-
Μάλλον εδώ πάει αυτό:
Χθες μου έσκισαν (!) την κουκούλα απο το roadster (σκεπασμένο με μια τρισάθλια πανβρώμικη κουκούλα), άνοιξαν το καπώ και μου έκλεψαν το πίσω δεξί φανάρι ( ). Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι δεν ξεκούμπωσαν αλλά έκοψαν τα καλώδια (αρα είναι άχρηστα τα ντουι χωρίς τη φίσα) ενώ πήραν και τα δύο τρισάθλια διαφημιστικά πατάκια ( ) που είχα. Επίσης μου φαίνεται ότι έβγαλαν και μια βίδα-αποστάτη από το καπώ μπροστά. Πριν λίγο καιρό μου είχαν κλέψει ένα ψευτοκαπάκι πλαστικό της κλειδαριάς
Εντάξει....να δούμε τι άλλο μας περιμένει! -
Μάλλον εδώ πάει αυτό:
Χθες μου έσκισαν (!) την κουκούλα απο το roadster (σκεπασμένο με μια τρισάθλια πανβρώμικη κουκούλα), άνοιξαν το καπώ και μου έκλεψαν το πίσω δεξί φανάρι ( ). Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι δεν ξεκούμπωσαν αλλά έκοψαν τα καλώδια (αρα είναι άχρηστα τα ντουι χωρίς τη φίσα) ενώ πήραν και τα δύο τρισάθλια διαφημιστικά πατάκια ( ) που είχα. Επίσης μου φαίνεται ότι έβγαλαν και μια βίδα-αποστάτη από το καπώ μπροστά. Πριν λίγο καιρό μου είχαν κλέψει ένα ψευτοκαπάκι πλαστικό της κλειδαριάς
Μάλλον εδώ πάει αυτό:
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ακούς εκεί, 'είχαμε πει ότι όταν δεν αλλάζεις λωρίδα στην ΕΟ, αυτό που κάνεις δεν είναι προσπέραση αλλά κίνηση σε στοίχους'. Ε, αφού το 'είχαμε πει' εμείς εντάξει, έ;;;
Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε............. σαλάγατααααααααααααα.............Επειδή αυτό είναι μισό quote από δικό μου post, θα σε παρακαλέσω να εκφράζεσαι πιο κόσμια. Δεν γνωριζόμαστε και δεν νομίζω ότι έχω δώσει κανένα δικαίωμα. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ να μου υποδείξεις το σημείο που έδωσα λαβή για τέτοιου τύπου απάντηση. Θα προτιμούσα επίσης να μην κόβεις συγκεκριμένα σημεία τα οποία χωρίς τα συμφραζόμενά τους βγαίνουν εκτός νοήματος. Το πλήρες quote είναι το εξής: >Πριν πολλές πολλές σελίδες* και μετά από αρκετούς διαξιφισμούς, είχε υπάρξει μια σχετική ομοφωνία στην ερμηνεία αυτού του άτιμου κομματιού του ΚΟΚ που λέει για προσπέραση και κίνηση σε στοίχους.
Πιο συγκεκριμένα είχαμε πει (αν θυμάμαι καλά ο kacey υπερασπιζόταν αυτή την άποψη) ότι όταν δεν αλλάζεις λωρίδα στην ΕΟ, αυτό που κάνεις δεν είναι προσπέραση αλλά κίνηση σε στοίχους, συνεπώς όταν περνάς από δεξιά με 120 έναν που πάει στη μεσαία με λιγότερα, χωρίς να αλλάξεις λωρίδα, είσαι νόμιμος.
Τώρα βλέπω να υπάρχει μια σχετική ομοφωνία ότι η νόμιμη ενέργεια είναι να γίνουν 4 αλλαγές λωρίδας, γιατί αλλιώς αυτό που κάνεις είναι προσπέραση από δεξιά.
