-
Τη γνώμη σας! Επίκειται άμεση αγορά από φίλο μου μηχανόβιο, που χρειάζεται απλά ένα αυτοκίνητο.
Έχει ξεσκαρτάρει τις επιλογές του, και σκέφτεται:
- Colt 1.3 3d
- Grande Punto 1.4 3/5d
- Citroen C4 1.4 (οκ, μόνο σούπερμινι δεν είναι, απλά το πέταξε στο τραπέζι)
- Swift 1.3 (η δική μου πρόταση, μαζί με το colt)
- Yaris 1.3 5d, αλλά δεν του κάθεται και τόσο καλά- απλά είναι ιαπωνόφιλος και έπρεπε να το συμπεριλάβει για κάποιο λόγο στις επιλογές του!
Τα δυο πρώτα είναι τα επικρατέστερα, καθώς το swift π.χ. δεν του αρέσει εμφανισιακά
Οποιαδήποτε αντίστοιχης φιλοσοφίας πρόταση είναι καλοδεχούμενη (ναι, αλήθεια!)... απλά έχετε υπόψη πως μιλάμε για καινούριο αποκλειστικά! Και στα λεφτά κάπου εκεί, ήτοι 14Κ. Α, και το jazz εξαιρείται, στα λεφτά του προκρίνει το yaris αν κατάλαβα καλά.
Η συζήτηση δεν είναι θεωρητική αλλά αναμένεται να έχει απτά αποτελέσματα, άρα ας είμαστε όσο πιο ρεαλιστές γίνεται, και δη με έμφαση στην πρακτικότητα και την αξιοπιστία (για τα λοιπά έχει τη μηχανή).
Ευχαριστώ!
-
Τη γνώμη σας! Επίκειται άμεση αγορά από φίλο μου μηχανόβιο, που χρειάζεται απλά ένα αυτοκίνητο.
- Colt 1.3 3d
- Grande Punto 1.4 3/5d
- Yaris 1.3 5d, αλλά δεν του κάθεται και τόσο καλά- απλά είναι ιαπωνόφιλος και έπρεπε να το συμπεριλάβει για κάποιο λόγο στις επιλογές του!
Τα δυο πρώτα είναι τα επικρατέστερα, καθώς το swift π.χ. δεν του αρέσει εμφανισιακά
Οποιαδήποτε αντίστοιχης φιλοσοφίας πρόταση είναι καλοδεχούμενη (ναι, αλήθεια!)... απλά έχετε υπόψη πως μιλάμε για καινούριο αποκλειστικά! Και στα λεφτά κάπου εκεί, ήτοι 14Κ. Α, και το jazz εξαιρείται, στα λεφτά του προκρίνει το yaris αν κατάλαβα καλά.
Η συζήτηση δεν είναι θεωρητική αλλά αναμένεται να έχει απτά αποτελέσματα, άρα ας είμαστε όσο πιο ρεαλιστές γίνεται, και δη με έμφαση στην πρακτικότητα και την αξιοπιστία (για τα λοιπά έχει τη μηχανή).
Ευχαριστώ!
-
- Colt 1.3 3d
- Grande Punto 1.4 3/5d
Ευχαριστώ!
-
Χμμμ... θα ελεγα το Grande 1.4T @ 120hp... αλλα με κοβεις με το 14k. Νομιζω πως θα τσιμπαει λιγο ποιο πανω απο τιμη. Αν μπορει να αναμενει φυσικα ως Απριλιο-Μαιο.
Colt Jazz κλπ κλπ.... βανακια ειναι. Δεν μου κανει καρδια να τα προτεινω αν και δεν ειναι κακα. Στα 1.4 βασικα δεν προτεινα τιποτα εκτος και αμα εχει turbo η αμα κατεβουμε κατηγορια και παμε σε κανα Panda Sport.
-
Yaris
-
Yaris 1.3. Το πήρε η θεία μου πριν από 1-2 μήνες. Τελική τιμή 13900(5θυρο) με δώρο αισθητήρες. Φανταστικό αυτοκίνητο. Καλά είναι και τα υπόλοιπα, αλλά πιστεύω πως δείχνει και είναι το ποιοτικότερο από όλα, έχει καλή μηχανή, και είναι γενικά αρκετά ευκολοδήγητο
-
Αν χρειάζεται ΑΠΛΑ ένα αυτοκίνητο, μιας και είναι μηχανόβιος, το Yaris είναι μονόδρομος.-
-
colt
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
coltΚαι υπογραφή το club του colt;!;
Η αλήθεια είναι πως προσανατολίζεται στο colt, το οποίο είδε χθες, γιατί ικανοποιεί σε κινητήρα (αυτή ήταν η δική μου συνεισφορά στην επιλογή), είναι αποδεκτό σχεδιαστικά, και ιαπωνικό (αχ αυτά τα κολλήματα- έλεος). Α, και μένουν και ρέστα για την επόμενη μηχανή!
