-
Τι λέτε ρε στα παιδιά και τα τρομάζετε;
Λοιπόν, τα 'μακρύλαιμα' λουκέτα τα θέλεις, για το όπλο σου και για να δένεις στο σίδερο του κρεβατιού σου το λουκανικάκι σου! Συμβουλή:
Αν εχετε 4-5 λουκέτα ίδιου τύπου μπορείτε να πάτε σε έναν κλειδαρά να σας τα κάνει να ανοίγουν με ένα κλειδι! Τρελλή πατέντα λέμε, όταν οι άλλοι θα ψάχνονται με την αρμαθιά... πάρτε και ένα μικροσκοπικό για τα άρβυλα! Μωρομάντηλα, επειδή στο κέντρο θα γίνεται Ο χαμος επιλέξτε καμια σοβαρή μαρκα που να είναι κατάλληλα και για τοπική απολύμανση (δετόλιο Detol ίσως). Οικολογικό χαρτί δίνουν κανένα ρολό τη βδομάδα και ούτε-ανέκδοτο δλδ.
Φακούς, απλά ξέχνατο... γυαλάκια και είσαι μια χαρά! Και αμα σπάσουν ακόμα καλύτερα! Με τους φακούς σε βλέπω με τουμπανιασμένα ματάκια απο μολύνσεις και σκόνες σε δυο μέρες. Άσε που βάλε βγάλε είναι η χαρά της επιπεφυκίτιδας!
Ότι πρόβλημα και να προκύψει το πρώτο Σ/Κ φτάνουν οι ενισχύσεις, λεμε!
Κινητά επιτρέπονται και θα σας παρακαλάνε να παίρνετε τη μαμά σας να της λέτε ότι είστε καλά, απλά μην κάνετε υπερβολές μπροστά σε αξιωματικούς. Και υπνόσακο θα σας αφήσουν αλλά καλύτερα να στο φέρουν οι δικοί σου το Σ/Κ... πάρε δυο σεντονάκια για αρχή....ε, ντάξει αν είσαι κρυουλιάρης πάρτο από την αρχή και όποιον πάρει ο χάρος, σιγά το τρελλό το ρίσκο.
Α, χώστε στην τσέπη ένα μικρό ταυ πρίζας! -
Ο χρήστης gianniskid έγραψε:
οι φανελες ας ειναι οτι χρωμα θες (μην παρεις κανα ροζ και σε δουλευουν )
εγω ειχα μαυρες
απλα επειδη μεσα απο την στολη δεν πρεπει να φαινεται αλλο χρωμα εκτος απο παραλλαγη ή χακι, πρέπει να εχει λαιμοκοψια. λαιμοκοψια μονο αμανικες υπαρχουν νομιζωΕχω παρει μερικες γι'αυτο το σκοπο και πηρα μαυρες κανονικες (με μανικακι). Δεν κανουν?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εχω παρει μερικες γι'αυτο το σκοπο και πηρα μαυρες κανονικες (με μανικακι). Δεν κανουν?Πρέπει να είναι πολύ ανοικτές στο λαιμό για να μη φαίνονται κάτω από το χιτώνιο...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
οι φανελες ας ειναι οτι χρωμα θες (μην παρεις κανα ροζ και σε δουλευουν )
εγω ειχα μαυρες
απλα επειδη μεσα απο την στολη δεν πρεπει να φαινεται αλλο χρωμα εκτος απο παραλλαγη ή χακι, πρέπει να εχει λαιμοκοψια. λαιμοκοψια μονο αμανικες υπαρχουν νομιζωΕχω παρει μερικες γι'αυτο το σκοπο και πηρα μαυρες κανονικες (με μανικακι). Δεν κανουν?
Κανονικά στην καλοκαιρινή στολή, οι μονόχρωμες από μέσα δεν είναι προβλεπόμενες. Τρίχες κατσαρές ρε παιδιά, ποιος ασχολείται; Πάρε -αν δεν έχεις πάρει ήδη κάτι άλλο- μερικές χακί φανέλες από ένα μαγαζί με εσώρουχα και κανείς δεν θα σου πει τίποτα. Εγώ είχα τέτοια φανελάκια (για την ακρίβεια τα έχω ακόμα) και με 6-7 τέτοια έβγαλα όλη μου τη θητεία, αλλάζοντάς τα μάλιστα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Όλο και κάποιος θα βγει εξοδούχος για να σου τα πάει καθαριστήριο.