Το παραπάνω απλώς σημαίνει ότι πριν από αρκετό καιρό είχε υπάρξει συζήτηση από αρκετά άτομα για το θέμα της προσπέρασης και της κίνησης σε στοίχους. Τότε οι πιο πολλοί, και μεταξύ τους κι εγώ, είχαμε συμφωνήσει ('σχετική ομοφωνία') ότι όταν δεν αλλάζεις λωρίδα στην ΕΟ, αυτό που κάνεις δεν είναι προσπέραση αλλά κίνηση σε στοίχους. Τώρα ξανασυζητιέται το ίδιο θέμα και οι πιο πολλοί συμφωνούν για το αντίθετο (πάλι 'σχετική ομοφωνία'). Δεν είπα ούτε ότι το ένα είναι σωστό ούτε το άλλο. Επίσης δεν είπα πουθενά ότι η ομοφωνία, σχετική ή απόλυτη, δίνει κάποιο κύρος στην άποψη αυτή, αφού το post μου κατέληγε ότι το τι ακριβώς εννοεί ο ΚΟΚ είναι θέμα ερμηνείας. Είναι προφανές ότι ακόμα και αν βγει όλο το forum με τους δεκάδες χιλιάδες χρήστες του και συμφωνήσει με 100% ομοφωνία για κάτι, αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό, αλλά αντιπροσωπεύει τις γνώμες των ανθρώπων αυτών. Όπως και να'χει, δεν νομίζω ότι πρέπει να το συνεχίσουμε in public. Αν παρεξηγήθηκες από κάτι που είπα, μπορούμε να το λύσουμε με PM.
Στο θέμα μας τώρα. Διαβάζοντας και τις υπόλοιπες γνώμες, έχω σχηματίσει την άποψη ότι το θέμα απαιτεί κάποια επιπλέον διευκρίνηση. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε άκρη για τη νομιμότητα μόνο από το κείμενο του ΚΟΚ, αφού δεν ορίζεται επακριβώς τι είναι προσπέραση, στοίχος, κτλ.
Και για να είμαι και 100% οn-topic, ζώο με Clio εθεάθη από τον πατέρα μου χτες στη διασταύρωση της Πινακοθήκης να κάνει αναστροφή (μάλλον με χειρόφρενο) και παραλίγο να χτυπήσει ένα σκουτεράκι. Το τετράποδο ερχόταν από Μέγαρο προς Πινακοθήκη και αποφάσισε να κάνει επιτόπια μπροστά στο Χίλτον και ενώ είχε ανάψει πράσινο για όσους έρχοντας από τη Β. Σοφίας από Σύνταγμα. Το σκουτεράκι ήταν πρώτο στη σειρά των οχημάτων από Σύνταγμα προς Μέγαρο και μάλλον τα είδε όλα...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Και για να είμαι και 100% οn-topic, ζώο με Clio εθεάθη από τον πατέρα μου χτες στη διασταύρωση της Πινακοθήκης να κάνει αναστροφή (μάλλον με χειρόφρενο) και παραλίγο να χτυπήσει ένα σκουτεράκι. Το τετράποδο ερχόταν από Μέγαρο προς Πινακοθήκη και αποφάσισε να κάνει επιτόπια μπροστά στο Χίλτον και ενώ είχε ανάψει πράσινο για όσους έρχοντας από τη Β. Σοφίας από Σύνταγμα. Το σκουτεράκι ήταν πρώτο στη σειρά των οχημάτων από Σύνταγμα προς Μέγαρο και μάλλον τα είδε όλα...
Μηπως αυτος με το Κλειω βλεποντας οτι αν παει ισια θα φαει κοσμο,το 'γυρισε' και ετσι τη γλυτωσε αυτος και αλλοι μαζι του;
Ο δε σκουτερακιας θα εμαθε ενα βασικο κανονα 'Δεν ξεκινω αμεσως με το πρασινο γιατι κυκλοφορουν στραβοι μαλακες.'
