-
Διαβάζοντας το http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=13367 μου δημιουργήθηκε η απορία του αν πραγματικά το σωστό στρώσιμο, η χρήση καλών λαδιών και η προσοχή του να μη πιέζεις τον κινητήρα όταν είναι κρύος αν είναι αρκετά ώστε να προφυλάξεις τον κινητήρα και να μην καταναλώνει λάδια.
Δημιουργώ λοιπόν αυτή τη δημοσκόπηση με σκοπό να βγάλω ένα συμπέρασμα αν η λήψη κάποιων μέτρων έχει αποτέλεσμα ή αν το ότι καταναλώνει ή ότι δεν καταναλώνει λάδια ένας κινητήρας οφείλεται καθαρά και μόνο σε κατασκευαστικές ατέλειες.
Την παράμετρο του αν πιέζεται ο κινητήρας κρύος ή όχι δεν την έλαβα υπ' όψιν γιατί τότε θα έπρεπε να διπλασιαστούν οι επιλογές. Θεωρώ άλλωστε ότι αυτοί που το πράττουν είναι ελάχιστοι...
-
Διαβάζοντας το http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=13367 μου δημιουργήθηκε η απορία του αν πραγματικά το σωστό στρώσιμο, η χρήση καλών λαδιών και η προσοχή του να μη πιέζεις τον κινητήρα όταν είναι κρύος αν είναι αρκετά ώστε να προφυλάξεις τον κινητήρα και να μην καταναλώνει λάδια.
Δημιουργώ λοιπόν αυτή τη δημοσκόπηση με σκοπό να βγάλω ένα συμπέρασμα αν η λήψη κάποιων μέτρων έχει αποτέλεσμα ή αν το ότι καταναλώνει ή ότι δεν καταναλώνει λάδια ένας κινητήρας οφείλεται καθαρά και μόνο σε κατασκευαστικές ατέλειες.
Την παράμετρο του αν πιέζεται ο κινητήρας κρύος ή όχι δεν την έλαβα υπ' όψιν γιατί τότε θα έπρεπε να διπλασιαστούν οι επιλογές. Θεωρώ άλλωστε ότι αυτοί που το πράττουν είναι ελάχιστοι...
-
-
Παρότι η απορία μου δημιουργήθηκε από το 'Group VAG FSI. Καίει λάδια;' το δημοψήφισμα αυτό αφορά αφορά τους κατόχους οποιασδήποτε μάρκας αυτοκινήτου.
-
Clio II 1.4 16V
80.000 χιλιόμετρα, συνθετικά λάδια περίπου στα 50.000 και απλά στα υπόλοιπα 30.000 και δεν καίει σταγόνα. Το στρώσιμο ήταν απλά ψύχραιμη οδήγηση για τα πρώτα 1.000 περίπου χιλιόμετρα.Leon 20VT
80.000 χιλιόμετρα, όλα με συνθετικά 5-40, στρώσιμο αντίστοιχο του Clio επίσης δεν καίει λάδια.Τα αυτοκίνητα καταπονούνται αρκετά σε πόλη, δεν τα λυπάται κανείς σε κρύα ξεκινήματα.
Επειδή δεν είχα καθόλου πρόβλημα με αυτό το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι πρόβλημα για πολλούς κατόχους το συγκεκριμένο ζήτημα. Επίσης, ως ποιο όριο θεωρείται μια κατανάλωση φυσιολογική (όχι από τις εταιρίες, αλλά για τον κινητήρα);
Νιώθετε έντονα τη διαφορά ανάμεσα στα λάδια που χρησιμοποιείτε; Προσωπικά δεν κατάλαβα κάποια διαφορά όταν άλλαξα τύπο...Σε αντίθεση με ένα καθάρισμα στην πεταλούδα που όντως έδειξε μια μικρή αλλαγή...
Miltellas, mousatos και leonp αυτήν τη στιγμή πρέπει να με ψάχνουν για να με δολοφονήσουν!!!
-
Fabia 1.4 16V 101
38.000km
Ακολουθούνται ακριβώς οι οδηγίες του κατασκευαστή. Αλλαγές κάθε 15.000 ή κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα 1η στα 6, 2η στα 21 και 3η στα 36. Μέχρι τα 4.000 το αυτοκίνητο οδηγήθηκε (όχι από εμένα) αρκετά ήρεμα, χωρίς υψηλές στροφές και με λίγες χαμηλές, γενικά σε ανοιχτούς δρόμους. Έκτοτε οδηγείται με αρκετή προσοχή όταν είναι κρύο (αυτό αντιστοιχεί στα πρώτα 8 λεπτά λειτουργίας - εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία), αλλά μετά ανεβάζει στροφές συχνά. Η μ.ω.τ. είναι σχετικά υψηλή και συνεπώς το διάστημα μεταξύ των αλλαγών αντιστοιχεί σε λίγες ώρες λειτουργίας του κινητήρα σε σύγκριση με αυτοκίνητα που πέφτουν καθημερινά σε μποτιλιάρισμα (προσπαθώ να τα αποφεύγω).
