-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
σήμερα μπήκε ο brother και 3-4 κολλητοί...
αύριο μπαίνουν
περιμένω τις πρώτες ανταποκρίσεις από το μέτωπο της ΆρταςXαλαρααααααααααααααααα,πολυ χαλαρααααααα.
έχουν προσλάβει καθαρίστριες και μάγειρες; κάμερες στις σκοπιές;
-
Ναι, μια χαρά. Ακόμα καλύτερα από τη διαφήμιση - στα εστιατόρια έχει κατάλογο και δίνεις παραγγελία με το φαγητό που θέλεις. Στις σκοπιές έχει τηλέφωνο που σε συνδέει με 3 πιτσαρίες.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παρανοικος θεσμος??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πω πω πολλά θαυμαστικά. Πρέπει να διαφωνείς πολύ μαζί μου.
Δεν το λέω μόνο εγώ που είμαι κάθετα εναντίον της θητείας. Το λένε και κάποιοι που πήγαν και γουστάρανε. 'Ασε ρε, τελείως παράνοια είναι εκεί μέσα'.
Οποιος μπορεί να βρει ίχνος λογικής στο όλο πράγμα, ας δικαιολογήσει την άποψή του. Προσωπικά δε βρίσκω κάτι.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
σήμερα μπήκε ο brother και 3-4 κολλητοί...
αύριο μπαίνουν
περιμένω τις πρώτες ανταποκρίσεις από το μέτωπο της ΆρταςXαλαρααααααααααααααααα,πολυ χαλαρααααααα.
έχουν προσλάβει καθαρίστριες και μάγειρες; κάμερες στις σκοπιές;
Καλυτερο μερος για γνωριμια με τα του στρατου,δεν υπαρχει σε λεω
Μια χαρα θα περασεις...
-
αυτά που σου μένουν μετά είναι οι πλάκες και οι ωραίες στιγμές
-
Άλλες 2 μέρες.. .
Απολύομαι και διαλύουμαι που λένε
-
avel, αν νομίζεις πως θα μπω στη διαδικασία ν΄αρχίσω νέο γύρο συζητήσεων για το αν είναι χρήσιμη η θητεία ή οχι, θα σε στενοχωρήσω.Πρόκειται για πράγματα χιλιοειπωμένα και υπάρχουν άφθονες σελίδες να διαβάσεις.Οσον αφορά το θέμα παράνοιας, μα και βέβαια ο Στρατός και η ανάγκη ύπαρξης του είναι παράνοια....Εξ΄ορισμού....!!! Οπως και η κατασκευή εξαρτημάτων-μηχανών-μηχανισμών απο ανθρώπους, που προορίζονται για τον αφανισμό άλλων ανθρώπων....!! Σύμφωνα με τη δική μου θεώρηση των πραγμάτων, αυτή είναι η μεγαλύτερη παράνοια...!! Ομως, αν πιάσουμε μια-μια τις παράνοιες που υπάρχουν, θα δούμε οτι αυτές είναι άφθονες.Δυστυχώς δεν ζούμε σε ενα κόσμο αγγελικά πλασμένο και το ξέρουμε όλοι....Και πίστεψέ με...Απο εμας που υποστηρίζουμε την ύπαρξη της θητείας, θεωρώ οτι ενα 5% είναι πολεμοχαρείς...Οι υπόλοιποι δε πιστέυω οτι έχουμε διακαή πόθο να υπηρετήσουμε, οχι 12 μήνες, αλλα ούτε 12 μέρες....Απλά είναι θέμα αποδοχής της αναγκαιότητας ή οχι.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
avel, αν νομίζεις πως θα μπω στη διαδικασία ν΄αρχίσω νέο γύρο συζητήσεων για το αν είναι χρήσιμη η θητεία ή οχι, θα σε στενοχωρήσω.Πρόκειται για πράγματα χιλιοειπωμένα και υπάρχουν άφθονες σελίδες να διαβάσεις.Συμφωνώ απόλυτα με αυτό και δε με στενοχωρείς καθόλου.
Ομως, αν πιάσουμε μια-μια τις παράνοιες που υπάρχουν, θα δούμε οτι αυτές είναι άφθονες.
