Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΡΘΡΟ 16
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΡΘΡΟ 16
    • 1
    • 2
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 53
    • 54
    • 21 / 54
    Αντίλογος
    81
    1072
    3426
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      skye last edited by

Ο χρήστης j.marr έγραψε:

...... και γι'αυτο καμια κυβερνηση δεν παιρνει ποτε το ρισκο να αλλαξει καποια πραγματα. γιατι ειναι πολλοι αυτοι που θα πληγουν

o ililias είχε γράψει (νομίζω) 'οτι στην ελλάδα είμαστε όλοι απατεώνες γι'αυτό ζούμε όπως ζούμε' (ή κάπως ετσι)

ε ναι στην τελικη και πολλοι φοιτητες γουσταρουν και ζουν αυτη τη φαση γιατι ειναι χαλαροι (δε μιλαω τωρα για τους κομματικοποιημενους), και οι γονεις εχουν μπει σ'αυτο το τριπακι του 'το παιδι μου κανει ιδιαιτερα/φροντιστηρια για να περασει και πανελληνιες και μπλα μπλα' και καμαρωνουν οταν και αν περασει.. και εχουν μαθει να ζουν σ'αυτο το συστημα ολοι, ακομα και αυτοι που δεν τους αρεσει..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        patro last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:

ωραια να μπαινουν 'ολοι'.
        και πως θα ανταποκριθουν στις απαιτησεις τις σχολης?
        πως θα μπει στο φυσικο αν δεν μπορει να γραψει ενα 17 φυσικη?
        πως θα μπει χημικο?
        πως θα μπει ιατρικη ?
        εγω εδω δεν μπορω να ανταπεξελθω στα μαθηματικα , θα ανταπεξελθει αυτος που δε μπορει να γραψει ουτε 15?

Ναι, το πιστεύω πραγματικά ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο ο μαθητής που αποφοίτησε θα έχει τη δυνατότητα να περάσει στο τμήμα της επιλογής του.
        Προφανώς αυτό προϋποθέτει ότι από το 1ο εξάμηνο θα πρέπει να ξεκινήσει το ξεσκ@τ@ρισμ@. Αυτό θα μπορούσε να είναι της μορφής 'όποιος περάσει λιγότερα από τα μισά μαθήματα της εξεταστικής πάει για βρούβες', αντίστοιχα και στο 2ο εξάμηνο, κοκ. Για όσα μαθήματα δεν πέρασε στα δύο εξάμηνα του έτους θα του δίνεται άλλη μια ευκαιρία το Σεπτέμβριο, άντε δύο, και αν ξαναποτύχει πάει επίσης για βρούβες.
        Τρόπος να παραμείνουν στη σχολή μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα να την τελειώσουν υπάρχει λοιπόν και αυτό μπορεί να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που εισάγεται ο φοιτητής στη σχολή. Δεν είναι ανάγκη δηλαδή να γίνει πρώτα αιώνιος φοιτητής για να καταλάβει ότι 'δεν τον σηκώνει το κλίμα'.
        Απ' την άλλη, επειδή θα μπορούσε κάποιος μαθητής να κάνει μια λανθασμένη επιλογή και να δηλώσει κάποια σχολή που είτε δεν του αρέσει τελικά, είτε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της, θα μπορούσε να του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να επιλέξει κάποια άλλη σχολή μετά τον 1ο χρόνο φοίτησης. Κάτι αντίστοιχο γίνεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπου ο 1ος χρόνος είναι διερευνητικός και ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει το πού είναι καλός και πού όχι και αναλόγως να επιλέξει πεδίο σπουδών.

Έτσι, όποιος μπορεί να ανταποκριθεί ανταποκρίνεται και όποιος δε μπορεί αλλάζει στόχους στη ζωή του, χωρίς όμως να έχει χαραμίσει πολλά από τα πλέον παραγωγικά χρόνια του άσκοπα.

δηλαδη θα μεταφερουμε το συστημα εισαγωγης ή αποβολλης απο την τριτη λυκειου στο 1ο ετος? τα μαθηματα ειναι ευκολα στα πρωτα ετη, ποιοι θα κοβονται?αααα θα βαζουμε παλουκια επιτηδες για να περνουν μονο οσοι μπορει να αντεξει η σχολη . επισης αχρηστοποιειται ετσι το λυκειο και μετα παραπονιομαστε οτι οι νεοι ειναι αμορφωτοι.

