-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι λαμπάκι να σου ανάβει;Αναφέρεται στο λαμπάκι που σου ανάβει στο ταμπλό και σε ενημερώνει ότι η στάθμη λαδιού είναι επικίνδυνα χαμηλά
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι λαμπάκι να σου ανάβει;Όταν μειωθούν πολύ τα λάδια δεν ανάβει λαμπάκι?
edit: Πρόλαβε ο Κάβουρας
-
Αν ανάψει το λαμπάκι (που δεν είναι λαμπάκι στάθμης, αλλά πίεσης λαδιού) τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.
-
Grande Punto 1.416v
Στρωσιμο 2000Km οχι πανω απο 4500rpm
Aλλαγη λαδιων στα:
-6000Κm λιγοτερο απο 200ml(selenia 5w 40)
-14000Κm ξαφνικα απο εκει και περα(βασικα απο τα 16000Km και μετα)
εκαιγε 1L ανα 5000Km(περιπου)
-22000Km αλλαξα λάδια και εβαλα Castrol GTX 10W 40 και μεχρι τωρα
(δηλαδη μεχρι τα 24000Km) δεν μου εχει καψει τπτ(η τουλαχιστον δεν μπορω να διακρινω ποσα μου εχει καψει)Πολυ περιεργα πραγματα συμβαινουν...
Τωρα βεβαια εχω την απορια μηπως τα Selenia λυπαινουν καλυτερα τον κινητηρα απο οτι τα Castrol επειδη ειναι πιο λεπτα.
Παντως διαρροη λαδιου απο τον κινητηρα δεν υπαρχει , αρα τα καιει ολα στο θαλαμο..
Ειναι καλο να καιει τοσα λαδια στο Θαλαμο καυσης?Δηλαδη πειραζει τον κινητηρα ή ειναι καλο γι'αυτον? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν ανάψει το λαμπάκι (που δεν είναι λαμπάκι στάθμης, αλλά πίεσης λαδιού) τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.Υποθέτω πως το λαμπάκι δεν ανάβει κατόπιν εορτής...δε θα είχε νόημα ύπαρξης νομίζω τότε.
Προς το παρόν έχω εγγύηση και δεν πολυασχολούμαι.
Το Αstra του 99 όμως που έχουμε το προσέχω λίγο πιο πολύ, και εκείνο καίει 200-300ml μεταξύ των σέρβις (~12.000χλμ.) από ότι έχω παρατηρήσει.
Του είχαμε συμπληρώσει μια φορά που βρεθήκαμε από βλάβη σε συνεργείο, γενικά όμως δε συμπληρώνουμε. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν ανάψει το λαμπάκι (που δεν είναι λαμπάκι στάθμης, αλλά πίεσης λαδιού) τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.Κάτσε ρε συ...(ξέρω, κάθεσαι
δεν υπάρχει λαμπάκι-ένδειξη για χαμηλή στάθμη λαδιών?Ή είναι ίδια με την ένδειξη για χαμηλή πίεση λαδιού στη μηχανή?
Ο.Κ. μόλις ανάψει 'το λαμπάκι', είσαι ήδη με λιγότερα από 900ml λάδι στη μηχανή, αλλά το ότι άναψε η ένδειξη στο ταμπλό για χαμηλή στάθμη-πίεση λαδιού δεν είναι υποχρεωτικά καταστροφικό...ΑΝ δεις ότι απλά έχεις κάψει το λάδι (γιατί η στάθμη δε φαίνεται καν στο 'σίδερο'-δείκτη) και έχεις ένα 4λιτρο λάδι μηχανής πίσω στο πορτπαγκάζ, 'απλά' προσθέτεις, σκουπίζεις, τελείωσες. (Θα μου πεις, δεν είμαστε όλοι μαθημένοι σε αυτό, αφού δεν έχουμε όλοι RX8 που καίει λάδι-βενζίνη σε 50-50 αναλογία , για να έχουμε ένα 4λιτρο λάδι μαζί μας, αλλά λέμε τώρα...χάρην παραδείγματος )
Δηλαδή αν το δεις έγκαιρα, δε θα στεγνώσει το μοτέρ.
Αλλιώς, σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, 'εμπρός λοιπόν καλή μου express service'
Ή είμαι λάθος?ΥΓ:Δε βρίσκω και φωτογραφία με το ταμπλό και όλα τα λαμπάκια αναμμένα για να είμαστε πιο ακριβείς.Όταν τα θες, χάνονται όλα ρε πούστη μου...