OK και σε αυτό. Αλλά τονίζω ξανά την ένσταση που περιέγραψα στο μήνυμά μου. Συνοψίζεται στο ότι η 'συγκαταβατική' πρόταση 'είναι μόνο 12μηνο, είναι παιχνιδάκι, να χαίρεστε και να νοιώθετε τυχεροί' είναι άκυρη και θα έπρεπε αντί για αυτό να λέει 'είναι ακόμα 12μηνο, να παλέψετε για να την καταργήσετε τελείως και ελπίζουμε να πετύχετε'.
Και από αυτούς που προτιμούν να λένε αστείες τάχα μου ιστορίες από το στρατό, να λένε για τις φιλίες που έκαναν εκεί και γενικά να γελούν με την... παράνοια, προσωπικά προτιμώ τον kacey που λέει με τη μία 'μαλακία ήταν, το μετάνοιωσα που πήγα' καθώς και όλους αυτούς που λένε 'εάν μπορείς να μην πας, κάντο' και 'δε θα χάσεις τίποτα'.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
καθώς και όλους αυτούς που λένε 'εάν μπορείς να μην πας, κάντο' και 'δε θα χάσεις τίποτα'.οχι και δε θα χασεις τιποτα. θα χασεις εναν ολοκληρο χρονο απ'τη ζωη σου αν πας
βασικα η ζωη ειναι πολυ μικρη: θα ζησουμε λοιπον 75 χρονια το πολυ, ΑΝ ειμαστε τυχεροι...
βγαζουμε το 1/3 που θα το σπαταλησουμε για υπνο = 50 χρονια αμεσως αμεσως.
βγαζουμε το χρονο που θα σπαταλησουμε περιμενοντας (φαναρια, ουρες, στασεις, να γινει το φαγητο, βλεποντας διαφημισεις κοκ) μας μενουν 25 χρονια. ε να πεταξουμε αλλον ενα για θητεια παει πολυ -
- bonobo
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
καθώς και όλους αυτούς που λένε 'εάν μπορείς να μην πας, κάντο' και 'δε θα χάσεις τίποτα'.
οχι και δε θα χασεις τιποτα. θα χασεις εναν ολοκληρο χρονο απ'τη ζωη σου αν πας
βασικα η ζωη ειναι πολυ μικρη: θα ζησουμε λοιπον 75 χρονια το πολυ, ΑΝ ειμαστε τυχεροι...
βγαζουμε το χρονο που θα σπαταλησουμε περιμενοντας (φαναρια, ουρες, στασεις, να γινει το φαγητο, βλεποντας διαφημισεις κοκ) μας μενουν 25 χρονια. ε να πεταξουμε αλλον ενα για θητεια παει πολυΜε την δική μου οπτική γωνεία χάνεις ΠΟΛΥ παραπάνω απο 1 χρόνο, καθώς χάνεις όλα εκείνα που μέσα σε 1 χρόνο θα ήταν ικανά να σε φέρουν σε μια θέση πολύ καλύτερη απο αυτή που θα είσαι αφού τελειώσει η θητεία σου.
Πράγματα όπως προϋπηρεσία, ευκαιρίες, γνωριμίες κτλ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
καθώς και όλους αυτούς που λένε 'εάν μπορείς να μην πας, κάντο' και 'δε θα χάσεις τίποτα'.
οχι και δε θα χασεις τιποτα. θα χασεις εναν ολοκληρο χρονο απ'τη ζωη σου αν πας
βγαζουμε το χρονο που θα σπαταλησουμε περιμενοντας (φαναρια, ουρες, στασεις, να γινει το φαγητο, βλεποντας διαφημισεις κοκ) μας μενουν 25 χρονια. ε να πεταξουμε αλλον ενα για θητεια παει πολυτα μαθηματικά σου πάσχουν λίγο,
αν θεωρείς οτι 1/3 του χρόνου κοιμάσαι το 1/3 των 12 μηνών της θητείας=4 μήνες θα το έχανες ούτως ή άλλως.
επίσης η σκοπιά μπορεί να θεωηρθεί μοναχική αναμονή μέχρι να έρθει ο επόμενος οπότε ούτως ή άλλως χαμένος και αυτός ο χρόνος.
άρα απο τα 25 χρόνια που ήταν να ζήσεις μόνο 4 μήνες σου σπαταλάει ο στρατός.