Για την ιστορία πάντως, υπάρχουν πολύ ανοιχτές στο λαιμό με μανίκι. Έχω και 2 τέτοιες, για την περίπτωση που θα έπεφτα σε μαλάκα αξιωματικό (δεν έπεσα, ευτυχώς).
Πιστεύω ότι 8/10 περιπτώσεις πάντως, και για τις μαύρες δεν θα σου πουν τίποτα. Δηλαδή, μπορεί να σου την πει κάποιος άμα την προσέξει, φρόντισε να μη σε ξαναδεί ο ίδιος την επόμενη μέρα με μαύρη πάλι και μάλλον ξεχάστηκε το θέμα. Αυτά τα προβλεπόμενα είναι -κατά τη δική μου εμπειρία- μέχρι να φύγεις απ' το κέντρο. Μετά χαλαρώνουν κάπως οι υπερβολές. (Τα ροζ δεν συνιστώνται πάντως ούτε για μετά! )
Σχετικά με τον υπνόσακο. Εμάς δεν μας άφηναν στο Λόχο νεοσύλλεκτων. Μετά στον οδηγών ήταν καλύτερα τα πράγματα. Και ευτυχώς γιατί εκεί βρώμαγαν και τα σεντόνια ΚΑΙ οι κουβέρτες. Στο ΚΕΜΧ που ήμουν εγώ πάντως, 1ος Λόχος Νεοσυλλέκτων, είχαμε σεντόνια και κουβέρτες αρκετά καθαρά. Δηλαδή, δεν θεωρώ ότι ήταν πιο βρώμικα από ξενοδοχείων που έχω κοιμηθεί. Για μετά στο Τάγμα και στη ΣΕΑΠ βέβαια, καλύτερα να μη μιλήσω.
Τον υπνόσακο πάντως να τον πάρεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για τα φυλάκια. Εκεί μιλάμε ότι θα βρεις την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ βρωμιά! Ειδικά αν πας στις πρώτες 5-6-7 επανδρώσεις του Φυλακίου, μετά από αρκετό καιρό.Να προτείνω και κάτι άλλο; Επειδή οι καλλιόπες είναι συχνό hobby στα Κέντρα, πάρε και μερικά χειρουργικά γάντια να βρίσκονται. Εγώ δεν είχα και μου είχε φανεί υπερβολή όταν είδα να τα έχει κάποιος, αλλά τελικά αν σε χώσουν άσχημα, αποδεικνύονται σωτήρια!
(Πού 'σαι ρε Νάσο να δεις τι γράφουμε οι λουκριτίες...)
-
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει αλλα η λεξη ποδοσφαιρο εχει πολυ καλη επιδραση στη ζωη του στρατιωτη.
Αν εχεις παιξει εστω και ενα ημιχρονο στην Θυελλα Ανω Αετορραχης δηλωσε ποδοσφαιριστης και καποιες αγγαρειες θα γλυτωσεις αν η επιλοχα τυγχανει φιλαθλος.
Τα αθληματα στιβου δεν χαιρουν και τοσο μεγαλης εκτιμησης εκτος και αν υπαρχει δελτιο αθλητου .
Επισης καλες επιδοσεις σε μουσικα οργανα με προτιμηση λαικα και δημοτικα λαμβανονται σοβαρα υπ'οψιν.Θα εχεις μεν εξασφαλισμενη θεση στην Λεσχη Αξιωματικων σε καθε γιορτη και βεγγερα αλλα θα γλυτωσεις και καποιες σκοπιες.
Να αποφυγεις να δηλωσεις εραστης του κλασικου χορου και της οπερας.Αυτα να τα ξαναθυμηθεις οταν με το καλο απολυθεις. -
Για τα λουκετα μπορεις να τα σημαδέψεις με το αντίστοιχο κλειδί με βούλες απο μπλάνκο, 1 βούλα στο κλειδί μια στο αντίστοιχο λουκετο κλπ.
200 € είναι πολλά για 18 μέρες, που θα χαλάς 10 € ημερησίως? Αν καπνίζεις πάρε μια κούτα, αν καπνίζεις στριφτά καλό είναι να έχεις καβάτζα κανένα πακέτο, γιατι ίσως να μην έχεις τον απαιτούμενο χρόνο.
Το σώβρακο υπηρεσίας, γίνεται το καλύτερο καθαριστικό πανί για το όπλο!