-
Για αυτό δεν μιλάμε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για αυτό δεν μιλάμε;
Αν σου ανάψει το λαμπάκι πίεσης λαδιού την έχεις ήδη κάτσει τη βάρκα...
Στα νέα μοντέλα υπάρχει και ξεχωριστός αισθητήρας στάθμης λαδιού αλλα γενικότερα ειναι εντελώς αναξιόπιστος.
-
Aυτό λέω.
-
Καλημέρα.
Στο Αλμέρα μου οι αλλαγές γίνονται κάθε 15000χλμ (εδώ στη Γερμανία) και το καπώ δεν ανοίγει για κανέναν λόγο πρίν.......ά ρε αθάνατα γιαπωνέζικα!!!
-
vw passat 1.6 fsi στρωσιμο διαρκειας (10000 χλμ) 25000 χλμ πληρως συνθετικα Aral SuperTronic Longlife III 5W-30 δεν καιει σταγονα
alfa romeo 146 1.4 boxer 170000 χλμ selenia 20k alfa romeo 10-40 καει ελαχιστα..περιπου 100γρ στα 1000 χλμ (με σκισιματα)
toyota starlet 1.0 πισω κινηση 1982 μοντελο χλμ απειρα πιστευω εχει βγει απο γαλαξια και εχει ερθει πισω.λαδι απλο 20-50 οτι βρω.μονο σκισιμο καιει οσο και η αλφα.
-
Γύρω στα 100-125ml/1.000km (χίλια χλμ) γενικά θεωρείται η φυσιολογική ανώτερη κατανάλωση ενός κινητήρα σε καλή κατάσταση (έτσι λένε τα εγχειρίδια των αυτοκινήτων). Επίσης λένε για μεγαλύτερη λατανάλωση σε δύσκολες συνθήκες ή/και σπορ οδήγηση. Καθώς η οδήγηση σταμάτα ξεκίνα, οι υψηλές θερμοκρασίες και τα υψηλά ποσοστά σκόνης και ο τρόπος που οδηγάμε στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά φυσιολογικά θεωρούνται με βάση το σκεπτικό του κατασκευαστή για αυτό σαν φυσιολογική πρέπει να θεωρείται η μέγιστη κατανάλωση και βάλε και σαν προτεινόμενα διαστήματα αλλαγής λαδιών στα μισά χλμ από το φυσιολογικό.
Επίσης να μην ξεχνάμε το φαινόμενο του fuel dilution. Μπορεί η στάθμη του λαδιού να μην έχει πέσει αλλά η σύνθεση του περιεχομένου του κάρτερ να έχει αλλάξει και να περιέχει και άλλα πράματα εκτός από λάδι που και δεν λιπαίνουν αλλά και χαλάνε το λάδι...
-
πιστευω πως πρεπει να προσαρμοζουμε τις αλλαγες λαδιων στις συνθηκεες οδηγησης και τις καιρικες..για παραδειγμα το καλοκαιρι στην αλφα τα αλλαζω καθε 6000 χλμ..οπως μου εχει πει ενας που εχει με μαγαζι με λαδια αυτοκινητων σε συνθηκες οπου το αμαξι δουλευει μεσα σε πολη σταματα ξεκινα συνεχεια θα πρεπει να υπολογιζουμε τις ωρες λειτουργιας.με τη λογικη οτι οση ωρα πχ ειναι αναμενο επι μια μεση ταχυτητα για να δουμε ποσα ''υποθετικα'' χλμ θα καναμε εαν κινουμασταν με σταθερη ταχυτητα.επισης σε αυτοκινητα που δουλευουν ψηλα το φιλτρο λαδιου ειναι αναγκαιο να αλλαζεται σε καθε αλλαγη λαδιων..
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτή είναι κανονική κατανάλωση. Λάδι χάνεται από το σύστημα αναθυμιάσεων, από διαρροές, από τη λίπανση στον οδηγό των βαλβίδων και στον κύλινδρο. Ο κύλινδρος είναι συνέχεια σκεπασμένος με ένα πολύ λεπτό στρώμα λαδιού για να γλιστράει το πιστόνι. Αυτό το λάδι ξοδεύεται/καίγεται/εξατμίζεται.Αν η κατανάλωση του λαδιού είναι πιο μικρή από τη δική σου, ο κύλινδρος δεν είναι σκεπασμένος με αρκετό λάδι και ο κινητήρας δεν έχει μακροζωία.