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μάλλον εδώ πάει αυτό:
Εντάξει....να δούμε τι άλλο μας περιμένει!Απίστευτα πράγματα...
Που όλα αυτά??.. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Απίστευτα πράγματα...
Που όλα αυτά??..Στον Πειραιά... φοβάμαι ότι το έχουν δει σαν τροπέτο το αυτοκίνητο και θα ξανάρθουν όποτε χρειαστούν ανταλλακτικά!
(μα να πάρει τα πατάκια ρε παιδιά; ) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Απίστευτα πράγματα...
Που όλα αυτά??..Στον Πειραιά... φοβάμαι ότι το έχουν δει σαν τροπέτο το αυτοκίνητο και θα ξανάρθουν όποτε χρειαστούν ανταλλακτικά!
(μα να πάρει τα πατάκια ρε παιδιά; )Τον Rudy Αλέξανδρε;
Συναγερμό δεν έχεις;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μάλλον εδώ πάει αυτό:
Εντάξει....να δούμε τι άλλο μας περιμένει!Κρίμα ρε γμτ.
Το έχεις πολλές μέρες σταθμευμένο στο ίδιο σημείο;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Κρίμα ρε γμτ.
Το έχεις πολλές μέρες σταθμευμένο στο ίδιο σημείο;Μπροστά στο σπίτι το είχα αλλά είχα υπηρεσία την προηγούμενη και κοιμόμουν σα βόδι...ο συναγερμός και που βάρεσε...
Το άλλαξα μόνος μου τελικά (πήρα και καινούργια πλεξούδα) αλλά η κουκούλα είναι ένα ζήτημα...
Σήμερα θα διανυκτερεύσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δίπλα και από αύριο ξανά-μανά 120 ευρώ το μήνα γκαράζι (το είχα βγάλει ενάμιση μήνα για να ανεβοκατεβαίνω στο τάγμα, γιατί το γκαράζ είναι 10 λεπτά περπάτημα ε, και είπα μη γλιτώσω λίγο ύπνο, ο αφελής...) -
My two cents στο θέμα του προσπεράσματος, όσο πιο συνοπτικά και τεκμηριωμένα γίνεται:
Όταν υπάρχει μία λωρίδα κυκλοφορίας στην κατεύθυνσή του οδηγού, αυτός οφείλει να κινείται πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς και να επαναφέρει εκεί το όχημά του μετά το προσπέρασμα (παράγραφοι 1 του άρθρου 16 και 6 του άρθρου 17).
Όταν υπάρχουν δύο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνσή του οδηγού, αυτός οφείλει να κινείται στο μέσο της λωρίδας του, που δεν είναι απαραίτητα η δεξιά (παράγραφος 3 του άρθρου 16). Αν προσπεράσει το προπορευόμενο όχημα, πρέπει να επαναφέρει το όχημά του στη λωρίδα του, εκτός αν επιθυμεί να προσπεράσει και άλλα οχήματα και δεν προκαλεί πρόβλημα στα ταχύτερα οχήματα που έρχονται από πίσω (παράγραφος 6 του άρθρου 17).
Δεν αποτελεί προσπέρασμα η κίνηση σε στοίχους (παράγραφος 8γ του άρθρου 17), άρα μπορεί κάποιος να κινείται στην Ε.Ο. στη δεξιά με 120 χαω, ενώ κάποιος άλλος κινείται στη μεσαία με 100 χαω. Και οι δύο είναι νόμιμοι, εκτός αν έχουν οριστεί άλλα όρια ταχύτητας (π.χ. ανά λωρίδα). Αν ο αργός είναι στην αριστερή, ο γρήγορος που έρχεται από πίσω μπορεί νόμιμα να αλλάξει λωρίδα (παράγραφος 8β του άρθρου 17) και να τον περάσει από τη μεσαία, αλλά δεν πρόκειται για προσπέρασμα.