Λάδια 10/40 ημισυνθετικά.
Μέχρι τώρα δεν καίει λάδι ή καλύτερα αν καίει είναι τόσο λίγο που δε μπορώ να το παρατηρήσω.
Ψήφισα λοιπόν: «Έκανα στρώσιμο διαρκείας, βάζω απλά λάδια και δεν καίει λάδια» -
Toyota corolla 1300cc sedan 1996
310.000χλμΜε τα λάδια που βάζει η αντιπροσωπία και ανελέητο σκίσιμο από 4 διαφορετικά άτομα(ειδικά εγώ με το που έβαζα μπρος βάραγα κόφτες για το καλό) δεν έκαψε ποτέ λάδι μέχρι και τότε που το δώσαμε.
Για στρώσιμο δε γνωρίζω.Τoyota Rav4 2000cc 5D 8/2004
95.000χλμΤα ίδια με το προηγούμενο. Κατανάλωση μηδέν.
Στρώσιμο: Ήρεμη οδήγηση για 1000χλμ.Daihatsu YRV 1300cc 4WD 9/2005
46.500χλμΠάλι τα ίδια....
Στρώσιμο: Καθόλου... -
Στρώσιμο;;;
Λάδια;;;
-
Στο δικο μου Honfa CRV ...δεν εχω αλλαξει λαδια ακομα....Εχω κανει μονο 7.500 χλμ
Αλλα κανενα γιαπωνεζικο που ειχα μεχρι τωρα (Nissan ,Toyota ) δεν ειχα προβλημα ΠΟΤΕ !!!!Στις κορης μου το Peugeot 206 cc στον εξαμηνιαιο ελεγχο (ειναι κι αυτο καονουργιο) συμπληρωσαν προς εκπληξη μου καπου 300-400 γραμμαρια !!!!! Οταν τους ειπα γιατι μου ειπαν οτι θα σταματησει μετα τα 10.000 χλμ.
Οταν ανεφερα για τα προηγουμενα γιαπωνεζικα που ειχα μου ειπαν 'αλλος ο γιαπωνεζος'!!!!!
-
Δεν έκανα στρώσιμο, αλλά δεν καίει λάδια
Alfa - Romeo Twinspark
-
Δεν είναι κακό να καίει λάδια. Αρκεί να μην καίει πολύ.
Στα 2 Citroen που είχα/έχω τσίμπαγε το πρώτο 100ml. Τις περισσότερες φορές δεν έκαιγε. Απλά κάθε 10χ. χλμ που έκανα αλλαγές στα τελειώματα τσίμπαγε αυτά τα 100ml. που έχανε τις ιδότητες του το λάδι. Mιλάμε για τρελό ζόρι όμως...Το τώρινο μέχρι τώρα δεν καίει καθόλου.
και στα 2 έκανα στρώσιμο μέχρι τα 2-2,5χ. χλμ όπως έλεγε ο κατασκευαστής.
-
toyota corolla 1.3 '98
Δεν θυμάμαι για στρώσιμο
Λάδια καθε 10.000-15.000χλμ (230,000χλμ)
Ανελέητο σκίσιμο απο τις 74.000χλμ κ μετά -
Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση;
υπάρχει κινητήρας που δεν καίει το λάδι του;
αν δεν το καίει, όπως ψηφίσαν ΟΛΟΙ, τότε γιατί το αλλάζουμε;
(μιλάω για αλλαγή, και όχι για συμπλήρωση. απ'όσο ξέρω το λάδι το αλλάζουμε γιατί μετά από κάμποση χρήση το λάδι χάνει τις λιπαντικές ιδιότητές του ('καίγεται'). λάθος κάνω; έχω καταλάβει κάτι λάθος; )
-
Δεν ειναι παιδες και φυσιολογικο να μην καιει λαδια...Δε υπαρχει τετοιο μοτερ..Ο κατασκευαστης δινει ελαχιστη καταναλωση 300 ml στα 5.000 χλμ. της περισσοτερες φορες...Απο εκει και περα πιστευω οτι αν σου καει 100 ml στα 1000χλμ με σκισιμο το μοτερ ειναι μια χαρα...Αντε 200ml το δικο μου που ειναι ιταλικο.. 30.000χλμ εβαζα Selenia 20K και αλλαγες ανα 5.000 και τωρα συνθετικα 5-40 και αλλαγες παλι ανα 5.000.στρωσιμο για 5000χλμ καιω 400 ml στα 5000χλμ
-
ΣΤΡΩΣΙΜΟ: Κανονικό οδήγημα τα πρώτα 500 χλμ, καλό είναι να μη δουλεύει ο κινητήρας κάτω από 2.000 σαλ και όχι σκίσιμο. Με πιο μαλακό οδήγημα δεν θα στρώσει καλύτερα και θα αργήσει, μπορεί 1.000 χλμ. Στους μεγάλους κινητήρες των φορτηγών οι κατασκευαστές συνιστούν να ρυμουλκούν φορτίο στο στρώσιμο (που διαρκεί πολύ περισσότερο), να μη δουλεύουν χαλαρά.
