Ο χρήστης xenos έγραψε:
οι φανελες ας ειναι οτι χρωμα θες (μην παρεις κανα ροζ και σε δουλευουν )
εγω ειχα μαυρες
απλα επειδη μεσα απο την στολη δεν πρεπει να φαινεται αλλο χρωμα εκτος απο παραλλαγη ή χακι, πρέπει να εχει λαιμοκοψια. λαιμοκοψια μονο αμανικες υπαρχουν νομιζω
Εχω παρει μερικες γι'αυτο το σκοπο και πηρα μαυρες κανονικες (με μανικακι). Δεν κανουν?
Κανονικά στην καλοκαιρινή στολή, οι μονόχρωμες από μέσα δεν είναι προβλεπόμενες. Τρίχες κατσαρές ρε παιδιά, ποιος ασχολείται; Πάρε -αν δεν έχεις πάρει ήδη κάτι άλλο- μερικές χακί φανέλες από ένα μαγαζί με εσώρουχα και κανείς δεν θα σου πει τίποτα. Εγώ είχα τέτοια φανελάκια (για την ακρίβεια τα έχω ακόμα) και με 6-7 τέτοια έβγαλα όλη μου τη θητεία, αλλάζοντάς τα μάλιστα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Όλο και κάποιος θα βγει εξοδούχος για να σου τα πάει καθαριστήριο.
Για την ιστορία πάντως, υπάρχουν πολύ ανοιχτές στο λαιμό με μανίκι. Έχω και 2 τέτοιες, για την περίπτωση που θα έπεφτα σε μαλάκα αξιωματικό (δεν έπεσα, ευτυχώς).
Πιστεύω ότι 8/10 περιπτώσεις πάντως, και για τις μαύρες δεν θα σου πουν τίποτα. Δηλαδή, μπορεί να σου την πει κάποιος άμα την προσέξει, φρόντισε να μη σε ξαναδεί ο ίδιος την επόμενη μέρα με μαύρη πάλι και μάλλον ξεχάστηκε το θέμα. Αυτά τα προβλεπόμενα είναι -κατά τη δική μου εμπειρία- μέχρι να φύγεις απ' το κέντρο. Μετά χαλαρώνουν κάπως οι υπερβολές. (Τα ροζ δεν συνιστώνται πάντως ούτε για μετά! )
Σχετικά με τον υπνόσακο. Εμάς δεν μας άφηναν στο Λόχο νεοσύλλεκτων. Μετά στον οδηγών ήταν καλύτερα τα πράγματα. Και ευτυχώς γιατί εκεί βρώμαγαν και τα σεντόνια ΚΑΙ οι κουβέρτες. Στο ΚΕΜΧ που ήμουν εγώ πάντως, 1ος Λόχος Νεοσυλλέκτων, είχαμε σεντόνια και κουβέρτες αρκετά καθαρά. Δηλαδή, δεν θεωρώ ότι ήταν πιο βρώμικα από ξενοδοχείων που έχω κοιμηθεί. Για μετά στο Τάγμα και στη ΣΕΑΠ βέβαια, καλύτερα να μη μιλήσω.
Τον υπνόσακο πάντως να τον πάρεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για τα φυλάκια. Εκεί μιλάμε ότι θα βρεις την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ βρωμιά! Ειδικά αν πας στις πρώτες 5-6-7 επανδρώσεις του Φυλακίου, μετά από αρκετό καιρό.
Να προτείνω και κάτι άλλο; Επειδή οι καλλιόπες είναι συχνό hobby στα Κέντρα, πάρε και μερικά χειρουργικά γάντια να βρίσκονται. Εγώ δεν είχα και μου είχε φανεί υπερβολή όταν είδα να τα έχει κάποιος, αλλά τελικά αν σε χώσουν άσχημα, αποδεικνύονται σωτήρια!
(Πού 'σαι ρε Νάσο να δεις τι γράφουμε οι λουκριτίες...)