Η κυκλοφορία σε στοίχους δεν σημαίνει ότι οι λωρίδες είναι γεμάτες και τα αυτοκίνητα πάνε το ένα πίσω από το άλλο, αφού η τελευταία περίπτωση μνημονεύεται ξεχωριστά (παράγραφος 9 του άρθρου 17).
Πρακτικά, μου φαίνεται ότι η παράγραφος 6 του άρθρου 17 δεν έχει εφαρμογή πουθενά, γιατί το προσπέρασμα σε οδό με δύο ή περισσότερες λωρίδες στην κατεύθυνση του οχήματος μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί αλλαγή λωρίδας.
Παρεμπιπτόντως:
- Η προτεραιότητα από δεξιά ισχύει μόνο στους κόμβους χωρίς σήμανση και όχι στις αλλαγές λωρίδων!
- Όταν έχουμε πυκνή κυκλοφορία σε στοίχους, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνo πρoκειμένoυ τo όxημα να στρίψει δεξιά ή αριστερά ή να σταθμεύσει. Όχι για να 'χωθεί' και να βρεθεί δύο αυτοκίνητα πιο μπροστά !
-
Η συζήτηση αυτή, πέρα από το εξαιρετικό ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, έχει κάποιο πρακτικό νόημα? Π.χ. να αποφύγουμε κλήσεις τροχαίας ή να οριστεί υπαιτιότητα σε ατύχημα κτλ?
Κι επειδή ξέρω τί παρεξηγήσεις δημιουργούνται χωρίς λόγο, τονίζω ότι ρωτάω απολύτως σοβαρά.
-
Ζώο ο αλητάμπουρας με μαύρο Fiat Punto προηγούμενης γενιάς, ο οποίος καθώς έμπαινα στη Συγγρού σήμερα το βράδυ από την είσοδο απέναντι από το Intercontinental και μάλιστα απευθείας από τη δεξιά λωρίδα και όχι από τη λωρίδα επιτάχυνσης λόγω παρκαρισμένου, είχε την έμπνευση να βγάλει αλάρμ και και να σταματήσει απότομα στη μέση του δρόμου υποχρεώνοντάς με να ακινητοποιηθώ πίσω του. Του κορνάρισα ελαφρά, έκανε μπροστά και δεξιά και μπόρεσα να περάσω, χωρίς να ασχοληθώ περισσότερο. Φαίνεται ότι θίχτηκε ο εγωϊσμός του γιατί με ακολούθησε (το κατάλαβα αργότερα αυτό), έστριψε μαζί μου στη Γ' είσοδο της Νέας Σμύρνης (δίπλα στην Autoplus) και με ακολούθησε μέχρι το φανάρι της Δαβάκη. Εκεί με πλεύρισε, άρχισε να με βρίζει με εκφράσεις του στυλ: 'Νομίζεις ότι είσαι πολύ μάγκας; Έλα δω να σε γα..σω να σου πω ποιος είναι μάγκας και άρχισε να φτύνει το αυτοκίνητό μου. Επειδή μέσα στο αυτοκίνητο ήταν 3 και ο οδηγός έδειχνε ιδιαίτερα απειλητικός ψιλοφοβήθηκα και κοιτώντας να μην έρχεται κάποιος έφυγα με κόκκινο, ελπίζοντας να μη με ακολουθήσει. Ευτυχώς συνέχισε ευθεία, απόδειξη του ότι ήθελε απλά να με ακολουθήσει και να το παίξει νταής. Αν έστριβε και με ακολουθούσε θα κατευθυνόμουν προς το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης μήπως και μαζευόταν...
Μα είναι δυνατόν να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι στο δρόμο;
-
Πινακίδα . . .δε κράτησες? . . . Έτσι για παν ενδεχόμενο . . .
