μου να μείνει σημαδεμένο και να πιαστώ μετά στα χέρια με τον ανεγκέφαλο από πίσω.
ΥΓ:Ακόμα πιο εκνευριστικό είναι όταν προσπερνάς σε κακό δρόμο-'εθνική' πχ Κορίνθου-Πατρών και ο άλλος έρχεται και σου κολλάει όταν προσπερνάς και σου παίζει και τα φώτα...ΕΛΕΟΣ όμως...έλεος!!!
ΥΓ2:Δεν καταλαβαίνουν ότι το να σου κολλάνε αυξάνουν την πιθανότητα να σε τρακάρουν αφού δεν μειώνουν δραματικά το χρόνο αντίδρασης που πρέπει να έχουν ως οδηγοί αλλά μειώνουν και την πληροφόρηση στο δρόμο καθώς όταν σου κολλάνει βλέπουν λιγότερα μπροστά από σένα και άρα μπορούν να προβλέψουν λιγότερο κάποιο πιθανό λάθος ή κάποιο πιθανό ατύχημα που μπορεί να συμβεί επειδή δεν είδαν κατι.
-
Ο χρήστης The Coyote έγραψε:
αλλα οταν πηγαινεις με σωστη ταχυτητα (πχ 120-130) κ ερχεται κ σου κολλαει ο αλλος απο πισω και μαλιστα (θα δυσαρεστησω πολλους) μ αυτες τις σκοτωστρες τα σαξοραλλα που το παιζουν γρηγοροι... ε τοτε εκνευριζομαι ΠΑΡΑ πολυ..
οταν με παιρνει (στο 80% των περιπτωσεων γιατι οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι απλα κομπλεξικοι με κουβαδες), μειωνω προοδευτικα ταχυτητα και μετα παταω τερμα το γκαζι και τον κερναω ενα παγωμενο τσαι/ρεζιλι τον μ@λ@κ@ κ μετα δεν ξαναπλησιαζει...
αμα δω γρηγοροτερο αυτοκινητο, τον αφηνω να περασει (αν και παλι το καλυτερο που θα επρεπε να κανουμε ειναι να παραμεινουμε στη θεση μας γιατι εμεις ειμαστε νομιμοι κινουμενοι με 120-130 κι αυτος παρανομος κινουμενος με 160 αλλα τεσπα..)ρατσισμό σε αυτούς που κολλάνε πίσω μας πρώτη φορά βλέπω...
'τι; έχεις σαξόραλλο...ουστ ρε φάε την σκόνη μου κομπλεξικέ με κουβά...τι; έχεις Volvo S60 T5 ...μισό μάστορα μια ρουφηξιά μου μείνε στο τσιγάρο την καπνίζω και κάνω στην άκρη. Συγνώμη αν σε ενόχλησα...εσύ έχεις Volvo όχι κουβά..'
ΥΓ. για να περάσεις κάποιον που πάει αργά στην αριστερή λωρίδα έστω 120χλμ πρέπει να έχεις γρηγορότερο αμάξι από αυτόν; Το να πηγαίνει απλά γρηγορότερα από σένα δεν σε ικανοποιεί;
Προκλητικο κολλημα απο πισω