ΥΓ.και γω μπορω να γραψω μια δημοσιευση κραζοντας τα παντα... απλα δεν υπαρχει λογος να το κανω....δε με θιγει κανενα λαμογιο που θα παρει πτυχιο...

• D
          doom1983 last edited by

κανεις μεγαλο λαθοςοταν λες οτι το λαμογιο που θα παρει πτυχιο δεν σε ενοχλει
          Μηπως σε εξυπηρετει?
          Γιατι αυτο το λαμογιο αργοτερα θα ειναι τοσο λαμογιο που θα ποιασει και μια θεση καπου και παει λεγοντας
          Το λαμογιο γιατρος θα δουλεψει στο δημοσιο νοσοκομειο και μετα θα μου παραπονιεσαι για το επιπεδο της υγιειας
          το λαμογιο μηχανικος θα δουλεψει στην πολεοδονμια και θα δινει παντου αδειες κτλ

• P
            patro last edited by

εχω παψει να ελπιζω .

τη δουλεια δε θα μου τη φαει το λαμογιο ετσι κι αλλιως(ελπιζω ).

ας αφησουμε τα λογια και ας αρχισουμε τις πραξεις, ας διωξουμε τα λαμογια...στη πυρα και οι κολοκαθηγητες..... ελεος ρρεεεεεεεε δε γινεται....
            η ζωη δεν ειναι δικαια.

• S
              skye last edited by

Ο χρήστης patro έγραψε:

ΥΓ.και γω μπορω να γραψω μια δημοσιευση κραζοντας τα παντα... απλα δεν υπαρχει λογος να το κανω....δε με θιγει κανενα λαμογιο που θα παρει πτυχιο...

οκ, αν νομιζεις οτι κραζω (? κραχτης moi? ποτέ ) τα παντα, πες που εγραψα κατι που ειναι ψεματα.

νταξ κραξιμο.. οταν καποιος λεει 5 σωστα πραγματα το'χουμε βρει ολοι και λεμε κραζει τους παντες ο κραχτης και τα σχετικα

και θα μου επιτρεπεις οσο πληρωνω και εγω γι'αυτη τη γαμημενη παιδεια να κραζω οσο γουσταρω στην τελικη οταν βλεπω οτι τα πραγματα δε μου αρεσουν

• P
                patro last edited by

δε το λεω για σενα skye.
                απλα πολλοι μηδενιζουν τα παντα απο την αρχη του θεματος.

οκ αφου ζειτε σε τετοιες σχολες με τετοιους καθηγητες και τους ανεχεστε, κακο του κεφαλιου σας. εσεις δε μπορειτε να κανετε τιποτα?

ασε που τις περισσοτερες φορες ολα ειναι υπερβολες, ειδικα η φοιτητονεολαια μονο να κραζει ξερει.φιλοι μου ειδικα στα ΤΕΙ κραζουν ολη μερα , λεω: 'εσεις οι μαλακες τι κανετε?' δε λεω οτι θα πετυχουν αλλα μπορουν να προσπαθησουν να βελτιωσουν κατι.αλλα φαινεται οτι η πλειοψηφια γουσταρει ή βαριεται.

καλο θα ηταν να μειωθουν και λιγο οι απαιτησεις απο τους φοιτητες προς τους καθηγητες.πολλοι εχουν παθει παρανοια απο το πολυ αραλικι , και στο παραμικρο ζορι αρχιζουν το κραξιμο.ωραια ρε παιδια παντου ταλαιπωρουμαστε απο ανθρωπους που κανουν μαλακιες, οι καθηγητες ,που κατα τη γνωμη μου ειναι απο τους πιο εντιμους, μας φταινε που ειναι ετσι η ελληνικη νοοτροπια ?

• S
                  skye last edited by

Ο χρήστης patro έγραψε:
                  δε το λεω για σενα skye.

οκ αφου ζειτε σε τετοιες σχολες με τετοιους καθηγητες και τους ανεχεστε, κακο του κεφαλιου σας. εσεις δε μπορειτε να κανετε τιποτα?

ασε που τις περισσοτερες φορες ολα ειναι υπερβολες, ειδικα η φοιτητονεολαια μονο να κραζει ξερει.φιλοι μου ειδικα στα ΤΕΙ κραζουν ολη μερα , λεω: 'εσεις οι μαλακες τι κανετε?' δε λεω οτι θα πετυχουν αλλα μπορουν να προσπαθησουν να βελτιωσουν κατι.αλλα φαινεται οτι η πλειοψηφια γουσταρει ή βαριεται.

