-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το βυσμα παει λιτοχωρο σε ενα ελεεινο λοχο δβ....ξερει κανεις κατι?ειναι υποφερτες οι συνθηκες εκει?δηλαδη εχει νοβα κτλ κτλ?
Πωωωω, στην άκρη το κόσμου το στείλαν το καημένο το παιδί.
-
το απολυτήριο θεωρείται προσωπικό δεδομένο. 'Αλλωστε και ψέματα να τους πεις, αν σε καλέσουν τι θα πεις στο αφεντικό? 'Με ξαναπήρανε φαντάρο γιατί ήμουνα καλός' ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το απολυτήριο θεωρείται προσωπικό δεδομένο. 'Αλλωστε και ψέματα να τους πεις, αν σε καλέσουν τι θα πεις στο αφεντικό? 'Με ξαναπήρανε φαντάρο γιατί ήμουνα καλός' ?Στις 2 τελευταίες μου το ζήτησαν σίγουρα καθώς ο όρος ήταν εκπληρωμένη θητεία ή νόμιμη απαλλαγή. Επομένως δε βλέπω απο τυπικής πλευράς και προσωπικών δεδομένων που είναι το πρόβλημα.
Τώρα αν κάποιος δεν θέλει στη δουλειά του τρελλόχαρτο, αυτό νομίζω είναι δικαίωμά του. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
το βυσμα παει λιτοχωρο σε ενα ελεεινο λοχο δβ....ξερει κανεις κατι?
ειναι υποφερτες οι συνθηκες εκει?δηλαδη εχει νοβα κτλ κτλ?
Πωωωω, στην άκρη το κόσμου το στείλαν το καημένο το παιδί.
Στη 2η μετάθεση που θα είμαι λίγο έξω από το Ουζμπεκιστάν να δούμε τι θα πείτε για το βύσμα...Τουλάχιστον Απρίλιος-Σεπτέμβριος στο Λιτόχωρο πρέπει να είναι αρκετά ωραία, ακόμα και σε στρατόπεδο.
Υ.Γ. Ωραίο το νέο φορουμοπρόγραμμα. Επιτέλους αναβαθμίσαμε την PHPDLLAVC, εμείς οι διαβιβαστές χειριστές ψηφιακών τερματικών κρυπτογραφικών συστημάτων το χρειαζόμαστε.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Ερώτηση ενός ψαρρά/ενδεχομένως 'τρελάκια'
Οταν πάτε σε μία συνέντευξη για δουλειά σας ρωτάνε αν έχετε εκπληρώσει τις στρατιωτικές σας υποχρεώσεις. Εσείς απαντάτε θετικά και μετά...
- σας ζητάνε απολυτήριο ή αρκούνται στα λεγόμενά σας
- ποιό απολυτήριο σας ζητάνε; το τύπου 'Α' ή το άλλο;
την πάτησες , αν έχεις τρελόχαρτο, No job
Δε σου ζητάνε τίποτα κατά 90%...εξαρτάται από την εταιρία βεβαίως...αλλά συνήθως δε ζητάνε τίποτα. Τώρα αν σε δούνε λίγο τρελάκια ή γενικότερα να μη στέκεις και πολύ θα σου ζητήσουν...αλλά αν είσαι σοβαρός για σοβαρή θέση, δε θα σου ζητήσουν.
Αν έχεις τώρα τρελόχαρτο...το no job δεν είναι απαραίτητα. Και πάλι εξαρτάται από τα παραπάνω...άσε που οι εταιρίες δεν είναι χαζές, ξέρουν τι κάνει ο κόσμος για να μη πάει στρατό...απλά αν είσαι φυσιολογικός άνθρωπος και τους πεις ότι δε πήγες στρατό...δε θα είναι υπέρ σου. Σίγουρα θα ρωτήσουν λοιπόν γιατί δε πήγες...και τι θα πεις? Πήρα τρελόχαρτο? Απλά αυτό επηρεάζει την πρόσληψη όχι τόσο επειδή ενδεχομένως να είναι τρελός κάποιος...αλλά γιατί το έπαιξες τρελός για να μη πας στρατό.
