-
Μέ τέτοια κατανάλωση λαδιού και κομμένους ιμάντες κάθε 40.000 χλμ, τα λάδια μάλλον χύνονται πάνω στον ιμάντα.
Δεν στάζει λάδια;
-
Υπάρχει περίπτωση ο ιμαντας να κόβεται λόγο του ψυκτικού που έχει τοποθετηθεί? Συνδεεται το ψυκτικό με τον ιμάντα χρονισμού? Κάτι τετοιο μου είχαν πει και μου είχαν μάλιστα αλλάξει και κάτι με κάτι άλλο πιο ενισχυμένο(είχε σχέση με τους τεντοτήρες νομίζω).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μέ τέτοια κατανάλωση λαδιού και κομμένους ιμάντες κάθε 40.000 χλμ, τα λάδια μάλλον χύνονται πάνω στον ιμάντα.Δεν στάζει λάδια;
Όχι δε στάζει τίποτα
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση ο ιμαντας να κόβεται λόγο του ψυκτικού που έχει τοποθετηθεί? Συνδεεται το ψυκτικό με τον ιμάντα χρονισμού? Κάτι τετοιο μου είχαν πει και μου είχαν μάλιστα αλλάξει και κάτι με κάτι άλλο πιο ενισχυμένο(είχε σχέση με τους τεντοτήρες νομίζω).Ναι υπάρχει αλλά πρέπει να χάνεις ψυκτικό το οπόιο να πηγαίνει πάνω στον ιμάντα αλλά αυτό γίνετε μόνο αν χάνει ψυκτικό από την τρόμπα νερού δηλαδή να έχει σπάσει.Παραλίγο να το πάθω στο παρελθόν σ' ένα Laguna 2 1.6 αλλά δεν νομίζω κινητηριακά να έχουν την ίδια διαρύθμιση όσον αφορά τις θέσεις των εξαρτημάτων.
-
Υπάρχει περίπτωση ο ιμαντας να κόβεται λόγο του ψυκτικού που έχει τοποθετηθεί? Συνδεεται το ψυκτικό με τον ιμάντα χρονισμού? Κάτι τετοιο μου είχαν πει και μου είχαν μάλιστα αλλάξει και κάτι με κάτι άλλο πιο ενισχυμένο(είχε σχέση με τους τεντοτήρες νομίζω).Tα υγρά του μοτέρ ( λάδια / νερά ) δεν έχουν σχέση με τον ιμάντα χρονισμού αν δεν υπάρχει διαρροή επάνω του, εντατήρες πιο ενισχυμένοι δεν υπάρχουν, υπάρχουν οι γνήσιοι που είναι ακριβότεροι και καλύτεροι ποιοτικά, και οι ιμιτασιόν από διάφορα εργοστάσια, κυρίως Ισπανικά, που είναι ελαφρώς κατώτερης ποιότητας, τελευταία υπάρχουν και Κινέζικα ανταλλακτικά για τα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που είναι ποιοτικά για κλωτσές, μήπως σου έβαζαν Κινέζικα και τώρα σου έβαλαν κανένα Ισπανικό και σου είπαν ότι είναι ενισχυμένοι ?
Άλλαξε συνεργείο γιατί αυτοί εκεί είναι και άσχετοι και λαμόγια, δεν είναι δυνατόν κάθε 20.000 χλμ να σπάει ? ο ιμάντας που δεν σπάει από μόνος του, και να λες ότι φταίει το αυτοκίνητο, οι τυροπιτάδες που το παίζουνε μηχανικοί ? φταίνε 100%.
Κάτι φταίει εκεί και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το βρούν.
-
Τελικά πριν λίγο ενας γνωστός μηχανικός είδε το αυτοκίνητο και απ'ότι είπε, τα λαδια πετάγονται απο την εξατμιση. Διάγνωση? Ανα πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το μοτέρ στο χέρι. Αυτό συμφωνα με τα λεγόμενα του προκλήθηκε από τα πολλά και λάθος ρεκτιφιέ! 140000χλμ!!!
-
Εσύ πας να μας τρελλάνεις, μιλάς για 20-40-80 χλμ και τώρα μας λες για πολλά ρεκτιφιέ.
Άντε γειά σου !
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Εσύ πας να μας τρελλάνεις, μιλάς για 20-40-80 χλμ και τώρα μας λες για πολλά ρεκτιφιέ.Άντε γειά σου !
Είναι λίγα δηλαδή τα 3 ρεκτιφιέ για 140000χλμ???
-
Τι εννοεις ακριβως?
-
Εσύ πας να μας τρελλάνεις, μιλάς για 20-40-80 χλμ και τώρα μας λες για πολλά ρεκτιφιέ.
Άντε γειά σου !
Είναι λίγα δηλαδή τα 3 ρεκτιφιέ για 140000χλμ???
Κανονικα ουτε ενα δεν επρεπε να εχει κανει.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
:hmmm:
Τι εννοεις ακριβως?Εννοώ ότι αφου το αυτοκίνητο έχει κόψει 3 φορές ιμάντα χρονισμού, έχει κάνει και 3 ρεκτιφιέ, εμένα προσωπικά δε μου φαίνονται λίγα. Αυτη τη στιγμη έχει 140000χλμ
-
Το αμαξι σου είναι τελείως χάρχαλο. Το μόνο που σίγουρα δέν φταίει είναι το λάδι για βενζινοκινητήρα που βάλανε
-
Είμαι στα 1,3 λίτρα/1000 χλμ... αισθητά καλύτερα από τα ~800ml/1000 χλμ μόλις πρωτοπήρα το αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο).