το λουκάνικο παιδιά και με λουκέτο.....σαν ανοιχτό είναι, μπαίνει χέρι άνετα μέσα, έχω βγάλει έτσι κωλόχαρτο απο το λουκάνικο οτυ κολητού μου.....μη γελάτε.....ήταν μεγάλη ανάγκη!
Μωρομάντηλα απαραιτήτος, για τοπικό καθαρισμό, αν παίζει πρόβλημα με τα ντουζ, επίσης κόψε αρκετά κοντά τα μαλλιά να μπορείς να λουστείς μπαμ μπαμ στους νυπτήρες!
Βαζελίνη για τα άρβυλα? ΠΟΤΕ, μπόλικο καμελ να μαλακώσουν, με την βαζελίνη μαζεύουν την σκόνη σε 5' και γίνονται σκατά!
Κόλλα δεν χρειάζεται.....all time classic, αρβυλοκόλληση....το κορδόνι και ο αναπτήρας κολάνε τα πάντα (σχεδόν) μόνο μη φοράτε το χιτώνιο, παίζει να πάθεται έγκαυμα!
-
Πάρτε και κανα κουτακι προφυλακτικά μαζί παίδες
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πάρτε και κανα κουτακι προφυλακτικά μαζί παίδεςΔεν παμε να γυρισουμε τσοντα ρε Αντρεα
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Πάρτε και κανα κουτακι προφυλακτικά μαζί παίδες
Δεν παμε να γυρισουμε τσοντα ρε Αντρεα
Αν ήταν να γυρίσετε τσόντα,θα σας πρότεινα να πάρετε μιά βαλίτσα προφυλακτικά ρε Βαγγέλη,όχι ένα ταπεινό κουτάκι.
Και πέραν της πλάκας,αν το φορέσεις στήν κάνη του όπλου μια μέρα που βρέχει,θα με θυμηθείς όταν θα βλέπεις τους άλλους να καθαρίζουν την κάνη τους μόλις γυρίσετε στο στρατόπαιδο
-
Ναι εε??
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κόλλα δεν χρειάζεται.....all time classic, αρβυλοκόλληση....το κορδόνι και ο αναπτήρας κολάνε τα πάντα (σχεδόν) μόνο μη φοράτε το χιτώνιο, παίζει να πάθεται έγκαυμα!Τσσσς, μάχιμος ο ratanplan! Και πολύ σε πάω σειρά!
Να σας πω τώρα και κάτι μαγικό; Προσέξτε!
Πάρτε μαύρο στρογγυλό ελαστικό κορδόνι. Αντικαταστήστε τα κορδόνια απ' τις αρβύλες (κρατήστε τα όμως για κόλληση). Δέστε τα μόνιμα στο πάνω μέρος (τα λάστιχα) και κανονίστε το πόσο σφιχτά θα είναι. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να βάζετε και να βγάζετε τα άρβυλά σας σαν αθλητικά, χωρίς να δένετε/λύνετε κορδόνια κάθε φορά. Σας γλιτώνει χρόνο για ξύρισμα ή για 2 μέρες κράτηση το πρωί. Αφήστε που σε περιόδους εμπλοκής, τα 5 λεπτά ύπνου παραπάνω είναι πολύτιμα. Εγώ το έκανα στις αρβύλες μου πριν 3 χρόνια και ακόμα είναι έτσι, και τις φοράω πολύ συχνά για δουλειές κήπου κτλ. Το θεωρώ απ' τις μεγαλύτερες πατέντες που έκανα στο στρατό. Το ίδιο ελαστικό κορδόνι και στο πατζάκι της παραλλαγής, για να μη δένετε/λύνετε το κορδονάκι της.
Όσο για την ιδέα του Ανδρέα με το προφυλακτικό, ένα θα πω μόνο: ΞΕΡΕΙ τι λέει ο Κυνηγός!!!
-
Νάσε...
Ρε για το άλλο....το προφυλακτικό....εντάξει θα πέσει πολύ κράξιμο, ας πάρει χειρουργικό γάντι ας πούμε....την ίδια δουλειά θα κάνει, και δεν θα φάει και κράξιμο!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Νάσε...Ρε για το άλλο....το προφυλακτικό....εντάξει θα πέσει πολύ κράξιμο, ας πάρει χειρουργικό γάντι ας πούμε....την ίδια δουλειά θα κάνει, και δεν θα φάει και κράξιμο!