καλο θα ηταν να μειωθουν και λιγο οι απαιτησεις απο τους φοιτητες προς τους καθηγητες.πολλοι εχουν παθει παρανοια απο το πολυ αραλικι , και στο παραμικρο ζορι αρχιζουν το κραξιμο.ωραια ρε παιδια παντου ταλαιπωρουμαστε απο ανθρωπους που κανουν μαλακιες, οι καθηγητες ,που κατα τη γνωμη μου ειναι απο τους πιο εντιμους, μας φταινε που ειναι ετσι η ελληνικη νοοτροπια ?

συμφωνω μαζι σου, αυτο λεω και γω οτι κανεις δεν κανει τιποτα γιατι στην τελικη οι πιο πολλοι βολευονται καπως..

• A
                    aserf last edited by

Ο χρήστης patro έγραψε:
                    δε το λεω για σενα skye.

Ας παίξουμε την κωλοκυθιά λοιπόν...
                    Αν το λες για μένα πες μου πού διαφωνείς και όχι ότι απλά έχεις συμβιβαστεί με την ύπαρξη λαμόγιων.
                    Σε όλες τις χώρες του κόσμου το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια έχει διαχωριστεί πλήρως από το απολυτήριο του σχολείου και μια χαρά τις βλέπω αυτές τις χώρες.
                    Όσο για το:

...τα μαθηματα ειναι ευκολα στα πρωτα ετη, ποιοι θα κοβονται?

φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα. Ελάχιστοι είναι οι φοιτητές που τελειώνοντας το πρώτο έτος, ήτοι μονό εξάμηνο, ζυγό εξάμηνο και Σεπτέμβριο και δε χρωστάνε τίποτα. Αν αλλάξει το σύστημα, 'σοβαρευτούν' οι φοιτητές και δουλέψει σωστά το πανεπιστήμιο, τότε αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί κατακόρυφα και τότε πραγματικά θα φαίνεται ποιός αξίζει και ποιός όχι να συνεχίσει τις σπουδές του.
                    Όσο για το λύκειο δεν χάνει την αξία του μιας και αφενός μεν θα έπρεπε να έχεις πάρει απολυτήριο για να μπεις σε κάποια σχολή, αφετέρου και μόνο με το απολυτήριο να μείνει κάποιος δε θα είναι αγράμματος. Θέλουμε δε θέλουμε να το δεχτούμε δεν έχουν όλοι το μυαλό για να γίνουν επιστήμονες. Ένα κράτος για να δουλέψει σωστά χρειάζεται και ανειδίκευτους εργαζομένους.

• C
                      charmak66 last edited by

Ο χρήστης patro έγραψε:

Εεεεεε....χμμμμμ...

Είναι αλήθεια πως ζητάμε πολλά:
                      να κάνουν μάθημα, να προσπαθούν να το κάνουν ενδιαφέρον και με σύγχρονα μέσα και όχι να κάνουν αγγαρεία, να θέλουν να μας μάθουν 5 πράματα, να μη ζητανε ΠΑΡΑΛΟΓΑ πράματα στις εξετάσεις ($%&(&$%#$*&#$^ ) και γενικά να μας αντιμετωπίζουν σαν μελλοντικούς συναδέλφους που θέλουν να μας διδάξουν και όχι σαν τα κ@λόπαιδα που πρέπει να βρουν τρόπο να τα κόψουν.

Πολλά είναι ε;
                      Γιατί ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, υπάρχουν πολλοί που κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

• P
                        patro last edited by

aserf τι να απαντησω?
                        αμα υπηρχε περιπτωση να κοπω φυσικα θα τα περναγα ολα με την πρωτη.αλλα τοτε θα γεμιζαν οι σχολες με 500 ατομα στο ετος, ή μηπως θα επρεπε να εχεις μεσο για να παραμεινεις? ή μηπως τοτε τα λαμογια θα μας ενοχλουσαν ακομα περισσοτερο? ή μηπως δε θα υπηρχε πολιτικη?
                        εχω την εντυπωση οτι αυτο το πραγμα που λες ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ,εδω,σημερα.

γιατι ρε γαμωτο εχουμε την εντυπωση οτι φαινεται ποιοι αξιζουν μονο μεσα στη σχολη? δηλαδη στις σχολες δεν εχουμε φροντιστηρια?