Τουλάχιστον έτσι με 5 λίτρα λάδι βγάζω 7500 χλμ, οπότε και τα αλλάζω...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Είμαι στα 1,3 λίτρα/1000 χλμ... αισθητά καλύτερα από τα ~800ml/1000 χλμ μόλις πρωτοπήρα το αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο).Τουλάχιστον έτσι με 5 λίτρα λάδι βγάζω 7500 χλμ, οπότε και τα αλλάζω...
Καλυτερα ή χειροτερα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Είμαι στα 1,3 λίτρα/1000 χλμ... αισθητά καλύτερα από τα ~800ml/1000 χλμ μόλις πρωτοπήρα το αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο).
Καλυτερα ή χειροτερα;
Συγγνώμη, 1,3 λίτρα/5000 χλμ και όχι /1000 χλμ
Παλιά ήταν 800 ml/1000 χλμ...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Καλυτερα ή χειροτερα;
Συγγνώμη, 1,3 λίτρα/5000 χλμ και όχι /1000 χλμ
Παλιά ήταν 800 ml/1000 χλμ...
Ειπα και εγω!!!
Ετσι ενταξει ,τρωγεται.
-
Τελικά πριν λίγο ενας γνωστός μηχανικός είδε το αυτοκίνητο και απ'ότι είπε, τα λαδια πετάγονται απο την εξατμιση. Διάγνωση? Ανα πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το μοτέρ στο χέρι. Αυτό συμφωνα με τα λεγόμενα του προκλήθηκε από τα πολλά και λάθος ρεκτιφιέ! 140000χλμ!!!Καλά αυτά γιατί τα λες τελευταία?Τράβα πέτα το μοτερ βαλε άλλο και μετά ότι λέει το βιβλίο του κατασκευαστή .Εκτός αν θες να πετάξεις και το αυτοκίνητο.Μην ακούσω πάντως από εσένα ότι τα Renault είναι αναξιόπιστα σ' έφαγα.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τελικά πριν λίγο ενας γνωστός μηχανικός είδε το αυτοκίνητο και απ'ότι είπε, τα λαδια πετάγονται απο την εξατμιση. Διάγνωση? Ανα πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το μοτέρ στο χέρι. Αυτό συμφωνα με τα λεγόμενα του προκλήθηκε από τα πολλά και λάθος ρεκτιφιέ! 140000χλμ!!!
Καλά αυτά γιατί τα λες τελευταία?Τράβα πέτα το μοτερ βαλε άλλο και μετά ότι λέει το βιβλίο του κατασκευαστή .Εκτός αν θες να πετάξεις και το αυτοκίνητο.Μην ακούσω πάντως από εσένα ότι τα Renault είναι αναξιόπιστα σ' έφαγα.
Τι ακριβώς είπα τελευταίο? Απο τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο κόβει ιμάντα αυτομάτως πας για ρεκτιφιέ γιατι το μοτέρ διαλύεται!!!!!! Εσυ δηλαδή τι το διαφορετικό θα έκανες που μου το παίζεις γνώστης?
-
Αρχικά θα είχα αλλάξει συνεργείο με την πρώτη γιατί δεν νοείται σπάσιμο ιμάντα τόσο τακτικά και ειδικά σε αυτοκίνητο με Diesel κινητήρα της Renault.Μετά εάν ο νέος μου έλεγε το οτιδήποτε ότι δηλαδή ότι βρήκε μέσα μούφα ανταλακτικά(που κάτι τέτοιο έχει παίξει στην περίπτωσή σου πιθανόν για να διαλυθεί έτσι ο κινητήρας)κι ετσι θα είχα κάνει αγωγή στο συνεργείο που πήγαινα και τέλος αποκλείεται μετά από μία αλλαγή λαδιών να διαλύθηκε η μηχανή αυτό είναι σίγουρο.Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε δουλέψανε τα λαμόγια που πήγαινες για Service το τουτούνι για να σ' έχουνε πελάτη.Με το τελευταίο δεν εννοώ τίποτα γιατί μπορεί να το πάθει ο καθένας με τους απάτεώνες που κυκλοφορούν.Το θέμα είναι ότι σου διάλυσαν το αυτοκίνητο ενώ μετά το πρώτο σπάσιμο του ιμάντα θα μπορουσαν όλα να δουλεύουν ρολόι μετα από μία καλή επισκευή.
-
Ford Focus MkI 1.6 72.000χλμ
Το αμαξι εχει κανει κανονικα το στρωσιμο του και ο πατερας μου δεν το ταλαιπωρει.Χρησιμοποιουμε τα λαδια της μανας του και κανει αλλαγη ανα ενα χρονο(περιπου 12κ χλμ τον χρονο).Μεχρι τωρα ουτε σταγονα(φυσικο πιστευω).Τωρα με ανησυχει το γεγονος που εχω διαβασει σε πολλα φορουμ μετα τα 170.000χλμ αρχιζει και ζηταει λαδια(νομιζω εχει αδυναμα τσιμουχακια και αρχιζει και τρωει).Τωρα δεν νομιζω να τα κανει ο πατερας μου αυτα τα χλμ αλλα λογικα εγω να το φτασω μεχρι αυτα τα χλμ το αυτοκινητο εκτος απροοπτου παντα!Εχω διαβασει οτι οταν καιει λαδια ενα οχημα βουλωνει ο καταλητης(βεβαια μετα απο καποια χιλιομετρα που θα το αφησεις).Ισχυει?
Καταναλώνει λάδια ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;