Σώπα ρε που θα πέσει κράξιμο. Εκτός αν είναι τίποτα κομπλεξικά μαλακομπουκώματα που δεν έχουν ξαναδεί καπότα να 'ούμε... (πωπω αδερφάκι μου, σαν να μου ξεχείλισε η τεστοστερόνη ένοιωσα ξαφνικά)...
Τεσπα, το προφυλακτικό βολεύει και λόγω σχήματος.Εδώ εγώ είχα πάρει μαζί μου ταμπόν ρε σεις, αντί για βαμβάκι (είναι απίστευτο το τι δουλειά κάνουν και το πόση ώρα καίνε σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο προσάναμμα...) Και στην τελική, δεν πάει στρατό για να λανσάρει μόδα. Πάει να κάνει τη θητεία του όσο μπορεί καλύτερα και να ξεμπερδέψει!
Αν πάλι κανείς του πουλήσει μούρη ή εξυπνάδα, μπορεί κάλλιστα να του πει: 'πρόσεχε μάγκα μου, γιατί εκτός απ' την κάννη του G3, τα βάζω και αλλού άμα λάχει, που είναι και πιο σκληρό! Και μετά δε θα μπορείς να κάτσεις μέχρι να απολυθείς...'
-
ναι αλλα οταν παρουσιαζεσαι μπορει να σου ψαξουν τα πραγματα
και αμα βρουν προφυλακτηκα θα φας πολυ κραξιμο. και θα σαι ο περιγελος του στρατοπεδου
σε μας, σε καποιον βρηκαν στρινγκ (μπορει να ταν της κοπελας του για τις κρυες νυχτες) αλλα τοσο ρεζιλικι δεν παλευεται
χειρουργικο γάντι απο μένα. αμα παλιώσεις λίγο πάρε προφυλακτικό. οχι σαν νεος ομως
-
-
κοιταξτε μονο μη βρεθειτε πουθενα προβλεπομενα και αρχισετε να μαζευετε...
επισης εξω με κολλησεις και τετοια προσεξτε...εννοω στον εξω κοσμο με στολη...
-
Βασικά έξω αν φοράτε στολή να προσέχεται τα καρακόλια.
Ακόμη και χωρίς στολή, σε παραμεθώριες περιοχές ή τελος πάντων νησια μικρές πόλεις κλπ ακόμη και και με πολιτικά προσοχή, γιατί και ας φαίνεται τραβηγμένο οι φαντάροι κανουν μπαμ, και τα καρακόλια πολλές φορές έχουν κ@υλες!
-
Τι λέει αυτό το κωλοφάνταρο για τα καρακόλια ρε συμμαθητη??
-
Λέω ότι οι περισσότεροι -και όσοι υπηρετήσατε εκεί θα το ξέρεται απο πρώτο χέρι, και ας είσασταν εντάξει εσείς, θα ειχατε σίγουρα συναδελφους κ@λ@πεδαράδες- που κ@βλώνανε να τρέχουν τα φαντάρια.
Εγω ίσως δεν είμαι αντικειμενικό δείγμα γιατί ήμουν οδηγός, και είχα αρκετά ραντεβού με δαυτους και ή φράτζα μου η ξεβαμένη παραλλαγή και το ταψάκι μου μαζί με τις αρβύλες που είχαν μπλάνκο με μηνες κλπ δεν με βοηθούσαν ιδιέταιρα αρκετοί φίλοι ξαθολα ψάρακες ε, προβλεπόμενοι ήθελα να πω είχαν πολλά προβλήματα.
Επίσης έχω πάει να μουντάρω καρακόλι με πολιτικά ο ΄τυπος εγώ με τζιπ του στρατού σε παράδρομο της μιχαλακοπούλου, που το έπαιζε ιστορία, τεσπα, παντού υπάρχουν καλοί και μ@λακες, ελπίζω εσύ ειδικά πρωην 106κια να είσουν απο τα καλά παιδιά!
-
Κατ'αρχάς αστειευόμουν πριν
Κατα δεύτερον,σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει κατάχρηση εξουσίας.
Πάντως εαν αναλογιστείς τι τραβάει ο καθένας στο κέντρο εκπαίδευσης και τι δυνατότητες αφομοίωσης πληροφορίας έχει ο καθείς,συλλογιζόμενος επίσης κάποιες βυσματικές περιπτώσεις που στα 19 τους αδυνατούν να διαχειριστούν τα σημαντικά τους καθήκοντα,είναι εύκολο να καταλάβεις γιατι μερικές φορές συμβαίνει αυτο.
Περί Θητείας [#2]