αν όμως λάβεις υπόψην οτι πολλοί πηγαίνουν στρατό μετά τα 25, στρατό πάνε κυρίως πεθαμένοι (εξού και κουνηθείτε ψοφήμια )
συμπέρασμα ο στρατός είναι τόσο χρήσιμος όσο ο ύπνος στους πεθαμένους, το λένε και οι στατιστικές -
btw για Έλληνες που είναι στο εξωτερικό τι ισχύει;
Γνωρίζει κανείς;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
btw για Έλληνες που είναι στο εξωτερικό τι ισχύει;Γνωρίζει κανείς;
ως ανυποτακτος εξωτερικου δικαιουσαι να ερθεις στην ελλαδα για 30 ημερες/χρονο. φυσικα αν ερθεις απο χωρα της ΕΕ δεν θα εχεις προβλημα να ζησεις και για ... παντα στην ελλαδα . αν στην ελλαδα κατα τυχη δουν οτι εισαι πανω απο 30 ημερες, και παλι δεν εχεις λογο να αγχωθεις, καθως θα σου πουν να παρουσιαστεις και ωστοσο εσυ θα φυγεις
παλια δεν ανανεωναν τα ελληνικα διαβατηρια στους ανυποτακτους ελληνες του εξωτερικου, αλλα το θεμα λυθηκε μετα απο... κατακραυγη και τωρα δεν εχεις κανενα προβλημα.
επισης αν ζεις καποια χρονια στο εξωτερικο δικαιουσαι να σπασεις τη θητεια σε καλοκαιρια ή να την πληρωσεις και αν εισαι αρκετα μεγαλος φυσικα παιρνεις απαλλαγη
αν θες κατι συγκεκριμενο και δε σε καλυψα ρωτα, και δες και εδω: http://www.omhroi.gr' target='_blank εχει πολλες πληροφοριες.
επισης -ασχετο- νομιζω πως αν κανεις διδακτορικο, κανεις 3μηνη θητεια πλεον -
Ο χρήστης skye έγραψε:
επισης -ασχετο- νομιζω πως αν κανεις διδακτορικο, κανεις 3μηνη θητεια πλεον
Ρε, αυτό δεν το έχω ακούσει πουθενά
Μπορείς να το διασταυρώσεις κάπως; Το μόνο που ξέρω είναι το εννιάμηνο, λόγω πολυτεκνίας που θα έχω. -
Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (green card) + 35+ ετών = 40 μέρες θητεία (συνάδελφος στο γραφείο απολύθηκε προ μηνός).
-
Kαι παλιότερα (επί 18μήνου) αυτοί έκαναν 3 ως 6 μήνες θητεία. Είχα μάλιστα γνωρίσει έναν Ελληνοαυστραλό μπάρμαν (με τατουάζ, σκουλαρίκια, μεγάλη μούρη γενικώς, καλό παιδί και φιλότιμο), που ήρθε μόνο και μόνο για να επιτελέσει το καθήκον προς την Πατρίδα. Ούτε ήθελε να επιστρέψει μόνιμα, ούτε τίποτα άλλο. ΕΧΑΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ....
Ενώ εμείς, οι γηγενείς... Στα δικαιώματα (και 'δικαιώματα') πρώτοι, στις υποχρεώσεις μας τελευταίοι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
στις υποχρεώσεις μας τελευταίοι.Έεεετσι!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
επισης -ασχετο- νομιζω πως αν κανεις διδακτορικο, κανεις 3μηνη θητεια πλεον
Ρε, αυτό δεν το έχω ακούσει πουθενά
Μπορείς να το διασταυρώσεις κάπως; Το μόνο που ξέρω είναι το εννιάμηνο, λόγω πολυτεκνίας που θα έχω.Δεν παίζει! Εμείς είχαμε 3 Δρ και όλοι έκαναν κανονικά θητεια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (green card) + 35+ ετών = 40 μέρες θητεία (συνάδελφος στο γραφείο απολύθηκε προ μηνός).Ναι το ακουσα και εγω. Την εκπαιδευση και μετα την ορκομωσια απολυτηριο.
Επισης ακουσα πανω απο 40 πληρωνεται.Τυχερακηδες.
Επερεπε να περιμενα.
Νικος
Περί Θητείας [#2]