-
Eχω φιλο που για ιατρικους λογους εχει μονιμη απαλαγη απο το στρατο.
Τον τελευταιο εναμιση χρονο πηγε σε 2 δουλειες σε καμια απο τις 2 δεν του ζητησαν τον χαρτι, και στις 2 ειπε την αληθεια και ολα οκ. Νομιζω οτι πλεον δεν αναγραφεται στο χαρτι για ποιο λογο πηρες την απαλαγη
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Eχω φιλο που για ιατρικους λογους εχει μονιμη απαλαγη απο το στρατο.Τον τελευταιο εναμιση χρονο πηγε σε 2 δουλειες σε καμια απο τις 2 δεν του ζητησαν τον χαρτι, και στις 2 ειπε την αληθεια και ολα οκ. Νομιζω οτι πλεον δεν αναγραφεται στο χαρτι για ποιο λογο πηρες την απαλαγη
Στον Ιδιωτικό Τομέα ενδιαφέρονται 'για εκπλήρωση ή νόμιμη απαλλαγή'. Το ίδιο πρακτικά ισχύει και στο Δημόσιο με την έξυπνη πατέντα που βρήκαν με το Επιτροπή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.
-
Εμενα δεν θα με πειραζε αν ειμουν επιχειρηματιας ή αν ειχα μια θεση σε μια εταιρεια που θα περναγαν οι προσληψεις απο το χερι μου, το γιατι πηρε αναβολη ή απαλαγη καποιος. Αρκει να ηταν σωστος στη δουλεια του, εξ'άλλου με τις 6μηνες συμβασεις που κανουν μπορουν να δουν αν τελικα τους κανει ο εργαζομενος ή οχι.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Υ.Γ. Ωραίο το νέο φορουμοπρόγραμμα. Επιτέλους αναβαθμίσαμε την PHPDLLAVC, εμείς οι διαβιβαστές χειριστές ψηφιακών τερματικών κρυπτογραφικών συστημάτων το χρειαζόμαστε.
ΧΨΤΣ-ΚΤ, ε?
-
Η φοβερή (και κουκλάρα) ανθυπασπίστρια που είχαμε στην κεντρική γραμματεία της 115 (και που δυστυχώς τον Αύγουστο μας έφυγε για να πάει στη ΔΑΠΕ, στο ΑΤΑ), σαρκάζοντας την ειδικότητά της (ΧΜΣ - Χειρίστρια Μηχανογραφικών Συστημάτων) και την έλλειψη μηχανογράφησης στην κεντρική γραμματεία, έλεγε πως ΧΜΣ σημαίνει Χειρίστρια Μασάζ Σώματος.
-
Κατάμαυρο το ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα...3-1 μας πάει...
-
Μην ανησυχείς...τα έχει κανονίσει ο κολλητός μου...όπου να'ναι....θα σας πάει 15-1!
-
Κατάμαυρο το ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα...3-1 μας πάει...Σε ποια φάση είσαι; Απόκτησης ειδικότητας;
Τον ένα μήνα που κάθισα εκεί (μέσα Μαΐου 2007 με μέσα Ιουνίου 2007) στα πλαίσια της βασικής εκπαίδευσης μας πήγαινε 3-1 ή και χειρότερα (είχαμε πολλούς άοπλους και λαμόγιο φαντάρο που έβγαζε τις υπηρεσίες). Τις πρώτες δύο εβδομάδες βγήκα μόνο δύο φορές. Όταν έγιναν παράπονα στο διοικητή ο φαντάρος απομακρύνθηκε και ως δια μαγείας βγήκα 3 φορές σε μία εβδομάδα (μάλλον για να έρθει μια ισορροπία σε όσους είχαμε ριχτεί). Τον επόμενο μήνα (απόκτησης ειδικότητας) έφυγα και δεν ξέρω πώς πήγαινε τους παραμένοντες. -
3 σερί εξόδους βασικά εννοούσα! Το 15-1 δεν μου ακούγεται καθόλου άσχημο!