''''Όσο για το λύκειο δεν χάνει την αξία του μιας και αφενός μεν θα έπρεπε να έχεις πάρει απολυτήριο για να μπεις σε κάποια σχολή, αφετέρου και μόνο με το απολυτήριο να μείνει κάποιος δε θα είναι αγράμματος. Θέλουμε δε θέλουμε να το δεχτούμε δεν έχουν όλοι το μυαλό για να γίνουν επιστήμονες. Ένα κράτος για να δουλέψει σωστά χρειάζεται και ανειδίκευτους εργαζομένους.'''''

αυτο κιαν ειναι υπερ του τωρινου συστηματος εισαγωγης.

charmak αν σου φερονται συχνα ετσι, εσυ φταις

• xenos
                          xenos last edited by

Ο χρήστης doom1983 έγραψε:

-καποιος καθηγητης την ειδε παντογνωστης και το ταληρο το βαζει σε 10 ατομα καθε εξεταστικη και το χειροτερο ειναι οτι ποτε δεν το εχει διδαξει γιατι ελειπε συνεχεια

-Εχω βαρεθει την αδικια στο πανεπιστημιο.

-Εχω βαρεθει γλυφτες και κοματοσκυλα να περνανε 30 μαθηματα στην τελευταια χρονια και να ορκιζονται στην ωρα τους οταν δεν εχουν κατσει ουτε μια ωρα στα φοιτητικα εδρανα

-Εχω κουραστει να προωθουνται απο τους καθηγητες τα δικα τους παιδια

-Εχω βαρεθει να βλεπω 5-10 καθηγητες να προσπαθουν να μασ διδαξουν πεντε πραγματα και να παραμενουν λεκτορες και τυχαρπαστοι τσομπανηδες να γινονται απευθειας καθηγητες μεσα σε μια νυχτα

+1

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• xenos
                            xenos last edited by

Δυστυχως αν μπαινουν στα παν/μια χωρις εξετασεις θα επικρατησει χαος!

Φανταζεστε τι θα γινεται στις καλες σχολες? 100δες ατομα! Με τι υποδομες?

Ακομα εγω που θα εχω ενα γνωστο στην Ιατρικη θα μπορω (πουστικα βεβαια) να γινω για πλακα γιατρος?

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• R
                              ratanplan last edited by

charmak αν σου φερονται συχνα ετσι, εσυ φταις

Μήπως και για τα όποια χάλια στην παιδεία φταίνε οι μαθητές, φοιτητές και γονείς?

• S
                                skye last edited by

Ο χρήστης xenos έγραψε:
                                Δυστυχως αν μπαινουν στα παν/μια χωρις εξετασεις θα επικρατησει χαος!

Φανταζεστε τι θα γινεται στις καλες σχολες? 100δες ατομα! Με τι υποδομες?

Ακομα εγω που θα εχω ενα γνωστο στην Ιατρικη θα μπορω (πουστικα βεβαια) να γινω για πλακα γιατρος?

ας εχουν κλειστο νουμερο οι καλες σχολες + εξετασεις. οπως ιταλια.

• O
                                  omikrone3 last edited by

-καποιος καθηγητης την ειδε παντογνωστης και το ταληρο το βαζει σε 10 ατομα καθε εξεταστικη και το χειροτερο ειναι οτι ποτε δεν το εχει διδαξει γιατι ελειπε συνεχεια

-Εχω βαρεθει την αδικια στο πανεπιστημιο.

-Εχω βαρεθει γλυφτες και κοματοσκυλα να περνανε 30 μαθηματα στην τελευταια χρονια και να ορκιζονται στην ωρα τους οταν δεν εχουν κατσει ουτε μια ωρα στα φοιτητικα εδρανα

-Εχω κουραστει να προωθουνται απο τους καθηγητες τα δικα τους παιδια

-Εχω βαρεθει να βλεπω 5-10 καθηγητες να προσπαθουν να μασ διδαξουν πεντε πραγματα και να παραμενουν λεκτορες και τυχαρπαστοι τσομπανηδες να γινονται απευθειας καθηγητες μεσα σε μια νυχτα

Εγω παλι εχω βαρεθει τα ατομα που γκρινιαζουν για την αδικια,το βυσμα,την αναξιοκρατια κτλ μεχρι τη στιγμη που θα ευνοηθουν οι ιδιοι εις βαρος καποιοω αλλων.

Τοτε τα χερια θα βρουν το δρομο προς τις τσεπες,οι ωμοι θα σηκωθουν αναλαφρα και θα πουν:'Ε και?Δε θα παω πουθενα με το σταυρο στο χερι!'

• O
                                    offset last edited by

Ναι,αλλά λέγονται αυτά? Ας δούμε αντιδράσεις.