Kαταλαβα...
-
-
Σε Astra G του 2000 (Χ14 κινητήρας) με 5W30 πλήρως συνθετικό, σε δοκιμή για 15.000 Km χωρίς αλλαγή λαδιών (σκόπιμα τα άφησα τόσο μιας και έκανα πολλά Km μέσα σε 3 μήνες του καλοκαιριού και όλα ήταν χαλαρά 80 - 120 Km/h σε επαρχιακούς δρόμους) έκαψε ~200 mL. Σε φυσιολογικές αλλαγές λαδιών, δηλαδή κάθε 7.500 Km (μισός χρόνος από ό,τι λέει η αντιπροσωπεία) η μείωση στη στάθμη είναι ελάχιστη. Θα έλεγα ~50 mL. Το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή έχει 137.000 Km.
-
Σε Corsa C του 2005, πάλι με 5W30 πλήρως συνθετικό και αλλαγές λαδιών κάθε 10.000 Km (μετά τα 30.000 Km θα γίνουν και αυτές κάθε 7.500 Km) δεν έχω παρατηρήσει μείωση στη στάθμη του λαδιού. Το αυτοκίνητο έχει αυτή τη στιγμή 27.500 Km.
-
Σε Kadett D του 1984 με ~270.000 Km έχουμε τα εξής:
α. Με λάδι 5W30 καίει 2 L κάθε 5.000 Km. Σκόπιμη δοκιμή για το πόσο αντέχει ακόμα το μοτέρ.
β. Με λάδι 10W40 καίει 1 L κάθε 5.000 Km.
γ. Με λάδι 15W40 και 20W50 (το 2ο φοράει πλέον) δεν καίει τίποτε στα 5.000 L που γίνεται η αλλαγή.
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στρώσιμο;;;Λάδια;;;
+1
-
Octavia I, 1.8T
Στρώσιμο για τα πρώτα 1500χλμ, όπως προτείνει ο κατασκευαστής.
Λάδια πλήρως συνθετικά με προδιαγραφές VW για longlife service, αρχικά 0W-30 και μετά 5W-30.
Αλλαγές σύμφωνα με τις ενδείξεις του υπολογιστή (μεταβλητό διάστημα αλλαγής λαδιών). Έχω κάνει 3 αλλαγές, στα 30.000/60.000/90.000χλμ (30.000χλμ είναι και το μέγιστο διάστημα αλλαγών - δεν μου έβγαλε ένδειξη για αλλαγή νωρίτερα).
ΔΕΝ έγινε αλλαγή των πρώτων λαδιών, τα πρώτα λάδια αλλάχτηκαν στα 30.000χλμ. (όπως προτείνει ο κατασκευαστής).
Στα διαστήματα μεταξύ κάθε αλλαγής, δεν έχω συμπληρώσει πάνω από 500-750cc (δηλαδή το σύνολο που μπορεί να συμπληρώσω μεταξύ των αλλαγών, ελέγχοντας την στάθμη κάθε 5-10.000χλμ).
Οι επιλογές της ψηφοφορίας δεν νομίζω οτι είναι σωστές. Από το 'υποτυπώδες στρώσιμο' μέχρι το 'στρώσιμο διαρκείας', υπάρχει και το τυπικό στρώσιμο.
Επίσης υπάρχει χάος μεταξύ του 'δεν καίει λάδια' και του 'καίει λάδια'. Υπάρχει το φυσιολογικό κάψιμο, εκτός αν το 'δεν καίει' εννοεί αυτό. -
Στα 10k, το 406 με 235k χλμ έκαψε κάπου στα 500ml με 5-30 συνθετικό. Στα 15k που θα γίνει το σέρβις/αλλαγή θα μπει μάλλον 5-40.
-
Σε mini cooperS works (και βελτιωμενο) 5-40 full συνθετικα δεν καιει σταγονα μεχρι την επομενη αλλαγη που ειναι στα 7500 χλμ.
Σε Χ5 5-40 (η΄ 10-40??? )full συνθετικα ...... παλι δεν καιει σταγονα μεχρι τα 7500 χλμ οπου ειναι η επομενη αλλαγη . -
Το Punto εξακολουθει να μην καταναλωνει, ακομa και με την αλλαγη απο 10W-40, σε 5W-40.
Iσως δοκιμασουμε και με 5W-30...
Καταναλώνει λάδια ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;