Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ακούς εκεί, 'είχαμε πει ότι όταν δεν αλλάζεις λωρίδα στην ΕΟ, αυτό που κάνεις δεν είναι προσπέραση αλλά κίνηση σε στοίχους'. Ε, αφού το 'είχαμε πει' εμείς εντάξει, έ;;;
Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε............. σαλάγατααααααααααααα.............
Επειδή αυτό είναι μισό quote από δικό μου post, θα σε παρακαλέσω να εκφράζεσαι πιο κόσμια. Δεν γνωριζόμαστε και δεν νομίζω ότι έχω δώσει κανένα δικαίωμα. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ να μου υποδείξεις το σημείο που έδωσα λαβή για τέτοιου τύπου απάντηση. Θα προτιμούσα επίσης να μην κόβεις συγκεκριμένα σημεία τα οποία χωρίς τα συμφραζόμενά τους βγαίνουν εκτός νοήματος. Το πλήρες quote είναι το εξής: >Πριν πολλές πολλές σελίδες* και μετά από αρκετούς διαξιφισμούς, είχε υπάρξει μια σχετική ομοφωνία στην ερμηνεία αυτού του άτιμου κομματιού του ΚΟΚ που λέει για προσπέραση και κίνηση σε στοίχους.
Πιο συγκεκριμένα είχαμε πει (αν θυμάμαι καλά ο kacey υπερασπιζόταν αυτή την άποψη) ότι όταν δεν αλλάζεις λωρίδα στην ΕΟ, αυτό που κάνεις δεν είναι προσπέραση αλλά κίνηση σε στοίχους, συνεπώς όταν περνάς από δεξιά με 120 έναν που πάει στη μεσαία με λιγότερα, χωρίς να αλλάξεις λωρίδα, είσαι νόμιμος.
Τώρα βλέπω να υπάρχει μια σχετική ομοφωνία ότι η νόμιμη ενέργεια είναι να γίνουν 4 αλλαγές λωρίδας, γιατί αλλιώς αυτό που κάνεις είναι προσπέραση από δεξιά.
Το παραπάνω απλώς σημαίνει ότι πριν από αρκετό καιρό είχε υπάρξει συζήτηση από αρκετά άτομα για το θέμα της προσπέρασης και της κίνησης σε στοίχους. Τότε οι πιο πολλοί, και μεταξύ τους κι εγώ, είχαμε συμφωνήσει ('σχετική ομοφωνία') ότι όταν δεν αλλάζεις λωρίδα στην ΕΟ, αυτό που κάνεις δεν είναι προσπέραση αλλά κίνηση σε στοίχους. Τώρα ξανασυζητιέται το ίδιο θέμα και οι πιο πολλοί συμφωνούν για το αντίθετο (πάλι 'σχετική ομοφωνία'). Δεν είπα ούτε ότι το ένα είναι σωστό ούτε το άλλο. Επίσης δεν είπα πουθενά ότι η ομοφωνία, σχετική ή απόλυτη, δίνει κάποιο κύρος στην άποψη αυτή, αφού το post μου κατέληγε ότι το τι ακριβώς εννοεί ο ΚΟΚ είναι θέμα ερμηνείας. Είναι προφανές ότι ακόμα και αν βγει όλο το forum με τους δεκάδες χιλιάδες χρήστες του και συμφωνήσει με 100% ομοφωνία για κάτι, αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό, αλλά αντιπροσωπεύει τις γνώμες των ανθρώπων αυτών. Όπως και να'χει, δεν νομίζω ότι πρέπει να το συνεχίσουμε in public. Αν παρεξηγήθηκες από κάτι που είπα, μπορούμε να το λύσουμε με PM.
Στο θέμα μας τώρα. Διαβάζοντας και τις υπόλοιπες γνώμες, έχω σχηματίσει την άποψη ότι το θέμα απαιτεί κάποια επιπλέον διευκρίνηση. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε άκρη για τη νομιμότητα μόνο από το κείμενο του ΚΟΚ, αφού δεν ορίζεται επακριβώς τι είναι προσπέραση, στοίχος, κτλ.
Και για να είμαι και 100% οn-topic, ζώο με Clio εθεάθη από τον πατέρα μου χτες στη διασταύρωση της Πινακοθήκης να κάνει αναστροφή (μάλλον με χειρόφρενο) και παραλίγο να χτυπήσει ένα σκουτεράκι. Το τετράποδο ερχόταν από Μέγαρο προς Πινακοθήκη και αποφάσισε να κάνει επιτόπια μπροστά στο Χίλτον και ενώ είχε ανάψει πράσινο για όσους έρχοντας από τη Β. Σοφίας από Σύνταγμα. Το σκουτεράκι ήταν πρώτο στη σειρά των οχημάτων από Σύνταγμα προς Μέγαρο και μάλλον τα είδε όλα...