• D
                                      doom1983 last edited by

Οποιος εχει σπουδασει σε ελληνικο πανεπιστημιο καταλαβαινει την αδικια αμεσως
                                      Οι υπολοιποι ειτε ανηκουν στην κατηγορια των προνομιουχων και για αυτο θιγονται ειτε δεν εχουν σπουδασει

Η αδικια αυτη υπαρχει και την ζουμε για αυτο το φωναζουμε
                                      Τι θα ηθελες δηλαδη να την αποδεχτουμε?Αυτο θα ηταν τπο σωστο για εσενα?

Οι αποψεις μερικων που βγηκαν να κραξουν αυτους που κραζουν το συστημα μου θυμιζει επιχειρηματολογια βολεμενου Δαπιτη

• P
                                        patro last edited by

η αδικια υπαρχει παντου.

το θεμα ειναι οτι οσοι παραπονιουνται φωναζουν προς λαθος μερια, πρεπει αυτοι (φοιτητες) να κανουν πραξεις και οχι να περιμενουν απο τους πολιτικους.

εγω δεν αμφιβαλλω οτι εχω ελαχιστα τετοια προβληματα(ή ετσι νομιζω) επειδη καποιοι στη σχολη μου ειπαν δε παει αλλο και εβαλαν αυτους που πρεπει στη θεση τους.

• D
                                          doom1983 last edited by

Πεσ μου μια λυση εσυ αποδεκτη και εγω θα την κανω.
                                          Εδω και 2 χρονια παλευουμε να σωσουμε την λεσχη μας απο την ιδιωτικοποιηση.
                                          Ξερεις με τι μας πολεμαει ο Πρυτανης?
                                          Με μηνυσεις και ζηταει απο συμφοιτητη μου 200.000 Ε αποζημειωση επειδη βγηκε στην τηλεοραση την τοπικη και εξεφρασε τις θεσεις του συλλογου φοιτητων
                                          Ακαδημαικος ζηταει 200.000 Ε απο φοιτητη και μαλιστα ο Πρυτανης
                                          νομιζεις οτι ο φοιτητης αυτος(το θυμα γιατι εγινε ο μπροσταρης μας και μπραβο του)θα παρει το πτυχιο του?
                                          Ενω οι Δαπιτες και οι Πασπιτες παιρνουν πτυχια απο το σπιτι τους.
                                          Μπορω να σου πω ονοματα και γεγονοτα απειρα γιατην σχολη μου αλλα το θεμα δεν ειναι να κανουμε κουτσομπολιο
                                          Οι φοιτητες ειναι ο τελευταιος κρικος στην αλυσιδα
                                          ξερεις τι πα πει κατεστημενο των καθηγητων?
                                          Ειναι σαβ τους βουλευτες
                                          Δεν τους πειραζει κανενας και κανεις δεν μπορει να τους κανει ελεγχο
                                          Σπαταλανε τα κονδυλια για ερευνητικα πριογραμματα και κανεις δεν ξερει που πανε τα λεφτα
                                          Καθηγητης του πανεπιστηημιου κατηγορειται εδω και χρονοα για κατχρηση 300.000.000 δραχμων και εξακουλουθει και διδασκει και σφαζει κοσμο στις εξεταστικες
                                          Ενας τολμησε να μπει στο γραφειο και να απειλησει καθηγητη στα ισια και να τον τσαμπακαλευτει και την επομενη εξεταστικη περιοδο αυτος ο καθηγητης περασε ολον τον κοσμο.ξερεις ομως ποιος ηταν αυτος?Ηταν γιος του προεδρου του Τεε της γειτονικης πολης.
                                          Αν ηταν απλος φοιτητακος τωρα θα εδινε παλι εξετασεις για εισαγωγη στο πανεπιστημιο
                                          Το καθηγητικο κατεστημενο ειναι ολη η μουργα που ελεγε γνωστος και αγαπητος,με μικρες εξαιρεσεις οι οποιο ειναο παραγκωνισμενοι και ασκουν το λειτουργημα τους ησυχα ζωντας στο ονειρο της μαθησης

• K
                                            kasel last edited by

αναρωτιεμαι τι θα γινει αν μια μερα αποφασισει η κυβερνηση,οποια και αν ειναι αυτη,την καταργηση των φοιτητικων κομματοπαραταξεων,οπως σε ολα τα πανεπιστημια της ευρωπης.
                                            ταπεινη μου αποψη ειναι οτι ολα τα προβληματα ξεκινουν απο την υπαρξη αυτων.λυπηρο φαινομενο.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 53
                                            • 54