Το Yaris ναι μεν έχει κάποια σαφή πλεονεκτήματα, αλλά μήπως πλέον απευθύνεται σε κάποιον που ζητά κάτι παραπάνω από ένα εργαλείο με εύστροφο κινητήρα; Έγινε (πιο) μεγάλο, ποιοτικό, ασφαλές, και ταυτόχρονα ακριβό! Εφ'όσον κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τα χαρακτηριστικά 'προστιθέμενης αξίας' (αν μου επιτραπεί ο όρος), γιατί να μην κάνει την δουλειά του με το colt; Το οποίο μου φαίνεται πως ίσως είναι και λίγο πιο σπορτίφ;
Βέβαια, το yaris έχει essence μεγαλύτερης κατηγορίας, και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί κάτι του τύπου 'δώσε κάτι παραπάνω για να πάρεις περισσότερο αυτοκίνητο', αλλά μιλώντας εντελώς πρακτικά, γιατί όχι colt;
Πέρασε και το corsa από την κουβέντα, αλλά του φάνηκε πιο αργό από ότι θα ήθελε- ισχύει κάτι τέτοιο, ή όλα πλέον βράζουν στο ίδιο καζάνι;
Θυμηθείτε, μηχανή => δεν τον αφορά η αίσθηση του ταμπλώ κατά τα χάδια!
-
Μηχανοβιος δεν ειναι;
Ε ας παρει το Σουιφτ να στηριξει και το 'εργοστασιο' εκτος και ειναι 'αντιπαλοι' του...
Εγω παντως οταν ημουν στο αντιστοιχο διλλημα απεκλεισα το Yaris αμεσα λογω τιμης παροτι επισης συμπαθω τα Ταοτα και κατεληξα στο Σουιφτ κυριως λογω οδικης συμπεριφορας και βεβαια καταγωγης με οτι καλο η κακο αυτο συνεπαγεται!
Βεβαια ειναι αληθεια μονο το Φιατ μοιαζει με 'κουρσα' εστω κι αν εχει αρκετα μειον με τα δικα μου κριτηρια και ειναι θα ελεγα λιγοτερο περιπτερο απο τα υπολοιπα.
Παρε κι απο δω μια γνωμη:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11086 -
γιάρις μόνο επειδή είναι 5άστερο...
κόλτ είναι χρυσή επίλογη, αν μπορεί και αντέχει το σχήμα του (έχει και 7 χρόνια εγγύηση)
εγώ θα έπαιρνα σουίφτ, το πιο ωραίο, καίει τα λιγότερα, και 'λένε' ότι έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά...
συνοψίζοντας το κόλτ θα είναι κουτί για τον φίλο σου...
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Τη γνώμη σας! Επίκειται άμεση αγορά από φίλο μου μηχανόβιο, που χρειάζεται απλά ένα αυτοκίνητο.Έχει ξεσκαρτάρει τις επιλογές του, και σκέφτεται:
- Colt 1.3 3d
- Grande Punto 1.4 3/5d
Η συζήτηση δεν είναι θεωρητική αλλά αναμένεται να έχει απτά αποτελέσματα, άρα ας είμαστε όσο πιο ρεαλιστές γίνεται, και δη με έμφαση στην πρακτικότητα και την αξιοπιστία (για τα λοιπά έχει τη μηχανή).Ευχαριστώ!
14100 εχει.
-
Με την τελευταια προσφορά της citroen νομίζω οτι το c4 είναι πολύ καλή περίπτωση. 11900 με full εξοπλισμό δεν είναι να το σκέπτεσαι. Και περισσότερο αυτοκίνητο είναι και νομίζω και το ποιό όμορφο όλων των παραπάνω. Για το coupe γράφω... Sorry δηλαδή αλλά όλα τα υπόλοιπα μόνο σε διαγωνισμό για κουβάδες θα διέπρεπαν ίσως...
-
Swift 1.3
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Με την τελευταια προσφορά της citroen νομίζω οτι το c4 είναι πολύ καλή περίπτωση. 11900 με full εξοπλισμό δεν είναι να το σκέπτεσαι. Και περισσότερο αυτοκίνητο είναι και νομίζω και το ποιό όμορφο όλων των παραπάνω. Για το coupe γράφω... Sorry δηλαδή αλλά όλα τα υπόλοιπα μόνο σε διαγωνισμό για κουβάδες θα διέπρεπαν ίσως...Αρχίζει και παίζει πολύ κι αυτό, γιατί η τιμή είναι εξωφρενικά χαμηλή.
Χωρίς να θέλω να κουράζω, τι γίνεται με το C4 1.4; Οκ, σαφώς δεν πάει όσο ένα colt, αλλά παλεύεται;
Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις!
-
Aν αντέχει το εσωτερικό του ας δει και το Sirion...
_
-
Supermini σε αυτές τις διαστάσεις; Το Atos, Picanto, Aygo κλπ τι είναι; Προτιμώ yaris λόγω αξιοπιστίας, ποιότητας κύλισης, εμφάνισης, και 6ετούς εγγύησης.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Supermini σε αυτές τις διαστάσεις; Το Atos, Picanto, Aygo κλπ τι είναι;Μίνι.
Supermini = μεγάλα μίνι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Supermini σε αυτές τις διαστάσεις; Το Atos, Picanto, Aygo κλπ τι είναι;
Μίνι.
Supermini = μεγάλα μίνι.
Νόμιζα ότι supermini είναι τα μικρά μίνι
Όπως λέει και το τραγούδι:
Με ενα σούπερ τοσοδούλι μίνι
για καλύτερο....(δε θυμάμαι τη συνέχεια)
Σουπερμίνι 1.3-1.4lt