-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
Πινακίδα . . .δε κράτησες? . . . Έτσι για παν ενδεχόμενο . . .Το σκέφτηκα μεν, λίγο καθυστερημένα δε, μιας και αρχικά ήθελα απλά να απομακρυνθώ από δίπλα του και επειδή ξεκίνησα με κόκκινο ασχολιόμουν με το δρόμο και όχι μ' αυτόν. Και να την έπαιρνα όμως δε νομίζω ότι θα κέρδιζα και κάτι. Αυτό φυσικά αν αυτό το 'παν ενδεχόμενο' δεν εμπεριέχει πράξεις αντεκδίκησης...
-
ε ρε σκωτομα που θελουν.ολα τα ζωα που βλεπω που κανουν μαλακιες και ζητανε τα ρεστα και με βριζουν την επομενη φορα εχω κατεβει κατω και θα πεξω τρελο ξυλο και οσες φαω.δεν με ενδιαφερει.
ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ σημερα το βραδυ στην Γ.Λαμπρακη στην Νικαια περασε με κοκινο με 140+(suzuki swift λευκο καγκουρε) αφου το φαναρι ειχε αναψει 2 sec κοκινο τοτε περασε.ευτυχως δεν ειχα ξεκινησει εγω για να μπω στην Λαμπρακη.ε ρε γμτ μακαρι να φυτρωνε ενας τσιμεντενιος τοιχος εκεινη την στιγμη...
επισης αλλο ενα ζωο με golf ασπρο κατεβενε την παπανδρεου στο Δασος χαιδαριου 8 το πρωι ξημερωματα πρωτοχρονιας και εγω πηγαινα καθετα προς την παπανδρεου για να στριψω σε αυτην και οπως σταματησα κανονικα χωρις να εξεχει καθολου το φαμπια αυτος χεστηκε μηπως εγω θα βγαινα πανω στην παπανδρεου. μπλοκαρισμα σταματαει μπροστα μου και μου φωναζε.το τι ακουσε πρωι πρωι δεν λεγεται.εριξα τις πρωτες χριστοπαναγιες του 2007
επισης αλλο ενα ακομη ζωο απο τα χιλιαδες παω να περασω ενα στενο με τα ποδια και ερχεται ενα αμαξι χωρις να βγαλει φλας εγω νομιζα οτι 8α παει ευθεια.αμ δε στριβει και παει να πεσει πανω μου την ωρα που εγω περνουσα το στενο.φρεναρε μπροστα μου και με αγριοκοιταγε.το τι ακουσε και αυτος δε λεγεται.
προσοχη παιδια!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αν έστριβε και με ακολουθούσε θα κατευθυνόμουν προς το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης μήπως και μαζευόταν...
Μα είναι δυνατόν να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι στο δρόμο;Και αν είχε υπηρεσία ο υποδοιηκητής του τμήματος?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αν έστριβε και με ακολουθούσε θα κατευθυνόμουν προς το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης μήπως και μαζευόταν...
Μα είναι δυνατόν να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι στο δρόμο;Και αν είχε υπηρεσία ο υποδοιηκητής του τμήματος?
Μπα, συνοδηγός στο άλλο αμάξι ήταν
-
Ζώο κακόβουλο ο τυπος που διέρρηξε προχθές το βράδυ σπίτι φίλου μου (καλά του μπήκε ο χρόνος) ενώ κοιμότανε μέσα όλη η οικογένεια, δεν έκλεψε τίποτα άλλο παρα μόνο τα κλειδιά απο τα 2 αυτοκίνητα τα οποία και φυσικά πλέον δεν υπάρχουν....
-
Αναρωτιεμαι,πρεπει να φυλαμε τα κλειδια μας,ή μήπως πρεπει να τα εχουμε στην μοστρα για να μειωσουμε τον χρονο παραμονης 'καποιων' στο σπιτι μας;
Αηδια εχει καταντησει η κατασταση με τις κλοπες...γεωργοι δεν υπαρχουν,οι οικοδομες τελειωνουν φετος,αντε να τους διωξουμε (ξερετε ποιους) να ησυχασουμε
Ζώα ζώα ζώα [#4]