0,1 λτρ / 1.000 χλμ είναι καλή κατανάλωση για μακροζωία του κινητήρα. Αν το αυτοκίνητο καταναλώνει αρκετά περισσότερο και έχει λίγα χιλιόμετρα, φταίει το κακό στρώσιμο - δηλαδή πολύ μαλακό οδήγημα, χαμηλές στροφές και καθόλου φορτίο στα πρώτα χιλιόμετρα του κινητήρα. Αν άρχισε να καίει λάδια ξαφνικά, έλεγχο στη βαλβίδα αναθυμιάσεων. Τακτικό ξεκάπνισμα με μεγάλες ταχύτητες στην εθνική βοηθάει να μένουν καθαρά τα ελατήρια (δακτυλίδια) στα πιστόνια και να μη καίει λάδια.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
-
Το Corolla μου με 55.000 χλμ μέχρι τώρα αλλάζει λάδια κάθε 15000(πλην της πρώτης αλλαγής που έγινε στα 7500) με συνθετικά, αυτά που βάζει η αντιπροσωπεία. Μέχρι τα 1000 χλμ απλά το πρόσεχα χωρίς να ανεβάζω στροφές πάνω από 3500 , όπως έλεγε ο κατασκευαστής. Επίσης τρώει αρκετό σκίσιμο ώρες ώρες. Κατανάλωση λαδιού 0. Το ελέγχω κάθε 2-3 βδομάδες, αλλά επίσης το κάνω επίτηδες και πριν το πάω για αλλαγή, και η στάθμη δεν έχει πέσει ούτε χιλιοστό. Τα ίδια συμβαίνανε και με το yaris που είχα πριν που το κράτησα για 30.000χλμ, όπως και με τα HRV και Civic που είχε ο πατέρας μου μέχρι τώρα. Τώρα έχει ένα CRV, αλλά είναι νωρίς καθώς δεν έχει ούτε 7500χλμ ακόμα. Φυσικά δεν καίει ούτε αυτό σταγόνα μέχρι στιγμής!
-
και μένα το delta 'μου' 78000 χλμ, τακτικά τις αλλαγές, δεν έχει λείψει ποτέ λάδι. Στρώσιμο...; απ'όσο ξέρω αυτόν που το οδηγούσε πριν το πάρω εγώ, θα έκανε ό,τι έλεγε το manual. (τώρα ο κύριος παράτησε τα τουτού, το γύρισε σε easy rider )
-
Στο 304, του 78 με άπειρα χλμ πλέον, πάνω από μύριο, με μια αλλαγή σε τσιμουχάκια, καίει 100-200 ml στα 5000 χλμ.
Το 406, με 220,000, δεν καίει τίποτα. Στα πρώτα 10.000 χλμ έκαψε 500 ml.
Το 307, με 30.000 δεν καίει τπτ. Στα πρώτα 5000 έκαψε 100 ml, άλλαξα λάδια, και μετά τίποτα.
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση;υπάρχει κινητήρας που δεν καίει το λάδι του;
αν δεν το καίει, όπως ψηφίσαν ΟΛΟΙ, τότε γιατί το αλλάζουμε;
(μιλάω για αλλαγή, και όχι για συμπλήρωση. απ'όσο ξέρω το λάδι το αλλάζουμε γιατί μετά από κάμποση χρήση το λάδι χάνει τις λιπαντικές ιδιότητές του ('καίγεται'). λάθος κάνω; έχω καταλάβει κάτι λάθος; )
Χωρις να ειμαι ο ...ειδικος πιστευω οτι με τη λεξη 'καιγετε' εννοουμε παντα την συμπληρωση λαδιου και οχι την φυσιολογικη του αντικατασταση που γινετε σε ολα τα αυτοκινητα.
-
εκανα στρωσιμο μεχρι τα 1000χλμ.
εχω τωρα 60000χλμ με λαδια 10/40 και δεν εχει καψει καθολου.
απο εδω και περα θα παω σε 5/30 (ή 0/30).
Καταναλώνει λάδια ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;