Είμαστε μπόλικα άτομα σε αυτήν την ΕΣΣΟ για τα δεδομένα των υπηρεσιών από ό,τι μας είπαν τα στελέχη, οπότε πηγαίνει καλά. Βέβαια οι καμπάνες πέφτουν με τρελούς ρυθμούς...φοράω κράνος για να τις αποφύγω! Στο 2 έξω 1 μέσα είμαστε, εκτός των ΠΣΚ που παίρνουν άδεια φαντάροι και πάμε στο αντίστροφο.
Τα παιδιά παραμένοντες ζούνε δύσκολες στιγμέςΈνα παιδί εδώ μέσα ήταν Σκοπός την Πέμπτη, Δεκανέας Αλλαγής την Παρασκευή και επειδή δεν υπήρχε άτομο διαθέσιμο, άλλαξε τον εαυτό του!
'...το ξέρω, θα 'ρθεις, Δεκανέα Αλλαγής...' που λέει και το γνωστό άσμα των Ονιράμα...
-
3 σερί εξόδους βασικά εννοούσα! Το 15-1 δεν μου ακούγεται καθόλου άσχημο!Είμαστε μπόλικα άτομα σε αυτήν την ΕΣΣΟ για τα δεδομένα των υπηρεσιών από ό,τι μας είπαν τα στελέχη, οπότε πηγαίνει καλά. Βέβαια οι καμπάνες πέφτουν με τρελούς ρυθμούς...φοράω κράνος για να τις αποφύγω! Στο 2 έξω 1 μέσα είμαστε, εκτός των ΠΣΚ που παίρνουν άδεια φαντάροι και πάμε στο αντίστροφο.
Τα παιδιά παραμένοντες ζούνε δύσκολες στιγμέςΈνα παιδί εδώ μέσα ήταν Σκοπός την Πέμπτη, Δεκανέας Αλλαγής την Παρασκευή και επειδή δεν υπήρχε άτομο διαθέσιμο, άλλαξε τον εαυτό του!
'...το ξέρω, θα 'ρθεις, Δεκανέα Αλλαγής...' που λέει και το γνωστό άσμα των Ονιράμα...
Τόσο χάλια...
-
3 εξω μια μεσα ;
-
χαλια χαλια...
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Ερώτηση ενός ψαρρά/ενδεχομένως 'τρελάκια'
Οταν πάτε σε μία συνέντευξη για δουλειά σας ρωτάνε αν έχετε εκπληρώσει τις στρατιωτικές σας υποχρεώσεις. Εσείς απαντάτε θετικά και μετά...
- σας ζητάνε απολυτήριο ή αρκούνται στα λεγόμενά σας
- ποιό απολυτήριο σας ζητάνε; το τύπου 'Α' ή το άλλο;
την πάτησες , αν έχεις τρελόχαρτο, No job
Eλπίζω να κάνεις πλάκα και να μην παραπληροφορείς σκόπιμα.
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αν έχεις πάρει απαλλαγή από το στρατό, για πρόσληψη στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.
Το πιστοποιητικό τυπου 'Α ζητάνε σε όλες τις περιπτώσεις και αυτό μόνο για να αποδειχτεί ότι έχεις ξεμπερδέψει με το στρατό.
Επίσης, ο λόγος της απαλλαγής δεν αναγράφεται. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
χαλια χαλια...- αρβυλα
-
Κατάμαυρο το ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα...3-1 μας πάει...Για πες κανά όνομα στελέχους μπας και θυμηθώ κανέναν από δαύτους...Ζέικος, Γκούμας, Δομουχτσίδης, Παρασκευόπουλος, Βασιλείου, υπάρχουν στο ΚΕΔΒ;
Βασικά ήμουν 263 σειρά (μαζί με τον Rataplan ) και φάγαμε γερό χώσιμο (οι πιο πολλοί) στο Χαιδάρι, κυρίως λόγω διοικητών πρώτου κ δεύτερου τάγματος εκείνης της εποχής αλλά και λόγω του σεισμού του 99 της Αθήνας και των ζημιών που προκάλεσε στις πτέρυγες των λόχων, κι όχι μόνο...
Εποχές, μόλις 7-8 χρόνια πίσω αλλά τόσο μακρινές πλέον...Σαν παραμύθι
Περί Θητείας [#2]